Terkkuja USA:sta!

Heipsan!

Eilen saavuimme Los Angelesiin pitkän ja väsyttävän matkustamisen jälkeen. Heräsimme maanantaina viideltä aamulla ja lentomme lähti kahdeksalta. Puoliltapäivin saavuimme Lontoon Heathrowlle jossa vaihtoa odoteltiinkin viisi tuntia. Tuo kenttä oli kuin pieni kauppakeskus, liikkeitä oli Guccista erikoisparfyymi- ja viskiliikkeisiin. Hengasimme kaupoilla, joimme tuopposet Stellaa ja pakotinpa mieheni maistamaan sushiakin.  Raukka inhosi sitä ja myönnän että sillä annoksella sushiin totuttelu oli ehkä vähän huono homma :p En ostanut mitään mutta innolla hiplasin Bootsissa Soap&Gloryja ja nuuskan niitä luksusparfyymejä.

Lento Lontoosta Losiin kesti hulppeat 11h. Ruokaa saimme muistaakseni kolmesti. American Airlinesin sapuskat olivat lähinnä vehnäjauhoa ja voita eri muodoissa. Pastaa, keksejä, sämpylää, pizzaa. Maha ihmetteli moista mutta ehkä se oli vain alkusoittoa tulevalle 🙂

Sain nukuttua koneessa vain muutamia tunteja, joten olin koneen laskeutua tosi väsynyt. Tullijonot olivat aivan älyttömät ja jonotimme pelkkään passintarkastukseen 1,5h. Väsyneenä se oli hiukan liikaa siihen hetkeen ja aloin olla jo varsin kireä. Hokasimme vasta myöhemmin että maanantaina oli Labour Day, joka vastaa meidän vappuamme. Siksi ruuhkaa oli niin hulluna. Työntekijöitä oli varmaan vapailla enemmän kuin normaalisti.

Kentältä kulki ympäri vuorokauden ilmaisia shuttlebusseja hotelleihin,  parkkipaikoille ja autovuokraamoihin. Todella kätevä palvelu. Olimme varanneet hotellin ennakkoon joten kun 2,5h lennon saapumisen jälkeen,  vuorokauden valvomisen jälkeen pääsimme sinne ei energiaa ollut juuri suihkua ja naapurin Mäkkärin safkoja pidemmälle.

Heti tiistaina, eli tänään lensimme Dallasiin. Maan sisäisenä lentona tämä sujui huomattavasti vähemmin turvatarkastuksin kuin maahan tullessa. Kentällä oli muuten automaatti josta pystyi ostamaan elektroniikkaa kuten kännyköitä ja tablettitietokoneita. Ihan en rinnastaisi suklaapatukan ja kännykän ostoharkitsevuutta toisiinsa. Tabletti oli kyllä itsellänikin ostoslistalla, mutta kävimme ostamassa sen Giganttia vastaavasta Bestbuysta vuokra-auton saatuamme. Samsung Galaxy Tab4 maksoi 184$ veroineen joten oli se hiukan halvempi täällä mutta ei mitenkään älyttömästi. Sillä nytkin näpytän tätä postausta 🙂

Hyllyn reunassa näkee vain verottoman hinnan, arvolisävero lisätään summaan vasta kassalla. Tosi ärsyttävää! Ideana on ilmeisesti se että hintavertailu osavaltioiden välillä on helpompaa. Verokanta kun vaihtelee. Normi-ihminen nyt varmaan harvemmin päivittäisiä ruokaostoksiaan kilpailuttaa niin, joten ihan hölmö systeemi mielestäni.

Ajoimme Dallasista ulos länttä kohti joten varasin aamun lentoa odotellessa meille halvan huoneen. Odotin 60€ hinnalla jotain torakkaluolaa koska Losin huoneelle oli 112$ ja se oli vähän nuhjuinen. Tämä halvempi, Best Western on kuitenkin tosi viihtyisä. Halvempaa oli ottaa kahden parisängyn huone joten sellaisissa nyt nukutaan 😀

Vielä en tällä tabletilla osaa lisätä kuvia postaukseen kunnolla joten nyt vain tälläinen tekstinpätkä. Paljon yksityiskohtia olisi kertottavana mutta nyt painun unille ja yritän huomenna uudelleen 🙂 yritin ympätä mukaan kuvia tämän illan Walmart-iltapalaostoksista (mukana myös pyykkisaippuapala) sekä huoneestamme, mutta en tiedä miten nämä nyt sijoittuvat tekstiin. 

8 thoughts on “Terkkuja USA:sta!

  1. Voi munkin haaveissa on ollu päästä amerikkaan! Ihanaa reissuja ja kiva lueskella näitä.
    On muuten omituista just toi verohomma, ite oisin kylllä koko ajan taskulaskin kädessä laskemassa hintoja 😀

  2. Saanko kysyä, miksi kävitte Losin kautta, ettekä lentäneet Euroopasta suoraan Dallasiin? On suorastaan rikos käydä Losissa vain kääntymässä! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *