Scrub on, scrub off – kasvojenkuorintasuosikkini

Kasvojenkuorinta-aineiden monivuotinen lempparini on ruma ulkoa, kaunis sisältä. Clinique 7 Day Scrub Cream on mukavan tehokasta, muttei kuitenkaan liian tujua. Kuorivat kiteet ovat hyvin pieniä ja niitä on määrällisesti ihanan paljon. Rakeet eivät raavi kipeästi vaan ovat pyöreitä. Cliniquen tuotteet ovat hajusteettomia joten tämäkin kaveri on tuoksuton.

Tutustuin 7 Day Scrub Creamiin alkujaan ostaessani vuosia sitten Cliniquen itseruskettavien tuotteiden tuotepaketin, jonka mukana tuli 75 ml kokeilukoko kuorinnasta. Oikea myyntikokohan ei ole paljonkaan sitä suurempi, 100 ml. Tuubin tyhjennyttyä oli pakko saada lisää, ja pyysin USA:n matkaavaa ystävääni tuomaan kuorintaa minulle lisää. Cliniquet ovat jenkkilässä paljon edullisempia kuin täällä Suomessa, tai edes tax freessa. Nykyinen tuubi on ollut käytössä jo muutaman vuoden, ja vielä vaan riittää.

Käytän kuorintaa kerrallaan herneen kokoisen nokareen, ja se riittää mainiosti kasvojen ja kaulan kuorintaan. Tuote on siis hyvin riittoisa. Nimi vihjailee kuorinta-aineen sopivan päivittäiseen käyttöön, itse kuorin ihoni kerran viikossa tai kahdessa. Saunan yhteydessä tehtynä se on tehokkain kun iho on pehmennyt lämmön vaikutuksesta, ja perään kannattaa laittaa hoitava naamio. Jos omaa paksun ja rasvoittuvan ihon, voi kuoria vähän useammin. Kannattaa aina kuunnella oman ihonsa reaktioita näissä asioissa! Oikein herkälle iholle paras vaihtoehto on rakeeton kuorinta.

Cliniqueta myydään muun muassa Kickseissä, Stockmannilla ja Sokoksissa, joissa kuorinnan hinta on noin 30€.

Mikä on teidän kuorinta-ainelempparinne?

19 thoughts on “Scrub on, scrub off – kasvojenkuorintasuosikkini

 1. Mun suosikkikuorinta taitaa olla tällä hetkellä Guinotin Entsyymikuorinta. Tykkään myös Bakelin vähän vastaavasta tuotteesta ja testaamistaan odottaa Payotin samanmoinen. 🙂

 2. Tarviipas laittaa korvan taakse tämä. Itse oon nyt käyttänyt Argitalin savikuorintaa ja siinäkin on pikkuruisia rakeita.

 3. Tämänhetkinen lempparini on Queen Helenen Mint Julep -kuorinta. Se on tosi tehokas ja jotenkin hammastahnamainen tuoksu on ihku. Lisäksi siinä ei käsittääkseni ole niitä muovirakeita, mikä on vaan plussaa!

  1. Noista kuorintojen muovirakeistahan oli tosiaan nyt julkista keskustelua jokin aika sitten. En ole muuten vilkaissut mitä nuo Cliniquen kuorinnan rakeet ovat, täytyypä varmaan selvittää…

 4. Voi miten söötit kuvat! 🙂 Mäkin juuri postasin tänään Cliniquen ”älyseerumista” 😉 Tästä mulla ei olekaan kokemusta, mutta vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta!

 5. Mulla on ollut nyt käytössä Frantsilan Uudistava kuorintavoide. Pidän siitä kovasti ja saatan ostaa uuden. Kuorii tarpeeksi hellävaraisesti ja on riittoisa. Tuoksu ei ole ihana mutta luonnonkosmetiikkaan tottuneena se ei häiritse 🙂

 6. Minulla on käytössä Frantsilan Uudistava kuorintavoide. Pidän siitä kovasti ja saatan ostaa uudelleenkin.
  Kuorii tarpeeksi hellävaraisesti ja on riittoisa. Tuoksu ei ole miellyttävin 🙂

 7. Mä tykkään tosi paljon Biodrogan kuorinnasta josta kirjoittelin viime viikolla tuonne mun hoodeille 🙂 siinä on tarpeeksi pienet ja tiheät rakeet, inhoan sellaisia kuortintoja jossa on nyrkin kokoisia tromboleja, hyi :/

  1. Vartalokuorintaan ne reilumman kokoiset rakeet sopivat, mutta rajansa siinäkin tietenkin. Kaikkein turhauttavin kuorinta on mielestäni sellainen jossa on rakeita määrällisesti tosi vähän. Mitä sellaisilla tekee edes 😀

 8. Sama suosikki minullakin 🙂 Toinen lemppari on oriflamen mikrohio*köh*kuorinta, mutta sitä en ole enää löytänyt mistään. Pidän siitä, että kuorinta todella ottaa pinnasta jotain, ja onneksi nahkani kestää sen.

  1. Paljoltihan näissä kuorintamieltymyksissä vaikuttaa fiilis. Monet kaipaavat juuri sitä kuorivaa tehokasta tunnetta eivätkä siksi välttämättä lämpene niille rakeettomille kuorinnoille. Itsessäni on havaittavissa tuota ainakin…

 9. 7 Day Scrub Cream on yksi munkin suosikeistani. Oon ehdottomasti samaa mieltä sen riittoisuudesta! Mun kokeilukokoinen purkki on korkattu puolisentoista vuotta sitten, mutta on vasta ehkä puolillaan.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *