Lasipurkeista on moneksi

Intoni vanhojen lasisien säilykepurkkien uusiokäyttöön taisi lähteä liikkeelle siitä, kun tarvisin joskus lyhyelle ja sirolle kukkakimpulle säilytysvaasia. Meillä ei ollut kotona kuin hyvin pitkiä kukkavaaseja, joten päädyin laittamaan kukkaset vanhaan pestyyn hillopurkkiin. Tämän johdosta päädyimme käyttämään myös häissämme puuvillanauhalla koristeltuja säilykepurkkeja kukkavaaseina. Niitä haalittiin pitkin sukulaisten ullakoita.

Sittemmin säilykepurkkeihin on muuttanut asumaan myös huulikiiltokokoelmani. Matalat sillipurkit ovat hyviä lyhyemmille kiilloille kuten Lumenelle, MACille ja Korresille.

Huulimeikkipurkit majailevat meikkipisteeni vieressä kirjahyllyssä. Poissa suorasta auringonvalosta, mutta helposti nähtävillä kaikki kerralla. Purkkeja on viisi, kuvanottohetkellä suurin osa kiilloista oli ripoteltu pitkin laukkujani mutta olen koittanut pitää niitä koottuna purkkeihin.

Purkeista kannattaa liottaa etiketit irti saippuavedessä. Älä revi niitä kuivana. Jos liimatahroja jää purkkeihin niin että ne eivät irtoa astianpesukoneessa, voi niihin kokeilla kölnivettä tai kynsilakanpoistoainetta. Löysin myös vinkin että voinokare liuottaa liimatahroja, mutta sitä en ole itse vielä kokeillut.

Sellainen on keittiössäkin…

8 thoughts on “Lasipurkeista on moneksi

  1. Mun mummolla oli tapana jemmata kaikki lasipurkit, meillä ullakko suorastaan pursusi niitä. En tiedä, vietiinkö ne mummon kuoleman jälkeen vihdoin lasikierrätykseen. Lasipurkit on kivan näköisiä, tykkään. Jos sellaisen ostaa niin onhan se hyvä laittaa hyötykäyttöön, jos ei ole sitä kellariakaan, mihin voisi itse tekemiään marjahilloja säilöä. 😉

  2. Lasipurkit on kivoja! 🙂 Tykkäisin askarrella niistä vaikka mitä, mutta toki tila tulee rajoitteeksi jossain vaiheessa. Niissä on kiva antaa myös joululahjoja: itsetehtyjä konvehteja tai jauhoseosta johonkin leivokseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *