Tarte Amazonian Clay Full Coverage Airbrush Foundation

Amerikan tuliaisia taas. Luin tästä Tarten pohjasta Ilonan blogista, ja ajattelin että no kokeillaan kerran Tarte-hyllyjen ääressä ollaan. En oikeastaan ole noteerannut koko merkkiä aiemmin, sen verran tiesin että kai ihan hyvälaatuisia ja että niitä ei saa Suomesta. Sephorassa tutkailin sitten Tarten tiskiä ja kyllähän nuo puukantiset pakkaukset suloisia ovat. Hintataso Tartella on suhteellisen arvokas, joten jätin ensikokeilut vain tämän Amazonian Clay Full Coverage Foundationin varaan. Veroineen tuote maksoi Sephorassa 39,24$ eli noin 30€.

Savi tunnetusti imee tehokkaasti talia, siksipä se on niin suosittu ainesosa puhdistavissa kasvonaamioissakin. Ajatus jauhemaisesta meikkipohjasta jossa on savea on vähintäänkin jännä, mutta lupailut kiillon hallitsemisesta ja hyvästä peittokyvystä vakuuttivat minut.

Puukuorisen purkin avatessaan vastaan tulee verkko, jonka läpi jauhemaista meikkipohjaa voi tupsutella siveltimeen. Korkeat reunat estävät varsin hyvin pohjan pöllyämien ympäristöön. Tätä pohjaa ei juurikaan tarvitse työstää ihoon pyöritellen kuten mineraalipohjan kanssa täytyy, vaan käyttäminen on varsin nopeaa. Pohjaa voi myös kerrostaa hyvin. Sävy Fair-Light Neutral sulautuu kasvojeni sävyyn loistavasti.

No makeup —– Tarte Amazonian Clay Full Coverage Airbrush Foundation

Tässä sitten kuvia pohjasta in action. Olen tykännyt Amazonian Claysta kovasti. Peittokyky on mainio, mutta kuitenkin luonnollinen. Jos ihossa on kuivia ihoriekaleita esimerkiksi parantuvien finnien jäljiltä, tämä kyllä korostaa niitä oitis. Kiilto pysyy poissa ihan hyvin, mutta jos iho on rasvoittuakseen se kyllä sen tekee oli päällä mitä tahansa meikkiä tai primeriä.

No makeup —— Tarte Amazonian Clay Full Coverage Airbrush Foundation

Tarten pohja on varsin kestävä ollakseen jauhemainen. Meikkipuuterit tuntuvat kuluvan kasvoiltani pois nopeammin kuin nestemäiset pohjat, mutta Tarten jauheen pitävyys iholla on verrattavissa muihin suosikkimeikkivoiteisiini. Toki näistä kiillottomuus- ja kestoasioista puhuttaessa tulee aina huomioida että alla oleva kasvovoide vaikuttaa hyvin paljon. Vain kokeilemalla löytää sen oikean combon. Nestemäisen meikkipohjan kanssa toimii ehkä joku toinen kasvovoide paremmin kuin jauhemaisen, ja toisinpäin.

Tarte on Suomesta käsin hyvin hankala merkki hankkia itselleen, sivujen mukaan sitä ei Europpassa myydäkään. Amerikan matkaajille tästä siis hankintatärppi, mutta myös eBaysta näkyi löytyvän joitakin sävyjä.

Onko Tarte teille tuttu merkki? Entä suositteko meikkipohjaa tehdessänne nestemäistä, jauhemaista, puristepuuteria..?

8 thoughts on “Tarte Amazonian Clay Full Coverage Airbrush Foundation

  1. Minulla on Tarten ripsari ja poskipuna jossakin, olen tykännyt. Mitä tulee kiiltoon naamalla, kokeilepa Bioderman Sébium -sarjan Pore Refineriä meikin alla. Eipä kuki naama eikä pahemmin kiiltelekään. Olen itse ollut siihen aika tyytyväinen.

    1. Kiitos vinkistä! Viimeisen viikon aikana ihoni on tajunnut talven tulon ihan kunnolla, iho ja silmät kuivahtivat nimittäin huimasti ihan hetkessä 🙂 Nyt liiemmät kiiltelytkin ovat siis helpottaneet, taas hetkeksi.

  2. Tykkään ehdottomasti eniten nestemäisistä, ihan siksi, että tosi pintakuivaan ihooni ei nää jauhemaiset mene kovinkaan nätisti. Tosi nättiä jälkeä tekee tää Tarte. 🙂

  3. Kivan näköinen pakkaus! Naobay käyttää tuotteissaan ylijäämä-puusta valmistettuja korkkeja, nekin jotenkin vetoaa muhun 🙂 Zaollakin on muistaakseni tämän tyyppiset rasiat luomiväreissään ja puutereissaan. Mä en ole koskaan kuullutkaan Tartesta, mutta sitten kun tulee tehtyä reissu Jenkkeihin, tutustun varmasti. Peittävyys näyttää olevan aika hyvä, eikä iho näytä ollenkaan paklatulta 🙂 Todella luonnollinen lopputulos! Mä suosin nestemäistä meikkipohjaa, tällä hetkellä eniten käytössä on ollut Iroisien BB-voide. Jauhemaisista pohjista paras mun iholle on FLOW Kosmetiikan mineraalimeikkipuuteri. Molemmista olen kirjoitellut blogissanikin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *