Dr.Hauschkan Jääruoho-sarja atooppiselle ja kuivalle iholle

Saksalaisen luonnonkosmetiikkamerkin Dr.Hauschkan Ice Plant– eli jääruohosarjan tuotteet on kehitetty atooppiselle, herkälle ja kutisevalle iholle. Ice Plant on osa Dr.Hauschkan Med-tuotelinjaa, joka pitää myös sisällään suun ja huulten hoitotuotteet. Oma atopiani oirehtii talvisin, ja samalla iho herkistyy äärimmilleen. Dr.Hauschkan Herkän ihon naamio on osoittautunut niin tehokkaaksi ihoni rauhoittajaksi, että olen siitä nykyään talvisin täysin riippuvainen.

Sain PR-toimistolta kokeiltavakseni sarjan kasvo- ja vartalovoiteet. Nämä ovat tarkoitettu atooppisen ihon perushoitoon. Voimakkaammalle atooppiselle ja ärtyneelle oireilulle on olemassa näitä täydentämään Jääruoho tehovoide.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tuotteiden luvataan imeytyvän nopeasti ja jättävän miellyttävän tunteen iholle. Pidin erityisesti tuotelupauksen kohdasta ”pidentää säännöllisesti käytettynä kuivuuteen taipuvaisen ja atooppisen ihon ongelmattomia vaiheita” eli ei suoraan luvata kuuta taivaalta. Ihon kuivuus ja sen myötä tulevat oireet kuuluvat atooppisen ihon elämään eikä niille oikein voi muuta tehdä kuin helpottaa oireita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kasvovoide on täyteläistä, mutta se imeytyy kuitenkin nopeasti. Ilahduin siitä, että iho jää lähes mattapintaiseksi. Mitään rasvaisen kiiltävää jälkeä tämä ei siis jätä, iho näyttää siltä ettei siihen olisi laitettu voidetta ollenkaan. Talvella pystyin käyttämään tätä toisinaan myös päivävoiteena.
En kuitenkaan kokenut tämän toimivan meikin alla loppujen lopuksi itselläni kovin hyvin. Esiin tuli sama ongelma mikä hyvin monissa muissakin luonnonkosmetiikan kasvovoiteissa, ihomeikki ei kestä (muutaman voiteen olen löytänyt minkä kanssa näin ei käy, toinen on Flow Kosmetiikan Mustikka ja toinen on NAFHAn Moisturizing Day Cream, ne ovat kuitenkin molemmat liian kevyitä itselleni talvikäyttöön yksinään).

Voiteen päälle on siis kuitenkin helppoa levittää meikkipohjaa, ainoastaan tuo kestävyyden huonontuminen on syynä siihen että olen käyttänyt tätä voidetta vain öisin ja sitten meikittöminä päivänä myös päiväsaikaan.

 

Ihoni on pysynyt kasvovoidetta käyttäessä varsin tyytyväisenä. Voide kosteuttaa tehokkaasti, eikä kasvoihin ole ilmaantunut minkäänlaisia kuivia läiskiä. Tuntuu kyllä siltä että jos voidetta käyttää säännöllisesti, iho on rauhallisempi. Minulla on paha tapa vaihdella tuotteita vähän päivittäin, eivätkä ne silloin tietenkään pääse vaikuttamaan samalla lailla. Jääruohovoide on kuitenkin vakiintunut yövoiteekseni enkä ole monenakaan iltana sitä vaihtanut mihinkään muuhun.

Annoin tämän kasvovoiteen myös pariksi viikoksi testattavaksi vielä pahemmasta ja näkyvämmästä atooppisesta ihottumasta kärsivälle kaverilleni E:lle. E testaili voidetta muutaman viikon ajan, aamuin illoin. E joutuu turvautumaan valohoitoihin ja kortisonivalmisteisiin ihottumansa hoidossa, joten halusin kuulla hänen mielipiteensä voiteesta. Yleensä hän käyttää reseptillä hankittavia apteekin hoitovoiteita iholleen. E kertoi voiteen tuntuneen hyvältä iholla, se ei aiheuttanut mitään ärsytystä ja kosteutuskin riitti mainiosti. Koostumusta E kuvaili kermaiseksi. Tuotteen tuoksu tuntui, mutta ei häirinnyt. Hän sanoi että voisi ihan hyvin käyttää tätä kasvovoidetta pidempäänkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Face Creamin INCI

 

Ice Plant Body Care Lotion-vartalovoide oli koostumukseltaan aika yllättävä, se nimittäin imeytyy hyvin nopeasti ja kosteuttaa siihen nähden erittäin hyvin. Voide oikeasti imeytyy sekunneissa. Mieheni rasvaa selkäni joka ilta. Eräs ilta kesken selänvoitelun jouduin kipaisemaan estämään kissojen kiellettyjä puuhia, ja palatessani heti takaisin voidetta sai lisätä koska aiempi huonosti levitetty kerros oli jo imeytynyt kokonaan. Siis kolmessa sekunnissa about. Vakuuttavaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Puteli on jo tyhjentynyt, ja iholleni ilmestyi kutiavaa ihottumaa siirtyessäni toiseen vartalovoiteeseen. Tämä Dr.Hauschkan Jääruoho-vartalovoide piti ihoni täysin tyytyväisenä. Suoraan sanottuna vähän ikävöin sitä. Postasin jokin aika sitten La Roche-Posayn paksummasta voiteesta, jolla sain kyllä ihottuman pois mutta se on niin tuhtia että olen saanut siitä selkään ja olkapäihin finnejä.

Vaikka tykkäsin vartalovoiteesta hyvin paljon, on sen hinta mielestäni turhan korkea. Lähes 40€ on todella kirpeä hinta voiteesta jota varsinkin kuivaihoisella atoopikolla kuluu paljon. Saan tälläisen voiteen kulutettua aivan helposti loppuun alle kuukaudessa. Voin kuitenkin suositella tätä herkkäihoisille henkilöille jotka arvostavat vartalovoiteen nopeaa ja helppoa imeytyvyyttä, mietoa tuoksua ja haluavat löytää voiteen luonnonkosmetiikan puolelta. Heitä nimittäin varmasti on, kaikki eivät halua käyttää apteekin perusvoiteita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Alla vielä esittely koostumuksesta. Vasemmalla juoksevampi vartalovoide ja oikealla nokare kiinteän täyteläistä kasvovoidetta. Tuoksu näissä molemmissa on sama, mutta en osaa sitä juurikaan kuvailla. Mieto, erilainen, neutraali.

Vasemmalla vartalovoide, oikealla kasvovoide
Vasemmalla vartalovoide, oikealla kasvovoide

Uteliaisuuteni heräsi vartalovoiteen loppuessa, ja halusin leikata purkin auki nähdäkseni millainen systeemi pullon sisällä on. Nämä molemmat pullot ovat siis pumppupulloja. Sisällä ei suinkaan ole mitään letkua mikä menisi pohjalle asti (ne lienevät vain nokallisten pumppupullojen kanssa), eikä sisällä ollut myöskään kohoavaa pohjaa. Voide oli sisällä pussukassa ja jotenkin annostelupumppu onnistui paineen avulla saamaan voiteen ylös asti. Sisälle jäi vain ihan pieni nokare voidetta siinä vaiheessa kun sitä ei enää annostelijan kautta tullut.

Dr.Hauschkan jälleenmyyjät näet täältä. Lisäksi Jääruoho-sarjaa myydään apteekeissa, myös sellaisissa missä Dr.Hauschkan tuotteet eivät muuten ole saatavilla. Sekä kasvo- että vartalovoiteen hinta on noin 38€. Olen huomannut että ihan kaikilta jälleenmyyjiltä näitä Med-tuotteita ei saa.

tytöt

Tuotteet saatu blogin kautta.

8 thoughts on “Dr.Hauschkan Jääruoho-sarja atooppiselle ja kuivalle iholle

  1. Mä olen kokeillut tuota vartalovoidetta pari testeripussukallista, ja se on IHANAA. Käytin sitä myös kasvojen iholle, ja sielläkin. :)Mulla pari sellaista kuivaa ihottumaläiskää katosi ihan parin käyttökerran jälkeen, tosi ilmestyivät takaisin heti kun lopetin. :/

  2. No huh, on tyyristä. Rupesi kiinnostamaan tuo vartalovoide mun säärille ja miehelle kasvorasva. Millainen tuoksu noissa muuten on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *