Schmidt’sin ekodeodorantti testissä

Oltuani puoli vuotta ilman deodoranttia tuli kesä ja hiki. Oli aika palata dödöjen maailmaan, ja pääsin innolla testaamaan blogin kautta testiin saatua Schmidt’sin ekodeodoranttia. Sitrustuoksujen ystävänä luonnollinen valintani oli raikas Bergamot + Lime. Tuoksuvaihtoehtoja on useampia ja näitä on myös hajusteettomana. Olin kuullut tästä luonnonmukaisesta deodorantista paljon kehuja joten kieltämättä odotuksenikin olivat aika korkealla.

schmidts_natural_deo_lime

Schmidt’sin deodorantteja saa näiden stickien lisäksi myös lasipurkeissa. Niistä deoa annostellaan spaattelilla sormien kautta kainaloiden iholle. Se on varmasti ihan kätevä reissussa kun mukaan voi annostella sopivan määrän pieneen purkkiin, mutta itse olen kokenut sormin levitettävät deot vähän rasittaviksi.

schmidts_deo_lime

Stickin koostumus on aika jännä. Se on hiukan rakeisen oloista mutta kuitenkin jähmeää. Deodotanttia saa hieroa kainaloihin huolellisesti että stickistä irtoaa tavaraa iholle riittävästi. Pakkauksessa neuvotaan pitämään dödöä hetki ihoa vasten ja sitten hieromaan ohut kerros. Jähmeys siis helpottaa kun ruumiinlämpö vaikuttaa koostumukseen. Jos tuotetta ei malta ”lämmittää”, se saattaa levittyä liiankin paksulti. Minulla kävi usein niin että dödöä pyyhkiytyi myös pakkauksen reunaan ja sitä sai sitten paperilla putsailla. Tuoksu tässä on kivan raikas, ei ihan puhdas lime mutta miellyttävä. Mielestäni tämä on myös aika unisex tuoksu, ei olisi huono miehelläkään.

 

schmidts_natural_deodorant_bergamot_lime

Hikoilu ei ole minulle mikään suuri ongelma arkielämässä. Dödö pääsi kuitenkin tositestiin Kanadan reissullamme. Oli aurinkoinen päivä ja kävelimme katsomaan vesiputouksia vuoristoon. Helle ja mäkien kapuaminen sai minut todellakin hikoilemaan. Kainaloista häivähti vain raikas limen tuoksu. Minulla tämä on siis ehkäissyt hienhajua hyvin. Harmi että tämä tahrii tummia vaatteita, varovainen saa olla pukiessaan.

schmidts_natural_deodorant_inci

Silloin kun otin kookosöljyilyn jälkeen dödön käyttöön, herkkä kainaloitteni iho hiukan protestoi. Minulle tuli muutama kuiva läntti, mutta ne hävisivät nopeasti kun pidin pari päivää taukoa. Sen jälkeen pystyin käyttämään deodoranttia ongelmitta. Minulle on siis ihan tavallista että kainaloni ovat herkät, sen takia alunperinkin siirryin kookosöljyyn kun oikeastaan kaikki dödöt aiheuttivat jotakin oirehdintaa kainaloiden iholle.

Vaikka koostumus ei ollutkaan aivan mieleeni, Schmidt’sin deo on mielestäni luonnonkosmetiikkadödöjen parhaimmistoa. Se on alumiiniton (tämä on itselleni tärkeää) ja vegaaninen. Tuotteen sisältämän ruokasoodan pitisi auttaa hiukan ehkäisemään kainaloiden kostumista, mutta mielestäni hiki virtasi ihan samalla lailla kuin muutenkin. Luonnonkosmetiikkadödöthän eivät estä hikoilua kuten antiperspirantit vaan ne ennaltaehkäisevät hien haisemista. Ihon tulee siksi olla puhdas kun deoa alkaa levittää.

Schmidt’sin luonnonmukaisia deodorantteja myydään ekokaupoissa sekä luontaistuotekaupoissa ja netistä näitä saa mm. Biodellystä (14,30€) ja Hyvinvoinnin tavaratalosta (16,50€). Stickeissä tavaraa on 92 g, purkkidödöjä löytyy sekä minikokoa (14,79 g) että täysikokoista (56,7 g).

Kaikki jälleenmyyjät näet täältä.

marilyn_kujeil
Hän ottaa rennosti 🙂

Tuote saatu blogin kautta. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Seuraa blogia – Bloglovin – Facebook – Instagram

2 thoughts on “Schmidt’sin ekodeodorantti testissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *