Vinkki kuivaihoiselle – boostaa voiteesi öljyllä

Talvi lähenee ja iho kuivuu. Tuttu ilmiö useimmille meistä. Olen ollut vartalovoidepurkin orja lapsuudestani lähtien, jokaisen suihkun jälkeen on levitettävä kosteuttavaa voidetta kasvoista varpaisiin. Jos en rasvaa, ihoa kiristää ja sitä saattaa kutittaa. Rasvailu onkin itsestäänselvä rutiini itselleni josta en lintsaa.

Kaappeihini on päätynyt joitakin keveämpiä vartalovoiteita, joiden tehot eivät tunnu riittävän iholleni. Hyvä tapa saada liian tehottomat voiteet käytettyä on boostata niitä öljyllä. Olen itse käyttänyt boostailuun iHerbistä tilaamaani Now Solutionsin arganöljyä, joka on pakattu kätevään pipettipulloon. Lorautan pipetistä öljyä kämmenelle voiteen sekaan ja sekun levittämään. Öljy imeytyy voiteen avustuksella ihoon täysin eikä jätä pintaa öljyisen tuntuiseksi.

Ihoni ei ole pitkään aikaan tuntunut yhtä pehmeältä ja sileältä! Olen jäänyt koukkuun öljyboostailuun.

Öljyllä boostaamista voi käyttää tietenkin myös kasvoille, käsille ja hiuksille. Pari tippaa öljyä hiustenhoitoaineen joukkoon voi tehdä ihmeitä kuiville hiuksille. Monet pitkähiuksiset myös lisäävät öljyä latvoihin ennen shampoopesua, kannattaa kokeilla sitäkin.

Arganöljyn lisäksi boostailuun voi kokeilla esimerkiksi avokadoöljyä ja miksei ruokakaapista oliiviöljyäkin. Eri öljyt saattavat toimia toisissa käyttötarkoituksissa paremmin kuin toisissa. Paljon erilaisia öljyjä löytyy ainakin Pienen tuoksukaupan valikoimista.

8 thoughts on “Vinkki kuivaihoiselle – boostaa voiteesi öljyllä

  1. Minäkin tilasin ennen iHerbistä öljyjä, joita sekoittelin voiteeseen. Mutta kyllästyin pulloihin, joista aina valui öljyä miten sattuu ja sitten oli kylppärin lattiallakin tavaraa. Mutta öljyt kyllä kosteuttaa hyvin, ehkä pitäisi tilata just joku kätevä pieni pipettipullo ja yrittää uudestaan 🙂

  2. Tuota boostailua tuli tehtyä viime vuosikymmenen puolella, mutta käytin öljyjä paljon Humektanin kanssa, joka tukkii ihoani enkä silloin tajunnut syyllistä. Voisikin siis taas kokeilla öljyjä. Haiseeko tuo Now Solutionsin öljy pahalle? Arvosteluissa luki jotain sellaista enkä muista, että Tuoksukaupan arganiaöljy olisi tuoksunut millekään.

  3. Ostan apteekista manteliöljyä ja lisään sitä esimerkiksi perusvoiteeseen. Ei jää öljyistä pintaa iholle, mutta on tuhdimpi kuin pelkkä voide. Suosittelen!

    1. Juuri näin! Manteliöljyähän on hirmu monissa kosmetiikkatuotteissakin joten se on varsin ihanteellinen boostailukäyttöön. Weledan manteliöljyä minulla on ollutkin mutta siinä oli tosi epäkäytännöllinen pullo.

  4. En oo niin perehtyny eri öljyjen kosteutustehoihin,vois kyl alkaa harrastamaan samaa kunhan pääsee perille et mikä olis tarpeeks tuju vaihtoehto.. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *