Bernard Cassieren rauhoittava mustikka

Olen alkutalven käyttänyt hoitolamerkki Bernard Cassieren herkälle iholle suunnattua Bilberry– eli mustikkasarjaa. Ihoni muuttuu talvisin aivan äärimmäisen reagoivaksi ja herkäksi, ja sitä on hoivattava aivan eri tavalla kuin kesäaikaan. Olen jo muutamana talvena suunnitellut etukäteen mihin tuotteisiin luotan tällä ihokriisin aikakaudella ja tänä vuonna valitsin Bernard Cassieren.

bernard_cassiere_bilberry

Ranskalainen Bernard Cassiere on ollut markkinoilla jo 90-luvun alusta lähtien. Hoitoloissa myytävässä sarjassa on todella monta tuotelinjaa eri ihotyypeille, ja ne onkin nimetty hauskasti sisältämiensä ainesosien mukaan. Valikoimista löytyy tämän rauhoittavan mustikan lisäksi mm. rasvaisen ihon sitruuna-minttu, kirkastava hunaja, kuivan ihon hamppu-bambu, ikääntyvän ihon granaattiomena ja ihon sävyä tasoittava kiivi. Kaikille linjoille on myös omat kauneushoitolassa tehtävät hoitonsa. Mustikkahoito esimerkiksi on rauhoittava.

Mustikkasarja on kehitetty herkälle ja ärtyneelle iholle rauhoittamaan reaktioita ja kohentamaan ihon puolustuskykyä näitä ärsykkeitä kohtaan. Tuotteita on ollut mukana kehittämässä suomalainen asiantuntija, ilmeisesti Ranskassa ei olla ihan yhtä herkkänahkaisia kun täällä meillä. Tuotteet sisältävät Ranskan Corrèzen alueelta kerättyjen mustikoiden lisäksi myös lakansiemenöljyä.

Sain mustikkasarjasta maahantuojalta testattavakseni Bilberry Soothing Mousse-kasvovoiteen, Bilberry Gentle Peeling-rakeettoman kuorinta-aineen ja Cleansing Micellar Water-miselliveden.

bernard_cassiere_bilberry_micellar_water

Aamuisin huuhdon silmistä unihiekat varovasti vedellä ja kasvojen ihon puhdistan misellivedellä kostutetulla vanulapulla. Tai oikeastaan puolikkaalla, opin joskus vuosia sitten Virveltä tavan repäistä vanulappu kahtia. Vedellä lotraamisen välttely on ihan ensimmäinen talvioikuttelevan ihon hoitoon liittyvä muutos. En tosin kesälläkään pese kasvoja millään puhdistusaineella aamuisin, mutta silloin vedellä huuhtelu ei ole mikään ihonhoitosynti kuten talvella.

Bernard Cassieren Cleansing Micellar Water ei vaahtoa iholla ja nappaa mukaansa yön aikana kertyneet epäpuhtaudet. Tällä voi poistaa myös mainiosti meikit illalla. Tuotteen luvataan sopivan myös ripsienpidennyksien käyttäjille. Omia herkkiä silmiäni tämä ei onneksi kirvellyt. Vesiliukoisten ripsivärien testailukauteni jäi aika lyhyeksi ripsieni suoristuttua ripsien kestotaivutuksen jälkeen joten en ole tällä silmämeikkejä kokeillut poistaa. Ihomeikin ja huulipunan tuote poistaa hyvin eikä se tosiaan saa ihoa ärsyyntymään. Tämä ei tuoksu juurikaan.

bernard_cassiere_bilberry_micellar_water_inci

Tuote sisältää pinta-aktiivisten puhdistavien ainesosien lisäksi mm. rauhoittavaa aloe veraa ja  ihoa pehmittävää lakansiemenöljyä. Hajusteita ei ole mukana, hyvä! Täysin tuoksuton tuote ei ole vaan raaka-aineet tuovat aivan pienen tuoksun mukaan.

Misellivedessä on irti ruuvattava korkki ja pullon suussa on tuotetta hyvin annosteleva suuaukko. Flippikorkki olisi itselleni mieluisin ja kätevin pakkausmuoto mutta täytyy sanoa että tämä pullea puteli on oikeastaan ihan hauskan näköinen. 200ml misellivesi maksaa 26€.

bernard_cassiere_bilberry_soothing_mousse_

Putsauksen jälkeen koittaa ihon kosteutus. Bilberry Soothing Mousse on nimensä mukaisesti hyvin jännän koostumuksen omaavaa kasvovoidetta. Ilmava voide on vähän kuin vaahdotettua. Olen käyttänyt voidetta aamuin illoin, iltaisin useimmiten laitan alle vielä kosteuttavaa seerumia tehostamaan hoitotehoa.

bernard_cassiere_bilberry_soothing_mousse__

Mukana tulee spaatteli joka tekee annostelusta hygieenisempää. Olen huomannut että spaattelia käyttäessäni kaavin voidetta purkista enemmän kuin sormin tulisin ottaneeksi. Purkki onkin jo lähes tyhjä… Tämä kasvovoide tuoksuu yllättävän paljon ollakseen herkän ihon tuote.

Meikialusvoiteena mustikkavaahtovoide on toiminut hyvin. Se imeytyy kohtuullisen nopeasti ja jättää ihon pinnan mukavan sileäksi ja vastaanottavaiseksi meikille. Voide ei ole rullaantunut käytössä kertaakaan. Oma ihoni on siitä ärsyttävä että vaikka se hilseilisi kuivuuttaan, kiiltoa kertyy silti t-alueelle päivän mittaan. Hyväksi comboksi tämän voiteen kanssa olen todennut laittaa meikin alle mattaavan primerin t-alueelle ennaltaehkäisemään sitä kiiltelyä.

bernard_cassiere_bilberry_soothing_mousse_inci

Jos ihoni on päässyt kunnolla ärtymään, tämä voide ei sitä rauhoita. Harvassa ovat tuotteet jotka silloin auttavat. Tähän mennessä ainoastaan Dr.Hauschkan Rauhoittava naamio on kyennyt kuumoittavaa ja punaista ihoani rauhoittamaan kun ärsytystila on kunnolla päällänsä. Mustikkavoide ei itsessään kuitenkaan ärsytä ihoani ja on käytössä miellyttävä. 50 ml kasvovoide maksaa 49€.

Yksi erikoisuus tästä kasvovoidepurkista on kerrottava. Otin voiteen mukaani yönylireissulle ja suihkun jälkeen kasvoja voidellessani aloin ihmetellä mitä harmaata minulla on sormissani. Mietin ensin onko tämä nukkaa pyyhkeestä, mutta ei, se olikin mustikkavoiteen purkinkyljestä irronnutta harmaata tekstiä! Etuosan logoteksti on vielä paikallaan mutta kylkien tekstit lähtivät itsestään irtoamaan. En tiedä saiko lyhytaikainen viileälle altistuminen tämän aikaan vai mikä. En kuitenkaan mitenkään hangannut purkkia, otin sen vain normaalisti käteen.

bernard_cassiere_bilberry_gentle_peeling

Suureksi suosikikseni mustikkatuotteista muodostui rakeeton kuorinta Bilberry Gentle Peeling. Olen tämän ja aiemmin arvioimani V10 Plus-kuorinnan myötä oikeasti herännyt rakeettomien kuorintojen mahtavuteen enkä enää voi kuvitella palaavani raapiviin rakeisiin. Talvella todella tavallista on että ihoni pintaan muodostuu suomuja muistuttavaa kamalaa kuivaa röpelöä jota meikki vain korostaa. Tätä tulee erityisesti nenänpieliin. Ainoa tapa päästä siitä eroon on hellästi kuoria ja sitten reilusti kosteuttaa.

Mustikkakuorinta levitetään kuivalle puhdistetulle iholle ja annetaan sen vaikuttaa 12 minuuttia. Vaikutusajan jälkeen tuote huuhdotaan pois. Itse olen tehnyt niin että olen märillä käsillä hiukan hieronut niitä suomukohtia niin että kuollut ihosolukko irtoaa varmasti hyvin. Huuhtelun jälkeen iho on uskomattoman pehmoinen, tasavärinen ja rauhallinen. Perään sitten kosteuttava naamio ja normaalit illan hoitotuotteet niin aamulla suomunaama on enää muisto vain. Teen käsittelyn pari kertaa viikossa ja se on auttanut ihon kuntoon huomattavasti.

bernard_cassiere_bilberry_gentle_peeling_inci

Kuorinta ei todella ärsytä ihoa lainkaan vaikka kahdesti viikossa kuoriminen ehkä kuulostaakin hurjalta. Koen koostumuksen myös riittoisaksi, tätä riittää aivan ohut kerros iholle. 50 ml tuubi maksaa 38€. Tähän palaan varmasti viimeistään ensi talvena uudelleen tämän tuubin loppuessa.

bernard_cassiere_bilberry_tuotteet

Bernard Cassiere-hoitoja ja tuotteita tarjoavia kauneushoitoloita voit katsoa täältä. Myös lahjakortti rentouttavaan kasvo- tai vartalohoitoon on varmasti unelmalahja jokaiselle naiselle joulukiireistä rauhoittuessa.

Onko Bernard Cassiere merkkinä teille tuttu? Itse en juuri käy kauneushoitoloissa joten ilman blogeja olisin aivan totaalisen pihalla hoitolamaailman merkeistä ja tarjonnasta.

Kissat piilosta leikkimässä? :D
Kissat piilosta leikkimässä? 😀

Tuotteet saatu blogin kautta.

Seuraa blogia – Bloglovin – Facebook – Instagram

4 thoughts on “Bernard Cassieren rauhoittava mustikka

  1. Yhden tuotteen verran on kokemusta, ilman LivBoxia en siitäkään olisi mitään tiennyt. kyseessä on juurikin samaisen mustikkasarjan Overnight Cream Mask, käytin aivan tavallisen yövoiteen tapaan. Perushyvä väriä tasoittava ja rauhoittava tuote, joka ei kuitenkaan ollut ihan niin hyvä, että harkitsisin sen ostoa, on mielestäni aivan liian kallis (48 e). Tässä oli mukavaa se, että ei jäänyt tahmeaksi iholle, enemmän pehmän sileäksi päivävoiteen tapaan. Riittoisaa on, käytin lukuisia kertoja 15 ml:n putkilosta, vaikka laitoin aika ronskin kerroksen.

  2. Tuttu sarja sekä myös hoitolassa olen ottanut, hunaja ja bambu-hoidot muutama vuosi sitten. Eniten tykkäsin kaakaosarjasta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *