Los Angeles, Hollywood ja kotiinpaluu

Kotisuomessa ollaan! Paluumatka oli pitkä ja raskas, eikä jännitykseltäkään säästytty. Olimme tekemässä check-iniä Los Angelesissa kun se automaatti näytti että Lontoo-Helsinki lentomme olisi lähtemässä 9h normaalia myöhemmin. Olimme ihan monttu auki että eikä, tuollaisen matkustamisen päälle vielä älytön viivästys. Auttamaan tullut henkilö sanoi että Lontoon lento on mahdollisesti peruttu, mutta menkää tiskille. Tiskillä lennot näkyivät kuitenkin ihan normaalisti, ja British Airlinesin sivuilla myös. Emme kuitenkaan saaneet boarding passeja viimeiselle lennolle, joten pieni jännitys jäi kalvamaan. Dallasiin saapunut lento oli myöhässä, joten jouduimme juoksemaan vaihdon terminaalista toiseen. Lontoon lentoa ei oltu peruttu, mutta se lähti puoli tuntia myöhässä. Laukkumme eivät valitettavasti olleet yhtä nopeita Dallasin vaihdossa kuin me, ja ne seikkailevat ainakin huomiseen asti vielä maailmalla.

Aamiaista Heathrowlla

Kävimme jo saunassa, söimme makaronilaatikkoa ja ruisleipää ja nyt maistelen Fazerin sinistä. Minun oli tarkoitus julkaista tämä postaus jo Losissa kentältä, mutta en ehtinyt saada sitä valmiiksi wifin äärellä ollessamme. Pääsin muuten Los Angelesin lentotarkastuksessa tekemään aikamoisen julkkisbongauksen, nimittäin Backstreet Boysin Kevin oli melkein vieressäni jonossa! Tuijotin häntä tosi pitkään ja koitin tiirailla nimeä boarding passistakin, mutta olen kyllä täysin varma että se oli hän.

Tiistaina menimme Universal Studioille. Se on ihan kunnon teemapuisto, jossa oli viihdettä jos jonkinmoista. Päivä oli taas kuuma, sen 100F ja aurinko porotti. Paloin hiukan niskasta ja olkapäistä, ei SPF20 riittänyt. Jalat minulla eivät juuri pala tai rusketu, yläkroppa sitten on sitäkin herkempi. Suurin osa kuvista minulla on ”oikeassa” kamerassani, mutta tässä muutama sneak peak.

Puisto oli kiva, mutta harmitti tosi paljon kun menimme Jurassic Park-radalle, laite jumittui juuri ennen vesivuoristorataa. Jouduimme odottamaan laitteessa aika kauan ja lopulta kävelimme sieltä ulos. Puistossa oli muutenkin pitkät jonotusajat joten emme tuon takia enää ehtineet niin moneen juttuun kun oli tarkoitus. Postaan Univeral Studios-puistosta erikseen sitten kotikotona (nyt olen vielä äidilläni), kun pääsen purkamaan kameran muistikorttia rauhassa.

Pari ötökkää kertyi matkan varrella

Keskiviikkona palautimme auton ja seikkailimme koko päivän Los Angelesin metroilla. Metrosysteemi on aika helppo, odotin monimutkaisempaa metrokarttaa. Niillä eteneminen oli hidasta, metroja sai yleensä odottaa 10-15min. Päiväkortti maksoi 8$. Jokaiseen metrovaunuun mihin menimme, tuli joko rahalahjoitusta pyytäviä tai limua/karkkia myyviä ihmisiä. Limumyyjillä oli perässä vedettävät kylmälaukut mukana. Musiikkia ei kuunneltu kuulokkeilla, vaan suoraan kajareista. Onneksi ei ollut montaa musiikkilaitetta näpläävää samaan aikaan 😉

Viimisen päivän eli keskiviikon hengasimme Hollywoodissa. Kävimme walk of famella..

..syömässä Hard Rock Cafessa (reissun kallein ruokalasku, tosin otettiin bisset ja jälkkärit)..

…ja hotellista saadulla -50% alekupongilla piipahdimme myös Madame Tussaudissa katsomassa julkkisvahanukkeja. Paljon pienempi kuin Lontoossa, mutta oli myös halvempi (normihinta 30$ ja sinne sai kaikkialta alekuponkeja).

Lopuksi kävimme vielä ostamassa minulle Moroccanoilin lämpösuojaa Korea Townissa sijaitsevasta kampaamosta. Jäimme metrosta pois liian aikaisin, ja jalkani olivat ihan muussina lopuksi koko päivän kävelyistä. Mutta eipä olisi muuten tullut nähtyä yhtä paljon. Alkumatkan maisemat ovat vilisseet ohi auton penkillä istuen, julkisilla ja jalkaisin kokee kaupunkia ihan eri lailla. Yksi kodittoman oloinen nuori mies pyöri kaupan eteen pysäköidyn auton ympärillä vähän pahat mielessään. Auton ikkunat olivat raollaan. Kun menimme ohi, tyyppi jatkoi matkaa. Huoltoasemalla kävimme ostamassa vettä ja sielläkin koditon pappa nyysi limupullon.

Muutenkin kadulla elävien omaisuusläjiä (ei niitä majoiksi tai kodeiksikaan oikein voi sanoa) näkyi paikka paikoin. Liikennevaloissa kerran paidaton mies tuli autojen luokse näyttäen pahvia jossa luki ”Job interview” eli työpaikkahaastattelu. Itse olisin ehkä kirjoittanut jotain ”Hire me” tai muuta vastaavaa, mutta toivottavasti hänelle koittaa paremmat ajat.

Parhaimmillaan kaistoja on saattanut olla yhteen suuntaan seitsemän vierekkäin

Matkalaukku meni ihan helposti kiinni kun pakkasimme vaatteet tiukoille rullille. Hitto, olisin voinut shopata vielä paljon enemmän! Oikeasti ainoat shoppilut ovat olleet nuo kaksi outletostaria ja täsmäiskuni meikkikauppoihin. Monta kauppaa jäi käymättä ihan ajanpuutteen vuoksi. Moni kivoja juttuja löytyi silti. Kosmetiikkaostoksista teen postauksen, mutta kiinnostaako teitä nähdä hankkimani vaatteet ja kengät?

Nyt koitamme toipua jet lagista, ja todella toivon että saamme molemmat laukkumme huomenna. Toisesta laukusta nimittäin oli vain kooditieto olemassa. Mutta katsokaapas ketkä ihanaiset meitä oli vastassa kun saavuimme äitini luo! Kyllä on ollut karvanaperoita ikävä <3 Penkillä Mummo katselee teinien touhuja. Sopuisia olivat olleet ja äitini oli oppinut raakaruokinnan salat ensi-ihmetyksen jälkeen oikein hyvin.

12 thoughts on “Los Angeles, Hollywood ja kotiinpaluu

    1. Nappaan siitä usein matkaksi juuri tuon patongin, mutta tuoreet tuodaan vasta klo 11 aikaan, eli jos kuljen aamulennolla, niitä ei ole 🙁 Finski pysyykin vielä tuossa terminaalissa, mutta SAS, jota yleensä käytän, on just muuttanut uusittuun T2:een. Jossa on se kuusi shopping lounge, josta olen yhdessä viime kuun postauksessani kertonutkin, siellä voi kuka tahansa siemailla shampanjaa ja antaa ostoslistansa personal shoppereille hoidettavaksi 🙂 Eikä maksakaan mitään….

  1. Todellakin kiinnostaa kaikkien ostosten postaus! Samoin kaikki lisäkuvat ja tarinat reissusta otetaan ilolla vastaan 🙂

  2. Eikö vaan helpottanut se ”Hi, how are you today?” -smalltalkista poispääsy?

    Pitääkin varmaan tästä tehdä oma postauksensa omaan blogiini eri kulttuurien kanssa pidemmän aikaa törmänneenä 😉

  3. Home sweet home! <3

    Minua kiinnostaa kyllä kaikki tarinat tästä mahtavasta matkasta, eli niin kauan kuin jaksat vain niitä kirjoitella jaksan kyllä lukea. 🙂

  4. Olen kyllä niin kade kaikista Simpsonjutuista! 😀 Ja toki kaaaaaaaikesta muustakin. Varmasti ihana tulla kotiin kun kissat ovat odottaneet 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *