Ensikosketus Everyday Mineralsiin

Mineraalimeikkisarja Everyday Minerals rantautui Suomeen ja sain mahdollisuuden tutustua tuotteisiin tarkemmin. Olen ollut vannoutunut Idun Mineralsin rakastaja jo reilun vuoden mutta suurella mielenkiinnolla lähdin testaamaan EDM:n tuotteita. Olin kuullut kehuja merkin siveltimistä ja tokihan ne pohjatkin kiinnostivat. Oikein harmitti että I love me-messuilla en päässyt tungoksen vuoksi tutkimaan siellä esillä olleita EDM:n tuotteita tarkemmin.

edm_suomi

Saimme Emman tuparimiitissä jokainen lahjakortin EDM:n verkkokauppaan jotta testattavaksi voisi valita itseä eniten kiinnostavat tuotteet. Laitoin omaa rahaa mukaan saadakseni kaiken mitä halusin 🙂 Jokaiseen tilaukseen saa myös tilata mukaan ilmaiseksi näytteitä, ja näytteitä voi myös tilata pelkästäänkin jos haluaa testata sävyä ennen täysikokoisen tuotteen tilaamista. Silloin tilauksesta tulee vain postikulut (3,90€) maksettavaksi. Yli 40€ tilaukset kulkevat ilman postikuluja.

edm_tilaus

Tuotteet mahtuivat kirjeenä kulkevaan pakettiin joten kerrankin sain tilauksen suoraan postiluukusta sisään. Tilaus oli kääritty ruskeaan paperiin jossa oli asiakkaiden kehuja tuotteistaan. Ihan hauskan näköinen paketointitapa!

edm_tilaus__

Mietin ensin ottavani Semi-Matte-pohjan mutta bloggaajakollegat kehuivat kuivalle iholle tarkoitettua Jojoba-pohjaa niin vuolaasti että päädyin ottamaan sen. Sävyssä päädyin toisiksi vaaleimpaan neutraaliin 1N:n. Näytepussukoihin otin sitten 1N:stä sen Semi-Matten, Matten, poskipunan, viimeistelypuuterin ja Jojoba-pohjasta tummemman 2N-sävyn kesää ajatellen. En ole aiemmin käyttänyt flat top-muotoisia kabukeja joten halusin kokeilla EDM:n kehuttua versiota. Ehkä eniten näistä minua kiinnosti Mint Jojoba Color Corrector, jonka pitäisi neutraloida kasvojen punaisuutta.

edm_tilaus_1

Mukana tuli mukavan havainnollistava ohje mineraalipohjan käytöstä. Aloittelijalle meikkipohjan iholle pyörittely voi olla hankalan tuntuista joten tämä on tarpeellinen.

edm_tilaus_purkit

Pohja on pakattu sen verran täyteen että sieltä ei normaalisti ravistelemalla tule ulos oikeastaan mitään. Paras tapa saada meikkipohjajauhetta ulos on napauttaa siveltimellä napakasti keskelle meikkipohjan purkin pohjaa. Tämä voi kirvoittaa ihmetteleviä kulmakarvannosteluita perheenjäsenissä, mutta luulen että kun purkki tyhjenee sieltä alkaa tulla tavaraa ulos ilman väkivaltaa. Mint Jojobasta tuli kyllä jauhe ulos nätimmin ripottelemallakin jo heti alusta alkaen. Meikkipohjan purkissa on hyvä kiertokansi jolla estetään ylimääräinen sotku kun tuote kulkee mukana. Harmi ettei tuossa pienessä purkissa ole sitä. Ja miksiköhän neutralisoijaa ei saa kuin pienessä purkissa, luulen että minulla sitä kuluu lähes yhtä paljon kuin pohjaakin.

Aloitin testailut Mint Jojoba-neutralointiväristä ja aluksi käytin sitä myös sen Idun Mineralsin pohjan kanssa. Rakastuin Mint Jojobaan aivan täysillä heti! Kasvojen punoitus on ehdottomasti suurin talven ajan iho-ongelmani. Nyt iho on hämmentävän hyvässä kunnossa, Madaran SOS-voide on tuntunut tekevän taikoja, vai onkohan syynä jokin aika sitten aloitettu ihoa hellivä vitamiini. Tai sitten ne molemmat yhdessä.

Monet pelkäävät että vihreän värinen tuote näyttää iholla myös vihreältä. Sitä kuuluu yleensä levittää hyvin maltillisesti ja näin käytettynä se ei jää näkymään vihreänä vaan saa aikaan punaisen värin neutraloitumisen. Tein näitä testikuvia ottaessa niin että laitoin teipin kulkemaan keskeltä kasvoja ja levitin toiselle puolelle flat top-kabukilla Mint Jojobaa. Punoittavien näppyjen ja näppyarpien päälle lisäsin sitä vielä toisen tai kolmannenkin kerroksen pienemmällä siveltimellä.

edm_mint_vrt

Ihon sävy on jo valmiiksi tasaisempi ja vähemmän punainen. Eikä näytä vihreältä! Tein tarkemman vertailun vielä tuon käsittelemättömän puolen silmän alla olevan parantuvan finnipunoituksen kanssa. Tunsin oloni muuten tosi onnekkaaksi, hehkeäksi ja upeaksi saadessani finnin samaan aikaan sekä kulmakarvan alle että silmän alapuolelle. Mukavasti turposi silmänympärysihokin siinä samalla 😀

edm_mint_jojoba_vertailu

Ylläolevassa kuvassa Mint Jojobaa taputeltu siis vain tuon punoittavan finniarven kohdalle ja kevyesti kulmakarvan alla olevaan punoitukseen. Kulmakarvojen välistä muuten huomaa mukavasti tuon rajaviivan, minulla tuo kohta on yleensä yksiä punoittavampia kohtia. Täsmäpeittämiseen olen käyttänyt pyöreäkärkistä tiivistä Stilan sivellintä, mutta varmasti mikä tahansa peiteainesivellin toimisi.

Tämän punoituksien neutraloinnin jälkeen olen levittänyt mineraalipohjan normaalisti ja tarvittaessa (eli yleensä) taputellut vielä samalla kapealla siveltimellä meikkipohjaa näiden lisäpeittoa tarvitsevien kohtien päälle. Lisäksi en ole tarvinnut enää muuta peiteainetta. Siitä iso peukku, jes!

edm_pohja_vrt

Jos tarkasti katsoo niin poskien punoitus peittyy kyllä paremmin sillä puolella missä on käytetty neutralisoijaa pohjan alla. Varsin mukavasti tuo Jojoba Base kyllä peittää ja se on myös kerrostettavissa.

Nyt kun olen kehunut Mint Jojobaa jo ihan riitämiin, voisin kommentoida itse pohjaa ja Flat Top-sivellintä. Sivellin tosiaan on todella pehmeä, jämäkkä ja laadukkaan tuntuinen. Siitä ei ole pesussa irronnut väriä eikä karvoja eikä se tunnu iholla raapivalta. Minusta tuntuu että se imee sisäänsä enemmän meikkipohjaa kuin normaalisti käytössäni olleet Body Shopin pyöreäpäiset tiheämmät kabukit, mutta siinä on myös etunsa. Sivellin myös vapauttaa pohjaa iholle vähän hitaammin mikä tietenkin vaatii kärsivällisyyttä pyörittelyyn mutta vähentää myös yliannostelun riskiä.

Olen tyytyväinen että päädyin ottamaan kehujen perusteella Jojoba Basen koska sen valoaheijastava ominaisuus on oikeasti todella hyvä pintakuivalla iholla. Olen pienellä siveltimellä taputellut sitä paksummin myös silmien alle enkä ole käyttänyt lisäksi muuta peiteainetta. Olen ärsyynyt siihen miten voidemaiset peiteaineet kökkööntyvät kamalan näköiseksi silmien alle päivän aikana ja tämä on toiminut paljon paremmin. EDM:llä on valikoimissan kyllä myös peiteaine erikseen.

Yhtenä päivänä tein vertailua Idunin ja tämän välillä levittäen toiselle kasvonpuoliskolle Idunia ja toiselle EDM:a. Idunin pohja hakeutui silmänalusjuonteisiin kun EDM pysyi paikallaan. Tämä oli itselleni aikamoinen wow experience 🙂 Sävynä 1N on melkein täydellinen, pari kertaa olen miettinyt että onko se ehkä aavistuksen liian vaalea mutta luulen että seuraava sävy voisi olla jo tumma. Tuollahan tuo testeri siitä odottaa mutta en ole ehtinyt kokeilemaan koska kyllä tuo 1N on riittävän hyvä.

edm_meikki

Ihan tulipunaisimpiin finneihin nämä kaksi eivät riitä vaan sitten tartun Make Up Storen Cover All Mixin keltaiseen sävyyn. Se on vakkarituotteeni näppyjen piilotukseen. Hyvin usein kuitenkin pärjään pelkästään näillä kahdella ja siihen pyrinkin. Mineraalipohja antaa ihon hengittää huomattavasti paremmin kuin voidemainen silikonipitoinen peiteaine tai meikkipohja. Nyt talvella kun ihoni on äärimmäisen herkkä, olen kokenut mineraalit myös vähemmän ärsyttäväksi kuin hajusteita sisältävät meikkivoiteet. Toki monet herkkäihoiset eivät kestä sitä mekaalista hankausta mikä meikkipohjan iholle pyöritteleminen tuo. Joten ei tämäkään kaikille sovi. Jojoba-pohja ei siis ole 100% mineraalia vaan tuo nimessäkin oleva jojoba mineraalien seassa kosteuttaa ihoa ja helpottaa meikin levittymistä. Synteettisiä ainesosia nämä EDM:t eivät kuitenkaan käsittääkseni sisällä.

EDM:n tuotteet ovat vegaaneille soveltuvia, sekä meikkituotteet että siveltimet. Everyday Minerals on myös eläinkokeettomana Animalian listalla. Tuotteet valmistetaan Texasin Austinissa, USA:ssa. Texas on ihana paikka, minulla on lämpimiä tunteita sitä kohtaan roadtripimme jäljiltä 🙂

EDM:n nettikauppa on ihan suhteellisen helppo käyttää. Itsellänihän meni kuitenkin tämä tilaus ns. reisille, lahjakortin koodi kun olisi pitänyt laittaa kampanjakoodi-kohtaan. Luulin että sille on jokin oma laatikkonsa seuraavalla sivulla ja siellä huomasinkin että tilaus oli mennyt eteenpäin. Asiakaspalveluun viestiä ja lahjakortti kirjattiin jälkikäteen.

Pohjat maksavat 19,90€ / 4,8 g, neutralointivärit 13,90€ / 1,7g ja siveltimet 19,90€. Yli 40€ tilaukset saapuvat ilman postikuluja. Tuotteita voi siis tilata Everyday Mineralsin verkkokaupasta täältä.

Pamela ja Marilyn tässä moi! Meitä aina kuvataan meikkien ohessa kans!
Pamela ja Marilyn tässä moi! Meitä aina kuvataan meikkien ohessa kans!

Onko Everyday Minerals teille tuttu? Entä tälläiset vihreät neutralisointivärit? Haluan myös kuulla jos te muut punanaamat olette löytäneet jotain muita hyviä punaista neutraloivia tuotteita!

Osa tuotteista ostettu blogin kautta saadulla lahjakortilla. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Seuraa blogia – Bloglovin – Facebook – Instagram

12 thoughts on “Ensikosketus Everyday Mineralsiin

 1. Mulla kans tuo cover all mix on nyt luottotuote. Ostin sen tuossa alle kuukausi sitten Kicksin joulukalenterista ja olen ollut tyytyväinen. Sitä ennen piti silmänalusiin kiinnittää paljon enemmän huomiota, kun käytössä oli perinteinen Lumenen peitevoidepuikko (Joka on muuten todella todella hyvä, mutta kaipasin sitä neutralisoivaa sävyä silmien alle.) Lumenen punaisuuden neutralisoija on kans todella hyvä edullinen peitevoide, joka on sävyltään aika lähellä Make Up Storen vastaavaa. Lumenella se on nykyään CC-sarjan asussa. Hyvä ensikosketus sen tyylisiin tuotteisiin. Tuote on myös vähän pehmeämpää ja helpommin levittyvää, kuin MUSin, jolloin suuret alueet onnistuu helpommin.

  Punaisuus ei ole itselläni kovin suuri ongelma, mutta kun se palasi tässä viimeaikoina, niin se vaikuttaa ongelmalta 😀 Olen ajatellut palata käymään timanttihionnassa. Kävin tuossa abivuoden keväällä 5 kerran kuurin timanttihiontaa ja voin sanoa, että paras ihoteko ikinä. Aknearvet haalenivat paljon ja ihon kunto parani roimasti. Nyt (3v myöhemmin) on noussut vähän pintaan arpia ja mietin, että voisin tyrehdyttää ne heti alkuunsa.

  1. Kiva että olet pitäny siitä Cover All Mixistä! Itse en oikein käytä kuin sitä kellertävää, olen kokenut koostumuksen liian kuivaksi jankiksi että se näyttäisi hyvältä silmieni alla. Lumenen CC:n peiteainetta olen katsellut kaupassa muutaman kerran, mainiota että se on toimiva.

 2. Mun tekisi niin mieli kokeilla tällaista mineraalineutraloijaa! Ekan kerran innostuin kun Blackbird Cosmeticsin sivuilla hehkutettiin tällaista. Varmaan Everyday Minerals toimii ihan yhtä hyvin :). No, en ole vielä tilannut kumpaakaan, mutta kaivelin esiin KIKOn peiteainepaletin, jossa on vihreä peiteaine ja kyllä toimii! En tajua, miksen ole aiemmin ottanut tuota käyttöön.

  En tiedä mikä mulla on, mutta nenänpielet ja suun ympärys punoittavat, vaikka muuten iho on hyvässä kunnossa. Eilen piti pitää meikitön päivä, mutta oli pakko laittaa vähän mineraalipohjaa noille alueille, että ilkesi käydä kaupassa.

  1. Blackbird Cosmetics on itselleni ihan uusi tuttavuus! Olen itse myös käyttänyt voidemaista vihreää neutraloivaa tuotetta Coastal Scentsiltä tilatusta paletista. Se vaan ei ole kovin hyvä laajoille ihoalueille. Nämä vihreät voivat olla ongelmallisia jos ihon pinta on repaleinen, esim. parantuva finnirupi, siihen se vihreä jää helposti näkyviin.

 3. Au, varmasti ihan sairaan kipeä toi finni silmän alla, kun siinä on niin ohut iho. 🙁 Neutralisoi kyllä toi mint ihan mielettömän hyvin punaisuutta, olisi ihan mun tuote, kun posket punoittaa niin helposti. 🙂

 4. Nyt tämän innoittamana tilasin näytteet, eli kiitos muistutuksesta 🙂
  Idunia olen käyttänyt n. puoltoista vuotta ja tykkään. Varsinkin nyt aknekuurin kuivattamaan nassuun ainoa, mikä sopii.
  Idunin vihreää neutraloijaa oon käyttänyt, oletko sinä? Onkohan se samanlainen kuin tuo? En nyt tilannut mitään muuta, kuin ne näytteet:)

 5. Ei se tuu mulla ainakaan sieltä purkista ulos vaikka purkki on tyhjempi ? Tykkään kyllä paljon, mulla on myös idunin pohja, mutta se on makuuni liian hohtava.

   1. Mulla on se mattapohja (matte base) Hyvä tietää et jojoba on samantyyppinen kuin idun, pysyn matassa ? Sekoitan usein kyllä idunia joukkoon, en kuitenkaan viitsi jättää käyttämättä. Peiteaineista hyväksi havaittu on lily lolon mineral cover, peittää hurjan hyvin. On siis jauhemainen peiteaine. Tosin mulla vanha purkki, voi olla ettei oo enää samanlaisena myynnissä ?

 6. Olisin suurin mineraalimeikkipohjan käyttäjä, mutta ihoni ei kestä sitä sutimista. Olenkin yrittänyt taistella meikkimunan kanssa meikkipohjaa, koska tykkäisin mineraalimeikin keveydestä mutta silti hyvästä peittävyydestä. Idunista ja Lily Lolosta omaan eniten kokemuksia, ja hyviä molemmat. Tällä hetkellä ihoni on taas lehahtanut jostain epäonnistuneesta kosme-kokeilusta, joten nyt olen neuvoton enkä oikein uskalla laittaa kasvoihini mitään. OMG. Luin noita vanhoja ihonhoitopostauksia ja täytyy niitä tutkailla vielä tarkemmin. Luulen, että meillä on hyvin samankaltainen iho. Joten kohtalotovereita löytyy! Mitkä sulla on toiminut parhaiten? Mulla taitaa olla tällä hetkellä vain Nivean sininen peltipurkkivoide….

  1. Tästä saisi varmaan postauksen verran pohdintaa mutta tällä hetkellä se Madaran SOS tuntuu tosi sopivalta. Epäilen että noiden synteettisten tuotteiden koostumukseen ja säilyvyyteen vaikuttavat ainesosat ovat syypäitä ärsyyntymiseen. INCI-listat minulla on kyllä tallessa kaikista mistä olen kunnon reaktion saanut mutta niissä ei juurikaan ollut yhtäläisyyksiä. Tuntuu vähän henkimaailman jutuilta nää välillä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *