Berliinin ostoslistaa

Olen lähdössä kuun vaihteessa Berliiniin ja siellä päättyy myös parin kuukauden ostolakko. Kävin eilen ensimmäistä kertaa sitten tammikuun lopun kosmetiikkakaupassa katselemassa, olen ajatellut että turha sitä itseään kiusata houkutuksilla jos ostokset eivät ole sallittuja. Olen ollut jotenkin aika pihalla uutuuksista, esimerkiksi blogeissakin paljon vilahdellut Lancomen ravistettavat huulikiillot tulivat itselleni ihan puun takaa. Eivät ne siellä Kicksissä herättäneet mitään suurempia tunteita, onneksi 🙂

Edellisen kerran kävin Berliinissä elokuussa 2012
Edellisen kerran kävin Berliinissä elokuussa 2012

Olen kyllä ehtinyt haaveilla mitä kaikkea haluaisin Berliinistä shoppailla. Vaatteita, kenkiä ja laukkuja on kiva bongailla tottakai, mutta myös kosmetiikkatarjonta on siellä erilaista kuin kotosuomessa. Olen kotikonnuilla aika kärsimätön shoppailija nykyään, lähden aivan aniharvoin kaupoille katselemaan tai pyörimään enemmän kuin kahdessa liikkeessä. Tämä saattaa johtua siitä että olen työskennellyt paljon kauppakeskuksissa, eikä siellä huvita hengailla enää vapaa-ajalla.

Ulkomailla asia on täysin toisin, siellä sitä shoppailuintoa kyllä löytyy lähes rajattomasti. Kai se tietoisuus siitä että ”tätä ei Suomesta saa” tekee kaikesta paljon innostavampaa. Saksassa on kyllä erityisesti kenkävalikoima parempi kuin Suomessa, värejä ja laadukkaita nahkakenkiä on helpompi löytää. Haaveilen kirkkaan keltaisista kengistä, katsotaan löydänkö 🙂

Kuva: Globe Hope
Kuva: Globe Hope

Myös pienehkö crossbody-laukku on hakusessa, en meinaa millään löytää mieluista. Globe Hopen Kofi on oikean mallinen mutta aivan liian pieni. Seuraava malli menee jo sitten liian isoksi. Haluan siis että laukku on nahkaa (mieluiten kierrätys- mutta luulen että se on ensimmäinen mistä joudun tinkimään) ja että siinä on tuollainen kukkaromainen napsautettava kiinnitys. Myös koon puolesta olen tarkka. Laukkuun pitää mahtua helposti lompakko, kännykkä, avaimet ja muutama meikkituote. Eli tälläinen baarilaukku on siis haussa.

Saksassa valmistetaan paljon luonnonkosmetiikkaa, esimerkiksi Weledan ja Dr.Hauschkan tehtaat sijaitsevat siellä. Luonnonkosmetiikka onkin siellä ollut jo todella pitkään ihan normisettiä taviskuluttajallekin, Suomessa mielestäni aletaan vasta nyt lähestyä sitä. Kyseiset tuotteet ovat kyllä huomattavasti edullisempiakin kuin Suomessa ja sehän aina alehaukkaa innostaa. Monet tilaavat saksalaisista verkkokaupoista luonnonkosmetiikkansa, korkeiden postikulujen vuoksi se on kannattavaa vain jos tilaa kerralla paljon tai useammalle ihmiselle.

hauschkanaamio

Dr.Hauschkalta haluan ehdottomasti täydentää loppuneen tilalle lempinaamiotani eli ihoa rauhoittavaa Soothing Maskia. Suomessa tästä saa pulittaa lähes 40€ ja toivon löytäväni Saksasta tätä parillakympillä. Onneksi verkkoapteekissa tämä on reilun kympin normaalia halvempaa jos en jostain syystä Rauhoittavaa naamiota matkaltani löydä.

Haluaisin myös kokeilla Dr.Hauschkalta Kosteuttavaa naamiota, joten luulen sen päätyvän myös ostoskoriini jos edullisesti löytyy.

Luonnonkosmetiikan vartalovoiteita olisi myös mukava löytää edullisesti, ne ovat yleensä aika arvokkaita ja kuluvat suhteellisen nopeasti.

kaisuli_ekakerta_berliini
Ensimmäistä kertaa kävin Berliinissä 2010.

Värikosmetiikan karkkikauppa Kiko täytyy tsekata. Viimeksi ostin sieltä vain lasiviilan, huulikiillon ja tuliaiskynsilakkaa. Alexanderplatzin liikkeessä oli kova ruuhka enkä jaksanut töniä tietäni hyllyjen ääreen. Mattapunien himoni tuntuu olevan kyltymätön joten jos kivoja sävyjä löytyy, nappaan varmasti moisia mukaani.

DM-liikkeitä on Saksassa vähän joka kadunkulmassa ja sieltä on mahtava tehdä edullisia löytöjä. Essence, DM:n omat merkit sekä halvat hiusvärit ovat aiemmin olleet tärppejäni ja luulen näin olevan tälläkin kerralla. Sain hiukan etukäteen testailtua Saksan mustapäälaastarivalikoimaa, ja Cadeaveran laastareita aion hamstrata muutamankin laatikon mukaani.

clear_up_strips_germany

Tällä viikolla tapahtuneet terrori-iskut Brysselissä saivat minut kyllä ahdistumaan toden teolla, eikä vähiten siksi että tämä oma matkani on niin lähellä. Reissuni ajoittuu samaan ajankohtaan kuin Berliinin maratoni joten ihmisiä on liikkeellä valtavia määriä. Ei pitäisi antaa pelolle valtaa mutta kyllähän tälläiset kauheudet saavat miettimään. Suomea pidän tosi turvallisena maana tältä kantilta, Euroopan suurkaupungit ovat ensimmäisenä mielessä näillä terroritekojen suunnittelijoilla. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Olen kyllä odottanut reissua todella innolla, lähdemme kahden kaverini kanssa reissuun joten shoppailua ja pitkiä iltoja on varmasti enemmän kuin puolison kanssa reissatessa! 🙂

Mielelläni lukaisen teidän Berliini-suosituksianne joten linkkiä ja kommenttia kommenttiboksiin jos Berliini on tuttu paikka!

Seuraa blogia – Bloglovin – Facebook – Instagram

10 thoughts on “Berliinin ostoslistaa

  1. Oltiin tyttökavereiden kanssa Berliinissä helmikuussa shoppaamassa, ja mun suositus on Outletkylä. Koska kännykkä ei antanut mun kopioida linkkiä tähän kenttään, niin outletin sivut löytyy tosta kotisivu-kentästä. Me vietettiin siellä koko päivä 10-19 ja aika vähän niinkuin loppu kesken. Hyviä merkkejä hyvään hintaan. Kaveri osti mm kolmet CK farkut yhteensä alle satasella.

      1. Tonne sai muuten kyydin niiiden omalla bussilla, makso joku 10e menopaluu ja sillä lipulla sai kylän infosta vielä läpyskän millä sai 10% alea! Tai siis siinä oli 5 alekuponkia.

  2. Saksalainen luonnonkosmetiikka on takuulla halpaa, tilaisin pitkään kaikki saksalaiset brändit saksalaisilta verkkosivuilta, koska olivat niin halpoja. Joten matkalla todella kannattaa hyödyntää mahdollisuus. 🙂

  3. DM-liikkeillä ja toisella vastaavalla, Rossmannilla, on omat halvat luonnonkosmetiikkabrändinsä. Vähän kuin Pirkkaa, mutta luonnonkosmetiikkaa. Molempia käytän, tykkään ja suosittelen! Erityisesti DM:n Alverden kaakao-hibiskus-vartalovoide on taivaallista, ainakin jos tuoksusta pitää (<3). Molemmilta löytyy myös ihan päteviä meikkejä, varsinkin huulipunat ovat mieleeni. Mukavaa reissua, Berliini on ihana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *