Mieheni parranhoitorutiini

Nyt käsitelläänkin hiukan erilaista aihepiiriä. Hyppäämme miesten kosmetiikan maailmaan! Tänään puhutaan parroista ja niiden hoitotuotteista. Koekaniinina toimii aviomieheni joka omaa tuuhean parran jota hän hoivaa huolellisesti. Yhdessä vietetyn reilun seitsemän vuoden aikana miehelläni on suurimman osan aikaa ollut jonkinlainen parta. Tykkään siitä ja olen aina protestoinut kun hän on ajanut sen pois. Nyt viimeisen reilun vuoden hän on tavoitteellisesti kasvattanut parrastaan mahdollisimman tuuheaa ja pitkää.

beard_

Eräs ilta olimme saunomassa ja keksin kysyä mieheltäni että oletko koskaan laittanut hoitoainetta partaan. Ei hän ollut joten tyrkkäsin Tigin Oatmeal&Honey-hoitsikan käteen ja eikun kokeilemaan. Saunan jälkeen hän ihasteli kuinka parta oli vähemmän pörröinen ja selkeästi paremman näköinen. Siitä innostuneena lykkäsin vielä hänelle testattavaksi Moroccanoil-hiusöljyn, joka itselläni oli jäänyt paitsioon. Näiden myötä mies koukuttui partansa hoitamiseen. Youtuben ihmeellisestä maailmasta hän oli nähnyt parranhoitovinkkejä, eikä aikaakaan kun partaa jo muotoiltiin hiustenkuivaajalla. Siitä tulee kuulemma paljon siistimmän muotoinen kun kuivaamisen tekee föönillä. Kun olen reissussa fööneineni niin se on aina bad beard day miehelle, täytyy varmaan hankkia toinen hänelle käyttöön 😀

Tähän asti hänellä on ollut käytössä parranhoidossa hellävarainen shampoo, hiustenhoitoaine ja hiustenhoitoöljy.

Parran hoitoon on myös olemassa aivan omat hoitotuotteensa. Partakarva on kuitenkin aivan erilaista kuin hiukset, joten voisi luulla että parranhoitotuotteet olisivat tehokkaampia. Nyt kun parrat ovat selkeästi kuuminta hottia nämä tuotteet ovat yleistyneet miesten peilikaapeissa. Sain blogikollegalta suosituksen kotimaisesta Tampereella toimivasta parranhoitoon erikoistuneesta Dick Johnsonista. Dick Johnsonilla on Tampereella oma parturiliike jossa muotoillaan sekä hiukset että kasvokarvasto edustuskuntoon. Verkkokaupasta ja kivijalkaliikkeestä saa hankittua monenlaisia välineitä ja tuotteita parran hoitoon sekä muotoiluun hiusten muotoilua unohtamatta.

mrbear_family_beard_products

Kampaamotuotteet vaihtuivat tälläiseen kavalkadiin parranhoitotuotteita. Testattavaksi pääsi ruotsalaisen Mr. Bear Familyn Citrus-sarjan Beard Wash-partasaippua ja Beard Balm-partavaha, Woodland-sarjan Beard Brew-partaöljy sekä Wilderness-sarjan Moustache Wax-viiksivaha. Setin kruunasi Beard Junkin Beard Lubricant-partaöljy ja Dick Johnsonin puinen partakampa. Oli tosi mielenkiintoista kuulla voittaisivatko nämä aiemmin käytetyt kampaamotuotteet ja mitkä kaikki jäisivät miehelleni vakkarituotteiksi.

dickjohnson_fi

Näin naisen näkökulmasta täytyy sanoa että Dick Johnsonin verkkosivujen brändi-ilme on varmasti miehiin vetoava. Sopivan rento ja mutkaton. Tosi onnistunut look mielestäni!

mrbear_family_beard_products_dickjohnson

Kaikkien tuotteiden tuoksumaailma oli meidän molempien mieleen. Mr. Bear Familyn Citrus-, Woodland-, ja Wilderness-sarjat ovat siis erilaisia tuoksusarjoja. Sitrusfaninahan nuuhkin noita Citrus-tuotteita aivan nenä pitkänä mutta myös muut olivat tosi kivoja. Woodlandissa oli havuinen ja metsäinen tuoksu ja Wilderness-viiksivaha on näistä (ymmärrettävistä syistä) miedoimman tuoksuinen. Sekin tosi kiva.

mrbear_family_beard_products_favs

Mr. Bear Family Beard Wash-partasaippuaa suositellaan käytettäväksi 1-3 kertaa viikossa. Se on erittäin pesevä tuote jolla parta jää narskuvan puhtaaksi. Mieheni mielestä tämä on hyvä koska vahat tarvitsevat tehokkaan puhdistuksen. Päivittäiseen käyttöön tämä on liian voimakas. Saippua vaahtoaa runsaasti ja on riittoisaa.

Mr. Bear Family Beard Brew-partaöljy on tuhtia kamaa. Tuote sisältää vain aitoja luonnonöljyjä ja eteerisiä öljyjä. Mieheni tykästyi tähän enemmän kuin aiemmin käyttämäänsä Moroccanoiliin, joka on öljy-silikoni-seos. Varsinkin saippuapesun jälkeen tämä on kuulemma aivan ehdoton. Koostumus on riittoisaa, ja pieni pullo riittää pitkään.

Nämä molemmat saivat mieheltäni runsaasti kehuja ja kun kysyin ostaisitko näitä uudelleenkin, hän vastasi myöntävästi.

beard_junk_beard_lubricant

Ruotsalaisen Beard Junkin Beard Lubricant on sitten mieheni mielestä enemmän viimeistelytuote. Näyttävään pakkaukseen pakatun tuotteen tuoksu on huumaavan ihana, pääsin useita kertoja nuuhkimaan partaa kun mies tuli kehaisemaan että ”haista nyt!”. Tuhtiin Mr.Bear Familyn öljyyn tykästyneen mieheni mielestä tämä oli vähän turhan kevyt varsinkin partasaippuan jälkeen käytettäväksi. Pelkän vesipesun jälkeen sitten menee ihan hyvin. Kun kysyin että jos tuotteen tuoksu ei olisi mieleesi, käyttäisitkö tätä ollenkaan, mies vastasi että sitten tämä jäisi kyllä käyttämättä kokonaan. Tuotteen INCIä en löytänyt mistään, mutta pakkauksessa kerrotaan tuotteen sisältävän kolmea luonnonöljyä. Lisäksi se luultavasti sisältää silikoneja ja muita siloittavia ainesosia.

mrbear_family_beard_balm_moustache_wax

Mr. Bear Familyn Beard Balmin ainesosat ovat myös 100% luonnollista alkuperää. Mieheni on kokeillut partansa muotoiluun aiemmin hiusvahoja, ja ne jättivät parran rasvaisemman tuntuiseksi kuin tämä. Hän on käyttänyt tätä tuotetta päivittäin ja tämä jää kuulemma myös vakiovarusteeksi.

Mr. Bear Familyn Moustache Wax sai mieheni innostumaan viiksien kasvattamisesta. Vahalla ne sai mukavasti ojennukseen. Pitkille viiksille vaha onkin aika must juttu, mutta lyhyemmäksi trimmatuille viiksille tällä ei ole niin suuresti tarvetta.

Puinen kampa sopi mieheni mielestä enemmän parran siistimiseen päivän aikana. Takut hän selvittää jatkossakin mielellään harjalla.

Aiemmista rutiineista uusien tuttavuuksien rinnalle jäi se suihkussa käytettävä hiustenhoitoaine. Ilman sitä ei pärjätä vaikka olisi millaiset öljyt käytössä.

dickjohnson_fi_

Tuotteiden hinnat:
Mr. Bear Family Citrus Beard Wash 28,90€ / 250ml
Mr. Bear Family Woodland Beard Brew 19,90€ / 30ml
Mr. Bear Family Citrus Beard Balm 19,90€ / 60ml
Mr. Bear Family Wilderness Moustache Wax 13,90€ / 30 ml
Beard Junk Beard Lubricant 29,90€ / 50ml
Dick Johnsonin puinen partakampa 14,90€

Parranhoitotuotteet tai vaikka lahjakortti parran muotoiluun ovat molemmat mielestäni mainioita lahjavinkkejä puolisolle, isälle tai isoisälle. Parranmuotoilupalveluita tarjoavia parturiliikkeitä löytyy suurimmista kaupungeista jo aika mukavasti. Huomasin muuten vastikään että Mr. Bear Familyn tuotteet ovat rantautuneet myös Emotion-kosmetiikkaliikkeisiin. Parranhoito on selkeästi jo laajempi ilmiö joten hyvä että tuotteita on helpommin saatavilla. Katsotaan kauanko menee että näitä löytyy ruokakaupan kosmetiikkahyllystä!

Onko teidän elämässänne parrakkaita miehiä? Ovatko he jo löytäneet parranhoidon maailman? 🙂

Myös Pamela rakastaa isin partaa. Sinne on ihanaa hautautua piiloon julmaa maailmaa. Partasatiainen-Pamela.

partasatiainen

Tuotteet saatu blogin kautta.

Seuraa blogia – Bloglovin – Facebook – Instagram

2 thoughts on “Mieheni parranhoitorutiini

  1. Mun miehellä on samanmoinen parta ja ai että rakastan sitä! Mää oon samanlainen partasatiainen, ku tuo teijän kissa. 😀 Ja en anna miehen ajaa partaansa kokonaan pois. Sehän ois katastrofi! Mihin mää sitten nokkani työntäisin? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *