Dermalogica Medibac Skin Kit aikuisiän akneen

Teininä ihoni oli näpytön ja helppo. Kolaus oli kova, kun 22-vuotiaana leukaani alkoi ilmestyä kipeitä ihonalaisia muhkuroita. Päädyin lopulta menemään ihotautilääkärille, joka määräsi minulle aikuisiän akneen Tetralysal-lääkekuurin ja e-pillerit vaihdettiin Diane Novaan. Pikkuhiljaa kipeät ihonalaiset finnit hiipuivat, eikä ihossa ollut suuria ongelmia vuosiin. Reilu vuosi sitten jouluna lopetin e-pillerit, ja tiesin että ihoni tulee asiaan reagoimaan. Finnejä alkoikin pukata, ja viime kesänä homma räjähti käsiin leuan lisäksi myös otsassa joka aiemmin oli pysynyt täysin puhtaana. Pahimmillaan kulmakarvojen kohottaminen sattui kun koko otsa oli täynnä finnipaiseita.

 

Dermalogican Medibac-sarja on kehitetty erityisesti aikuisiän akneen. Teinien epäpuhtaalle iholle tarkoitetut tuotteet voivat olla liian voimakkaita ja ärsyttäviä, minkä olen itsekin huomannut. Aikuisiän aknen laukaisee yleensä krooninen stressi. Oma akneni tuli myös suuren elämänmuutoksen aikaan. Puolen vuoden sisään pääsin armeijasta, muutin omaan asuntoon uuteen kaupunkiin kaveri kämppiksenäni, erosin pitkästä parisuhteesta, aloitin opiskelut ja aloitin uuden parisuhteen. Stressi tuntuu olevan nykyihmisellä enemmänkin sääntö kuin poikkeus, joten aikuisiän aknekin on yleistynyt. Se voi iskeä niillekin joiden iho on aina ollut hyvä. Kuten minun tapauksessani.

 

Medibac clearing Skin Kit sisältää 50ml Clearing Skin Wash-kasvojenpesuaineen, 22 ml Sebum Clearing Mask-kasvonaamion, 15 ml Clearing Mattifier-geeliprimerin, 15 ml Overnight Clearing Gel-geelivoiteen, 3 ml Concealing Spot Treatment-peiteaineen ja Oil Control Lotion-kasvovoiteen näytepussukan. Kaikki tuotteet ovat osoittautuneet hyvin riittoisiksi, joten setistä riittää kokeiltavaa pitkäksi aikaa. Tilasin setin lokakuun lopussa, joten olen ehtinyt testailemaan näitä jo varsin perusteellisesti. Kaikkia tuotteita olen käyttänyt ongelma-alueilleni eli otsaan ja leukaan. Poskieni iho on hyvin herkkä ja kuiva ja vaatii aivan erilaista hoitoa. Nenän alueen iho on välimuoto näistä, eli se sekä kuivuu että rasvoittuu.

 

Clearing Skin Wash on geelimäistä kasvojenpesuainetta. Pienenkin määrän saa käsissä vaadotettua niin että se on helppo levittää kasvoille. Koostumus ei ole kuitenkaan sellainen ihon narskuvan puhtaaksi jättävä vaahto, vaan miedosti vaahtoava aine on vähän tahmaista. Salisyylihappoa sisältävä Clearing Skin Wash tuntuu iholla viilentävältä. Mietin aina että onko se joku fiilisjuttu vain, että näihin syväpuhdistaviin tuotteisiin laitetaan puhtaan tunnun ja mielikuvan lisäämiseksi mentholia vai tekeekö se oikeasti jotain hyötyäkin iholle. Ilokseni Clearing Skin Wash ei kuivattanut ihoa. Olen käyttänyt sitä ihonpuhdistuksen kakkosvaiheessa, eli ensin ihomeikin puhdistusöljyllä poistaen. Olen pitänyt tästä kovasti ja käyttäisin tätä tuotetta mielelläni lisääkin. Olen koittanut annostella tätä säästellen että pieni pullo riittäisi mahdollisimman pitkään.

Sebum Clearing Masque on hyvin tehokkaasti ihoa viilentävä kasvonaamio. Se kihelmöi kasvoilla kevyesti. Koostumus on voidemaisempi kuin savinaamiot yleensä, sellainen geelin ja saven välimuoto. 10 minuutin vaikutusajan jälkeen naamio huuhdotaan pois. Iho jää raikkaan ja hyvän tuntuiseksi ja todellakin puhdistuneen oloiseksi. Hyvin monesti minulla on käynyt niin, että joku inhottava finni vaikutti olevan vielä kypsymässä kun olen laittanut naamion vaikuttamaan. Naamiokäsittelyn jälkeen huomasin finnin kuitenkin nousseen ihon pintaan niin että sain sen puristettua. Finnien tyhjennystähän usein moititaan, mutta itse pyrin saamaan tulehtuneen talipesäkkeen pois mahdollisimman pian. Näppylä ei ala parantumaan ennenkuin saan näpyn tyhjäksi. Tästä tykkäsin siis erittäin paljon! Itse asiassa niin paljon, että voin julistaa tämän tehokkaimmaksi puhdistavaksi naamioksi mitä olen kokeillut. Pieni naamiotuubi on rutisteltu jo tyhjäksi, ja ystävänpäivän tarjouksesta tilasin täysikokoisen version tilalle. 75 ml naamio maksaa 54,90€ eli kallista on, mutta iso koko myös kestää kauan käytössä. Olen myös valmis maksamaan laadusta kun pääsin näin perusteellisesti kokeilemaan tuotteen toimivuutta itselläni.

 

Clearing Mattifier on vähän jännä tapaus. Se on teepuuöljyltä tuoksuvaa silikonista geeliä. Tuubissa lukee että geeliä levitetään puhtaalle iholle ja päälle kuuluu laittaa Oil Control Lotionia. Pakkauksen mukana tulleessa esitteessä taas sanotaan että päälle ei laitettaisi mitään. Koostumus muistuttaa silikonista primeriä. Tuntuu että kasvovoiteen alle levitettynä kosteusvoide ei pääse tämän läpi kosteuttamaan kovinkaan paljon. Ihon kiiltelyä tämä kuitenkin ennaltaehkäisee varsin hyvin. Olen käyttänyt tätä sellaisina päivinä kun iho on vaikuttanut pukkaavan enemmän kiiltoa ja jos haluan meikin pysyvän erityisen siistinä.

Overnight Clearing Gel oli se tuote jonka perässä koko setin ostinkin, sain tästä nimittäin näytepussukan kauneusmessuilta. Nimikin sen kertoo, eli geeliä levitetään yöksi puhtaalle iholle. Geeli selvästi rauhoittaa tulehtunutta aknea heti ensimmäistä käyttökerroista lähtien. Pelkäsin kiristävää tuntua iholla, mutta pahimmilla ongelma-alueilla sitä ei tullut. Nenäni pintakuivempi iho kaipaa jotakin kosteuttavampaa kuin tämä. Hyvin riittoisa tuote, pieni määrä levittyy laajalle alueelle. Katsotaan tuon minituubin loppuessa osaanko enää olla ilman.

 

Oil Control Lotion tuli harmikseni pienessä näytepussukassa. Tätä olisin halunnut myös kokeilla tuubista, koska tuote vaikuttaa todella hyvältä. Liru fluidi levittyy iholle helposti, ja hyvin pieni määrä riittää. Se imeytyy oitis jättäen ihon mattapintaiseksi. Ja iho myös pysyy mattapintaisena, aivan huomattavasti paremmin ja pidempään kuin normaalisti! Ihomeikki ei liejuunnu pois ja puuteripaperin tarve tulee useita tunteja normaalia myöhemmin. Silloinkin talia on iholla huomattavasti vähemmän kuin yleensä. Voisin hyvinkin hankkia täysikokoisen kesäksi. Rasvoittuvalle iholle varsin suositeltava tuote!

Concealing Spot Treatment on itselleni vähän turhake. Sävy on nimittäin liian tumma iholleni. En myöskään kokenut tämän peittävän näppyjä erityisen hyvin, meikkipakistani löytyy siihen huomattavasti paremmat välineet.

 

Ihan siltä varalta että ette usko, laitan groteskia todistusaineistoa jossa näkyy myös leukaperien kunto marraskuun alussa eli juuri pakkauksen saatuani. Ei tosiaan peittokykyä juurikaan tuossa peiteaineessa. Vasemmalla iho ilman meikkiä ja oikealla päälle tuputeltuna tuota peiteainetta. Ei vakuuta lainkaan. Onneksi voin sanoa että ihon kunto on parantunut hiukan näiden kuvien ottamisen jälkeen. Osasyy voi tietenkin olla tämän setin tuotteet, mutta suurin syy lienee siinä että pillereiden lopetuksen aiheuttama hormonitasapainon heittely alkaa pikkuhiljaa helpottaa. Niin, yli vuotta myöhemmin.

Vasen puoli kuvattuna

 

Olen kaiken kaikkiaan tyytyväinen että tilasin tämän setin. Useampikin tuote näistä tuntui ihollani hyvältä. Tilasin Medibac-kokeilupakkauksen siis Dermalogican suomalaisesta verkkokaupasta, jossa se maksaa 50,60€. Olen nyt kahdesti tilannut kyseisestä verkkokaupasta eikä minulla ole siitä kuin kehuja annettavana. Tilaaminen on hyvin helppoa ja paketti saapuu muutamassa päivässä. Mukaan saa toivoa näytteitä, ja tuli niitä pyytämättäkin. Usein on jotakin kaupanpäällistarjouksia jota kannattaa kyttäillä.

Pamela relaamassa kantokopassa :)
Pamela relaamassa kantokopassa 🙂

 

 

7 thoughts on “Dermalogica Medibac Skin Kit aikuisiän akneen

  1. Mullakin pukkasi aikuisiän akne ensin kun lopetin e-pillerit eikä hormonitasapaino ehtinyt rauhottua kun aloitin minipillerit niin aknen kanssa taistelen.. Ihan tosi hienoa kun kerrot asiasta näin avoimesti ihan kuvien kera, lohdullista on että muillakin on tätä ongelmaa. Välillä tuntuu että oon ainut, joka vielä kolmenkympin korvilla kärsii aknesta. Täytyy ottaakin tää setti testiin, kiitos vinkistä 🙂

  2. Mulla on kokemuksia aknesta 10 vuoden ajalta. Vaikka päälle päin tilanne ei näytäkään aina kovin pahalta, niin vähäisistäkin paiseista jää ikäviä arpia. Itse epäröin vuosikausia, ennen kuin uskalsin kokeilla Basironia. Ihan turhaan epäröin, sillä se on ollut paras pelastus iholleni Diane Novan lopettamisen jälkeen. Kerran viikossa yöksi laitettuna se riittää pitämään ihon kunnossa. Suosittelen kokeilemaan, jos tilanne joskus äityy pahaksi 🙂

  3. Hienoa kun jaat kokemuksesi tästä ongelmasta, mikä on hyvinkin yleinen. Minulla itsellä on ollut ja on edelleen iho-ongelmia ja toisinaan pattia pukkaa enemmän, toisinaan vähän vähemmän. Olisi ihanaa voida kulkea häpeilemättä ilman meikkivoiteita yms. Omalla kohdalla ne parhaat tuotteet on vielä löytämättä, mutta kovasti koitan huolehtia ihostani ja välttää juurikin niitä nuorten iholle tarkoitettuja tuotteita, koska ne eivät ainakaan omaan aikuisiän ongelmaihoon sovi. Tällä hetkellä on tilanne parempi kuin tuossa joku aika sitten, mutta en voisi sanoa vieläkään olevani tyytyväinen ihooni. Tsemppiä sulle! Ja pitääkin tuosta Neean vinkistä ottaa myöskin selvää 🙂

  4. Olen nelikymppinen akneihoinen ja kaikki apu akneen kiinnostaa.
    Hormoneita en halua syödä ja antibioottikuuri oli liian vahva vatsalle ja se piti lopettaa.
    Olen kokeillut kotikonsteja; pari kertaa viikossa olen käyttänyt kasvonaamiota, joka tehdään jauhetusta aspiriinista, jogurtista ja hunajasta. On toiminut.
    Olisin kiinnostunut eläinkokeettomasta kosmetiikasta, olisikohan Dermalogia eläinkokeeton sarja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *