Olen raskaana!

Seuraa ilmoitusluontoista asiaa. Olen 23.viikolla eli 6.kuukaudella raskaana. Meille syntyy vauva lokakuun lopussa <3

Tämä siis selittää paljoltikin huomattavasti hiljentyneen postaustahdin. Aluksi syynä oli väsymys, unentarve kasvoi aivan valtavasti plussauksen jälkeen mutta se tasoittui parin kuukauden jälkeen. Sen jälkeen kuitenkin olen pistänyt itseni prioriteettilistan ykköseksi ja läppärillä kuvien muokkaus ei valitettavasti ole hotsittanut yhtä paljon kuin vauvalehtien ahmiminen, pienten vauvanvaatteiden silittely ja ylipäätään relaaminen. Ja kieltämättä en ole tämän rinnalla innostunut yhdestäkään purkista tai purnukasta niin että olisi ollut fiilistä hehkuttaa sitä 🙂

rv23_0

Vointi on ollut tosi mainio. Pahoinvoinnilta olen säästynyt täysin, mikä tuntuu olevan harvinaista. Helteiden saapuessa toukokuussa riesakseni tuli jalkojen ja sormien turpoaminen. Viidennen kuukauden jälkeen ei ole tarvinnut sormuksia sormiin laittaa ja jalkani ovat järkyttäneet lähipiiriäni jo useasti. Olen jo useamman kuukauden nukkunut jalat koholla, yksi sohvan selkänojistamme on ollut sänkymme jalkopäässä toimimassa kohottajana.

Viimeisin ärsyttävä raskausoire on puutuneet sormenpäät. Aluksi ranteeni olivat aamuisin kipeät ja aloin jo pelätä ties mitä nivelreumoja. Se sitten loppui ja tilalle tuli sormenpäiden puutuminen. Kirjoitusvirheitä tulee näppiksellä muuten huomattavasti enemmän kun ei tunne näppäimiä ja sormenpäillä meikkaaminen on myös ihan kiinnostavaa 😀 Nämä liittyvät kai myös turvotuksiin, neuvolasta suosittelivat keppijumppaa mutta en usko mihinkään hartiajumeihin.

rv23_0__

Vauvamahajuttuja tulee siis tästedes riittämään blogissa mutta ymmärrän jos aihepiiri ei kaikkia kiinnosta. Otsikosta pyrin sen tuomaan esiin. Blogini ei tule siis muuttumaan miksikään äitiysblogiksi, kosmetiikka ja kissat ovat yhä läsnä, mutta kyllähän tämä nyt vaan mullistaa ihmisen elämän aika täysin. Mielessäni on mm. postaukset raskausajan pukeutumisestani, miten kosmetiikan käyttöni on muuttunut ja tietty niistä raskausarvista. Miltä kuulostaa?

kesapamu

Seuraa blogia – Bloglovin – Facebook – Instagram

55 thoughts on “Olen raskaana!

 1. Valtavasti onnea tulevan pienokaisen johdosta.Onnekas jos et oo kärsiny pahoinvoinnista itellä kesti aika pitkään.Mulla nyt tosiaan 11kk vanha poika aika kuluu hirveen nopeasti

 2. Onnea! <3 🙂

  Hei mulla oli muuten raskausaikana sormet myös puutuneet ja lopulta riesana rannekanavaoireyhtymä, mutta se korjaantui synnytyksen jälkeen. Mulla siis ilmeisesti ainakin johtui (massiivisesta) turvotuksesta! Ja postausideat tosiaankin kuulostavat mielenkiintoisilta, mä tykkään hirveästi lukea raskausaiheisia juttuja vaikkei enää ajankohtainen olekaan, mutta kerrassaan niin erilaista ja jotenkin ihmeellistä aikaa. 🙂 Paljon onnea koko perheelle! <3

 3. Valtavan paljon onnea! Pakko tulla kommentoimaan pitkästä aikaa 🙂 nelikuisen pikkuneidin vielä melko tuoreena äitinä vauvajutut on oikein tervetulleita! Onko kissat kuinka reagoineet? Meillä vanhempi cooni oli ihan messissä ja nytkin hoitaa ja tulee viereen kun imetänimetän. Tuo nuorempi ei niin kauheesti noteeraa :p

 4. Oi onnea!
  Itse kärsin samasta sormien puutumisesta molemmissa raskauksissani ja minulla siihen auttoi lastallisten rannetukien käyttö öisin. Vaiva poistui välittömästi, kun vauva oli vatsanahkan ulkopuolella.

 5. Onnea ihan mielettömästi ❤ täällä mennään kohta 13.viikolla joten todellakin kiinnostaa raskausjutut! 🙂

 6. Onnea! Ilman muuta kiinnostaa kuulla raskauteen ja äitiyteen liittyvistä asioista – etenkin yhdistettynä kosmetiikka-aihepiiriin!

 7. Onnea! 🙂
  Ehdottamasti kiinnostaa, itse olen pari viikkoa jäljessä (21. vkolla mennään).
  Minua ovat pohdituttaneet jonkin verran nuo kosmetiikkavalinnat raskauden aikana, mielipiteitä kun tuntuu riittävän moneen lähtöön. Tällä hetkellä menen aika lailla stressivapaasti, järki kädessä, kultaista keskitietä.
  Käytän osin luonnonkosmetiikkaa (käytin jo ennen raskautta) ja päädyin myös vähentämään synteettisten tuoksujen käyttöä (nämä korvasin Sabe Massoneilla, koska ilman tuoksuja en pysty olemaan :)).

  1. Aika samoilla linjoilla täällä! Katsotaan miten päätökseni olla ilman aurinkovoidetta pitää.. Kasvoille olen fysikaalista suojaa siis käyttänyt mutta kropan meinasin suojata vaatteilla ja varjolla. Mutta juu, siitä lisää myöhemmin! Ainiin ja suuresti onnea sinullekin raskauden johdosta 🙂

   1. Kiitos :).
    Mulla on vähän sama juttu tuon auringon kanssa. Tähän mennessä siis auringon välttelyllä (mikä tällä hormonihikoilulla ei harmita yhtään) on täälläkin pärjätty, mutta mökkikautta varten ajattelin hankkia luonnonkosmen aurinkovoidetta.
    Jään innolla odottamaan tulevia postauksia!:)

 8. Onnea tulevasta pienokaisesta ja tsemppiä loppuraskauteen! Itsekin olen kotona 4kk pikkuisen kanssa. 🙂

 9. Ihanaa, paljon onnea! Kosmetiikkajuttusi ovat olleet aarteita, mutta varmasti tulee kaikki muukin luettua. 🙂

 10. Paljon onnea!:) ja postausaiheet kuulostaa hyvältä. Varsinki tuo kosmetiikan käyttö raskaana ollessa mietitytti itseä ķovasti aikoinaan. Ja raskausarvet… melekein luulin,että säästyin kunnes ihan viime metreillä iskivät nopsaan 😀 Minusta on ihan luonnollistakin,että blogi kehittyy elämän mukana, siispä mielenkiinnolla odotan tulevia postauksia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *