Ruusuntuoksuinen aamiainen Dr.Hauschkan tapaan

Loppuviikosta eräs aamuni alkoi tavallisesta poikkeavasti. Sain kanssabloggaajien kera kutsun Hyötykasviyhdistyksen puutarha Annalaan tutustumaan Dr.Hauschkan uutuuksiin aamiaisen merkeissä. Annala sijaitsee Helsingissä Arabian kaupunginosassa, todella kaunis paikka.

Miten niin liikaa?-blogin Elisa

Ruusun terälehdet lattialla johdattivat meidät aamiaispöytien ääreen. Tarjolla oli aivan ihania herkkuja! Pöydillä oli myös kosmetiikkaherkkuja, Dr.Hauschkan tuotteiden muodossa tietenkin.

Miss Piggy’s Pearls-blogin Salla ja Kissaämmä-blogin Kissis
Minä ja Elisa. Kiitokset kuvasta Sallalle!
Kaikki pöydällä olevat tuotteet sisältävät ruusua!

Aamiaista maistellessamme saimme kuulla ruusun historiaa. Erittäin mielenkiintoista! Jo antiikin Rooman aikaan ruusun hyödyt olivat ihmisten tietoisuudessa. Ruususeppeleiden uskottiin vähentävän humaltumista, ja ruusuja levitettiin juhlasalien lattioille. Tästä juontaa juurensa sanonta ”ruusuilla tanssiminen”. Munkkien mukana ruusu rantautui Eurooppaan. Suomeen ruusu saapui noin 1600-luvulla. Ruusua käytetään laajalti myös aromaterapiassa, se tuntuu auttavan vähän kaikenlaiseen vaivaan. Tiesittekö muuten, että yhteen kilogrammaan ruusuöljyä tarvitaan 4000 kg ruusun terälehtiä! Ruusuvahaan vielä yli tuplasti enemmän.

Aamun päätähtenä oli ruusuteeman mukaisesti uudistuva Dr.Hauschkan Ruusuvoide. Tämä suomalaisten suosiossa oleva tuote on varsinainen klassikko, joka on tullut jo markkinoille jo vuonna 1967. Vuonna 2010 Dr.Hauschkalla alettiin pohtia, josko suosikkituotteesta voitaisiin tehdä nykytietämyksellä vieläkin parempi, ja reseptiä alettiin kehittelemään uudelleen. Tuloksena on syyskuussa kauppoihin saapuva päivitetty Ruusuvoide.

Uudistuneessa Ruusuvoiteessa on ruusua kolmessa muodossa. Kokonaan uutena raaka-aineena on ruusuvesi. Ruusuöljyä tuote sisältää enemmän kuin aiemmin. Arvokas ruusuvaha on ruusua tiivistetyssä muodossa, ja se on siten hyvin arvokasta. Lanoliini poistettiin ja tilalla on palmusta saatava carnaubavaha. Tuotteesta on siis tehty todistetusti tehokkaampi ja laadukkaampi lisäämällä siihen lisää ruusua sen eri muodoissa. Tuoksu on juuri sitä mitä voikin arvella, täyteläinen ja aito ruusun tuoksu.

Uusitun voiteen koostumus on vaaleampaa ja täyteläisempää kuin sen vanhan tutun. Ruusuvoiteestahan löytyy myös keveämpi versio, joka on hyvä kevät/kesäkauteen.

Dr.Hauschkan tuotteissa käytetyt ruusut ovat luomua. Niiden kasvattamisessa ei siis ole käytetty torjunta-aineita, ja maaperän hyvinvointi otetaan viljelyssä huomioon. Ruusut tulevat Etiopiasta ja Afganistanista, jossa ruusunviljely työllistää paljon alueen naisia. Siellä naisten sosiaalinen asema on jotakin ihan muuta kuin täällä länsimaissa, joten työskentely vaikuttaa hyvin paljon heidän koko elämäänsä. Oli myös mukava kuulla, että Dr.Hauschkaa valmistava WALA sitoutuu tavarantuottajiinsa pitkällä tähtäimellä. Vaikka sato olisikin jonakin vuonna tavallista pienempi esimerkiksi epätavallisten sääolojen vuoksi, viljelijä ei silti jää puille paljaille vaan saa rahaa sadon määrästä riippumatta jotta viljelyä voi jatkaa.

Uuden ja vanhan Ruusuvoide-INCIn vertailua

Uudistuneen Ruusuvoiteen erottaa vanhasta ainoastaan pahvipakkauksen päällä olevasta lisäpahvista, jossa lukee Richer in roses. Pakkausta ei siis uudistettu muuten lainkaan sisältöpäivityksen yhteydessä. Saimme kuitenkin mukaamme Dr.Hauschkalta myös toisen tuotteen, jonka pakkaus toden totta on uudistunut.  

Bronzing Powder-aurinkopuuteri on nimittäin saanut aivan ihastuttavan kausiasun. Kyseessä on valitettavasti kuitenkin hyvin rajattu erä joka on myynnissä syykuusta marraskuuhun, joten tälläinen kannattaa hankkia jos aurinkopuuterin hankinta on ollut mielessä. Dr.Hauschkan meikkipakkaukset ovat muuten ulkoasultaan mielestäni suoraan sanottuna aika tylsiä, joten todella toivon että tämän tyyppisiä juttuja tulisi merkille enemmänkin! Kannen upen akvarellikuvan on luonut taiteilija Tina Berning. Itse aurinkopuuteri on erittäin hyvän sävyinen, sopii loistavasti omalle vaalealle iholleni. Se on pakattu ruskeaan säilytyspussukkaan, jossa on mukana myös pehmeä pieni sivellin.

Ruusuvoiteen testailut säästän talveen, kun ihoni eniten kaipaa tuhdin kosteuttavaa suojavoidetta. Aurinkopuuterin kanssa alan kuitenkin hieroa tarkempaa tuttavuutta saman tien. ”Powder your face with sunshine”, I will!

6 thoughts on “Ruusuntuoksuinen aamiainen Dr.Hauschkan tapaan

  1. Hih, mä jopa vähän tykästyin nyt ruusun tuoksuun. Ja sain vielä Sallalta kynsilakan, joka tuoksuu ruusulta ja huomaan että se on ihan ookoo! 😀

  2. ”Ruususeppeleiden uskottiin vähentävän humaltumista”

    :’D

    Aivan ihana miljöö, herkullisen näköiset ruoat ja hauskan näköinen tunnelma teillä! 🙂

  3. Ei muuta kuin ruususeppele päähän seuraavan kerran kun radalle lähdetään! ;D

    Mulla on nyt projekti Siivous meneillään, sen jälkeen alan sitten keskittyä tuohon aurinkopuuteriinkin tarkemmin… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *