Zuiin kukkainen satiinihuulipuna

Australialainen luonnonkosmetiikkameikkimerkki Zuii on kyllä jotenkin niin söpö ja symppis. Merkin se juttu on ehdottomasti kukat. Tuotteiden tekemisessä käytetään nimittäin murskattuja kukkien terälehtiä, yhdessä mm. kasvi- ja siemenöljyjen ja sheavoin kanssa. Huomionarvoista on myös ainesosien korkea luomupitoisuus. Jokaisen Zuiin meikkituotteen ainesosista 95% on luomusertifioitua. Erittäin korkea prosentti!

Luonnonkosmetiikkamerkkien meikeistä puhutaan usein virheellisesti luomumeikkeinä joka särähtää korvaani aina. Pilkunviilausta, I know, mutta luonnollista alkuperää oleva ja luomu eivät ole sama asia. Myydään tomaattejakin luomuna ja tehokasvatettuna eivätkä ne ole sama asia. Luomuainesosat ovat arvokkaampia ja usein laadukkaampia. Zuiin tuotteet ovat vegaanisia (edit. 14.4, osa on mutta eivät kaikki) ja useamman eri sertifikaatin takaamina luonnonkosmetiikkaa ja taatusti eläinkokeettomia.

zuii_organic_flora_satin_lip_colour_blitz

Organic Flora Satin Lip Colour on suhteellisen uusi tuote Zuiin meikkiperheessä. Sain maahantuojalta kokeiltavakseni sävyn Blitz, joka on koralliin vivahtava pinkki. Ihanan keväinen sävy. Sävyvaihtoehtoja tässä punalaadussa on yhteensä 13, kaikki todella kivoja. Valinnanvaikeushan noiden äärellä iski. Sävyt Fresh, Lux ja Perfume ovat vegaanisia.

zuii_organic_flora_satin_lip_colour_blitz_inci

Yllä näkyy INCI, joka pitää sisällään muun muassa kamelian siemenöljyä, karitevoita ja C- ja E-vitamiinia. Kevyt tuoksu tulee eteerisistä öljyistä.

zuii_organic_flora_satin_lip_colour_blitz_swatch

Nimensä mukaisesti tämä nestemäinen huulipuna jättää satiinisen hohteen huulille. Tälläistä sävyä huulipunakokoelmissani ei ole ollutkaan aiemmin, mutta olen tykästynyt siihen ensitotuttelun jälkeen. Blitz on päässyt osaksi meikkiäni jo useasti.

zuii_organic_flora_satin_lip_colour_blitz_applicator

Tuotetta levitetään leveällä ja litteällä applikaattorilla. Pakkauksesta tulee punaa aivan liikaa applikaattoriin kerralla, ja sitä saa pyyhkiä putkilon suuaukolle. Liikaa annosteltuna tulos on nimittäin epäsiisti ja kökkööntyvä. Ohut kerros näyttää kauniilta ja myös kestää huulilla hyvin.

zuii_organic_flora_satin_lip_colour_blitz_makeup

Puna kuivahtaa huulille hyvin kestäväksi. Hetken asettumisen jälkeen huulet jäävät pinnaltaan kuivan tuntuisiksi, samalla lailla kuin mattapunissa. Huulet eivät kuitenkaan pääse rohtumaan kuivumisesta tuotteen sisältämien hoitavien ainesosien ansiosta.

zuii_organic_flora_satin_lip_colour_blitz_makeup2

Tsekkaa myös arvosteluni Zuiin mattahuulipunista täältä!

Zuiin Satin Lip Colourin hinta on noin 28,50€ / 6,8 g. Zuiin meikkejä voi tilata merkin omien verkkosivujen lisäksi muun muassa Joliesta ja Biodellystä. Muut jälleenmyyjät näet täältä.

tuolilla

Tuote saatu blogin kautta. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

10 thoughts on “Zuiin kukkainen satiinihuulipuna

  1. Mä ihastuin aivan valtavasti just vähän aikaa sitten Zuiin smaragdinvihreään silmänrajauskynään! Se teki upeaa jälkeä ja merkki alkoi kiinnostaa muutenkin. 🙂

  2. Todella ihana sävy, tykkään tosi paljon näistä Zuiin Satin Lip Colourien koostumuksesta. Ne liukuu huulille ihanasti.

  3. Luomu on lyhennelmä luonnonmukaisesta, joten ne tarkoittavat samaa! Luomu-ja luonnonkosmetiikka taas ovat eri asioita ja sitä taisit tekstissäsi ajaa takaa 🙂
    tää vasta varsinaista pilkunviilausta onkin, mut oli pakko 😉

    1. No joo, pääsitpä näpäyttämään! Ajoin siis takaa sitä tolla tomaattivertauksella että molemmat ovat mullasta kasvaneita kasviksia, mutta toiseen on käytetty torjunta-aineita jne. Korjaanpa tuonne tekstiin jonkun vähän fiksumman ilmaisun 🙂

  4. Mua taas häiritsee aina se, kun nuo verkkokauppiaat sun muut kääntävät ”organicin” ”orgaaniseksi”. Menisivät vaikka Wikipediasta katsomaan, mitä orgaanisuus tarkoittaa. Argh!

    Nätti sävy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *