Meikki pois ilman aineita – MakeUp Eraser

Sain bloggaajakamuni Emman tuparipikkujouluista mukaani kaikkea kivaa uutta kokeiltavaa (kuten meidän purkkihullujen kokoontumisajoissa yleensä tuppaa käymään). Yksi erikoisuus mitä oli pakko päästä testaamaan heti, oli Beauty Pop Upin lahjoittama MakeUp Eraser. Tämä pinkki liina lupaa poistaa kaiken meikin, jopa vedenkestävän vain veden avulla. Whaat, voiko muka toimia!

makeup_eraser_original_pink

Vitsikkäästi pyyhekumin muotoon pakattu MakeUp Eraser on pehmeän pörröistä polyesterkangasta. Minulla oli joskus aamutakki jonka pintamateriaali muistutti vähän tätä. Liina neuvotaan pesemään 30 asteessa ennen käyttöä, mutta itse heitin ronskisti neljänkympin koneelliseen mukaan. Kesti sen hyvin. Pesen kylmäkoneellisia aniharvoin joten pinkki liina saa luvan tottua lämpöisempään menoon.

makeup_eraser_

Liinan toisella puolella pörrönukka on pidempää ja toisella lyhyempää. Rätti pitää kastella litimäräksi ja meikki poistetaan tuolla lyhytnukkaisemmalla puolella. Ihonpuhdistuksen voi viimeistellä kuorivammalla puolella eli tuolla pidempinukkaisella. Rätin ollessa märkä näitä puolia oli muuten vaikea erottaa toisistaan. Pesulapun sijainnista voi koittaa ulkoa muistella kumpi olikaan kumpi, lapun puolella on se kuoriva osio. Meikki pyöritellään irti kasvoilta ja liina pestään ja kuivataan käytön jälkeen.

makeup_eraser_instructions

Minun oli todella vaikea uskoa että tämä poistaisi vedenkestävää ripsiväriä. Tai voidemaista kestävää meikkivoidettakaan. Otin kameran mukaan ensikokeilulle. Maanantai-illan glamouria säteilevä lookini hiuspantoineen ja paituleineen saa teidät varmasti huokailemaan kateudesta.

Olin vielä kunnon kauneusbloggaajan tapaan puristellut finnejä ja rapsutellut vanhojen kuivettumia irti ennen kuin päätin että aion kuvata itseäni. Noh, tämä olkoon sitä arkirealismia.

makeup_eraser_puolet_pois

Puolikas naamaa käsitelty. Pretty good! Märkä liina ei liukunut kasvojen iholla niin sulavasti kuin olisin toivonut mutta se kieltämättä irroitti meikkivoiteetkin hyvin. Talvella megaherkäksi heittäytynyt ihoni ei onneksi hikeentynyt tästä mekaanisesta hankaamisesta. Tässä ensimmäisessä testikokeilussa minulla oli sekä vedenkestävää että vesiliukoista ripsiväriä, mutta kokonaan vedenkestävän meikin poisto tuli myös testattua tällä myöhemmin. Lumenen Blueberry Curl WP oli varsin tiukassa eikä irronnut aivan kokonaan. En mielelläni hankaisi herkkää silmänympärysihoa yhtään, joten jatkossa poistan vedenkestävät ripsivärit suosiolla erillisen puhdistusaineen avulla. Vedenkestävä rajaus irtosi kyllä.

makeup_eraser_valmis

Puhtaalta vaikuttaa! Hämmentävää. No enhän minä tätä purematta niele, kokeilin vielä misellivedellä jäikö ihoon mitään meikinjämiä.

makeup_eraser_tarkistus

Ei lappuun nyt varsinaisesti meikkiä jäänyt, enemmänkin jotain nukkaa. Ihan puhtaan valkoinen se ei kuitenkaan ollut. Epäilen nukan olleen pesukoneesta peräisin koska seuraavana iltana ihosta ei enää misellivarmistuksella irronnut mitään.

Tämän kuuraussession jälkeen pesin liinan marseillesaippualla ja sain kyllä kaikki meikkitahrat pois. Tähän liinan jynssäämiseen meni kuitenkin varmasti pidempi aika kuin olisi mennyt normaalissa kasvojenpesurutiinissa. Siten erityisen käteväksi tätä ei pääse kehumaan.

MakeUp Eraser on varmasti hyvä niille, jotka eivät syystä tai toisesta halua laittaa meikinpuhdistusainetta iholleen. Allergia, yliherkkyys, purkkikammo (koitan ajatella että kaikki eivät rakasta purnukoita kuten minä) tai ekologiset syyt ovat kaikki varsin hyviä syitä korvata puhdistusgeeli MakeUp Eraserilla. Myös reissussa (jos liinan pääsee pesemään ja kuivaamaan hyvin) tämä vähentää purkkien ja nesteiden määrää. Liinan jatkuva pyykkääminen on kuitenkin ehkä itselläni se mihin se suurin innostus laantuu, enkä näe tämän kokonaan korvaavan meikinpoistoaineitani kotona.

MakeUp Eraser lupaa kestää hyvänä 1000 käyttökertaa, eli päivittäisessä käytössä kolmisen vuotta. Se on hyvin pitkä aika se.  Tosin en tiedä tarkoitetaanko tässä tuhatta konepesua vai tuhatta kasvojenpyyhkimiskertaa? Oli miten oli, siinä ajassa kuluu varsin monta purkillista niitä kasvoputsareita. Ja kun naaman jynssäämiseen ei enää kelpaa niin tässä on mainio siivousrätti. Sensain puhdistusliinakin viettää eläkepäiviään vessanpesurättinä.

Hintaa tällä on 19,90€ tuolla Beauty Pop Upissa ja pinkin lisäksi löytyy myös musta värivaihtoehto. Kannattaa muuten kurkata puljun Black Friday-tarjoukset huomenna, Real Techniquesin siveltimet ovat kuulemma ainakin kaikki 30% alennuksessa.

Innostaako MakeUp Eraser? Tästä on jo postaus myös Juille’s-blogissa.

Mirnulit aamutuimaan <3
Mirnulit aamutuimaan <3

Tuote saatu blogin kautta.

12 thoughts on “Meikki pois ilman aineita – MakeUp Eraser

  1. Miten vertaisit tätä tuohon sensain liinaan? Kumpi on hellävaraisempi/miellyttävämmän tuntuinen? 🙂

    1. Sensain liina on tarkoitettu puhdistusaineen poistamiseen iholta ja sen materiaali muistuttaa märkäpuvun kangasta. Sinänsä käyttötarkoituskin on erilainen. Mutta en näe toisen ärsyttävän enempää kuin toisenkaan, riippuu toki kauanko hankaa.

  2. Tämä vaikuttaa kätevältä, mutta itse varmaan käyttäisin samaan tapaan kuin musliiniliinaa 😀 Musliiniliinat ovat järjestäen mun iholleni liian raastavia, mun iho tykkää pehmeämmistä tapauksista.

  3. Tää oli aika jännä. Aluksi aattelin, että siinä ois jotain putsaria siinä pinnassa, mutta ei jos se kerta pestään ennen käyttöä. Matkoilla varmasti ihan jees 😛

  4. Kun pesit sen koneessa ensimmäisen kerran, käytitkö pesuainetta vai ilman sitä? 🙂

    1. No en tuota pesisi yksinään enkä pese pyykkiä ilman pesuainetta joten normipyykin seassa. En ole vielä käyttänyt tuota pesukoneessa, 30c pyykkiä tulee pestyä niin harvoin enkä ole muistanut napata tuota vessasta mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *