Meikkivoideinventaario

Kurkataanpas meikkipakkini meikkipohjaosastolle! Moniin muihin kosmebloggaajiin verrattuna meikkipohjavarastoni on varsin maltillinen, mutta on näitä mielestäni vähän liikaa silti. Aiemmin olin aina hyvin tarkka siitä että ostin uuden meikkivoiteen edellisen ollessa lopuillaan. Nestemäiset meikkivoiteet säilyvät yleensä avaamisesta sen 12 kuukautta ja tämän tuoteryhmän kanssa olen yrittänyt kunnioittaa suosituksia. Vanhimmat varastoni meikkivoiteet ovat kyllä jo olleet parikin vuotta auki, pitää koittaa tyhjentää ne piakkoin. Vaalealle iholleni on vaikeaa löytää sopivan sävyistä meikkipohjaa, joten siihen nähden näitä on aika kivasti!

meikkivoideinvis_10_2015

Jemmoissani on kahdeksan kappaletta perinteisiä nestemäisiä meikkivoiteita ja kolme jauhemaista pohjaa. Tämän lisäksi omistan yhden meikkipuuterin, mutta en laske sitä meikkipohjaksi koska käytän sitä normaalin puuterin tapaan meikin korjailuun.

shiseido_radiant_lifting_foundation_spf15_o00

Shiseido Radiant Lifting Foundation SPF15 on luottotuotteeni talven meikin pelastajana. Kuivalle iholle sopiva koostumus jättää ihon upean hehkuvaksi eikä korosta kuivaa röpelöä iholla. Sävy O00 on erittäin hyvä talvisävy, mutta olen huomannut ettei sitä saa kaikilta jälleenmyyjiltä. Talvella tarvitsen yleensä peittoa reilusti koska herkkä ihoni punoittaa talvella aivan ennätyspaljon. Shiseidolla saan kauheimmankin paloautonpunaisen helotuksen piiloon. Olen postannut meikkivoiteesta aiemmin täällä. Nyt ihotyyppini on muuttunut hiukan rasvoittuvammaksi joten syysaikaan tämä pohja tuntuu vähän raskaalta. Talvella uskon tämän olevan todella hyvä taas. Putelissa on enää neljännes jäljellä, voisin ottaa tavoitteeksi käyttää tämän kevääseen mennessä pois.

lumene_cc_meikkivoide_light

Lumene Color Correcting Cream Light on sinällään harvinainen meikkitapaus, että olen tyhjentänyt yhden tuubin tätä jo aiemmin. Tämän kappaleen sain lehtitilauksen kylkiäisinä, mutta täytyy myöntää että kaupanpäällismeikit olivat varsin suuri syy koko lehden tilaamiseen. Sävy on keskitalven megakalpeuteen aavistuksen liian tumma mutta suurimman osan vuodesta passeli. Olen ollut huomaavinani että päivittäisessä käytössä tämä aiheuttaa finnejä, joten käytän vain välillä. Ihana, helposti levittyvä ja megapigmenttinen koostumus! Tätä käytin häämeikissänikin. Levitän Shiseidon ja tämän CC:n muuten AINA siveltimellä, pigmenttiset meikkivoiteet tuppaavat sormilla levitettynä jättämään itselläni liian pakkelimaisen tuloksen. Lempisiveltimeni meikkipohjan levitykseen on Real Techniquesin Expert Face Brush.

givenchy_photoperfexion_fluid_foundation_101

Givenchy Photo’Perfexion Fluid Foundation SPF20:n ostin vuosi sitten USA:sta, halusin kokeilla Givenchyn meikkejä kun niitä ei Suomessa myydä. En ole saanut aikaiseksi postata tästä, mutta nytpä sekin hoituu. Tämä 101 Perfect Beige on sävyltään sopiva siihen keskitalven kalmankalpeuteen, silloinkin ehkä karvan liian vaalea. Tämä ei ollut edes se vaalein sävy! Koostumus on erittäin pigmenttistä ja ohutta. Olen kuitenkin kokenut tämän levittyvän vähän hankalasti. Edes edellämainittu sivellinlempparini ei toiminut tämän kanssa. Pelastus löytyi Beautyblender-meikkimunasta, sillä olen saanut tuotteen taputeltua ihoon ilman raitoja tai rajoja. Tämä oli kallis enkä ole harmikseni tykännyt tästä ihan sen mukaisesti. Tosin, valitsin sävyn arvioimalla, koska olin ostamisen aikaan päivettynyt. Äärimmäisen harvoin ostan meikkivoiteita tällä tavalla heräteostoksena, yleensä testailen näytteestä sitä muutamaankin kertaan ja analysoin huolellisesti sekä sävyä että käyttäytyvyyttä iholla.

Loreal_truematch_1n

L’Oreal True Match Super-blendable Foundation* on uusin meikkivoiteeni. Sävy N1 oli yllätyksekseni aivan täydellinen, ainakin tähän hetkeen. En ruskettunut kesällä joten olen aika lailla ”itseni” värinen nyt. Levittyvyys on yhtä ihana kun Lumenen CC:ssä, mutta koen tämän jonkun verran korostavan pintakuivuutta. Nenänpielistä löytyy kauheaa röpelöä jonka olemassaoloa en edes tiennyt ennen meikkivoiteen levitystä. Olen testaillut tätä jonkun verran mutta en ole aivan vielä muodostanut lopullista mielipidettäni. Nyt sanon varovaisen ”ihan okei”.

clarins_skin_illusion_104

Clarins Skin Illusion Natural Radiance Foundation SPF10:n sävy 104 Cream on oikean sävyinen minulle vain kesällä päivettyneenä tai jos olen käyttänyt itseruskettavaa. Ostin tämän Bernerin ystävämyynnistä kympillä mikä oli kyllä hyvä diili. Koostumus on oikein kiva, levittyy kauniisti ja jättää kuultavan pinnan. Pigmenttiä on aika lailla sopivasti. Erikoisuus tässä on minun mittapuullani voimakas tuoksu. Nimensä mukaisesti meikkivoide on tosi kestävä, tätä laitan ihan mielelläni juhliin jos vain olen silloin oikean värinen. Koska käytän tätä niin harvoin, päivämääräsuositukset tulevat paukkumaan. Onneksi puteli on sentään ilmatiivis pumppupullo johon ei pöpöjä päädy ulkopuolelta. On tämä kuitenkin jo huvennut lähes kolmasosan. Säilyvyydeksi ilmoitetaan 18 kk avaamisesta.

rimmel_lastingfinish_with_comfort_serum_091

Rimmel Lasting Finish 25h with Comfort Serum SPF20 on peittävä ja paksuhko meikkivoide joka pysyy iholla hyvänä pitkään. Sävy 091 on omalle iholleni hyvä. Postasin tästä meikkivoiteesta aiemmin täällä.

rimmel_lastingfinish_nude_091

Rimmel Lasting Finish 25h Nude SPF20 on edellisen valkokorkkinen sisko. Sen koostumus on hiukan juoksevampaa, mutta mitään suurta eroa näiden välillä ei mielestäni ole. Tämä on ehkä aavistuksen luonnollisempi peittävyydeltään mutta kerrostettavissa kuten punakorkkinen siskonsakin.

lumene_natural_code_mattmakeup_vanilla

Lumene Natural Code Matt Makeup sävy 10 Vanilla on kyllä aivan unohtunut meikkipakkiini. Tämän peittokyky on hyvin kevyt, ja tykkäsin tästä aikana ennen aknea. Olen käyttänyt tätäkin joskus tuubillisen aiemmin mutta nyt pidän toisentyyppisistä meikkivoitesta. Täytyypä laittaa kiertoon.

meikkivoideinventaario_10_2015_jauhemaiset

Sitten tämä jauhemaisten kolmikko. Nämä ovat itse asiassa eniten käyttämäni pohjat viimeisen 1,5 vuoden aikana.

Tarte Amazonian Clay Full Coverage Airbrush Foundationin ostin myös vuosi sitten jenkeistä, ja tämä oli kesällä aivan mahtava enkä juuri muuta käyttänytkään. Onneksi suuntaan ensi kesänä Kanadaan että saan ostettua tätä lisää. Tartea kun ei myydä Euroopassa lainkaan 🙁 Tämä on todella nopea ja helppo meikkipohja, jolla saa kerrostettua peittävyyttä varsin peittäväksikin. Parasta pohjassa on kuitenkin se, kuinka hyvin se hillitsee ihon kiiltelyä. Oih, rakastan tätä. Sävy Fair-Light Neutral on täydellinen kesään, keskitalvella voisi olla piirun tumma. Ainoa miinus on erikoinen annostelumekanismi. Purkista ei kaadeta jauhetta ulos kuten mineraalipohjien kanssa, vaan sivellin työnnetään pakkaukseen sen päällä olevan sihdin läpi. Epäilen tämän vievän pöpöjä pakkaukseen, vaikka kuivassa puuterimaisessa tuotteessa ne eivät niin lisäännykään. En nimittäin pese/desifioi sivellintäni jokaisen käytön jälkeen… Tämän kanssa parhaaksi kaveriksi on osoittautunut Idun Mineralsin iso pullea meikkivoidesivellin. Aiempi postaus täällä.

meikkivoideinventaario_10_2015_jauhemaiset_takaa

Idun Mineralsilta omistan täysikokoisena talveen sopivan sävyn Saga* ja pienen tuotesetissä tulleen pohjan kesäsävyssä Freja* (josta postaus täällä). Idun mullisti maailmani, koska se oli ensimmäinen mineraalimeikki joka toimi ihollani. Vaikka sanoin aiemmin että Shiseido on mahtava talvella, niin viime talvena käytin lähes yksinomaan Idunin pohjaa. Tuote sopii herkälle iholle, ei tuki, jättää todella kauniin luonnollisen kuultavan pinnan mutta peittää silti tarpeeksi… What’s not to love! Idunin pohjan pyörittelen iholle The Body Shopin kabukilla.

Lopuksi vielä sävyvertailut.

foundation_shade_comparison_light_skin

Justnyt suosin Idun Mineralsin Sagaa. Oliko tästä vertailusta apua teille vaaleaihoisille? Mitä meikkivoidetta muut kalkkilaivan kapteenit käyttävät? Haluan tietää! 🙂

* tuote saatu blogin kautta.

Eilen syysaurinko lämmitti!
Eilen syysaurinko lämmitti!

Seuraa blogia – Bloglovin – Facebook – Instagram

6 thoughts on “Meikkivoideinventaario

 1. Olipa hyvä esittely. Itsekin olen talvella aika vaalea, joten monet näistä kiinnostavia. Itsellä tuo punakorkkinen Rimmel, mutta koen että siitä tulee herkästi liian paklattu naama. Lancomen Teint Idol on nyt pääasiassa käytössä ja välillä Guerlainin BB, siitä tulee hauska pehmeä ihon pinta ja ”sunkissed look”. Armanin Vitalumiere on alkanut kiinnostaa, sitä taitaa käyttää Mustan Kajalin Heidi. Tästä setistä kiinnosti tuo shiseido. Olen käyttänyt Shiseidon ihonhoitotuotteita, mutta en kosmetiikkaa oikeastaan lainkaan. Mistä lie johtuukaan. Hauskoja nää sun kirjoitukset muutenkin, aina perusteellisia ja hyviä infolähteitä. Jotain juttuja tullut ostettuakin näiden perusteella.

  1. Kiitos, kiva että tykkäsit! Tämä on ollut mielen päällä kyllä pitkään mutta nyt vasta tuli tehtyä. Olen itse huomannut että pigmenttiset meikkivoiteet tekevät paklatun oloisen pinnan mutta olen itse saanut avun siihen meikkivoidesiveltimestä. Oletko kokeillut levittää Rimmeliä erilaisilla välineillä? Eri siveltimetkin toimivat keskenään hiukan eri lailla. Tuota Shiseidoa voin kyllä lämpimästi suositella pintakuivalle iholle! Yleensäkin tälläiset ”ryppyjä häivyttävät” eli ikääntyneen ihon meikkivoiteet ovat hyviä pintakuivalle iholle, ne eivät yleensä korosta pinnan kuivaa röpeöä.
   Kiitos kovasti kehuista, lämmitti sydäntä! 🙂

 2. Monet vaaleat meikkivoiteet on usein liian pinkkipohjaisia, joten tästä oli todellakin hyötyä, ja varsinkin tuosta swatch-kuvasta.

  1. Totta! Oma ihonsävyni tuntuu olevan neutraali, mutta kaikissa pohjissa sitä vaihtoehtoa ei ole ollenkaan. Kyllä noistakin helposti erottuu että toiset ovat kellertävämpiä. Ihoni kuitenkin punoittaa aika helposti joten se kellertävyys joskus tasoittaa punoitusta. Kiva että pidit postauksesta!

 3. Tosi hyödyllinen postaus, etenkin tuo swatchkuva! 🙂 Itse olen myös kalkkilaivan kapteeni, vieläpä keltapohjainen ja sekä pitkäkestoista että peittävää pohjaa etsivä (kiitti aknearvet), joten haastetta löytyy. Rimmelin Lasting Finish Nude on ihana, ja se vaalein keltapohjainen passasi vielä kuukausi sitten. Nyt on jo liian tumma. 🙁 Clarinsin Everlasting Foundation 103 on keltapohjainen vaalea, mutta jotenkin Rimmeliin tykästyneenä Clarinsin koostumus ei enää niin iske. Käytössä on MACin Nourishing Waterproof NC15 – levitys tosin on välillä hermoja raastavaa, kun sen parhain ominaisuus eli pitkäkestoisuus meinaa kääntyä itseään vastaan, jos ei ole tarpeeksi nopea levittäessä. Kun kerran asettuu iholle, eipä enää häivytellä.

  Tuota Lumenen Natural Codea olen joskus hyväihoisena käyttänytkin, ja noiden vertailuswatchien perusteella voisin testata esim. Lorkun True Matchia tai Idunia. Mineraalipohjia käytin paljon juurikin hyvän ihon aikana, mutta nykyään olen tosi tarkka peittävyydestä eikä ainakaan Lily Lolo tuo mieleistä lopputulosta. Myös se ainainen buffaaminen ja nenään pölisevät mineraalit riepoo. Mutta jospa sitä taas miljoonannen kerran yrittäisi unohtaa mineraaliangstin ja kokeilla vaikka tuota Idunia… Ja hommata uuden kabukin. Kyllähän sitä vielä kerran kehtaa hakata päätä seinään. : D

  Mitä osaisit sanoa tuon True Matchin kestosta? Onko sulla yleensäkään ongelmia pysyvyyden kanssa?

  1. Mä olen kyllä hehkuttanut Idunia kovasti, olen vaan niin kovin tyytyväinen ollut! Kannattaa todellakin antaa sille mahdollisuus 🙂 Idunin kokeilusetit ovat tosi hyviä, niissä on pari sivellintä mukana jotka ovat laadultaan ihan parhaita. Mulla Lorkun True Match pysyi kyllä ihan hyvin. Mulla ongelmana pysyvyyden suhteen yleensä on sellainen liejuuntuminen eli iho rasvoittuu ja meikki jotenkin lilluu siinä inhottavasti. Siitä se sitten myös pyyhkiytyy irti helposti. Kaiken a ja o on päivävoide joka estäisi sitä rasvoittumista. Liian tuhdin voiteen päällä melkein mikä tahansa pohja käyttäytyy huonosti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *