Beale Street, Memphis, Tennessee

Gracelandin jälkeen ajoimme puolisen tuntia Memphisin keskustaan. Ilmaisia parkkipaikkoja keskustoista harvemmin löytyykään. Jätimme auton vartioidulle parkkipaikalle, jossa klo 17-23 parkkeeraus maksoi 13$. Parkkivartija tuli vielä auttamaan automaatin kanssa. Parkkiksella oli muuten kylttejä että älä maksa parkista kenellekään ihmiselle vaan aina koneeseen. Huijareita liikkeellä ilmeisesti.

Beale Street on ihan uskomaton paikka. Katu on osaksi suljettu liikenteeltä ja se on täynnä klubeja ja putiikkeja. Lähes jokaisessa baarissa on live-esiintyjiä jotka soittavat pääasiassa bluesia ja rock’n’rollia. Esiintyjiä on myös kaduilla. Kaljan tai drinkin voit ottaa to go, eli mukaan ja hengailla kadulla nauttimassa sen upeasta tunnelmasta.

Ensin suuntasimme Jerry Lee Lewis-teemaravintolaan. Olin saanut paikasta flyerin joten halusin tsekata meiningin. Saimme juuri ruoat tilattua kun bändi aloitti. Paras coverbändi minkä olen nähnyt, joka veti hienon rockabillyshown. Pianon ja rumpujen päälle sytytettiin tuli keikan aikana. Onneksi sain sen videolle! En saa sitä ladattua tänne ilman Youtubea, mutta lisäsin sen blogin Facebook-sivulle josta voitte käydä kurkkaamassa myös ilman Facebook-tunnuksia.

Mieheni otti ribsejä, ja liha-annos painoi varmasti kilon. Suomessa saatuihin ribseihin verrattuna lihaa oli paljon enemmän. Olin ihan varma ettei hän jaksaisi syödä koko annosta, mutta sinnepä upposi. Itse söin friteerattua catfishiä. Kaljatkin olivat litran kokoisia, menin valitsemaan sen ison kun en hokannut kuinka jätti se olisi. Otan kaikki blogiin reissussa ladatut kuvat tabletilla, joten pahoittelen niiden vaihtelevaa laatua, valaistus vaikuttaa huikeasti.

Jäimme kadun kiertelyn lopuksi seuraamaan kadulla soittavan bluesnelikon esitystä. He joivat pussikaljaa ja mukana oli myös laulajan perheenjäseniä. Vaimo ja anoppi hoivasivat ja suukottelivat vuorotellen kikattelevaa 9kk ikäistä vauvaa. Musiikki soi aika lujalla, mutta vauva ei häiriintynyt siitä lainkaan. Välillä äiti kävi hakemassa vettä läheisestä baarista ja sekoitti äidinmaidonkorvikejauhetta pulloon. Kaiken kaikkiaan äärimmäisen rennolla mutta rakastavalla otteella jammailivat bändiä tämän vauvan kanssa. Kontrasti Suomen kasvatusilmapiiriin tuntui suurelta. Suomessa tuosta olisi varmaan tehty joku lastensuojeluilmoitus. Poistuimme kymmenen maissa ja he jäivät vielä jatkamaan.

Beale Streetiin liittyy vahvaa historiaa, josta oli kylttejä pitkin katua. Mustien vallankumouksen aikaan ensimmäiset mustien perustamat pankit, kaupat ja liikkeet tulivat nimenomaan Beale Streetille. Lähellä sijaitsee myös legendaarinen levytysstudio Sun Studios, jossa mm. Elvis, Johnny Cash ja Jerry Lee Lewis ovat levyttäneet ensimmäisiä kappaleitaan 50-luvulla. ”Mustien musiikkia”, missäpä muualla kuin bluesin sydämessä.

Perjantaina eli viidentenä päivänä menimmekin Sun Studiolle vierailemaan. Siitä sitten myöhemmin lisää 🙂

3 thoughts on “Beale Street, Memphis, Tennessee

  1. Kiitos suuresti näistä matkapostauksista ! Näitä lukee mielellään ja hymyssä suin. Tulee sellainen tunne, että voih, kun olisin tuolla ! New Yorkissa olen käynyt useasti, mutta muuten en ollenkaan USA:ssa. Mieli tekisi, tietty. Mutta nyt taitaa olla matkailut pannassa n. 3.5 vuotta ainakin. Jäin opintovapaalle ja lähdin ammattikorkean puolelle yhtä uutta tutkintoa suorittamaan. Olen luvannut itselleni matkan jonnekin, jahka valmistun 🙂 Muistelen nyt vanhoja reissuja ja katselen valokuvia. Ja luen juttuja muiden reissuista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *