L’Oreal Prodigy-hiusväri

Olen viimeiset pari kolme vuotta värjännyt hiuksiani vain kasviväreillä ja kampaamoväri Elumenilla (jota olen tilannut ulkomaisista nettikaupoista kotiin). Nyt kun kasvivärit olivat loppu ja Elumen tympi, päätin kokeilla uutta L’Orealin Prodigy-hiusväriä. Tuote oli niin uusi tuttavuus Sokoksellamme että edes hiusväritupsuja ei oltu vielä saatu näytille. Uhkarohkeana valitsin paketin siis pakkauksen kuvan mukaan. Tutussa ja turvallisessa kultakuparissa pysytellään, joten ei tuon kanssa kovin metsään voi mennä.

loreal_prodigy_740_intense_copper

Pakkaus herätti huomioni normaalia isommalla koollaan. Ulkoasu lupailee vivahteikasta sävyä ja samalla tehokkaan mutta hellävaraisen värjäyksen ilman ammoniakkia.

loreal_prodigy

Paketista löytyi nämä normaalit jutut, eli (jättimäiseen tuubiin pakattu) kehite-emulsio, väriaine, hoitoaine, hanskat, käyttöohje ja sekoituspullo. Hanskapussukasta löytyi avattaessa vielä lusikkaa muistuttava väline. Luulin ensin että sillä tarkoitus kaapia jämiä sekoituspullon pohjalta, mutta käyttöohjeestahan se sitten löytyi. Lusikalla olisi pitänyt sekoittaa väriaineet kupissa yhteen. Minä siis olin hanskojen pakkauksen avausvaiheessa jo ruutannut molemmat kuppiin ihan tottumuksesta ja ravistellut vaan. Hanskat olivat selkeästi siroon naisen käteen mitoitettu, värjäysapurini eli aviomieheni sai vähän taistella saadakseen ne käteen.

loreal_prodigy_package

Tuosta ensimmäisestä kuvasta näette miten annostelupullo oli pakkauksessa. Yleensä olen tottunut näkemään kehite-emulsion valmiiksi annostelupullossa ja siihen lisätään vain väriaine. Prodigyssä nämä ovat siis omissa pulloissaan ja sekoittelupullo tulee erikseen. Toisaalta turhaa jätettä, toisaalta sekoitepullon jatkokäyttöä ajatellen hyvä. Pelkästään juurikasvua värjättäessä myös hyvä juttu, kun koko väriainetta ei sekoiteta kerralla.

loreal_prodigy_package2

Tässä lähtökohta. Reipas lähes neljän sentin juurikasvu ja omaan makuuni liian tumma ja tunkkainen kuparisävy. Todellakin värjäyksen tarpeessa, huh!

hiukset_ennen_varjaysta

Koska halusin hiukan vaaleampaa kuparia, tein kevyen vaalennuksen hiuksiin ensin. Minulla oli kaapissa Saksan reissulta halvalla ostettua vaalennusväriä josta sekoittelin noin puolet astiaan.Vertailukuvasta muuten hyvin näkee kuinka paljon ”normaalia” suurempi tuo Prodigyn pakkaus on.

loreal_prodigy_ganier_bellecolor

Kampaajani vinkkasi minulle tästä värjäystekniikasta. Sekoitin siis värin kuppiin josta annostelin sitä kampaan. Pyyhin ylimääräiset värit kammasta kupinreunaan ja osioittain kampasin väriä juurikasvun alapuolelta pituuksiin. Annoin värin olla hiuksissa normaalia lyhyemmän ajan, koska tarkoitus ei ollut vaalentaa niitä kovinkaan paljon, vain hiukan kirkastaa sävyä. Niskahiuksissa väri ehti olla noin vartin ja päälimmäisissä vain viitisen minuuttia.

hiukset_esivaalennuksen_jalkeen

Väri kirkastui tosi kivasti, ja ilman juurikasvua olisin voinut hyvin jättää hiukset tälläisiksi. Mutta nyt olikin sitten itse Prodigyn aika. Ensin tyviin ja sitten pituuksiin, vaikutusaika 30 minuuttia. Vaalennusaineen keuhkoja korventavan tuoksun jälkeen Prodigy vaikutti lähes tuoksuttomalta. Hyvin mieto tuoksu. Käyttöohjeissa lukee vaikutusajan kohdalla että ”nauti hienostuneesta tuoksusta”, hahah 😀 Hoitoainetuubissa on reilusti tavaraa, 60 ml riittää pitkiinkin hiuksiin useammaksi kerraksi.

Pakkauksessa painotettiin herkkyystestin tekemistä monessa eri kohdassa. Teinkin sen, ensimmäistä kertaa ikinä. Laitoin siis hiukan väriainetta korvan taakse pari viikkoa ennen värjäystä eikä mitään reaktiota tullut. Hiusväri kuitenkin hiukan tuntui päänahassani, erilainen tunne kuin kasvivärien kanssa. Ei varsinaisesti ärsyttävä tai polttava tunne mutta hiukan epämiellyttävä kuitenkin. Kasvojeni megaherkkä iho oli myös aivan punaisen heloittava huuhtelun jälkeen ja ihosta tuli vähän karhea.

loreal_prodigy_740

Tässä hiukset noin viikko värjäyksen jälkeen. Tulos on oikein pirtsakka oranssi kupari. Jee kevät! Hyvin muuten näette kuvissa miten hiukseni taipuilevat jos en niitä muotoile. En ole kuviin suoristanut hiuksiani koska kuvat on otettu kotihengailupäivinä. Toisen ja kolmannen kuvan erona on se että toka kuva on otettu heti föönauksen jälkeen kun kolmas on useampi tunti pesun ja kuivauksen jälkeen. Noin käy jos en käytä suoristusrautaa 🙂

Liekö lusikkasekoittelun puute vai mikä mutta värjäystulos ei ollut ihan tasainen. Otsatukkani näytti heti värjäyksen jälkeen siltä että siihen olisi tarkoiteuksella tehty raitoja (eikä haittaa, näyttävät vaan kivalta) ja toiselle ohimolle jäi myös vähän vaaleaa (mikä ei näytä niinkään harkitulta mutta jää piiloon suurimman osan aikaa). Väriä oli kyllä todellakin riittävästi hiuksissa ja ne oli kammattu läpi. En siis keksi mitään muuta syytä tälle raitaefektille kuin se että voidemainen kehite-emulsio ei ollut sekoittunut väriaineeseen tarpeeksi hyvin, lusikkasekoittelua olisi siis ilmeisesti tarvittu. Viikon päästä väriero on jo tasoittunut eikä sitä huomaa niin selkeästi. Hiusten väri ja kiilto on kyllä kerännyt kehuja lähipiiriltäni.

loreal_prodigy_with_cat

Väriä irtosi vaaleaan pyyhkeeseen värjäyksen jälkeisestä pesusta. Minulla ei ole käynyt näin.. hmmm.. koskaan? Siksi en varautunut millään kirjavalla vanhalla pyyhkeellä. Enää sen jälkeen väriä ei irronnut. Hiusten kunto ei tuntunut juuri huonontuneen värjäyksen yhteydessä, vaikka tein sen pikaisen pikavaalennuksen alle.

Loreal Prodigy maksoi Sokoksella 14,90€ mutta muissa kaupoissa olen huomannut sen olevan jokusen euron halvempi.

12 thoughts on “L’Oreal Prodigy-hiusväri

 1. Kokeilin tätä myös pari viikkoa sitten, en tykännyt. Onnekseni olin ostanut värin kun kaupassa oli esittelijä ja sain palautelomakkeen mukaani, sillä mielipiteeni meni suoraan Lorkulle:) Väri ei ollut tasainen eikä sen sävyinen kuin piti, lisäksi konsulentti väitti, että kahden sävyn välillä arpomani vaalea kävisi tummemmalle tukalleni mutta katinvillat. Miinusta tulee myös pakkauksen koosta ja sen tuottamasta roskamäärästä.

  1. Oho! Ai sinullakaan ei tullut tasainen tulos. Aika jännä. Luulin että minä olin mokannut siinä sekoitusvaiheessa. O-ou… Mietin jo kaupassa että miksi on pitänyt värille tehdä noin iso pakkaus. Kehite-emulsiotuubissa oli vain pieni määrä ainetta ja suurin osa tuubista oli tyhjää täynnä. Mikähän lienee senkin tarkoitus ollut.

 2. No höh, jos ei ole tasainen värjäys :/ Mie värjään aina itse, niin en osaa edes sanoa, onko tasainen vai ei, sillä miun silmä ei sitä erota :’D
  Miulla lähtee aina väriä hiuksista noin viikon ajan värjäyksestä, oli merkki mikä tahansa.

 3. Onko väri kestänyt tukassa hyvin ettei ole ainakaan vielä haalistunut? Mä ajattelin kokeilla tätä samaa sävyä viikonloppuna, sun aloituskuva ei ole mitään verrattuna mun tämänhetkiseen tukkaan.. 😀 Muutaman sentin viileänruskea juurikasvu ja muuten to-del-la haalistunut kupari, mutta silti mullakin sellainen kuten sanoit tumma ja tunkkainen. Mulla tukka on nyt jotenkin tummunut ja mäkin haluaisin vähän kirkastusta väriin, pitää katsoa saisiko askorbiinihapolla vähän vaaleammaksi tai sitten ostan Rialia. Pitääpä muistaa sekoitella sitten tuolla lusikalla, laitan myöhemmin kommenttia että tuliko mullakin epätasainen :>

   1. Nyt vihdoin muistin tulla kommentoimaan 🙂 Värjäsin tällä värillä viime viikon torstaina ja mulla tuli kyllä ihan tasainen tukka, paitsi niskasta on tummempi mutta niin se mulla tuppaa aina olemaan eli ei ole värin syytä. Tykkäsin muutenkin väristä, vähän samantyylinen kuin Olia-värit öljykoostumuksineen, ”blondasi” tyven hyvin eikä tuntunut tekevän hiusten kunnolle mitään negatiivista. Enää tukka ei näytä ”vastavärjätyltä” mutta ei ole kummemmin vielä onneksi haalistunutkaan 🙂 Eli ihan tyytyväinen olen, tää oli kivan vaaleahko ja kirkas!

     1. Haha mulle tuli tänään postissa Lorealilta kaksi pakettia tätä samaa sävyä, olin hakenut joskus testiryhmään 😀 Onneksi tykkäsin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *