Aikuisiän akne? Tässä päivävoide joka toimii!

Ranskalainen Lierac on virkistävän erilainen tuotemerkki apteekkikosmetiikan joukossa. Lieracin tuotteet ovat paitsi tehokkaita, ne myös tuoksuvat todella hyvälle. Lieracin perustuotteiden rinnalle kehitetystä Prescription-sarjasta löytyy tehokkaat täsmätuotteet pigmenttiläiskiin, ihon herkkyyteen ja couperosaan sekä aikuisiän akneen. Sain kokeiltavakseni aikuisiän akneen purevan sarjan Mattifying Fluid-kasvovoiteen.

Mattifying Fluid on rasvaton, raikas kasvovoide. Fluid kuvaa sen koostumusta parhaiten. Sen luvataan vähentävän ihon epäpuhtauksia, hillitsevän sen kiiltelyä jättäen ihoon mattapinnan sekä kosteuttavan ihoa. Ihoni rasvoittuu kesää kohti mentäessä jonkun verran, mutta se on kuitenkin pintakuiva. Siten minua aina hiukan jännittää kokeilla epäpuhtaan ihon kasvovoiteita. En kestä ollenkaan kuivan kiristävää tunnetta iholla.

Olen aiemmin kirjoittanut enemmän aikuisiän akneni kehittymisestä tässä postauksessa, jossa arvioin Dermalogican aikuisiän akneiholle suunnattuja tuotteita. Nyt en siis mene siihen uudelleen sen enempää.

lierac_fluide_matifiant_anti-imperfections

Mattifying Fluid osoittautui äärimmäisen miellyttäväksi kasvovoiteeksi käyttää. Huoleni kuivasta tunteesta oli turha. Iho jää äärimmäisen pehmeäksi ja sileäksi. Ihohuokoset vaikuttavat pienemmiltä ja iho tuntuu kaiken kaikkiaan todella freshiltä. Myös ihon sävy tasoittui jo heti ensimmäisestä käyttökerrasta. Ihon pinta on rasvattoman tuntuinen ja huomattavan sileyden kanssa tämä sai aikaan sen että jauhemainen mineraalipohja ei meinaa oikein tarttua ihoon. Olen kokenut tämän aiemminkin mattavoiteiden kanssa. Olen siis tämän kanssa käyttänyt perinteistä meikkivoidetta jonka kanssa fluid on toiminut mahtavasti. Fluidissa on suhteellisen voimakas mutta miellyttävä hedelmäinen tuoksu ja se imeytyy ihoon nopeasti.

INCI
INCI

Lieracin sivuilla oli voiteen vaikuttavia ainesosia avattu niin perusteellisesti että itse luin lisätietoa todella kiinnostuneena. Tässä lainaus Lieracin sivuilta, niille jotka ovat kiinnostuneet INCIen sisällön merkityksistä:

[LIERAC SKRL3 -TEKNOLOGIA (PATENTTI VIREILLÄ)]: SKRL3-teknologia yhdistää seuraavat ainesosat: merilähdevesi, jolla on ihoa korjaavia ja uudistavia ominaisuuksia; prebiootti, joka edistää ihon hyödyllisen flooran kasvua ja vahvistaa ihon luonnollista puolustuskykyä; vettä sitova bioteknologinen sokeri. Tämä innovaatio auttaa korjaamaan ihon suojakerrosta ja suojaa ihoa ympäristön haittatekijöiltä. Ihon tasapaino palautuu, ja se tervehtyy.

[ACNACIDOL BG]: Acnacidol BG on risiiniöljyjohdannainen ja uuden sukupolven aktiiviaine, jolla on talineritystä sääteleviä ja puhdistavia ominaisuuksia.

[SYTENOL A]: Sytenol A:lla samankaltaisia ominaisuuksia kuin retinoiinihapolla. Se auttaa vähentämään talineritystä, hillitsee Propionibacterium acnes -bakteerien lisääntymistä ja rauhoittaa ihoa.

[HYDROKSIHAPPOJA (10 %)]: Kolme eri hydroksihappoa on yhdistetty samaan koostumukseen niiden erityisominaisuuksien vuoksi:

• Salisyylihappo on keratolyyttinen (ihon pinnan kemiallinen kuorinta) ja se auttaa muita ainesosia imeytymään ihoon.
• Glykolihappo edistää imeytymistä ihoon nopeasti ja syvälle, mikä aktivoi merkittävästi solujen uusiutumista.
• Maitohappo parantaa ihon sietokykyä hoitotuotteiden suhteen ja sitä käytetään sen keratolyyttisten ominaisuuksien vuoksi sen pitoisuuden ollessa yli 2 %.

[ATSELAIINIHAPPO]: Atselaiinihappoa käytetään sen antiseptisten ominaisuuksien vuoksi: se tuhoaa Propionibacterium acnes -bakteereita, jotka ovat pääsyyllisiä ihon epäpuhtauksiin ja akneen. Atselaiinihappo myös säätelee solujen uusiutumista. Valikoitu atselaiinihappo on sidottu glyseriiniin, jotta ihoon saataisiin enemmän kosteutusta ja miellyttävää tuntua.

[SINKKI]: Sinkki on ihossa luonnostaan esiintyvä hivenaine, jolla on talineritystä tasapainottavia, rauhoittavia, antioksidatiivisia ja puhdistavia ominaisuuksia. Tämä käyttötarkoituksiltaan hyvin monipuolinen aine tasapainottaa talineritystä ja puhdistaa ihoa.

[RASVAA ITSEENSÄ IMEVÄT PUUTERIT]: Tuotteeseen valikoidut, rasvaa itseensä imevät puuterit ovat mikronisoituja puutereita. Ne ovat silmille näkymättömiä ja antavat iholle mattapintaisen viimeistelyn.

Tämän voiteen kohdalla halusin kerrankin tehdä kunnollisen ennen-jälkeen-vertailun. Aknen ongelma-alueeni on leuka, mutta finnejä on jonkun verran myös otsassa ja ohimoilla. Yleensä en millään malta pysyä yhdessä tuotteessa viikkokaupalla vaan vaihtelen niitä päivittäin. Nyt kuitenkin päätin että katsotaan olisiko tästä tuotteesta oikeasti apua ihoni kuntoon. Olen käyttänyt päivävoidetta joka päivä aamuisin kolmen viikon ajan. Tässä vähän vertailukuvia.

Alkutilanne vrt. 3 viikkoa myöhemmin
Alkutilanne vrt. 3 viikkoa myöhemmin

Finnit ovat selvästi rauhoittuneet ja myös mustapäitä on vähän vähemmän. Iho on rauhallinen ja tasavärinen. Punoitusta on vähemmän, mistä olen ollut todella iloinen!

Lähtötilanne vrt. 3 viikkoa myöhemmin
Alkutilanne vrt. 3 viikkoa myöhemmin

Kaikkein ihaninta tässä on myös se että ihoni tuntuu aivan ihanan sileältä ja pehmeältä. Kuvissa tietenkin hiukan vaikuttaa eri valaistus, nuo myöhäisemmät kuvat ovat hiukan kirkkaampia mutta kyllä näistä mielestäni voi silti nähdä selkeän eron.

Alkutilanne vrt. 3 viikon kuluttua
Alkutilanne vrt. 3 viikkoa myöhemmin

Muutama sama sitkeä ihonalainen paukama siellä näkyy kolmen viikonkin jälkeen, mutta uusia sellaisia ei ole tullut. Testijakson aikana tulleet tukkeumat ovat olleet varsin kuivia, jos näin voi sanoa, olen siis lähinnä puristellut tanakoita mustapäitä kun valkopäiset ja tulehtuneet finnit ovat loistaneet poissaolollaan.

Olen tyytyväinen että otin nämä kuvat. Ensin ounastelin että no onko se juuri mitään tehnytkään kun leuassa on kuitenkin vieläkin tukkeumaa. Kuvista näkyy että kyllä, tämä tuote tehosi minun ihollani paremmin kuin oikeastaan mikään muu aikuisiän akneen suunnattu kasvovoide. Oma ihoni on herkkä reagoimaan, joten tätä uskallan suositella myös muille herkkänahkaisille aknesta kärsiville.

Lierac Prescription Mattifying Fluid maksaa noin 40€ / 50 ml ja merkkiä myyvät apteekit näet täältä.

Myös Sinistä pintaa-blogissa on kehaistu Lieracin Prescription-sarjan toista tuotetta, hoitotiiviste kuulemma nujertaa finnit tehokkaasti. Postauksen voit lukea täältä. Jos Lierac merkkinä herätti kiinnostuksenne, niin tsekatkaapahan myös Keyword: Love-blogista arvostelu Lieracin anti-ageing-tuotteista!

lierac_fluide_matifiant_anti-imperfections_with_pamelacat

Tuote saatu blogin kautta.

Seuraa blogia – Bloglovin – Facebook – Instagram

10 thoughts on “Aikuisiän akne? Tässä päivävoide joka toimii!

  1. Ero on kyllä huomattava! Lieracin tuotteet olen todennut tosi tehokkaiksi, mitä olen niitä aiemmin kokeillut, joten ei tullut ihan yllätyksenä tämä. 🙂 Lieracillahan on myös monen kehuma ”yhden yön finnintappaja” Dual-Phase concentrate, jota varmaan voisi kokeilla noihin sitkeimpiin näppyihin: http://www.lierac.fi/?page_id=1041

  2. Hyvä kirjoitus 🙂
    Mä taistelin pari vuotta kiivaasti aikuisiän aknen kanssa, ikää mulla on jo 38 v. Ja joka ainoa kerta, kun luulin saaneeni avun jostain tuotteesta, patit palasivat kahta kovemmalla ryminällä. Jos en olisi nyt isotretinoin kuurilla, ehdottomasti kokeilisin tuota. Nyt on reilu kk kuuria popsittu ja iho on jo nyt tosi hyvä, jee 🙂

  3. Huikea ero! Mun oli pakko hankkia tämä tuote ja ottaa kokeiluun. Nuorenpana mulla oli kovasti ongelmaa ihon kanssa ja söin kolme kuuria Roaccutania. Raskauksien myötä iho rauhoittui ja oli lähes finnitön kuusi vuotta. Nyt kahdessa kuukaudessa leuka ja suupielet ovat tulleet taas täyteen finnejä. Ikää on kuitenkin jo +30. Nyt kysynkin sulta, että pukkasko tämä epäpuhtaudet sulta pintaan aluksi. Mulla nimittäin kukkii leuka nyt vielä runsaammin näin viiden päivän käytön jälkeen. Jatkaako vaiko lopettaa…

    1. Mulla tuntui kyllä tehoavan heti, mutta kaikkihan me ollaan yksilöitä. Olen itse vähän skeptinen sen suhteen että joidenkin tuotteiden ”kuuluu” pahentaa ihon kuntoa hetkeksi ennen kuin se alkaa oikeasti ”toimia”. Riippuu tietenkin ihotyypistäsi ja että kuinka iho yleensä on reagoinut että kannattaako jatkaa vielä hetki vai pitää taukoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *