Youngbloodin mineraalimeikit

Olen viime vuodet suosinut pääasiassa mineraalimeikkipohjaa. Jauhemainen muoto on tuntunut hillitsevän ihoni rasvoittumista nestemäistä paremmin, ja arvostan myös mineraalimeikin hengittävyyttä. Se ei tunnu herkästi reagoivalla ihollani raskaalta eikä tuki ihoani. Sain kauneuden verkkokauppa Eleveniltä kokeiltavakseni yhdysvaltalaisen Youngbloodin mineraalimeikkejä, joita lähdinkin testaamaan suurella mielenkiinnolla.

Youngbloodin mineraalimeikkisarja sai alkunsa yli 20 vuotta sitten, kun sarjan perustaja Pauline Youngblood halusi luoda tavanomaisia mineraalimeikkejä laadukkaamman sarjan. Hän työskenteli ihmisten kanssa joille oli tehty voimakkaita laser- ja leikkaushoitoja ihoon, ja toipumisaikana ihon herkkyys asetti tiukkoja kriteerejä käytettävälle kosmetiikalle. Tästä lähti ajatus luoda laadukas meikkisarja joka sopii myös sille herkimmälle iholle. Meikkipohjasta alkanut Youngblood on laajentunut kokonaiseksi värikosmetiikkasarjaksi, alkuperäistä ideaansa kadottamatta.

youngblood_mineral_makeup

Youngbloodin mineraalimeikeillä on Cruelty Free-merkki, joka kertoo eläinkokeettomuudesta. Meikeillä on myös Allergia- ja astmaliiton merkki. Hajusteettomuuden lisäksi tuotteet ovat myös parabeenittomia.

Kokeiltavakseni päätyi Natural Loose Mineral Foundation-meikkipohja sävyssä Ivory sekä Lipstick-huulipuna sävyssä Dragon Fruit. Aloitetaan tuotearvostelut meikkipohjasta.

youngblood_natural_loose_mineral_foundation

Pyöreän litteään pakkaukseen pakattu meikkipohja on kompakti, tässä ei ole mitään ylimääräistä. Meikkipohjajauhetta sirotellaan purkin kanteen ja siitä se pyöritellään iholle kabuki-siveltimellä. Olen tykästynyt Everyday Mineralsin kabukiini, jota käytin tämänkin pohjan levittämiseen. Less is more, mineraalimeikkipohjaa kannattaa levittää mielummin useita ohuita kerroksia kuin yrittää laittaa yhtä paksulti. Youngbloodin meikkipohja osoittautui ilahduttavan peittäväksi. Sen mainostetaan toimivan myös peiteaineena, joten peittokykyä sopiikin odottaa.

youngblood_natural_loose_mineral_foundation__

Leikkasin annostelureikiä suojaavan muovin vain puoliksi pois. Monesti näiden kanssa kannattaa tehdä neulalla reikiä suojamuoviin jotta annostelu on helpompaa. Tuotetta saattaa humahtaa liikaa jos muovin poistaa kokonaan. Vaikka tämä pakkaus onkin ilahduttavan vähän tilaa vievä, koin siinä myös epäkohdan. Meikkipohjaa tuntui leviävän ehkä normaalia helpommin ympäristöön, kun pakkauksen annosteluosa on reunaton.

Youngbloodin mineraalipohjan peittävyys yllätti minut positiivisesti. Ihonsävy tasoittui jo muutamalla siveltimenpyöräytyksellä ja kerrostamalla tällä sai myös tummat silmänaluset ja näpyt piiloon. Alla vertailukuva niin että oikealla iho täysin ilman meikkiä ja vasemmalla meikkipohjan kanssa. Syksy on tuonut tullessaan ihon punoituksen ja onpa niitä näppyjäkin tullut. Peittoa kaipaavat myös vanhat finniarvet joita on erityisesti leuassa.

youngblood_natural_loose_mineral_foundation_ivory_comparison

Meikkipohjasta tulee oikeastaan juuri sellainen mistä itse pidänkin. Ei liian peittävä, en tykkää siitä että iho näyttää meikatulta mutta haluan virheet ja punoituksen piiloon. Arvostan myös ennemmin hiukan valoaheijastavaa kuin täysmattaa lopputulosta. Youngbloodin pohja on juuri jotakin siitä väliltä.

Sävyjen valitseminen netistä on aina tosi vaikeaa, ja ajattelin verrata tätä Youngbloodin Ivoryä muihin kaapeistani löytyviin mineraalimeikkipohjiin.

mineraalimeikkipohjat

Vertailussa siis Youngbloodin Ivory, Everyday Mineralsin Ivory 1N, Idun Mineralsin Saga sekä The Body Shopin Extra Virgin Minerals Loose Powder Foundationin 202 Natural Vanilla. Kaikki nämä sävyt eivät käy itselleni ympäri vuoden, TBS esimerkiksi on aivan selvä kesäsävy ja EDM on keskitalven kalpeuteen juuri hyvä, samoin kuin Idunin Saga. Kaikkia pohjia on lääppäisty sormella paksu kerros jotta sävyt erottuvat selvästi.

Idunin pohja on ollut tähän asti suosikkini, ja tummuustasoltaan Youngbloodin Ivory on samaa tasoa. Pohjasävy on hiukan eri. Mutta hirmu hyvin koen molempien sulautuvan ihonsävyyni.

Vaikka Youngblood on saanut Allergia- ja astmaliiton merkin ja pohjan pitäisi sopia hyvin myös herkälle iholle, minun on mainittava ainesosasta nimeltä vismutti (INCIssä Bismuth Oxychloride). Ainesosaa käytetään useissa meikeissä sen kauniin hohdetta tuovan vaikutuksen vuoksi. Sen on kuitenkin raportoitu aiheuttavan useilla ihmisillä ihoärsytystä. Youngbloodin pohja sisältää tätä ainesosaa ja luulen että minunkin ihoni siihen hiukan reagoi. Kasvot tuntuvat lämpimiltä hetken aikaa meikkipohjan levittämisen jälkeen, mutta tunne menee lopulta ohi. Olen siis pystynyt käyttämään tätä meikkipohjaa ongelmitta, mutta on tietenkin asia erikseen kannattaako jonkinlaista ihoreaktiota aiheuttavaa tuotetta käyttää koska ärsytysreaktio voi tulla altistuksen myötä pahempana.

youngblood_lipstick_dragonfruit

Youngblood Lipstickin sävy Dragon Fruit on huulilla aivan ihanan raikas ja tuo mieleeni kevään. Se ei ole liian näkyvä, sopii erinomaisesti arkimeikkiin mutta tuo kasvoille väriä ja eloa.

youngblood_lipstick_dragonfruit_swatch

Musta hylsy on metallinen, tuntuu viileältä käteen ja on myös normipunaa painavampi. Tämä tuo laadukkuuden ja arvokkuuden tuntua.

youngblood_lipstick_dragonfruit_inci

Punan INCIstä löytyy pitkä litania erilaisia kasviöljyjä ja -vahoja, ja tämä myös tuntuu punan rakenteessa. Pehmeästi huulille liukuva huulipuna tuntuu hyvin huulirasvamaiselta ja se jättää huulille pienen kiillon. Kesto on kosteuttavuuden huomioon ottaen hyvä. En ole käyttänyt punan kanssa rajauskynää, enkä ole huomannut tämän karkailevan huultenympärysjuonteisiin. Tosi tummissa sävyissä se tietenkin on mahdollista, olen monien punien kohdalla huomannut että saman merkin eri sävyistä tummemmat usein vaativat rajauksen ja vaaleat eivät. Dragon Fruitia on helppo sipaista huulille ilman peiliäkin.

youngblood_meikki

youngblood_mineral_makeup______

Youngblood Natural Loose Mineral Foundation maksaa Elevenillä 55,60€ / 10g, ja löydät tuotteen täältä. Youngbloodin huulipuna puolestaan maksaa 25,80€ / 4g ja sävyvaihtoehdot löydät Eleveniltä täältä, niitä on peräti 24 kappaletta. Kaikki Youngbloodin tuotteet löydät täältä, merkillä on tosi ihania tuotteita mihin kiinnostukseni heräsi, mm. tämä varjostuspaletti meni kyllä vakavaan harkintaan.

Elevenillä on muuten vielä huomiseen 24.10.2016 asti tarjous että normaalihintaisista yli 50€ meikkiostoksista saa 20% alennusta. Tämä koskee kaikkia tuotemerkkejä!

Netin lisäksi Youngbloodia saa hoitoloista, mutta niiden yhteystietoja en onnistunut kootusti netistä löytämään.

Onko Youngblood teille tuttu merkki?

youngblood_kissat

Tuotteet saatu blogin kautta. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Seuraa blogia – Bloglovin – Facebook – Instagram

2 thoughts on “Youngbloodin mineraalimeikit

  1. Yksi kaverini joskus pahimpana akneaikanaan käytti tätä meikkipohjaa ja se tosiaan on kyllä kaikista tietämistäni mineraalipohjista peittävin. Ei jäänyt kaverilla yhtäkään punaista ja tulehtunutta näppyrykelmää tämän pohjan alta paistamaan. Pitäisi varmaan itsekin tätä ehkä testata, kun oma iho on alkanut kukkia ihan huolella minipillereihin vaihdon jälkeen, tosin oon jo melkein puoli vuotta odotellut, josko tää tästä tasaantuis ja naama on edelleen aika järkyssä kunnossa, että ehkäpä seuraava askel on kuitenkin ehkäisyn vaihto…

    1. Nopeuttaa kyllä meikkaamista kun ei tarvitse juurikaan kerrostaa 🙂 Elevenillä muuten jatkui se 20% ale nyt taas!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *