Palm Springs: palmuja, ötököitä ja shoppailua

Saavuimme hotellillemme Palm Springsiin lauantai-iltana puoli kahdeksalta illalla. Oli jo pimeää joten oli vähän hankala hahmottaa naapurustoa. Taajamissa on usein vielä todella korkea nopeusrajoitus, joten tilanteet tulevat vähän yllättäen. Olemme tosi useasti ajaneet rampista tai pihasta ohi sen takia. On muuten tosi outoa että 100F:n eli 38 celsiusasteen lämpötila ei viilene oikeastaan lainkaan kun aurinko laskee. Näitä päivällä otettuja kuvia on kivempi katsoa joten laitan niitä 😉

Hotellimme Caliente Tropics oli sisustettu tikityylillä. Respa oli aivan överiystävällinen ja ulkona oli ihana uima-allasalue. Palmuja oli runsaasti ympärillä. Ne ovat minulle varsinainen intoilun aihe, koska ne ovat itselleni varsinainen eksoottisuuden ruumiillistuma. Lähdimme käymään läheisessä Ralphs-ruokakaupassa hakemaan iltapalaa. Panin merkille tosi korkeat normaalihinnat. Jollain kantiskortilla olisi saanut alennusta reilusti, muistuttaa meidän meininkiä tälläinen etukortteihin ”pakottaminen”. Koitin ensin maksaa S-Pankin Visa Debit-kortillani mutta se ei mennyt läpi. Sain kuitenkin ne Ralphs-korttialennukset! 😀 Näkyyköhän S-pistelaskelmassa, hahah.

Ehdimme hengähtää hetken huoneessa kun löysin kaksi isoa torakantapaista ötökkää pöydän alta. Ne makasivat selällään kuolleina, mutta menin lähes paniikkiin. Hyi yök ääk torakoita apua! Sängyn vierestä löytyi vielä kolmas, mutta se sätkytteli vielä jalkojaan. Pomppasin kirkuen sängylle, inhotti ja ällötti niin paljon. Tähän lisättäköön että meillä kotona se olen minä joka tyynen rauhallisesti metsästää talteen ampiaiset ja hämähäkit ja heittää ulos. Mutta nuo olivat niin isoja ja ne varmasti saisivat kaikkea inhaa aikaan meille ja/tai matkatavaroille.

Mies alkoi googlettamaan torkkakauhutarinoita ja minä kipitin respaan. Tähän huoneeseen en todellakaan jäisi. Respa pahoitteli kovasti ja kysyi haluanko hänen ottavan ötökät pois vai haluammeko uuden huoneen. No uuden huoneen tietenkin, niiden kaverithan olivat varmaan piilossa samassa huoneessa. Saimme avaimet uuteen huoneeseen ja kärräsimme laukut sinne. Peittojen alta löytyi myöhemmin vielä yksi pieni ötökkä, joten kovin rennolla mielellä emme käyneet nukkumaan.

Olin koko loman halunnut mennä uimaan ja nyt aioin sen tehdä. Kymmeneltä illalla lämpötila oli vieläkin lähes 100F ja altaan vesi oli myös lämmintä. Mukavahan se oli hetken uiskennella tähtitaivaan alla. Iltapalaksi söimme jugurttia, viinirypäleitä (ovat tosi hyviä täällä!), kaljaa ja nameja.

Nukuimme valot päällä torakoiden pelossa. Ensimmäinen kerta kun kohtasimme tälläisen tilanteen, joten se järkytti meitä ehkä suhteettomankin paljon. Joissain kaupungeissahan tuo on ihan normisettiä.

Sunnuntai oli sitten shoppailupäivä. Huoneen luovutettuamme ajoimme Desert Hills Premium Outletiin. Emme tykänneet Desert Hillsistä yhtä paljoa kuin saman outletketjun Vegas Southista. Vegasissa oltiin viileässä kauppakeskuksessa sisällä, Desert Hills oli taas iso kompleksi täynnä yksittäisiä putiikkeja. Liikkeestä poistuessaan pääsi siis taas siihen piinaavaan helteeseen. Desert Hillsissä oli paljon luksusmerkkien liikkeitä. Armanin hellemekko ei 80% alennuksenkaan jälkeen ollut halpa todellakaan, joten tämäntyyppiset liikkeet useimmiten skippasin. Täten koko outletostari oli kierretty kuudessa tunnissa.

Kyllähän sieltä kalliin luksuksen seasta löytöjäkin teki. Ostin urheiluvaatteita Nikeltä ja Asicselta, ihanan Kate Spaden lompakon (uusi rahapussi oli vahvasti ostoslistallani), Tigin hiustuotteita (epäilyttävän halpoja), Conversen tennarit ja Disney-kaupasta tuliaisia eräälle ihanalle 2,5-vuotiaalle neidille. Mieheni osti uimashortsit (uikkarit unohtuivat kotiin), Converset ja Niken urheilupaitoja.

Nälkäisinä lähdimme ajamaan kohti seuraavaa etappia eli Long Beachin hotelliamme. Nyt oltaisiin sitten Los Angelesin kupeessa loppuaika. Viimeinen reissuviikko alkaa, torstaina lennämme jo takaisin. Niin paljon nähtävää, niin vähän aikaa! Päätimme skipata Dianeylandin nähtyämme hinnaston. Grand Canyonilla tapaamamme pariskunta kertoi että se on tosi kallis paikka, vesipulloja ei saa tuoda mukana ja vedestä veloitetaan 8$, puhumattakaan muusta. Piti valita sen ja toisen kalliimman nähtävyyden eli Universal Studioiden välillä.

6 thoughts on “Palm Springs: palmuja, ötököitä ja shoppailua

  1. myö käytii kans desert hilssis. ku meette long beachii ni käykää tsekkaa Yardhouse – 200 eri bissehanaa! ja ihan mielettömän hyvät alkupalat, syötiin vaa niit ku tilattiin 4 eri annosta ja siitä söi neljä kevyesti. happy hourilla kantsii mennä!

  2. Mä olen yöpynyt niin karmeissa hotelleissa esim. Kairossa ja Bangkokissa, etten järkyty enää kovin helposti. Kerran koin aika pahoja ällötyksen hetkiä, kun suihkuun mennessä kylpyammeen reiästä alkoi nousta torakoita. 😀 Ja ne pirulaisethan ovat tosiaan laumaeläimiä. Mutta hotelliyö Bangkokin ytimessä alle 10e – eipä siihen hintaan oikein auttanut valittaakaan.

    Olen kuullut, että Tigi on Jenkeissä ihan markettikamaa, joten uskoisin, että nuo ostamasi tuotteet voivat olla ihan aitoja. 🙂

    Hitsi, että tykkään lukea näitä matkapostauksia! Tosi kiva, kun jaksat kirjoitella näitä 🙂

    1. Ai kamala, ihan kuin jostain kauhuelokuvasta! Olisin varmaan pyörtynyt sinne ammeseen. Et varmasti enää pienestä hätkähdä. Marketista olen Tigia bongaillutkin (samoin Sexyhairia) mutta nuo tuotteet ostin sellaisesta hajuvesiliikkeestä. Aitoja ovat varmasti mutta Moisture Maniac on poistunut myynnistä jo niin kauan sitten että kovin tuoretta tavaraa tuo ei voi olla. No, katsotaan. En köyhtynyt noista Tigeistä kuin alle 8$ YHTEENSÄ.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *