Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri luukku 1: tee-se-itse joulukalenteri

joulukanteri

Tervetuloa seuraamaan Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteria! Sain kunnian avata luukun numero yksi. Muut luukut löydät postauksen lopusta.

Sain jo kesällä idean itse tehdystä joulukalenterista. Viime joulun The Body Shopin joulukalenteri oli tosi ihana, ja heräsin miettimään että kyllähän kosmetiikan näytepakkauksista ja muusta tilpehööristä voisi itsekin tehdä kalenterin. Itsestäänselvänä pidin ajatusta kierrätysmateriaalien hyödyntämisestä. Päähäni tuli ajatus tehdä kalenteri vessapaperirullista ja kenkälaatikosta. Aloin kesällä keräilemään rullia talteen ja loppusyksystä niitä olikin jo tarpeeksi.

tee-se-itse-joulukalenteri_

Halusin ilahduttaa kalenterilla ystävääni, joka on piristyksen tarpeessa. Halusin täyttää kalenterin kosmetiikalla (TIETENKIN) ja tiesin hänen olevan myös kosmefriikki. Sopivan kokoisia, minulle ylimääräisiä kosmetiikkatuotteita kertyy minulle paitsi blogin kautta mutta myös kaupanpäällisinä ja messunäytteinä. Tälläinen kalenterista tuli ja nyt valotan miten helppoa tälläisen tekeminen onkaan.

tee-se-itse-joulukalenteri

Ensimmäisenä piti siis löytää kenkälaatikko johon sopii mukavasti 24 vessapaperirullaa. Laitoin rullien alaosan suuaukon reunoille hiukan liimaa että ne pysyisivät kenkälaatikossa paremmin paikallaan.

tee-se-itse-joulukalenteri-ohje1

Seuraavaksi sivelin kenkälaatikon pintaan puikkoliimaa ja päällystin boksin ja sen kannen punaisella lahjapaperilla. Tein viime jouluna samalla tekniikalla uudelleenkäytettäviä lahjalaatikoita joista tuli tosi kivoja.

Liiman kuivuttua yön yli oli aika tehdä kalenterin luukut kenkälaatikon kanteen.

tee-se-itse-joulukalenteri-ohje2

Piirsin rullaa sabluunana käyttäen ääriviivat ja leikkasin reunat mattoveitsellä. Jälkikäteen ajateltuna siistimpi tulos olisi tullut jos olisin leikannut tuolta kuvioidulta puolelta, mutta sitten toki leikkuulaudan alle laittaminen olisi kannen reunojen vuoksi ollut hankalampaa.

tee-se-itse-joulukalenteri-pamela-auttaa
”Anna ruokaa!”

Koska en ollut ihan tyytyväinen osin ruttautuneisiin luukunreunoihin päätin pelastaa tilanteen kynsiglitterillä. Se auttaa monesti myös jos kynsienlakkaukset ovat menneet pieleen. Glitter on uusi jeesusteippi? 😉

tee-se-itse-joulukalenteri-ohje3

Valelin katkaistun pumpulipuikon varrella paperiliimaa varovasti raolleen avattujen luukkujen etupinnan reunoihin ja ripottelin päälle irtoglitteriä. Naputtelin ylimääräiset pois ja annoin kuivua. Luukkujen numerot leikkasin kenkälaatikon mukana tulleesta ruskeasta pakkauspaperista ja kirjoitin siihen numerot mustekynällä. Liimasin paperisydämet luukkuihin puikkoliimalla.

tee_se-_itse_joulukalenteri

Sitten tietenkin ne yllätykset paperirullaluukkuihin ennen kannen paikalleen asettamista. Aatonaattona tulette näkemään postauksessa mitä kaikkea kivaa kalenteriin laitoin, mutta tässä ensimmäisen luukun sisältö.

Siamese_lipstick_joulukalenteri_luukku1

Täytin kalenterin niin että painavimmat yllärit ovat alimmaisina. Niin kalenteri ei kaadu niin herkästi kuukauden kuluessa. Lopuksi laitoin muutamat tipat liimaa kannen kulmiin ja painoin sen paikalleen. Kalenterihan on tarkoitettu taas uudelleen täytettäväksi joten ei sitä kannata liian tiukasti liimata paikoilleen.

tee_se_itse_joulukalenteri_valmis

En ehtinyt näkemään toisessa kaupungissa asuvaa ystävääni niin että olisin voinut kalenterin hänelle antaa, joten päätin viedä sen hänen työpaikalleen. Eilen maanantaina kun hän tuli töihin, siellä odotti kalenteri viestin kera.

joulukalenteri_valmis_viesti

Oletteko te koskaan tehneet itse joulukalenteria? Kiinnostaako mitä muista luukuista paljastuu? Sen voitte sitten nähdä 23.päivä täältä 🙂

Eipä tästäkään olisi tullut mitään ilman kissojen apua!
Eipä tästäkään olisi tullut mitään ilman kissojen apua!

Huomenna Kosmetiikkabloggaajien joulukalenterin luukku aukeaa Ripsarit Poskilla -blogissa, käykääs kurkistamassa!

 1. luukku Siamese Lipstick
 2. luukku Ripsarit Poskilla
 3. luukku Miss Aria ja One of Beauty’s Daughters
 4. luukku Riikka Amalia
 5. luukku Pitkät kynnet
 6. luukku Levoton tyttö
 7. luukku Kahvia ja kosmetiikkaa ja Deathlicous Kisses
 8. luukku The Diary of a Shopaholic ja Neiti Minttukihara
 9. luukku Keyword: love ja Beauty Highlights
 10. luukku Dioriina ja Fani’s Nails and Life
 11. luukku Kultainen Kynsilakka ja Hannamaria
 12. luukku Eyeshadow and Flame ja Lazy Dynamite
 13. luukku Murmis paklailee ja Ria G – Beauty Blog
 14. luukku Dazzling Glow
 15. luukku DIXI ja Mennen ja tullen
 16. luukku Kvartsiharakka ja Blinger shimmer
 17. luukku Charming Nails
 18. luukku In this part of town
 19. luukku Siniviuhka ja Magicbunny
 20. luukku Wasting Lifestyle ja Juille’s
 21. luukku Better Nail Day
 22. luukku Hetkessä
 23. luukku Elämää smykkinä
 24. luukku Yllätys – se voi olla jokaisessa kalenterin blogissa erilainen

 

Seuraa blogia – Bloglovin – Facebook – Instagram

40 thoughts on “Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri luukku 1: tee-se-itse joulukalenteri

 1. Wau, tulipa hieno kalenteri! Aivan mahtava idea nuo vessapaperirullat, pitää muistaa tämä sitten ensi vuonna! 😀
  Ps. Ihania pikku apureita sulla! ♥

 2. Ihanaa, kun olet keksinyt piristää ystävää tällaisella! Me ollaan kaverini kanssa tehty toisillemme kosmetiikkajoulukalenterit nyt toista vuotta. Tosin ei oltu näin luovia pakkaustavassa, vaan paketoitiin jokainen luukku erikseen… Tämän voisi kyllä laittaa muistiin ensi vuotta ajatellen 🙂

 3. Siis kuinka ihana idea ja yllätys ystävälle. Hienosti keksitty tuo toteutus, vessapaperirullia kun joka huushollista roskiin menee.

 4. Hyvä ohje. Kannattaisi kyllä siirtyä kauneusbloggauksesta johonkin muuhun aiheeseen, kauneusbloggaajan käsitän kauniina ihmisenä, jota et valitettavasti ole. Enemmän tykkäisin lukea jos olisi vähempi naamakuvia, ehkä DIY jutut sopii sulle paremmin.

  1. Jos olet lukenut blogiani tätä yhtä postausta pidemmälle, huomaat että naamakuvia on kauneusblogin mittakaavassa varsin vähän. Otan viestisi provona joka ei nyt valitettavasti onnistunut mieltäni pahoittamaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *