Florame luonnollinen puhdistusöljy ja misellivesi

Florame on itselleni entuudestaan aivan tuntematon luonnonkosmetiikkamerkki. Pääsin tutustumaan Florameen puhdistusöljyn ja miselliveden muodossa, kun sain ne luonnonkosmetiikan verkkokauppa Biodellystä kokeiltavakseni. Alennuskoodilla SIAM15 saa muuten 15% alennusta normaalihintaisista tuotteista 31.8.2015 asti 🙂

Ranskalainen Florame luottaa eteerisien öljyjen voimaan. Tuotteet omaavat Ecocert-luonnonkosmetiikkasertifikaatin ja pakkaukset ovat täysin kierrätettäviä. Florame on valmistanut luonnonkosmetiikkaa jo 20 vuotta. Tuotteet kehitellään Provencessa St.Rémyn kylässä Floramen laboratoriossa.

florame_puhdistustuotteet

Pullot ovat ulkoasultaan tosi sievät. Tuosta pakkauksen sävymaailmasta tulee itselleni mielleyhtymät herkän ihon tuotteisiin. Metallinen kierrekorkki tosin ei ole kaikkein kätevin käytössä. Pullojen suuaukolla on onneksi annostelija ettei tuotetta hulahda liikaa kerralla.

florame_cleansing_oil_micellar_water

Make-Up Removing Micellar Water on alkoholiton puhdistusvesi, joka sisältää aloe vera- lumpeenkukka- ja hamamelisvettä. Tuoksu on mieto. Nestettä on helppo annostella pullosta juuri oikea määrä, koska muovipullo joustaa hiukan. Erikoinen ominaisuus tässä misellivedessä on se, että se hiukan vaahtoutuu iholla. Itse en sellaisesta niin kovin välitä, joten yritän olla tuotteen iholle pyörittelyssä nopea.

Puhdistajana tämä misellivesi on tehokkaampi kuin pelkkä kasvovesi, mutta erityisen tehokas ihonpuhdistaja se ei ole. Kevyt meikki irtoaa suhteellisen helposti, mutta eron huomaa aamuisessa ihonpuhdistuksessa. Jos olen käyttänyt itseruskettavaa, sitä yleensä irtoaa vanulappuun aamuisen misellivesipyyhkäisyn yhteydessä. Florame irroittaa iholta vähemmän väriä kuin esimerkiksi Biothermin misellivesi. Herkkä ihoni ei ole kuitenkaan ärsyyntynyt tuotteesta mikä on tärkeää.

Micellar Water INCI
Micellar Water INCI

Florame Face Cleansing Oil osoittautuikin aika jännäksi tuttavuudeksi. Olen vannoutunut puhdistusöljyjen käyttäjä joten olin tästä tuotteesta todella kiinnostunut. Erikoista oli että pullon ohjeessa neuvotaan levittämään puhdistusöljy märälle iholle ja vaahdottamaan se. Perinteisesti puhdistusöljyt on totuttu laittamaan kuivalle iholle ja sitten huuhtomaan tai pyyhkimään pois.

florame_cleansing_oil_texture

Itse öljy on todella vesimäisen ohutta ja siinä on varsin voimakas yrttinen tuoksu. Kokeilin tätä ensin ohjeiden vastaisesti kuivalle iholle levittäen (pahis), mutta lopulta minun täytyi myöntää että ohjeiden mukaan käytettynä tuote toimi parhaiten. Vesimäinen koostumus on hyvin valuvaista, joten liikkeissään saa olla nopea ettei tuote valu karkuun kesken vaahdotuksen. Tämä ei siis vaahtoa kasvoilla, vaan tuotetta kaadetaan kämmenelle, kämmeniä hierotaan yhteen jolloin tuote muuttuu kevyeksi vaahdoksi, ja sitten vasta kasvoille.

Olin hiukan skeptinen voisiko tällä tavalla toimiva puhdistusöljyn ja vaahdon hybridi poistaa ihomeikin yhtä hyvin kuin se perinteinen puhdistusöljy. Olen nyt testaillut tätä varsin peittävienkin meikkivoiteiden kanssa ja täytyy kehaista että ihan hyvin tämä Florame on pärjännyt! Ensimmäisellä levityskerralla vaahto katoaa nopeasti kun aine liukenee meikkiin irrottaen sen. Tästä syystä olen putsannut tällä kasvoni kahdesti, jolloin erillistä kaksoispuhdistuksen ihonpuhdistustuotetta ei ole tarvittu. Toisella putsauskerralla vaahto ei katoa iholta.

Käytän vedenkestävää silmämeikkiä, joten silmämeikin poistamiskyvystä en tämän tuotteen kohdalla pääse sanomaan mitään. Vedenkestävät meikit kun kastelee, muuttuu poistaminen tuplasti hankalammaksi…

Puhdistusöljylle lämpenin vähän hitaasti. Syynä varmastikin se, että odotin kohtaavani ns. perinteisen puhdistusöljyn ja sen käyttötapa olikin täysin erilainen. Nyt joitakin viikkoja putsaria käytettyäni olen tykästynyt siihen kyllä kovasti. Tosi jännä tapaus täytyy sanoa!

Cleansing Oil INCI
Cleansing Oil INCI

Florame Cleansing Oilin hinta on Biodellyssä 24,60€ ja Florame Make-Up Removing Micellar Water maksaa 24,70€ / 200 ml.

Onko Florame teille tuttu merkki? Miltä vaahtoava puhdistusöljy kuulostaa?

florame_cleansing_oil_micellar_water_

Tuotteet saatu blogin kautta.

Seuraa blogia – Bloglovin – Facebook – Instagram

3 thoughts on “Florame luonnollinen puhdistusöljy ja misellivesi

  1. Pakkaukset on tosi nätit, ja kiinnostavat tuotteet muutenkin, mutta hinta on minun sentinvenyttäjän budjetille suhteellisen kova pelkistä puhdistustuotteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *