Vitosen haaste

Sain Sinistä pintaa-blogin Helliniltä kivan haasteen. Nämä ovat ihan hauskaa vaihtelua normaaliin postausrutiiniin joten tässäpä tulisi! Kuvituskuvina kaikkea randomia.

Haasteen säännöt ovat nämä:

Haastaja kertoo sinulle viisi aihetta

Haastetun tulee kertoa top5 listansa jokaiseen aiheeseen

Haastetun on keksittävä uudet 5 aihetta

Haaste on annettava viidelle eri blogille (ei takaisin haastamista).

pink_tulips

1. Mikä viisi fiktiivistä hahmoa (esim. sarjakuvista, kirjoista, elokuvista tms.) kiehtovat sinua erityisen paljon ja miksi?

Minun on todella vaikeaa keksiä tähän viittä hahmoa jotka olisivat nimenomaan kiehtovia.. Mutta jos kerron tähän niitä mistä erityisesti pidän tai jotka ovat minuun jotenkin vaikuttaneet. Sain puserrettua vain kolme.

Catwoman on kyllä varmasti coolein hahmo mitä löytyy. Hullun kissanaisen flippaamiseen megaseksyksi pahikseksi voin samaistua, hehee. Aiheeseen liittyvä tatuointi siintää haaveissani…

Terminator! Siis kakkososa. Arnold on niin cool. Katsoimme tuon elokuvan lapsina niin monta kertaa läpi että vuorosanatkin alkoivat jäädä mieleen.

Anni Polvan Tiina-kirjat olivat minulle lapsena tärkeitä. Ahmin niitä toden teolla, ja halusin olla kuin Tiina. Roller derby-nimeni itse asiassa on Tiina, se nimi on seurannut minua eri asiayhteyksissä pitkin elämääni. Minun nimekseni olisi pitänyt tulla Tiina!

walk_of_fame_arnold
2. Viisi ”lemmikkiärsytystäsi”, eli mitkä viisi asiaa saavat sinut takuuvarmasti ärsyyntymään?

Asiakaspalvelutyössä näitä ärsyttäviä tilanteita todellakin tulee eteen, erityisesti täydenkuun aikaan!

Itsekeskeinen ja muita vähättelevä asenne sekä ahdasmielisyys saavat minut raivon partaalle oitis.

Nälkä saa minut myös ärsyyntyneeksi ja kiukkuiseksi. Ruokailuvälin on oltava 2-4 tuntia muuten alkaa pinna kiristyä. Sitten kun ruokaa saa, pitää sen olla jossain määrin maistuvaa. Pahanmakuisen ruoan väkisinsyöminen saa minut myös huonolle tuulelle. Olemme mieheni kanssa juuri eräänlaisella dieetillä, mutta onneksi hän osaa kokata dieettiruokalajeistakin maistuvia. Rahkakin uppoaa paremmin kun joukkoon tipauttaa pari tippaa steviaa.

Viimeiseksi ärstytyksen aiheeksi voisin sanoa öisin mouruavan Marilynin. Neito lentää lähes joka yö saunalle yöllisten serenadiensa ansiosta. Se oikein odottaa kun olen juuri unen rajamailla tai olen ehtinyt nukkua noin tunnin ja sitten alkaa keuhkojen pohjasta kumpuava mouruaminen. ARGH! Usein vien sen saunalle jo silloin kun olen menossa nukkumaan koska en halua jahdata sitä sitten aamuyöllä enää. Marilynhän siis tietenkin juoksee karkuun heti kun pään nostaa tyynyltä. Tytöt viettävät saunalla aikaa hyvin paljon muutenkin, niiden matkustuslaatikon säilytyspaikka on saunan lauteilla ja siellähän ne nukkuvat päiväunia hyvin mielellään. Myös juomakuppi ja vessat ovat kylppärissä. Marilyn ei siis suuremmin kärsi saunaan telkeämisestä jos joku nyt huolestui ressukan elinolosuhteista.

Kylläpäs tuli ärsyyntynyt tunne miettiä kaikkia näitä ärsytyksen aiheita 😀

martsunkaa
3. Viisi kosmetiikkabrändiä, joihin haluaisit tutustua paremmin?

Davines, Kevin Murphy, Pai, Aloreè, Giorgio Armanin meikit.
4. Viisi sinulle haasteellista asiaa?

Olen aina ollut vähän kömpelö ja arka. Kiipeileminen, tasapainoileminen ja liikkuvien tilanteiden hallitsemattomuus on ollut minulle aina haasteellista. Alitajuisesti olen alkanut aikuisena ärsyyntyä tähän itsessäni, ja olen hakeutunut harrastuksiin jossa joudun kohtaamaan juuri näitä heikkoja ominaisuuksiani. Harrastin pitkään nyrkkeilyä, mutta vasta roller derbyssä olen saanut kunnolla haastaa pelkojani. Rullaluistimien päällä tasapainoilu, kova vauhti, nopeasti vaihtuvat tilanteet, kontaktin ottaminen ja joukkueena pelaaminen yhteen ovat kaikki olleet minulle uusia asioita. Mutta olen oppinut, ja suorastaan rakastunut roller derbyyn! En ole koskaan aiemmin uskaltanut pyöräillä talvella, mutta tänä talvena pyöräni sai nastarenkaat alle ja olen polkenut töihin joka päivä säästä huolimatta. Kaukana ollaan kuitenkin mistään BMX-pyörähyppimisistä 😀

Rytmitajuni on myös vähän huono. Tanssien oppiminen on hidasta ja turhauttavaa, samoin kun peruskouluaikana piti opetella jotain instrumentteja. Not my cup of tea at all.

Suuntavaistoni on surkea! Olen ihan maailman huonoin hahmottamaan reittejä, etäisyyksiä ja karttoja. Näin armeijan käyneenä voisi olettaa että osaisin nämä asiat mutta mielelläni tyrkkään kartan jollekin muulle aina. Onneksi mieheni on tällä osa-alueella hyvä joten hänen seurassaan olen comfort zonella tämän asian suhteen 😀 Älypuhelimenkin hankin alkujaan ihan vain siksi että voin nähdä jonkun kartalla liikkuvan palleron minkä mukaan voin suunnistaa paikkoihin jos/KUN olen eksyksissä.

Minulla on surkea pokerinaama. Kasvoistani näkyy kyllä ihan kaikki mitä mietin vaikka kuinka koittaisin sitä kätkeä. Olen tämän myötä tietenkin joutunut usein kiusallisiin tilanteisiin ja haluaisin oppia sellaisen ilmeettömän ilmeen, mutta ilman botoxyliannosta tätä tuskin voi mitenkään oppia.

Olen hajamielinen. Ilman kalenteria ja muistilappuja olisin aivan hukassa.

pyörä
5. Viisi keinoa, joilla mieluiten hemmottelet itseäsi?

Suklaa! Number one! Fazerin suklaat ovat suosikkejani, ja mikä tahansa minttusuklaa. Omnomn alkoi kuola valua.

Jos haluan hemmotella itseäni, kyllä ravintolassa syöminen on sitten myös sellainen vakiintunut tapa siihen.

Sauna on myös ihanaa hemmottelua. Perjantaisin saunomme aina (palkinto viikkosiivouksen tekemisestä), mutta keskellä viikkoa se kyllä katkaisee kivasti sen arjen hetkisyyden tunnun. En jaksa saunoa tuntikausia, muutamat löylyt riittävät yleensä. Yleensä yhdistän saunomiseen kauneudenhoitorituaaleja, kuten kuorinnat ja naamiot.

Shoppailu. Kyllähän se vaan piristää. Kaikkein iloisimmaksi tulen jos teen jotain oikein hyviä alelöytöjä. Tykkään käydä metsästämässä aarteita paljon myös kirpputoreilla, löytöjen tekemisessä on fiilistä. Koskaan ei tiedä mitä tulee eteen. Toisaalta nykyään myös väsähdän aika nopeasti vaatekaupoilla pyörimiseen, useamman kaupan perusteellinen kiertäminen vaatii oikein kunnon fiiliksen. Tai sitten sen että on lomamatkalla!

Vähän liikaa kyllä palkitsen ja hemmottelen itseäni joko ruoalla tai shoppailemalla. Tuollaisesta pitäisi pyrkiä pois ja hakea sitä palkitsemista henkisistä palkinnoista.

WP_000998

Haastan tämän eteenpäin seuraaviin blogeihin: Uutistoimisto Anselmi, Nonnula, Oot Meikannut!,  Miss Aria ja MaaLilla.

Viisi kysymystäni:

1. Luettele viisi asiaa mitkä teet heti ensimmäisenä aamulla herättyäsi.

2. Viisi maata jossa olet vieraillut? Jos et ole käynyt niin monessa, niin voit myös kertoa missä haluaisit käydä.

3. Viisi vahvuuttasi? Nyt pääsee kehumaan itseään!

4. Viisi asiaa mitkä tekisit jos voittaisit lotossa paljon rahaa?

5. Viisi suosikki-kosmetiikkatuotettasi?

14 thoughts on “Vitosen haaste

 1. Sauna on kyllä erinomainen paikka kissojen ”säilytykseen” tarpeen vaatiessa, on ihan oma kohtaista kokemusta. Enpä pitänyt sitä rangaistuksena, koska ne nukkuivat siellä tosi paljon muutenkin. (lattialämmitys! en ole vielä kissaa nähnyt, joka sitä ei rakastaisi)

  1. Joo näin on. Välillä tietty mietin onko sillä kurjaa olla siellä yksin kun Pamela nukkuu kiltisti jalkopäässä, mutta minkäs teet. Pamela menee välillä seuraksi saunalle mutta se tuntuu kyllä kärsivän siitä ettei pääse viereen yöksi 🙂

 2. Ah! Nyt tuli hyvät kysymykset, mulla meinaan yleensä saattaa jäädä näitä tekemättä, jos sitten kysymykset eivät jaksa inspiroida. Loistoa. Ja SAUNA! <3

  1. Kun on saunonut niin se sauna on vielä pari päivää myöhemmin hiukan lämpimämpi kuin muu kämppä, joten ilmankos tykkäävät siellä pötköttää. Teidän kissat ois varmaan himosaunojia!

 3. Heh, olinpas mä keksinyt hyvät kysymykset, kun tätä oli niin mielenkiintoista lukea :D.

  Mullakin on ihan onneton rytmitaju, esim. aerobic saa mut tuskastumaan itkun partaalle. Toisaalta olen joskus nauttinut itämaisesta tanssista aika paljon nimenomaan siksi kun se vaatii multa niin paljon keskittymistä, etten kertakaikkiaan pysty miettimään mitään muuta samaan aikaan. Plus että tykkään siitä musasta :D.

  Meillä ei ole saunaa, mutta korvaan sen kuumilla suihkuilla ja naamioilla, kuorinnoilla sun muilla. On meidän taloyhtiössä kyllä, mutta ajatus tuosta kellarisaunasta on jotenkin tosi ankea..

  1. Mä olen käynyt joskus lapsena kylässä ollessa tälläisissä taloyhtiön saunoissa, kyllä niissä jotain kuumottavaa oli. Aikuisena olen suosiolla mennyt äidin luo saunomaan jos ei ole ollut omaa. Onneksi nyt on oma sauna, eipä siitä enää voisi luopuakaan.

 4. Tätä oli tosi kiva lukea! Yllätyin miten paljon samaa meissä onkaan 😀 Surkea suuntavaisto, miljoonat muistilaput pöydällä, minttusuklaa! <3 Ja tietty sauna! Ja itsekeskeisyys ärsyttää ihan suunnattomasti. Kaksinaamaisuuden lisäksi 😀 Ja oli tuolla muitakin yhtäläisyyksiä! Tämä olisi melkein voinut olla mun kirjoittama. Melkein 😉 Meidän täytyy kyllä vihdoin treffata ihan ajan kanssa kaffilla, jotta voidaan tutustua paremmin. Laittelen sulle viestiä taas! 🙂

 5. Tosi kiva postaus, tuli jotenkin hyvä mieli. 🙂 Mulla on blogien lukemiset (saati kirjoittamiset) jääneet taas aiiiiivan tyystin, ollut monen kuukauden lukko. :/ Pitäisi taas vähän petrata…. 🙂

 6. Kiitos haasteesta! Täytyy aktivoida blogi ja ottaa tämä työstettäväksi. Tällaisista tulee aina lisätpotkua, joten kiitos, sitä tarvitaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *