Romantiikka ei ole kuollut

Sain jokin aika sitten yhteydenoton blogini sähköpostiin. Kyseessä ei ollut yhteistyökumppani tai spämmääjä, vaan jotain aivan muuta. Viesti sai minut yllättymään, häkeltymään ja liikuttumaan. Haluan jakaa tämän myös teidän kanssanne, koska kyseessä on todella romanttinen ele. Varoitus, tippa saattaa tulla silmään 🙂

”Hei,
Olen tässä yrittänyt löytää Body Shopin Minteva -hajuvettä. Sen valmistus on näköjään jo aikaa sitten lopetettu.
Törmäsin blogiisi ja sinulla ainakin kirjoitushetkellä vielä oli sitä.
Onko sitä vielä jäljellä ja jos on niin suostuisitko myymään sitä minulle?
 
Haluaisin yllättää vaimoni. Hän käytti sitä seurusteluaikoinamme 10v sitten.
 
Terveisin, Mikko X” (nimi muutettu)

thebodyshop_minteva_edt

Mietin että awww miten romanttista! Käytin itse Mintevaa juurikin silloin kymmenen vuotta sitten. Kun tuoksu lopetettiin, hamstasin sitä tapojeni mukaisesti kaapit täyteen. Tuoksumaku muuttuu, ja jotenkin mielsin Mintevan vehreän kepeän tuoksun osaksi tuota ajanjaksoa elämässäni. Muutama pullo jäikin avaamattomana kaappeihini. Siitä todellakin liikenee pullollinen näin hyvään tarkoitukseen.

On aivan mielettömän suloista että joku mies ylipäätään muistaa mitä tuoksua kumppaninsa käytti tapaamisen alkuaikoina, saatika että hän näkisi tälläisen vaivan löytääkseen sellaisen. Huh! Vastasin Mikolle että tokihan se onnistuu, ja laitoin mukaan tilitietoni. Pyysin tuoksusta nimellisen pientä summaa, eiväthän nuo kovin arvokkaita tuoksuja silloinkaan olleet.

”Aivan mahtavaa!! Olet todellinen pelastaja! Kiitos jo etukäteen.” vastasi Mikko. Tämän täytyy olla hänelle tärkeää. Rakkaus tuntuu välittyvän näistä lyhyistä viesteistä niin voimakkaasti että tuntuu mahtavalta olla osana tätä yllätystä.

Ihan kuin tämä ei olisi jo ollut tarpeeksi koskettavaa, sain myöhemmin viestin Mikon vaimolta. Mikko oli antanut lahjansa, ja vaimo halusi kiittää minua.

”Hei

Tahdon omalta osaltani kiittää sinua kun luovuit yhdestä Mintevastasi! Olin kovasti liikuttunut ja yllättynyt kun sain tuon tuoksun eilen kukkien kera mieheltäni. Rakastuin aikoinaan ensinuuhkaisulla Mintevaan, ja olin kovasti harmissani kun sen valmistus lopetettiin pian. Olen vuosia yrittänyt löytää jotain edes vähän vastaavaa, mutta huonolla tuloksella -ja olenkin ollut jo pari vuotta lopulta kokonaan ilman hajuvesiä, kun mikään ei ole sillätavalla kolahtanut.
Mintevaan liittyy paljon myös tunnemuistoja. Käytin sitä ensitapaamistemme ja seurustelumme alkuaikoina. Opiskelin tuolloin samassa koulussa missä mieheni oli töissä. Hän oppi pian tunnistamaan Mintevan tuoksun ilmassa, ja tiesi aina siitä että minä olin juuri kulkenut kyseistä käytävää. Koulun alueella ei ollut sopivaa nähdä tai jutella kovin läheisen oloisesti, mutta Mintevan tuoksu ja sen herättämät muistot läheisyydestä muistuttivat toisen läsnäolosta. Kun sen valmistus lopetettiin ja viimeinenkin pisara oli käytetty, oli hän vähintään yhtä harmissaan kuin minäkin.

Meillä on viimeaikoina ollut aika vaikea vaihe suhteessamme (olemme olleet jo 8 vuotta naimisissa), joten olemme kokeneet että on palattava jollain tavalla  takaisin alkuun, löydettävä toisemme uudelleen. Juuri näihin ajatuksiin oli Minteva mitä osuvin lahja. Sen tuoksun tunteminen uudelleen kaikkien näiden vuosien jälkeen tulvahdutti elävästi mieleen vanhat muistot. Tuoksuilla on kuin onkin ihmeellinen voima kantaa tunnemuistoja sisällään!

Kiitos vielä sinulle, tämä merkitsi minulle ja meille paljon!  <3

Ihanaa kevättä toivotellen: Jaana X” (nimi muutettu)

Viestiä lukiessani minulla meni kylmät väreet ja tippa nousi silmään. Niin liikuttavaa! Olen oikeastaan kerrankin vähän sanaton tämän koko asian edessä. Mikä lämpö ja rakkaus molempien osapuolien viesteistä huokui, oih. Rakkaus on niin upea asia! <3 Tuoksuihin todella sisältyy mielettömän paljon muistoja, tunnetiloja ja sitä mitä ei voi sanoin kyllin riittävästi kuvailla.

Onko teillä lukijoilla tuoksuihin liittyviä muistoja?

pusu

20 thoughts on “Romantiikka ei ole kuollut

 1. Tämä on kyllä aivan ihana tarina 🙂 <3 Tuoksumuistot ovat kultaa, ja niitä kannattaa vaalia! Voi rakkaus! <3

   1. Mä oon harrastanut tuota paljon! Suosittelen 🙂 Joskus jopa säilöin yhtä BodyShopin käsisaippuapulloa, kun se tuoksui ihan mun opiskeluaikojen kämpältä, ja siltä jännittyneeltä fiilikseltä kun asui ekaa kertaa yksin <3

 2. Ihana! <3

  Oman elämän jokaiseen elämänvaiheeseen liittyy jokin tuoksu, olen tainnut blogissani näistä joskus kertoakin. Toisia en voi enää huonojen muistojen takia käyttää, toisia suihkautan silloin tällöin, kun haluan palata johonkin… Muistan edelleen tuoksut, mitä käytin molempina hääpäivinäni, tai tuoksut mitä kaverini käyttivät kouluaikoinani, miltä työkaverini tuoksuivat tai mummoni. Muistan mikä oli kesän 2006 hittituoksu kaapissani, tai mikä oli ykkössuosikki talvella 1999.

 3. D’aww <3

  Ostin jokunen vuosi sitten syksyllä Versacen Bright Crystalin, enkä ole osannut käyttää sitä enää sen jälkeen (kun olin pullon saanut jo tyhjäksi), koska assosioin sen tuoksun niin vahvasti syksyyn ja se on vuodenaikana sieltä kamalimmasta päästä 😀

 4. <3! Ihana stoori, itselläkin silmäkulmat aavistuksen kostuivat `^_^' Itseasiassa mua harmittaa, kun en ole säästänyt kaikkia tuoksujani tuolla Liisan kuvailemalla tavalla, varsinkin sen tuoksun hävittäminen jota käytin kun aloin seurustella mieheni kanssa harmittaa ja isosti! Se oli vielä H&M:n halpistuoksu mutta ah, niin ihanan puuterinen! No onneksi se toinen seurustelun alkuajat tuoksu on uuden pullon kera uusintakierroksella ( tai no, YSL:n Babydoll oli lähes kymmenen vuotta mun vakituoksu, mikään muu ei vaan tuntunut oikealta siihen verrattuna..eli sitä on tullut kulutettua pullo jos toinenkin )

 5. Ihana tarina 🙂 TBS:n Spring Orchid oli kausituoksu jota käytin ahkerasti aikoinaan, siihen liittyy paljon tuoksumuistoja vaikka aika ei ollutkaan onnellisinta elämässäni parisuhteen kannalta. Kesä 2006. Samaan kategoriaan menee Goldwellin Stay Red shampoon ja hoitoaineen tuoksu :D. Mitään vastaavaa en ole kyennyt löytämään. Toinen muistoja herättävä on Moschinon I love love, onneksi sitä saa vielä mutta ei se ole Spring Orchidin veroinen.

 6. Ihana tarina!
  Poikaystäväni käytti CKn One-tuoksua seurustelumme alkuaikoina neljä vuotta sitten. Sittemmin hän on vaihtanut muhin tuoksuihin, joten nykyään jos joku Onelta tuoksuva on lähelläni, tuoksu saa hetkeksi vatsani täyteen perhosia niinkuin alkuihastuksen aikaan (jos ymmärrät mitä tarkoitan, vaikea kuvailla :D). Ihmisen tuoksumuisti on kyllä jännä asia!

 7. Aaawww. Silmä tosiaankin kostui tätä lukiessa. Itse olen omilta amisajoilta käyttämäni hajuveden löytänyt uudelleen ja nykyään se onkin käytössä usein. Edelleen se on yhtä ihanan tuoksuinen, kuin silloin nuoruudessa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *