Alumiiniton dödö apteekista, myös miehelle

Suosin nykyisin pelkästään alumiinittomia deodorantteja. Alumiinin kertyminen elimistöön arveluttaa minua ja koen että tämä on yksi pieni ja helppo valinta jolla vähentää tarpeettomien aineiden päätymistä kehooni. Vaihtoehtoja alumiinittomista dödöistä löytyy nykyään onneksi varsin hyvin, joskaan ei marketin hyllyltä. Alumiinittomat deodotantit eivät estä hikoilua tukkimalla hikirauhasia kuten antiperspirantit vaan ne vain estävät hien hajun syntymisen ja mahdollisesti pitävät kainaloiden ihon mukavamman tuntuisena.

Apteekkimerkki Louis Widmerin alumiiniton deodorantti on ollut käytössäni nyt jo useamman kuukauden. Kesä ei ole ollut erityisen hikinen joten aivan ääritestaukseen tämä dödö ei ole joutunut, mutta pullon ollessa kohta jo lopuillaan mielikuva tuotteen käytettävyydestä on syntynyt.

louis_widmer_aluminum_free_deodorant

Mukavan isolla roll-on-pallolla varustettu Louis Widmer tuoksuu miedosti, kuvailisin tuoksua saippuaiseksi kukkaistuoksuksi. Tuoksua ei havaitse kainaloista, mitä itse arvostan koska tuoksun mieluiten hajuvedeltäni enkä monen tuotteen sekamelskalta. Tuotteesta on saatavilla myös täysin hajusteeton versio, kuten aika monista muistakin Louis Widmerin tuotteesta.

Kuivumista saa odotella kädet ylhäällä hyvän tovin, mikä on tämän tuotteen suurin miinus. Olen vähän kärsimätön kuivattelija. Valkean värinen deodorantti ei onneksi värjää tummia vaatteita kuivuttuaan. Saan helposti kainaloihini kuivaa ihottumaa varsinkin talvisin, joten alkoholiton koostumus saa minulta myös lisäpisteitä. Tuote on kehitetty sopimaan myös erittäin herkälle iholle.

louis_widmer_aluminum_free_deodorant_inci

INCIstä löytyy erikoisuutena hopeakloridi joka on kevyesti desinfioiva ja antimikrobinen ainesosa. Muita antibakteerisia ainesosia ovat kasviperäinen kitosaani ja hajuja ennaltaehkäisevä etyyliheksyyliglyseriini.

Suosikkidödökseni LW ei kuitenkaan noussut, pidin Laveran alumiinittomasta deodorantista enemmän. Tuntui että se myös piti kainalot raikkaamman tuntuisena pidempään.

Mieheni on enemmän myöhäisherännäinen alumiinittomien deodoranttien suhteen. Eräs dokumentti aiheesta sai hänet heräämään aiheeseen toden teolla, ja dödö meni vaihtoon oitis. Apteekista löytyi onneksi hyvä ja mieluisa vaihtoehto joka vieläpä tuoksuu mukavan miehekkäältä.

sebamed_balsam_sensitive_for_men

Sebamedin Balsam Sensitive for men alumiinitonta deodoranttia ei ole löytynyt ihan joka apteekista, joten ostan sitä Lahdesta Trion apteekista aina useamman varastoon. Aiemmin mieheni suosi Nivean deodoranttia, mutta hän on kokenut tämän Sebamedin dödön ennaltaehkäisevän hienhajua jopa paremmin kuin alumiinia sisältävä Nivea. Hienhajun ennaltaehkäisyssä hyvä kikka on myös muuten pestä kainaloita ainoastaan happamalla pesunesteellä (kuten esimerkiksi Lacto Line), se ennaltaehkäisee hajua aikaansaavien bakteerien syntymistä.

Kierrätysfriikkinä arvostan myös kierrätettävää lasipulloa. Jep, minä revin roll-on-päät pois, huuhtelen lasin ja laitan sen kierrätykseen.

Sebamed Balsam Sensitive for Men-deodoranttia saa tilattua Apteekkituotteet-verkkokaupasta, jossa se maksaa 5,90€ / 50 ml. Yllättävän edullinen, eikö?

Louis Widmerin alumiiniton deodorantti maksaa samassa kaupassa 14€ / 50 ml. Louis Widmerin deodorantti saatu blogin kautta.

Seuraa blogia – Bloglovin – Facebook – Instagram

Viehkö sänkytoveri Pamela :)
Viehkö sänkytoveri Pamela 🙂

5 thoughts on “Alumiiniton dödö apteekista, myös miehelle

 1. On muuten tosi jännä, että on miehille markkinoitu dödö, jossa ei näkyvästi etupuolella lue sen olevan dödö. 🙂

 2. No niin nyt tähän voi kommentoida, kiitos kun fiksasit. 🙂 Mä en tiennyt ettei marketeissa myydä alumiinittomia dödöjä. Mulle ei tulis mieleenikään ostaa muuta kuin antiperspiranttia, mutta olisin kuvitellut, että ihan marketista löytyy. Mihin ne on menneet?

  1. Siis kyllä antiperspirantteja marketista saa. Mutta ei täysin alumiinitonta deodoranttia. En tiedä miksi markettimerkeillä ei sitten ole aluniinitonta vaihtoehtoa. Urtekram on lähimpänä, mutta sekin sisältää Potassium Alumia joka on alumiinijohdannainen.

   1. Sitä mä juuri tarkoitinkin, kyllä mä antiperspirantteja olen ostanut marketista mutta ihmettelin sitä, etteikö siellä tosiaan ole alumiinittomia dödöjä. No, kaikkea sitä oppii!

    Hyvä huomio tuo Urtekram. Luin tuossa juuri aiheesta aiemmin, ja siinä tekstissä kritisoitiin sitä, että luonnonkosmetiikka ei välttämättä ole tuossa mitenkään eri asemassa – ja näin juuri esim. se Urtekram. Vaikka juuri luonnonkosmetiikan puolella alumiinittomuutta on tuotu esille.

    Itsehän en vältä alumiinia enkä mitään muutakaan vain varmuuden vuoksi, koska ei ole osoitettu syy-seuraussuhdetta syöpäkysymyksiin, eivätkä tutkimukset muuta kai ole osoittaneet kuin joissain tapauksissa luonnollisen korrelaation, mutta ihan noin mielenkiinnosta seurailen tällaisia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *