Meikit puhtaiksi – BeautySoClean

Oletko koskaan miettinyt, miten paljon bakteereja meikeissäsi saattaa olla? Siveltimien puhdistustuotteet ovat jo tuttu juttu, mutta nyt Stockmannille on tullut myyntiin BeautySoCleanin tuotteet, jotka ovat tarkoitettu nimenomaan meikkien puhdistamiseen.

Meikeissä ja siveltimissä majailevat bakteerit voivat aiheuttaa ihoärsytystä ja näppyjä. Vaikka olisitkin ainoa joka meikkejäsi käyttää, voi niihin silti muodostua bakteerikasvustoa. Tavalliset desinfiointiaineet saattavat muuttaa meikkien koostumusta ja väriä, joten erityisesti meikeille kehitetty desinfioitiaine on paljon turvallisempi tapa huolehtia meikkien hygieniasta.

Täytyy sanoa että itse olen aiemmin tiedostanut lähinnä siveltimissä majailevien bakteerien riskit. Toki esimerkiksi ripsiväriharjan bakteerikertymästä varoitellaan aina, siihen perustuu ohje ripsivärin vaihtamisesta kolmen kuukauden välein. Itse kuitenkin käytän ripsiväriä niin kauan kun massaa riittää (tietenkin niin että koostumus ja tuoksu ovat muuttumattomat), joten tälläiset tuotteet ovat kuin tehtyjä minulle. Huulituotteisiin voi myös siirtyä huulilta kaikenlaisia bakteereita esimerkiksi ruoan- ja juomanjämistä. Yök!

Sarjaan kuuluu kolme erilaista puhdistustuotetta.  

Cosmetic Sanitizer Wipes-liinat ovat yksittäispakattuja puhdistusliinoja, joilla on tarkoitus puhdistaa esimerkiksi huulipunia, huulikiiltoja, meikkikyniä ja ripsiväriharjoja.

Näiden kanssa sinkosin saman tien äitini meikkivarastojen ääreen, hän kun ei heitä koskaan mitään pois vaan vasta minun pakottamanani luopuu ikivanhoista ripsiväreistään ja haisevista huulipunista.

Pakkauksessa on 48 liinaa. Yksittäispakkaukset ovat käteviä pitää mukana tarpeen mukaan.

Cosmetic Sanitizer Mist on sitten suihke, joka on tarkoitettu puuteripohjaisille meikkituotteille kuten poskipunat, luomivärit ja puuterit. Suihketta ohjeistetaan käyttämään noin 15cm etäisyydeltä tuotteen keskikohtaan. Suihketta ei kuitenkaan tulisi laittaa liikaa, puuterituotetta ei ole tarkoitus kastella läpimäräksi. Kuivuttuaan tuote on taas valmis käytettäväksi. Kymmenessä sekunnissa bakteerit ovat poistuneet täysin. Suihketta voi myös annostella pumpuliin ja pyyhkiä sillä tuotteen pintaa. Pullo on pieni mutta ei tuotetta kulukaan kerrallaan kuin yksi tai kaksi suihkausta.

Conditioning Brush Cleanser on siveltimien päivittäiseen puhdistukseen tarkoitettu suihke. Sivellin suihkutetaan märäksi desinfiointisuihkeella ja meikinjäämät pyyhitään paperipyyhkeeseen. Käsittelyn voi toistaa tarvittaessa. Siveltimen tulee antaa kuivua hyvin ennen seuraavaa käyttöä. Erityisesti kasvosiveltimien ahkera puhdistus on tärkeä ase näppyjen vastaisessa taistelussa. Sivellinputsarisuihke tuoksuu hyvältä ja on ollut helppo käyttää. En ole siis oikein aiemmin tottunut käyttämään tämäntyyppistä ”väliputsaria”. Pesen siveltimet marseillesaippualla viikon-kahden välein (riippuen viitseliäisyyden määrästä), mutta nyt olen (ainakin koittanut) ottanut tavaksi puhdistaa erityisesti kasvosiveltimet Brush Cleanserilla jokaisen käytön jälkeen.

Tuotteiden teho on todistettu laboratorion kliinisissä testeissä. BeautySoClean-tuotteiden takana on kansainvälinen meikkitaiteilija Nancy Crossley, joka oli työssään herännyt miettimään myös meikkien puhdistamista helposti ja turvallisesti, ja siitä se ajatus sitten lähti.

BeautySoCleanin tuotteita saa tällä hetkellä vain Stockmannilta.

Tuotteiden OVH:t:
Cosmetic Sanitizer Wipes 12,50€ / 48 kpl.
Cosmetic Sanitizer Mist 12,50€ / 8 ml.
Conditioning Brush Cleanser 20€ / 125 ml.

Tuotteet saatu maahantuojalta.

14 thoughts on “Meikit puhtaiksi – BeautySoClean

 1. Mulle jotenkin pistää silmään tuo (yrityksen väittämä?), että ”tavalliset desinfiointiaineet saattavat muuttaa meikkien koostumusta”. Jos putsaan alkoholilla, niin kyllä se alkoholi haihtuu pois ja jäljelle jää.. ei mitään. 🙂

  1. No, täytyy myöntää että enhän mä ole meikkejäni koskaan desinfiointiaineella käsitellyt ennen näitä, joten siinä olet oikeassa että tuo on tuotepropagandan väite 🙂 Jotenkin kuitenkin uskon että se on mahdollista että tuotteen koostumus voi muuttua, erityisesti huokoisissa tuotteissa kuten huulipunissa.

  2. Olen desinfioinut huulipuniani aktiivisesti ihan apteekin tavallisella desinfiointiaineella jo pitkään, eikä niiden koostumus ole muuttunut mihinkään 🙂 Tietty jos toimenpide pitää toistaa vaikka viikoittain (itse hoidan homman pikemminkin puolivuosittain), voi jollekin punalaadulle käydä köpsästi. Mutta ihan hyviltä ne MACin testeripunat hylsyissään näyttää vaikka ne dessataan varmsti monta kertaa päivässä. Eli ihan en usko tuota, että koostumus jotenkin muuttuisi muilla kuin tällä tietyllä desinfiointiaineella 🙂

   Tuo suihke voisi kyllä olla todella kätevä juuri puuterisiin meikkeihin! Puuterissa bakteereja on varmasti aika vähänlaisesti, sillä vedettömässä ympäristössä bakteerien elämisolosuhteet ovat vähän niin ja näin. Kuitenkin esim. muita meikatessa tuo desinfiointitoimenpide olisi varmasti hyvä suorittaa, kun kyllä ne bakteerit varmasti jonkin aikaa pysyy elossa siinä pinnalla.

  3. Okei, hyvä tietää kokeneelta desinfioijalta että olin käsittänyt väärin 🙂 Se on totta että erityisesti muita ihmisiä meikatessa tai omia meikkejä muille lainatessa bakteerijutut on hyvä pitää mielessä, mutta ehkä joillekin superherkkiksille omien meikkien putsaaminenkin on avuksi.

 2. Olen itsekin herännyt kosmetiikan bakteereihin ihan uudella tavalla viime aikoina. Ehkä se, kun iho on vihdoin kunnossa, saa halun puhdistaa kaikki meikit, ettei iho mene taas huonoon kuntoon ainakaan meikkien vuoksi. Nämä tuotteet täytyy tsekata!

 3. Mun äiti on valitettavasti ihan samanlainen. Ja jos vien sille jonkun selekasvovoiteen, se raaskii aloittaa sen vasta kun se on jo mennyt vanhaksi. Ja sit se käyttää sen jalkavoiteena. Mun mutsilta löytyy varmaan vieläkin jotain sen aikaista kosmekamaa kun asuin vielä kotona, eli…okei. Anti olla. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *