Päiväni kuvina

Monet bloggaajat ovat tehneet postauksen päivästään, jossa päästään kurkistelemaan heidän arkeaan. Minäkin kun muutkin! Päiväksi valikoitui viime tiistai. Postaus tulee olemaan pitkä kuin nälkävuosi, mutta täältä tulee 🙂 Minusta tälläiset eivät ole mielenkiintoisia ellei oikeasti kerro asioita tarkasti. En kantanut järkkäriä mukanani joten saamme nauttia nyt kännykkälaatuisista kuvista.

Päivä alkaa kello 7.30 kun herätyskello soi. Olin ollut superväsynyt edellisenä iltana, ja olin mennyt ajoissa nukkumaan. Yhdeksän tunnin unien jälkeen heräänkin varsin virkeänä. Nukun nykyään unimaski kasvoillani, koska emme ole saaneet aikaiseksi hankkia tarpeeksi isoa pimennysverhoa makuuhuoneeseen. Edellisten asukkaiden jälkeensä jättämä on liian kapea.

Nousen ylös, avaan kylpyhuoneen oven kissoille (mies on laittanut kisut sinne että saisin nukkua rauhassa) ja painelen vessaan aamutoimille. Pisut, pesut, mitänäitänyton. Pesen hampaat ja huuhdon unihiekat silmistä. Loppunaaman putsaan Biothermin misellivedellä kostutetulla pumpulilapunpuolikkaalla. Opin vanulappujen puolituksen joskus Virveltä ja se on jäänyt tavaksi. Kokonaisen käyttäminen tuntuu suorastaan tuhlaukselta. Kasvovoiteeksi No7 ja silmäluomien turvotusta laskemaan iki-ihana mutta loppumaisillaan oleva Bakel Cool Eyes. Pumppaamalla ulos ei tule enää mitään mutta onneksi pullon saa ruuvattua auki ja ongittua voiteenjämiä spaattelilla. Silmänympärysvoide virkistää ja poistaa turvotusta mutta saa myös silmäni tällä kertaa vuotamaan. Huulille punaista Bepanthenia.

aamupostaus

Marilyn on tassutellut katselemaan aamutoimiani kun rasvaan naamaa. Se pyytää minua heittelemään sille hiirilelua. Vaatekaapista kaivan päälleni urheiluvaatteet ja niiden päälle villasukat sekä huppari, aamulla on usein vilu. Apulainen seuraa vaatekaapille.

Käyn petaamassa sängyn. Kun olen saanut homman valmiiksi, kurkkaan sängyn alle että voinko sulkea oven perässäni. Siellähän se Marilyn, taas. Eläinten kanssa eläessä joutuu harvoin toimimaan yksin. Haen ison lasillisen vettä, aamulla aina janottaa. Kokoan edellisillalta lojumaan jääneet kynsilakat kynsipakkiin takaisin.

aamu2

Kello 7.55 istahdan tietokonepöydän äärelle ja avaan läppärin. Laitan Yle X:n nettiradion soimaan, Ile ja Saara kuuluvat minun aamuuni. Kuulen että Marilyn repii vessassa vessapaperirullaa ja juoksen estämään tihutyöt. Samalla käyn avaamassa olohuoneen verhot ja tsekkaan ikunasta katsoen päivän säätilan. Aurinko paistaa mutta tuuliselta vaikuttaa. Sää ja lämpötila vaikuttavat aika paljon siihen mitä pistän päälleni kun lähden polkemaan töihin. Palaan tietsikan ääreen. Kokoan aamun meikkituotteet meikkipakista pöydälle ja onnistun tiputtamaan Laveran poskipunan vesilasiin. Koitappa tehdä perässä, hohoh. Käyn kuivaamassa poskipunan ja vaihdan sen Korresin punaan. Tsekkaan Instagramin kännykästä sillä aikaa kun kone lataa selaimia auki, läppärini on niin vanha että siinä menee aina hetki.

aamu3

Klo 8.10 alan meikkailemaan. Saan pohjan tehtyä kun taas on painuttava vessaan. Marilyn seuraa mukana ja naukuu taas jotain vaatien. Nappaan sen syliin ja rakkauttahan tuo oli vailla. Kissa kehrää ja päätyy lopulta kiipeilemään lavuaariin.

meikkipiste

8.20 jatkan meikkaamista. Muu meikki menee aika samoilla aina, luomivärit on se mitä saa pohtia päivittäin. Yhdistelin ruskean sävyjä Too Facedin ja Shiseidon paleteista. Samalla selailen vähän Facebookia ja juon vettä.

aamu4

8.40 saan meikattua ja menen suoristamaan hiukset. Marilyn seuraa perässä. Pesen samalla käyttämäni Make Up Blenderin eli tuon pinkin meikkimunan. Otin kerrankin ihan aikaa että kauanko hiustenlaitossa menee, arvioin itse että seitsemän minuuttia. Jaan takahiukset kolmeen osioon ja suoristan ne Moroccanoilin lämpösuoja apunani. Lopuksi otsatukka. Päälle vielä Davinesin kosteussuojan sisältävää lakkaa suojaamaan pyöräilyn ajaksi. Katson kelloa, kuusi minuuttia meni. Ei paha. Monet kun pitävät joka-aamuista hiusten suoristusta kovin vaivalloisena. Kylpyhuoneessa ollessani putsaan kissojen vessan ja vaihdan vesikuppiin tuoreet vedet.

aamu5

8.50 menen lämmittämään aamupalapuurot. Samalla päästän Marilynin parvekkeelle kun se sinne hinkuu. Huomaan roskapussin olevan ihan täynnä ja jätän aiheesta miehelleni lapun, muistaa napata pussin sitten töiden jälkeen kotona käydessään mukaan. Mieheni keittää aamulla aamupuuron minua aikaisemmin herätessään ja lämmitän ne itselleni mikrossa. Syön saman aamiaisen ihan joka ikinen aamu eli luomukarapuuroa, raejuustoa ja lasillinen luomukevytmaitoa. Tulen syömään tietokoneen ääreen, katson Facebookia ja alan kirjoittamaan tätä postausta.

9.20 käyn katsomassa haluaako Marilyn jo sisälle. Ei halua, tyytyväisenä kyyhöttää siellä partsilla. Kirjoittaessa olen vähän unohtunut siihen hommaan, pitää kiiruhtaa koska pian täytyy lähteä. Hotkin aamupalan jämät naamaan, otan vitamiinit ja suljen koneen.

9.25 Marilyn naukuu parvekkeella ja haluaa sisään. Laitan eväät reppuun, puen urheiluvaatteiden päälle tuulihousut ja softshelltakin, vedän kypärän ja aurinkolasit päähän. Pamelaa en nähnyt koko aamuna, se oli nukkumassa saunalla as usual.

9.32 suljen kotioven, kävelen portaat pyöräkellariin ja kaivan fillarin esiin. Aurinko paistaa ja tuulee, silmät vuotavat matkalla. Järven rannalla kun asuu niin tuuli on enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

9.45 lukitsen pyörän työpaikan pihaan. Olin jättänyt vaatteet töihin edellisenä päivänä joten minun ei tarvinnut niitä aamulla ottaa reppuun mukaan. Pesen kainalot, laitan dödöä, kampaan vähän hiuksia ja vaihdan vaatteet. Pesen silmälasit ja laitan huulikiiltoa. Työpäivä alkaa kello 10.

päivä

Minulla on töissä jonkin verran kosmetiikkaa, minisuoristusrauta, pyyhe ja varasukkahousut tuon työmatkapyöriäilyn vuoksi. Kuvassa näkyy millaisella laitteella niitä silmälasilinssejä hiotaan ja myös vastavalmistuneet aurinkolasit voimakkuuksilla. Noiden kahden metalliputken väliin pyöreänä saapunut linssi tulee noiden sinisten tuttien varassa, ja alla oleva pyöreä hiomakivi hioo siitä ylimääräiset pois.

päivä2

13.00 koittaa lounastauko. Kanasalaattia. Kipaisen lounastauolla myös ostoksille. Miehelläni oli tuona päivänä syntymäpäivät, enkä ollut hankkinut hänelle mitään etukäteen. Kaikki hänen lahjatoiveensa ovat niin kalliita että en niitä nyt voinut ostaa, joten ostin tuollaista aina tarpeellista perussettiä. Pari urheilupaitaa, miehen joukkueen väreissä loistavat urheilusukat, vakkaridödöä ja proteiinipatukoita. Itselleni ostin Tigeristä meikkitelineen ja söpön suihkumyssyn. Laitan usein suihkumyssyn päähän kun pesen meikkejä lavuaarin äärellä, ja ne hotelleista saadut menevät rikki aika nopeasti. Jos tämä olisi vähän kestävämpi.

16.20 välipala, rahkaa johon laitan kolme tippaa steviaa taittamaan rahkan happamuutta. Kauppareissulla ostettu uusi suklaanmakuinen Pirkka-proteiinipatukka pääsee myös testiin. Erittäin suklainen ja karkkipatukkamainen, mutta saa jälkikäteen aikaan kurkussani ärsytystä. En sisällysluettelosta ihan keksinyt mikä sen aiheutti.

17.30 lähden töistä roller derby-treeneihin. Pääsin lähtemään aiemmin töistä edellispäivän pitämättömän lounastauon vuoksi. Tosi hyvä koska muuten olisin myöhästynyt, kuten yleensä käy työaikojeni vuoksi. Ennen lähtöä olen töissä vaihtanut piilarit silmiin ja poistanut ihomeikin ja luomivärit miselliveden ja vanulapun avulla sekä vaihtanut urheiluvaatteet päälle. Pipo ja kypärä päähän ja menoksi. Aurinkolaseja ei enää tarvita vaikka onkin ihanaa että saa lähteä valoisaan aikaan.

kuva

17.45 saavun Salpausselkähallille. En joutunut onneksi raahaamaan treenikassia mukanani, vaan mieheni tuo sen autolla mukanaan. Hän treenaa arkisin meidän joukkueemme eli Lahti Roller Derbyn kanssa, Kouvola Men’s Roller Derby kun treenaa vain sunnuntaisin. Ensin offskates- eli lenkkarilämppä ja sitten rullat ja suojat päälle ja treenaamaan. Parituntisiin harjoituksiin oli tullut taas porukkaa Kallio Rolling Rainbowsista, ja heidän ihana valmentajansa Niisku vetää meille yhteiset treenit. Sopivasti haastetta ja paljon kivaa. Sain hyvää palautetta valmentajilta ja oli ihanaa päästä rullille parin viikon tauon jälkeen. Treenien päätteeksi laulamme miehelleni synttärionnittelulaulun. Harjoitusten jälkeen jään vielä hetkeksi pihalle juttelemaan kavereiden kanssa ja sitten poljen kotiin.

20.30 avaan kotioven. Kauhea nälkä! Laitan äkkiä hikivaatteet pesukoneeseen pyörimään ja painun suihkuun. Ensin Lumenen puhdistusöljyä ja silmämeikille Lorkun jo lopetettua De-maq-geeliputsaria. Sitten pesen hiukset Madaran shampoolla ja hoidan Tigin hoitoaineella. Pesupuffiin ruuttaan Biothermin ihanantuoksuista suihkusaippuaa ja kasvot pesen vielä Neutrogenan kuorivalla putsarilla. Suihkusta päästyäni laitan kasvoille Salcuran Antiac-finnientappovettä, Cliniquen seerumia, TBS:n yövoidetta ja Lumene LABin silmänympärysvoidetta. Ruoan pyöriessä mikrossa rasvaan vartalon Dermosilin After Sauna Lotionilla. Mies rasvaa selkäni joka ilta, heh.

tuotteet

20.55 vihdoinkin ruoan ääressä. Omnomn. Jauheliha-pasta-sörsseliä ja salaattia. Maito maistuu aivan erityisen ihanalta ja juon sitä kaksi lasillista. Mies avaa synttärilahjansa ja kissat leikkivät lahjanaruilla. Käyn ottamassa hiuspyyhkeen pois ja laitan Gorgeousin jätettävää suihketta, Lorealin suoristusvoidetta ja Percy&Reedin muotovaahtoa. Istahdan hetkeksi sohvalle hengähtämään ja selailen kännykällä somea.

kuva2

21.30 kissat vaativat iltapalaa (yläpuolella kuva Pamelasta äänekkäästi ruokaa pyytämässä) ja sitä saavat. Tänä iltana ruokalistalla on sian sisäelinseosta ja kokonaista kieltä, vitamiinipilleri päälle murskattuna. Pamelan pistän syömään saunalle, se syö nopeammin kuin Marilyn ja usein myös sotkee ruokansa kanssa. Marilyn nirsoilee taas ja haluaa raksuja ruokansa päälle. On se jännä että kun muutaman niitä ripottelee ruoan päälle niin se syö kaiken hyvillä mielin. Laitan derbykamat kuivumaan treenikassista eli suomeksi sanottuna levittelen ne pitkin lattiaa. Föönaan hiukset ja muotoilen otsahiukset GHD:llä ja Moroccanoilin lämpösuojalla. Aamulla pääsee paljon helpommalla kun tekee pohjatyön jo illalla.

22.00 pyykinpesukone on pyörähtänyt. Kerään kuivuneet pyykit kaappiin ja ripustan uudet tilalle. Laitan kissojen seuraavan aamun aamupalan sulamaan lämpimään veteen. 20 minuutin pyykkienlaittamisen aikana se on sulanut riittävästi ja saan leikattua pötkön helposti kahtia. Toinen pää takaisin pakkaseen ja toinen sulamaan huoneenlämpöön aamua varten.

22.35 istahdan tietokoneelle vesituoppi seuranani. Mies on painunut jo nukkumaan ja itse kirjoittelen tätä postausta. Paikat tuntuvat olevan jumissa, pitäisi venytellä. Hoidan sähköpostijuttuja ja pyörin Facebookissa.

ilta

23.00 iltapala, mansikoita ja rahkaa (taas ne kolme tippaa steviaa). Kotimaiset marjat ovat aivan sairaan hintaisia mutta eipä auta kun ei tullut kesällä säilöttyä pakkaseen mitään. Omaan pakkaseemme ei mahdu juuri mitään (kissojen raakaruoat vievät yli kolmasosan pienen pakastimen tilasta), ensi kesänä lainaan kyllä osion äidin pakastimesta ja vien marjat sinne.

23.55 suljen koneen ja menen pesemään hampaat. Vähän venähti taas nukkumaanmeno. Yöksi laitan aina Nuxen purkki-hunajahuulivoidetta, se estää huulien kuivumisen yön aikana ja on ollut luottotuotteeni jo vuosia. Sängyssä kynsinauhojen öljyäminen Dependin avokadoöljyllä ja käsivoiteeksi Dermosilin Extra. Unimaski naamalle ja peitto korviin. Aamulla kello soi taas 7.30.

 

16 thoughts on “Päiväni kuvina

 1. Minäkin rakastan näitä Päivä kanssani -juttuja, ja tämäkin oli oikein mielenkiintoinen. Mielelläni olisin kuullut myös lisää työstäsi, mutta siitähän voi olla vaikea kirjoittaa.

  Hurjan tapahtumarikas ja puuhakas arkipäivä sulla oli, hyvä sinä! 🙂

 2. Ihan loistava postaus! Ei ollut liian pitkä, musta oli tosi hauska, että kerroit asiat hieman tarkemmin kuin ihmiset yleensä näissä kertovat. Alkoi naurattamaan noiden kissojen puuhat, kun tuli niin elävästi mieleen oma mennyt elämä viiden kissa kanssa, ain sai olla juoksemassa, kun äänestä arvasi, että joku oli tekemässä pahojaan. 😀 Just toi veskipaperirullan repiminenkin. hih

 3. Tää oli tosi kiva! Tämmöinen yksityiskohtainen kertomus päivästä on varmaan aika työläs, mutta tätä oli tosi kiva lukea. Kiitos.

 4. Tää oli tosi kiva postaus, mäkin tykkään lukea hieman tarkempia versioita päivän kulusta koska jos tällaiset on luokkaa heräsin-meninkouluun-meninkotiin-meninnukkumaan niin siinä menee vähän se idea 😀 Tykkään siitä miten eri tavalla ihmiset tekevät arkisia asioita vaikka itse ajattelee että no ihan perus päivä ja ainahan ne menee samalla kaavalla 😀

 5. Nää on kivoja, mutta raskaita tehdä! :’D Mäkin muuten kokeilin tota vanulapun puolittamista joskus, mutta ei se puolikas riitä mulle! 😀 Ihanat kissit. <3 Sun pitää joskus tulla moikkaa mun kissahassuliineja!

 6. Oli tosiaan kivaa luettavaa, tosin nyt oon kaikesta aktiviteetistasi jo ihan myötuntoväsynyt 😀 Ja siis äimistelen myös tuota kuinka paljon kaikkea ehdit tehdä aamulla! Itehän herään aina noin 30-45 min ennen lähtöä, oli se lähtö sitten mihin aikaan tahansa 😀

  1. No niin, mähän herään 2h ennen lähtöä joten kyllä siinä ehtii kaikenlaista 🙂 Vaikka en mielestäni tee kyllä mitään ”oikeaa” eli kotitöitä tai kokkaamista, kissan kanssa härväämistähän tuo lähinnä oli, heheh 🙂

 7. Tämä oli niin kiva lukea 🙂 itselläni tämä on työlistalla, mutku pelkään vaan, että siitä tulee ihan tylsä, koska mun päivät ovat ihan samanlaisia 😀 kotiäidin arkea jossa ei kauheasti mitään isompia tapahtumia ole. No ehkä mä teen tämän silti 🙂

 8. Kissa siellä ja kissa täällä 😀 Ihanan aktiivisia 😛 Mielenkiintoinen päivä! Jännä kuva tosta masinaasta, mietin aika pitkään mikä se on ennen kuin luin alta 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *