Davvi – luonnonkosmetiikkaa Lapista

Minusta on aivan mahtavaa että nykyään on kotimaisten tuotteiden suosijoille valinnanvaraa myös luonnonkosmetiikassa! Lapin Rovaniemeltä ponnistava Davvi on ehdottoman mielenkiintoinen merkki johon sain ilokseni tutustua. Davvin valikoimiin kuuluu neljä tuotetta. Kaksi niistä on miehille suunnattuja, valikoimasta löytyy after shave-balsami ja partavesi parranajon jälkeen käytettäväksi. Näiden lisäksi Davvilla on naisten ihonhoitotuotteita jotka sain nyt kokeiltavakseni valmistajalta. Davvi on todella tuore tuttavuus, tuotteet on lanseerattu lokakuussa 2015.

davvi_tuotteet

Smoothg Eye Serumin ja Natural Lift Restorative Facial Creamin pakkausdesign on luonnonläheinen ja todellakin tuo sellaisen Lapin luonto-fiilliksen. Molemmat tuotteet on pakattu ilmatiiviisiin pumppupulloihin. Tämä vähentää säilöntäaineiden tarvetta eikä pöpöjäkään pääse pakkaukseen. Davvin sivuilla mainitaan: ”Davvi-tuotteet eivät sisällä parabeenejä tai synteettisiä säilöntäaineita, eikä tuotteita tai niiden raaka-aineita ole testattu eläimillä. Tuotteille on myönnetty FI-Natura-sertifiointi sekä Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu.”

Nimenä Davvi on minusta tosi jännä. Ei siitä suomenkieli ainakaan tule mieleen. Ilmeni että Davvi on saamea ja tarkoittaa pohjoista. Makes sense!

Natural Lift Restorative Facial Creamista kerrotaan näin Davvin verkkosivuilla: Kasvojen ihon elastisuutta ja kosteustasapainoa elvyttävä voide, joka palauttaa kasvojen elinvoimaisuuden ja heleyden. Ehkäisee ja korjaa ihon ikääntymisen merkkejä sekä UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita. Voide sisältää luonnollista beetakaroteenia, joka muuttuu iholla A-vitamiiniksi.

davvi_restorative_facial_cream

Kasvovoiteen luvataan sopivan kaikille ihotyypeille. Vadelman ja kauran kuvat näkyvät pakkauksessa ja ne on mainittu vaikuttaviksi ainesosiksi. Kauran kerrotaan sisältävän ihon uusiutumista edistäviä aminohappoja, sekä beetaglukaania, jolla on puhdistavia, kosteuttavia, suojaavia ja rauhoittavia ominaisuuksia. Kauran pienimolekyyliset peptidit imeytyvät ihon syvempiin kerroksiin, jossa ne vaikuttavat stimuloiden ihon aineenvaihduntaa, sekä lisäten elastiinin ja kollageenin tuotantoa. Kauran on osoitettu tasoittavan juonteita ja ryppyjä. Nämä tiedot Davvin verkkosivuilta.

Voide tuoksuu vadelmalta, ja tuotteen sisältämän vadelmalehtiuutteen kerrotaan tuovan iholle luonnollista kos­teus­ta­sa­pai­no­a sen sisältämän luonnollisen C-vitamiinin avulla. Vadelmauute rauhoittaa, kosteuttaa sekä supistaa ihohuokosia. Se tasapainottaa talineritystä, estää hapettumista, härskiintymistä ja ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä.

Näiden aineiden lisäksi luonnonmukainen voide sisältää mm. ravinnerikasta ja antioksidanttina toimivaa tyrniöljyä, mangonsiemenvoita, avokadoöljyä, mesiangervouutetta joka tasapainottaa, puhdistaa ja tasoittaa ihon sävyä ja mustikansiemenöljyä joka kosteuttaa ja suojaa ihoa.

Olen käyttänyt Restorative Facial Cremea päivävoiteena nyt noin kuukauden verran. Korkatessani voiteen tammikuussa se tuntui vielä liian kevyeltä. Silloin kasvoni hilseilivät kuivuuttaan ja sain ihon tyytyväiseksi vain Mádaran SOS-voiteella ja kosteuttavilla seerumeilla. Heti helmikuun alussa ihoni talvimoodi kuitenkin helpotti ja Davvi astui tärkeäksi osaksi aamuista ihonhoitoani. Kaksi pumppausta voidetta on juuri sopivasti kasvoille ja kaulalle. Voiteen koostumus on raikasta ja keveähköä. Se levittyy ja imeytyy todella hyvin. Meikinalusvoiteena olen ollut Restorative Creamiin todella tyytyvinen. Iholle jää sopivan sileä mutta aavistuksen nahkea pinta mihin mineraalimeikki on hyvä levittää. Iho ei jää rasvaisen oloiseksi tai kiiltäväksi mutta on kuitenkin selkeän kostutettu ja hoidettu. Olen hiljalleen jäänyt Restorative Creamiin koukkuun, se tuntuu samalla niin ihanan raikkaalta samalla kuitenkin hoitaen ja hellien ihoa ravinteillaan.

davvi_restorative_facial_cream_inci

Smoothing Eye Serumista kerrotaan merkin nettisivuilla näin: ”Silmänympärysihoa silottava ja tummuutta poistava seerumi, joka tekee ilmeestä valoisan ja kirkkaan. Ehkäisee ja korjaa ihon ikääntymisen merkkejä sekä UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita. Sopii kaikille ihotyypeille. Tuoksuna vadelma. Levitetään taputellen kevyesti pari tippaa silmien ulkosyrjiin aamuin illoin.

Seerumin luvataan lisäävän ihon luonnollista kollageenin tuotantoa, tukevan ihon normaalia toimintaa ja vähentävän ryppyjen muodostumista, vaalentavan silmänympärysihoa sekä suojaavan ihoa ympäristön saasteilta ja vapailta happiradikaaleilta.

Smoothing Eye Serum ei ole seerumaisen ohutta kuten nimi saattaa antaa ymmärtää. Tämä on täytelästä vienosti vadelmalta tuoksuvaa voidetta. Iholle hieroessa se kuitenkin ikäänkuin sulaa ja jättää jopa öljymäisen pinnan jälkeensä. Koostumus tekeekin voiteen tosi riittoisaksi, aivan äärimmäisen pienikin nokare riittää levittymään hyvin silmänympärysiholle. Yleensä seerumeiden konseptiin kuuluu se että päälle levitetään vielä voide mutta se ei Davvin tapauksessa tunnu lainkaan tarpeelliselta. Sen verran tuhti hoitaja on kyseessä.

davvi_smoothing_eye_serum

Harmi vaan että riittoisuus vesittyy pakkauksen jäykän pumppumekanismin myötä. Voidetta tulee varovaisestikin painaen noin kolme kertaa enemmän kuin olisi tarvis. Olen tämän kuukauden harjoitellut painamaan pumppua mahdollisimman rauhallisesti koittaen saada sieltä vain pienen nokareen mutta vaikka pumppu hiukan onkin norjistunut, tulee voidetta vieläkin liikaa. Olen sivellyt ylimääräiset sitten ohimoille, kulmakarvojen väliin ja huulille. Oikean määrän annostelevat silmänympärysvoidepumput tuntuvat olevan harvassa joten tämä ei sinänsä ole mitenkään uusi pulma.

Voiteen öljyisestä tuntemuksesta huolimatta tämä on toiminut hyvin myös meikin alla. Iho jää sileäksi ja pehmeäksi. Aluksi minulla oli hiukan ongelmana näön sumeneminen, tuotetta päätyi ilmeisesti liian lähelle ripsirajaa. En ole koskaan välittänyt ohjeista levittää silmänympärysvoidetta vain alaluomelle ja kulmakarvojen alle liikkuvaa luomea välttäen, vaan koska liikkuva luomenikin kuivuu olen halunnut sen myös kosteuttaa. Kovin usein se ei ole ongelmia tuottanut mutta tämän seerumivoiteen kanssa saa olla varovainen annostelussa.

davvi_smoothing_eye_serum_inci

Puteleiden hupenemista pystyy muuten seuraamaan purkin kyljestä johon on jätetty pieni rako näkyviin. Inhoan sitä arvailua että milloin tuote loppuu jos siitä ei mitenkään kuulla läpi. Tästä kulumistahdista voisin päätellä voiteen kestävän päivittäisessä käytössä 3-4kk ja seerumin 4-5kk. Tuotteiden luvataan säilyvän avattuna 6kk joten tämä onkin ihan hyvä kulutustahti. Olen käyttänyt voidetta siis kaksi pumppausta ja seerumia yhden (tai niin pienen vajaan painalluksen mikä on onnistunut).

davvi_purkinpohjat

Kaiken kaikkiaan olen tykännyt Lapin hedelmän ihonhoitotuotteista kovasti. Tuotteet tuntuvat todella laadukkailta ja ihoa helliviltä. Olen siirtynyt taas vahvasti suosimaan luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossani ja Davvin kohdalla se ei ole tuntunut tosiaankaan miltään myönnytykseltä. Kosmeettinen miellyttävyys ei häviä synteettisen alkuperän kosmetiikalle lainkaan. Eikä kotimaista alkuperää voi koskaan korostaa liikaa, pidetään työpaikat Suomessa eikö vain 🙂

davvi_products

Davvin jälleenmyyjät löydät täältä. Tuotteita voi myös tilata suoraan Davvin nettisivuilta. Restorative Creamin hinta on siellä 54,70€ / 30ml ja Smoothing Eye Serumin 44,50€ / 15ml.

Surisevat syliterveiset Marilyniltä!
Surisevat syliterveiset Marilyniltä!

Tuotteet saatu blogin kautta.

Seuraa blogia – Bloglovin – Facebook – Instagram

6 thoughts on “Davvi – luonnonkosmetiikkaa Lapista

 1. Facial Cream vaikuttaa ihanalta, mulla menee hermo noiden silmänympärystuotepumppujen kanssa jotka ruiskii liikaa tuotetta. 😀

 2. Heips!

  Kiitos ihanasta postauksesta ja aivan mahtavat kuvat! Mukavaa kun kokeilit meikin alle ja mainitsit siitä.

  Palataan!

  -Jenna/Davvi

 3. Äh, voi juku! Piti ihan varta vasten tulla vielä kommentoimaan, kun sattui niin sopivaan ajankohtaan tämä postaus. Olin tovin jo pähkäillyt kyseisen silmänympärysseerumin ostamista, mutta jäi harkintaan kun ei juurikaan löytynyt tuotearvosteluja. Tämän luettuani kotoutin mokoman ja tykästyin kovasti. Kiitos!

  Rapsutuksia kuvausassistentille! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *