Operaatio Z-paletin täyttäminen

Olen kärvistellyt flunssan kourissa kotisohvalla nyt jo jokusen päivän, ja siinä paikallaan köhkiessä sain kimmokkeen vihdoinkin hoitaa päiväjärjestyksestä yhden pitkään to do-listalla keikkuneen homman. Nimittäin Z-paletin täyttämisen.

Z palette on kirkaskantinen magneettipohjainen paletti, jonka voi täyttää haluamallaan tavalla. Yleisin käyttötarkoitus on luomivärit mutta toki myös kasvopuutereita ja poskipunia palettiin voi laittaa. Oma Z-palettini on kodinvaihtaja eräältä kauneusbloggaajalta ja sen kannessa on pieni halkeama. Se ei minua haittaa, ulkonäköseikkoja.

Halusin koota Z-palettini sisään jemmoistani muutaman luomivärisävyn palettien luomivärinappeja ja myös yksittäispakattuja joita en halua kantaa reissussa mukana. Tavoitteena on siis säästää tilaa kun kaiken saa yhteen palettiin.

zpaletti1

Z-paletin täyttämiseen tarvitaan luomivärien lisäksi magneettiteippiä. Teipinpala liimataan luomivärinapin pohjaan jotta se pysyisi paletissa paikallaan. Löysin magneettiteippiä Clas Ohlsonilta, hintaa tällä riittoisalla rullalla oli noin 8,50€. Teipin tarrapinta oli kyllä aika heppoisan tuntuista, kauhean tiukasti se ei tarraa kohteeseensa kiinni.

Z paletteja löytyy erikokoisia (ja myös erilaisilla kuoseilla). Tämä minun palettini on kokoa 12,5cm x 20,5cm.

Paletin pinta-alan riittävyys vrt. luomivärien määrä piti vähän arvioida silmämääräisesti ja tälläisellä luomivärisatsilla lähdin aloittamaan. Nyt voitte arvata loppuiko tila kesken vai jäikö sitä jopa yli. Vastaus löytyy tuonnempana 🙂

zpalette2

Kasasta löytyy BareMinerlasin Shine On-paletti (postaus täällä), Clarinsin laivalta ostettu luomiväri-huulipuna-paletti (postaus täällä), Too Facedin Eye Shadow Insurance Policy-paletti (postaus täällä), ikivanha Rimmelin trio josta vaalea väri oli jo loppu ja tilalla jostain settipaletista irroitettu vaalea luomiväri, kolme Cliniquen pikkupalettia, Diorin solonappi, L’Orealin Color Appreal Trio vihreille silmille sekä Rimmelin ja H&M:n ikivanhat solonapit. Kaikki nämä ovat jääneet turhan vähälle käytölle ja toivon Z-palettiin siirtymisen hiukan muuttavan tätä.

Aloitin ensin kokeilemalla josko napit irtoaisivat ilman lämpöä. Olin kuullut etukäteen että pannujen pohjia kannattaa lämmittää esim. leivinpaperilla suojatulla suoristusraudalla mutta kokeilin ensin vääntää veitsenkärjellä nappeja ihan kylmänä irti. Ilokseni suurin osa irtosikin ilman lämpöä.

zpalette3

Oli kyllä huisin kiintoisaa päästä näkemään miltä paletti näyttää ilman nappeja. Toisissa paleteissa liimat olivat kovaa ja toisissa venyvää jota sai veitsellä kaapia irti napin pohjasta.

zpalette4

Rimmelin supervanhan paletin kansikin oli jo irti ja takakappalekin irtosi helposti kun lähdin nappeja vääntelemään irti. Tämä on jotenkin aika ressukka. Nämä ovat itse asiassa laadullisesti aika mainioita luomivärejä, Rimmel kai jossain vaiheessa vähän muutti koostumusta eikä se ole käsittääkseni enää niin kermaisen pigmenttinen kuin tässä triossa. Harmi.

Leikkasin siis magneettiteipistä sopivan kokoisen palasen irrotetun luomivärin taakse. Tuollaisia magneettitarroja myydään Z paletten valmistamina myös valmiina, niitä on sekä neliskulmaisia että pyöreitä. Liimasin taakse myös tarran johon kirjoitin luomivärin merkin ja sävyn nimen, näitäkin tietoja joskus kun saattaa tarvita.

Aika mukava kasa roskaa näistä tuli josta pääsen nyt eroon. BareMinerlasin ja Too Facedin palettien pinkkejä en tule kuitenkaan käyttämään joten ne saavat uuden kodin.

_IMG_000000_000000

Ja riittikö tila? Kyllä riitti, ja jäi ylikin. Laitoin luomivärien kaveriksi myös Clarinsin huulipunasävyt, josko niitä tulisi käytettyä. Toivottavasti luomivärit eivät kauheasti varisisi punien joukkoon. Aika paljon ruskeita, eikö? 😀

_IMG_000000_000000

Ihan ilman vammoja tämä ei sujunut. H&M:n pyöreä harmaa, H&M:n neliskulmainen musta ja koko Too Facedin paletti olivat aika hankalia irroittaa. En kokenut lämmönkään juuri auttavan. Napin vääntyessä luomiväriä lähti murtumaan irti. Too Facedin neliskulmaisten nappien kanssa päädyin korjaamaan niitä ehjiksi desinfiointiaineella (tekniikalle ohje esim. Karkkipäivä-blogissa täällä).

_IMG_000000_000000

Ne taisivat jo valmiiksikin olla hiukan korkeampia kuin muut ja värin jäädessä koholleen se osuu kevyesti kanteen. Vaatii siis aika ajoin putsaamista (jos haluaa pitää kannen siistinä) mutta eipä se muuten haittaa mitään.

Olen huisin tyytyväinen että tämä on nyt tehty ja sain lisää tilaa turhilta minipalettien pakkauksilta. Z Paletten sivuilla on muuten vinkkivideoita depottaamiseen eli näiden pannujen siirtelyyn paletista toiseen. Noita jos olisin katsonut olisin varmaan säästynyt hajonneilta luomiväreiltä…

Z Paletteja voi tilata ainakin merkin omilta sivuilta (kauppa USA:ssa joten tullirajat pidettävä mielessä), saksalaisesta Kosmetik4Lessistä (postikulut 8,90€ mutta alekoodilla 4less siitä saa ilmeisesti 3,90€ alennusta), brittiläisestä BeautyBaysta (ilmainen toimitus yli 19€ tilauksiin) sekä itselleni uudesta tuttavuudesta, brittiläisestä Love Make Up-nettikaupasta (postikulut 6,50£).

Beautybayssa on aivan ihania värikuoseja ja jos koen tarvetta hankkia näitä lisää niin varmasti valitsen jonkun mustaa näyttävämmän 🙂 Huomasin että siellä on myös eri syvyyksillä olevia paletteja, esim. baked-luomväreille jotka ovat yleensä korkeampia kuin norminapit.

Onko Z palette tuttu? 🙂

Pamelan ja Marilynin tämän päivän aktiviteetit. Kevätaurinko!
Pamelan ja Marilynin tämän päivän aktiviteetit. Kevätaurinko!

Seuraa blogia – Bloglovin – Facebook – Instagram

4 thoughts on “Operaatio Z-paletin täyttäminen

  1. Itsellä on se pienempi koko paletista, tilasin Saksasta kosmetik4lessiltä. Kivasti sai yksinäiset napit siihen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *