Miten sain taas pitkät kynnet

Kynteni ovat oikeastaan aina olleet pitkäksi kasvavat ja vahvat. Viimeiset pari vuotta niiden kunto on kuitenkin mennyt jatkuvasti huonommaksi. Kynnet liuskottuivat, tuntuivat kuivilta ja murtuivat helposti. Viimeisen vuoden tilanne on ollut se, että kun poistan kynsilakat on vastassa edennyt liuskottuma rutikuivassa kynnessä ja joudun lyhentämään kynnet taas aivan lyhyeksi estääkseni liuskottumisen etenemisen. Joissain kynsissä kynsilevyjen toisistaan irtoaminen oli edennyt useamman millin kasvurajasta kynnen tyveen päin. Tältä ajanjaksolta ei ole valitettavasti mitään kauhukuvia mitä teille esitellä, niitä kynsiä ei todellakaan tehnyt mieli kuvata. Siis jopa pikkurillien kynnet alkoivat liuskottumaan, kun aiemmin ongelmia oli ollut lähinnä etu- ja keskisormien kynsissä.

Kynsilakanpoistoaineeni on ollut asetonitonta ja hellävaraista mallia jo vuosia. Olen kokeillut vahvistavia aluslakkoja, kostuttavia hoitolakkoja, kynsinauhavoiteita ja ahkeraa kynsien öljyämistä muutamallakin eri öljyllä. Osa kikoista tuntui auttavan ehkä hetkeksi mutta pitkiksi en saanut kynsiä kasvatettua.

kynnet_12_2015

Sitten kokeilin ihan jotain muuta. Pidin reilun kuukauden detoxin kynsien lakkaamisesta. Pidin siis liuskoittuvat hauraat kynteni nakuina.

Sitä mukaa kun liuskoittumat kasvoivat kynnen kärkeen, lyhensin kynnet niin että lopulta kärjet olivat ehjät. Suurenmoinen ilo oli että uusia ei enää tullut. Annoin kynsien kasvaa, varmana siitä että kohta varmaan niiden kunto romahtaisi taas.

kynnet_12_2015_

No vielä sitä ei ole tapahtunut. Olen pohdiskellut tätä asiaa, ja vaikka useilla hentokyntisillä lakka nimenomaan estää kynnen murtumista, minulla se saa kynnen kuivumaan. Muutaman päivän kynsinakuilun jälkeen huomaisin kynsieni vaikuttavan vähemmän kuivilta, käsivoiteet kun pääsivät imeytymään kynteen. Lakkaus on ollut siinä päällä blokkaamassa voiteet.

Viimeiset pari vuotta olen myös käyttänyt kynsilakkoja varsin ahkerasti. Olen vaan ollut innostunut eri lakoista, koostumuksista ja sävyistä. Jatkossa pidän siis lakkauksien välillä myös lakattomia kausia, antaen kynsieni ”hengittää”. Hengittämiseltä tämä lakkatauko minusta oikeasti tuntuikin, vaikka värikkäitä kynsiä olikin ikävä.

Nyt olen detoxin päätteeksi lakkaillut jo kynsiäni, ja katkaissutkin toisen käden keskisormen kynnen. Se kuitenkin irtosi katkeamalla eikä murenemalla kuten nyt viime aikoina ollut tapana.

Ja ennen kuin joku anomuumi tulee nauramaan että eiväthän nuo ole pitkät kynnet, niin kyllä ne minulle ovat, varsinkin tämän nysäkynsikauden jälkeen. Viimeiseen pariin vuoteen en ole saanut juuri valkoista kynnen yli menevää osaa kasvatettua. Jos jotain kasvoi, sen sai heti lyhentää lakkojen vaihdon yhteydessä pois. Jos en lyhentänyt, kynsi mureni pian rikki.

Onko kukaan muu huomannut samaa, että kynnet tykkäävät lakkatauoista?

WP_001322
Hänkin on pitkäkyntinen

Seuraa blogia – Bloglovin – Facebook – Instagram

19 thoughts on “Miten sain taas pitkät kynnet

 1. Mä en taas voi olla lakkaamatta, koska kynnet kuivuu ja haperoituu irtipoikki heti 😀 Vaihdan lakkauksen heti kun se rispaantuu tai kuluu, ja joka kerta käytän kosteuttavaa kynsinauhabalsamia sekä kynsibalsamia + hoitolakkaa ja tavallista aluslakkaa. Se kombo on pitänyt kynnet kuosissa, paitsi nyt kun en oo oikein ehtinyt lakata. Mut hyvä että löysit avun 🙂

 2. Ostin itse Trind Nail Balsamin kesällä muistaakseni sun innoittamana ja sain hapertuvat kynnet kuosiin. Keväällä nimittäin lakkasin kynsiä ja käytin kaiken maailman kovettajia ja muuta mutta kynnet oli ihan hirveät. Sitten lopetin lakkauksen, käytin balsamia ja nyt on ehjät kynnet ja pituutta suurin piirtein saman verran kuin sulla tässä kuvassa. Nyt riittää harvempikin balsamointi. Itse uskon, että Trind auttoi tähän. Kaiken maailman kovettajat vain pahensivat tilannetta ja asetonitonkin kynsilakanpoistaja hapersi kynttä. Joten kiitän inspiraatiosta, jonka sun blogista sain, se auttoi. Ehkä se oli sama juttu, joka auttoi sullakin, who knows.

  1. Joo muistankin kun sanoit että ostit sen, jäinkin miettimään että mitenkähän se sulla tehosi. Tosi kiva kuulla että tuote tehosi noin hyvin! Kyllä se mullakin selkeästi toi lisää kosteutta kynteen mutta ei sitten ehkä riittävästi kompensoidakseen lakkojen kuivattavuutta.

 3. Just mulla on ihan sama juttu tällä hetkellä, kynnet on ihan liuskottunu ja monet ylempääki ku kasvurajasta, oon ny pitäny semmosta hoitolakkakuuria. Lakka loppu mut liuskottumat ei. Aattelin et seuraava vaihe on sit vaa superkosteuttaminen vaikka oon mää sitäki tehny. :/ Ja tää sama juttu käy joka vuosi näihin talvikuukausi aikoihin. Pitäisköhän sitä sit testata nakuilla kynsillä..

 4. Entisenä pureskelijana kynteni ovat aina olleet todella huonot. Käytin viime keväänä ja kesänä pullon Trindin mattapintaista kovettajaa ja hullut määrät kynsinauhaöljyä. Kynteni ovat todella hyvässä kunnossa nyt, eivät lohkeile tai liuskoitu juuri ollenkaan tällä hetkellä. Trind ei sovi kaikille, mutta itse olen enemmän kuin tyytyväinen.

 5. Trindin kovettajan totesin minäkin huippu tuotteeksi! Viime kesänä alkoi kynnet liuskoittua ja menivät muutenkin huonoon kuntoon, ja siihen asti kynnet olleet aina helppohoitoiset. Trind avuksi ja biotiinia perään, nyt taas kasvaa huimaa vauhti. Ja on napakat 🙂

 6. Mä en omiin kynsiin huomannut olevan lakkauksella vaikutusta, mutta kesällä on. Silloin kynnet kasvaa kolminkertaista tahtia ja pieni liuskoittuminen häviää kokonaan. Jos kynnet saisi päättää asuisin vuoden ympäri leveysasteella, jossa on aina kesä. 😀

 7. Hauska tuo vika kuva:D
  Mulla ei ole ollut lakattomia päiviä montaakaan n. 20 vuoteen. Luulen, että tämä on niin yksilöllinen juttu, ettei ainoaa oikeaa tapaa ole vaan omansa löytää kokeilemalla. Mä en uskalla olla ilman lakkaa, koska varmasti silloin joku kynsi napsahtaa poikki saman tien. Nyt kun olen löytänyt toimivat hoitoainekombon, niin siitä en luovu hevillä:)

 8. Jos mä laitan yhdenkin kerran lakkaa, niin alkaa liuskoittua. Annankin suosiolla olla ihan ilman ja lyhentelen aina kun koen ne liian pitkiksi. Parempi niin, näyttää siistimmältäkin
  Plus olen hirmu laiska huoltamaan mitään, oli kyse juurikasvusta tai kynsilakoista 😀

  1. Kohtalotoveri! Mulla ei tosin tule noin nopeasti mutta jos pidempään pidän lakkoja koko ajan niin alkaa kunto huonontua. En oikein tiedä miksi en herännyt tähän aiemmin. Glitterinkiilto silmissä 😀

 9. Kiva blogi sulla (olen uusi lukija:))
  …itselläni on aina ollut suht hyväkuntoiset ja nopeasti kasvavat ja kestävät kynnet. Teini-ikäisestä lähtien olen käyttänyt kynsilakkoja suht säännöllisesti, jolloin tuon Trindin kynnenkovettajan olen kokenut kaikista tehokkaimmaksi ehkäisemään liuskottumista ja murtumista jne…tosin eräs tuttuni vuosien käytön jatkuvalla käytöllä herkistyi Trindille ja miltei menetti 3 sormensa kynnet…
  Muutama vuosi sitten kävin rakenne-ja geelikynsikoulutuksen ja tein ahkerasti geelikynsiä niin itselleni kuin kavereillekin. Omat, varsin kestävänä pitämäni kynnet kuitenkin haurastuivat ja ohenivat jatkuvista viilailuista ja fixaamisista, joten nykyään se on luxusta, jota olen vähentänyt aika lailla…
  Olen huomannut että mitä enemmän vuosia tulee, sitä enemmän käytän harkintaa siitä miten kynsiä kohtelen ja mitä tököttejä niihin laitan.
  Ehdottomasti paras kynsien kunnon palauttaja ja ylläpitäjä on se mitä suuhusi laitat, eli monipuolinen ruokavalio, runsas veden juonti, käsien rasvaaminen ja esim. muovihanskojen käyttö tiskatessa. Itse käytän monivitamiini-hivenainelisiä (esim. Piimax) säännöllisesti, sekä omega-öljyjä talven yli kuureina:) ja ne tauot lakkaamisessa ovat oikeasti jees:)

  1. Kiitos ja tervetuloa blogin pariin! Kiva että jätit kommentin 🙂 Nyökyttelin viestiäsi lukiessa, näinhän se taitaa tosiaan olla. Olen nyt lakkaillut kynsiä talven aikana tosi vähän ja kunto on tosiaan paljon parempi. Harmi vaan että omistan noin sata kynsilakkaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *