Hauska tutustua, Mossa!

mossa_skincare

Kevään jännittävin lanseeraus luonnonkosmetiikan rintamalla oli epäilemättä latvialainen Mossa. Mádaran tuotantotiimin kehittämä Mossa on Ecocert-sertifioitu luonnonkosmetiikkaihonhoitosarja, jonka hintaluokka on hiukan Mádaraa kukkaroystävällisempi. Mossa tarkoittaa muuten sammalta.

Ainesosina on käytetty paljon pohjoismaisten ravinnerikkaisen marjojen uutteita, mukana mm. lakka, ruusunmarja, viinimarja ja pihlajanmarja. Mossan tuotteita tai niissä käytettyjä raaka-aineita ei missään vaiheessa ole testattu eläimillä, mikä kuuluukin luonnonkometiikan perusarvoihin. Tuotteeiden kerrotaan sopivan kaikille ihotyypeille. MOSSAlla on kaksi ihonhoitolinjaa, Youth defence joka on suunnattu 25+-vuotiaille ja syksyllä Suomessa lanseerattava Age excellence joka on tarkoitettu yli 35-vuotiaille.

Kuvausassistentti Pamelan panostus tehtävään on... noh.
Kuvausassistentti Pamelan panostus tehtävään on… noh.

Sain testattavakseni kattavan kavalkadin Mossa-tuotteita ja nyt noin reilun kuukauden intensiivisen testaamisen jälkeen on aika arvostella nämä teille.

Aloitetaan puhdistustuotteista. Testiin pääsivät Youth Defence Purity White Currant Cleansing Creme-Mousse, 3in1 Micellar Water sekä Youth Defence Comfort Cloudberry Soothing Vitamin Toner.

mossa_skincare_cleansing

Youth Defence Purity White Currant Cleansing Creme-Moussesta kerrotaan maahantuojan sivuilla näin: ”Sisältää valkoherukan AHA-HEDELMÄHAPPOJA. Nämä hedelmähapot tekevät kasvojen ihosta puhtaan, raikkaan ja hehkuvan. Hiero pieni määrä tuotetta kasvoille, huuhtele vedellä. Vältä tuotteen joutumista silmiin. pH-neutraali, dermatologisesti testattu ja luonnonkosmetiikkasertifioitu. Vegaaninen.

mossa_youth_defence_purity_cleansing_creme_mousse

Purkin kyljessä ei kerrota levitetäänkö tuote kuivalle vai märälle iholle mikä aiheutti ensimmäisellä käyttökerralla hämmennystä. Oikea vastaus löytyi kokeilemalla (märälle), ja pumpusta voidemaisena ulos tuleva putsari vaahtoutuu märissä käsissä runsaan pehmeäksi vaahdoksi. Tähän putsariin minä todella ihastuin. Putsaria tarvitsee kerralla vain herneen verran ja sen muodostama vaahto on kerrassaan ylellistä. Tuotteen tuoksu on neutraali eikä herkkää ihoani kiristä pesun jälkeen eikä se myöskään punoita. Mineraalimeikin tämä ainakin on poistanut ongelmitta. Olen kuitenkin vannoutunut kaksoispuhdistuksen kannattaja joten käytin tätä suurimman osan aikaa puhdistusöljyn jälkeen. Testasin toki pelkältäänkin. Tykkäsin! Miinuksena voisin sanoa että pumpun suulle kertyy kuivunutta putsaria jo parissa päivässä jos tuotetta ei käytä. Tuote maksaa noin 11,90€ / 200 ml.

3in1 Cleansing Micellar Waterista Mossan sivuilla lukee näin: ”Luonnollinen puhdistava misellivesi, joka sisältää vitamiineja vadelmasta. Puhdistaa ja poistaa meikin, tasapainottaa ja kosteuttaa ihoa. Levitä vanulapulla iholle. Ei tarvitse huuhdella. “3in1”-puhdistuvesi misellivesi kaikille ihotyypeille. Vadelman vitamiineja ja hyaluronihappoa sisältävä monitoimituote puhdistaa ihon, poistaa meikin, toimii kasvovetenä ja kosteuttaa. Dermatologisesti testattu ja luonnonkosmetiikkasertifioitu. Vegaaninen.”

mossa_micellar_water

Olen käyttänyt vadelmamisellivettä aamupesussa. Siinä se on toiminut tosi hyvin, ja vaikka hyllyssäni on tällä hetkellä todellista ylitarjontaa misellivesistä, tartuin Mossaan aamuisin mielelläni. Iho ei ärsyynny ja iho puhdistuu hellävaraisesti. Olen poistanut tällä myös huulimeikkiä ja silmämeikin rippeitä ja tuote on toiminut hyvin. Koko meikkiä en oikeastaan nykyään enää poista misellivedellä kuin aniharvoin joten siinä käytössä en ole Mossaa käyttänyt. Miselliveden INCI on ilahduttavaa luettavaa, heti kärjessä komeilevat ruusuvesi, glyseriini ja vadelmauute. 3in1 Cleaning Micellar Water maksaa noin 12,90€ / 200ml.

Youth Defence Comfort Soothing Vitamin Tonerin tuotekuvaus lukee Mossan sivuilla tähän tapaan: ”Luonnollinen lakkauutetta sisaltava kasvovesi kuivalle ja herkälle iholle. Levitä puhtaille kasvoille vanulapulla tai sormenpäillä. Päivittäiseen käyttöön. Lakkauutetta sisältävä luonnonmukainen kasvovesi kuivalle ja herkälle iholle. Kosteuttaa, pehmentää ja rauhoittaa ihoa sekä tasapainottaa ihon ph:n luonnolliselle tasolle. Dermatologisesti testattu ja luonnonkosmetiikkasertifioitu. Vegaaninen.”

mossa_cloudberry_toner

Tästä en niin innostunut, syy komeilee INCI-listalla heti veden jälkeen. Alkoholihan se siellä. Alkoholi kuivattaa ihoa ja saattaa myös ärsyttää, joten pidän erikoisena että sitä on herkälle iholle tarkoitetussa kasvovedessä, varsinkin noin paljon (mitä korkeammalla ainesosa on listalla, sitä enemmän sitä tuotteessa on, ainakin kun pitoisuus on yli 1%). Se saa ihohuokoset kyllä supistumaan ja rasvoittuva iho saattaa alkoholista pitääkin, mutta tämä herkkä iho voi parhaiten kun pidän alkoholin minimissä. Tuoksu on ihan neutraali ja miellyttävä mutta myönnän että tämän testailu jäi muutamaan kertaan koska en vain kokenut tätä iholleni sopivaksi. Kasvovesi maksaa noin 11,90€ / 200ml

Sekä miselli- että kasvovedessä on molemmissa kätevä flippikorkki. Sen käyttö on helppoa ja tuotetta saa annosteltua sopivasti.

mossa_pamu

Sitten katsastetaan Mossan hoitotuotteet, eli päivävoide Youth Defence Blueberry Moisturizing Antioxidant Day Cream, yövoide Youth Defence Restoring Night Cream ja silmänympärysvoide Youth Defence Restoring Eye Cream.

mossa_hoitotuotteet

Päivävoiteenani tänä keväänä on toiminut Mossan normaalille ja sekaiholle suunnattu mustikkavoide Youth Defence Blueberry Moisturizing Antioxidant Day Cream. Tuotteen kuvaus Mossan sivuilta: Luonnollinen, kosteuttava päivävoide, joka sisältää mustikan E-vitamiinia. Kolmitehoinen: 1. Mustikkaa ja E-vitamiinia sisältävä koostumus syväkosteuttaa ihoa. 2. Hyaluronihappo silottaa juonteita. 3. Antioksidantit suojaavat ihoa haitallisilta ympäristösaasteilta ja viivästyttävät ikääntymistä. Tulos*: 97 % naisista koki ihon välittömän kosteutusvaikutuksen. 87 % totesi ihon tuntuvan sileämmältä, kiinteämmältä ja hehkuvammalta neljän viikon käytön jälkeen. Silkinpehmeä ja kevyt koostumus imeytyy nopeasti. Vegaaninen. Käyttöohje: Levitä voidetta puhdistetuille kasvoille. Normaalille, seka- ja herkälle iholle. *(Kuluttajatesti: 30 naista)

mossa_youth_defence_blueberry_daycream

Pumppupullo annostelee voidetta siististi. Kasvoille ja kaulalle riittää kaksi painallusta, ehkä sellainen 1,5 olisi ihanteellinen. Voide levittyy nätisti ja imeytyy nopsaan. Voiteen koostumus on keskitäyteläistä ja tuoksu on miellyttävä. Ihon pinta jää mattapintaiseksi ja siihen on helppo levittää mineraalimeikki. Iho ei rasvoitu ainakaan normaalia nopeammin tämän kanssa, koin tämän sopivan tosi hyvin iholleni päivävoiteeksi. Nopean imeytymisen fiilistä tuotteeseen tuo osin tuo INCIssä korkealla oleva alkoholi, mutta ravitsevat ainesosat kompensoivat sitä eikä ihoni ole kuivunut. Ainesosista 12% on luomua.

Talvella tämä olisi iholleni liian kevyt, mutta silloin ihotyyppiäni ei enää voikaan laskea sekaihoksi kuten näin kevät/kesäaikaan. Kapea ja korkea puteli on ilmatiivis ja pidän sitä kätevän kokoisena myös reissukäytössä. Päivävoiteen hinta on noin 14,90€ / 50ml.

mossa_youth_defence_restoring_night_cream

Youth Defence Restoring Night Creamin kuvaus Mossan sivuilta: ”Luonnollinen yövoide, joka sisältää karhunvatukan Omega 3-6 rasvahappoja. Kolmitehoinen: 1. Arvokas karhuvatukan öljy ravitsee ja kosteuttaa ihoa unen aikana. 2. Bioaktiiviset Omega 3 ja Omega 6 -rasvahapot stimuloivat ihon luonnollista uudistusmisprosessia. 3. Karhunvatukan antioksidantit hidastavat ihon ikääntymisprosessia ja kiinteyttävät ihoa. Tulos*: Käytön jälkeisenä aamuna iho näyttää virkistyneeltä. 89 %: naisista koki ihon sileämmäksi, kiinteämmäksi ja hehkuvammaksi neljän viikon käytön jälkeen. Täyteläinen koostumus ravitsee ja pehmentää. Vegaaninen. Käyttöohje: Levitä iltaisin puhdistetuille kasvoille. Kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle. *Kuluttajatesti: 30 naista.”

Yövoide on täyteläistä koostumukseltaan, mutta se imeytyy oikeastaan yhtä nopeasti kuin päivävoidekin. Iho jää himmeän mattapintaiseksi. Itse koin tämän aika keveäksi yövoiteeksi. Keväällä tämä oli yksinään liian kevyt iholleni ja seeruminkin kanssa jäin kaipaamaan tuhdimpaa kosteutusta. Nyt kesäkuussa tämä on ollut jo parempi. Suosittelisin siis itse enemmänkin seka- ja rasvoittuvalle iholle. Alkoholi tässäkin tosi korkealla INCIssä. Ainesosista 10% on luomua. Yövoiteen hinta on noin 15,90€ / 50ml.

mossa_youth_defence_restoring_eye_cream

Youth Defence Restoring Eye Creamin kuvaus: ”Luonnollinen, elvyttävä silmänympärysvoide, joka sisältää karhunvatukan Omega 3 ja 6 -rasvahappoja. Vaikutus: Arvokas karhunvatukanöljy imeytyy nopeasti silmänympärysiholle. Omega 3 ja 6 -rasvahappojen yhdistelmä ravitsee, kosteuttaa ja uudistaa ihoa. Tulos*: 92 % naisista huomasi, että silmänympärysalueesta tuli kiinteämpi neljässä viikossa. Vegaaninen. Käyttöohjeet: levitä silmänympärysalueelle aamuin ja/tai illoin. *Kuluttajatesti: 30 naista”

Pumppupullo annostelee silmänympärysvoidetta aika hyvän määrän kerrallaan. Se on aika harvinaista, olen huomannut! Voide imeytyy ihoon aivan hujauksessa ja hetken kuluttua sitä jo miettii laitonko voidetta iholle ollenkaan. Eli aika kevyeltä tuntui karhunvatukkavoide minun luomillani. Sopii siis hyvin päiväkäyttöön mutta yöksi suosin jotain tuhdimpaa.

Omalle ihotyypilleni olisi luultavasti sopinut karhunvatukkasarjan sijaan kuivalle iholle suunnatut Mossan tuotteet. Silmänympärysvoiteita valikoimissa ei tosin ole kuin tuo yksi.

Yleisesti sanoisin että Mossa on raikas ja tervetullut tuulahdus luonnonkosmetiikkarintamalle. Hinta on kohtuullinen ja pakkaukset tosi nätit. Saatavuus näissä myös on ihan hyvä, Mossaa löytää mm. Sokokselta ja ekokaupoista (Ruohonjuuri ainakin). Syksyllä Mossaa saa Stockmanniltakin. Nettikaupoista näitä voi tilata suoraan maahantuoltalta Naturalgoodscompanylta, Hyvinvoinnin tavaratalosta ja Sokoksen nettikaupasta.

Oletteko tutustuneet jo Mossaan?

pamsu_mossat

Tuotteet saatu blogin kautta. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Seuraa blogia – Bloglovin – Facebook – Instagram

2 thoughts on “Hauska tutustua, Mossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *