EOTD x 2: YSL Waterproof Eye Pencil Amazon Green

Olen pitkin kevättä ja kesää tehnyt upeita alelöytöjä selektiivisten meikkien poistopöydiltä, ja nyt esittelen yhden riemunkiljahduksia aiheuttaneen ihastuksen. Löysin YSL Dessin du Gard Waterproof Eye Pencilin sävyssä 6 Amazon Green hulppealla 70% alennuksella, ja pikaisen swatchauksen jälkeen suurin piirtein juoksin kotiin meikkaamaan sillä.

YSL:n vedenkestävä rajauskynä on näitä unelmaihania tapauksia, jotka levittyvät pigmenttisesti jo pienimmästäkin hipaisusta. Kynää ei todellakaan tarvitse painaa tai hangata, vaan kermainen rajaus löytää paikkansa niin helposti ettei voi kun huokaista onnesta. Huoletonta kesämeikkiä ajatellen vedenkestävä koostumus on niin paikallaan. Rajaus myös kestää, ja kestää, ja kestää. YSL lupaa kestoksi 16 tuntia, enkä epäile. Käsiswatch oli ainakin niin tiukassa että kuivana hankaamalla se ei liikahtanut mihinkään.

Kynän mukana tulee myös teroitin, mikä oli kiva yllätys. Laadukas teroitin onkin.

Pari meikkiä kynällä tehtynä. En ole aiemmin juurikaan harrastanut tälläisiä värikkäitä rajauksia, mutta ehkä on aika aloittaa. Turkoosi ei ole silmämeikeissäni todellakaan mikään turvasävy, mutta kivan kesäinen viba tällä rajauksella kyllä tulee.

Ensimmäisessä meikissä mentiin vähän papukaijatunnelmiin, kun sudin luomille kultaa,vihreää ja ruskeaa NARSin Ride up to the Moon-luomiväripaletista. Nössöilin ja tein alle ensin rajauksen mustalla Oriflamen Eyeliner Stylolla (joka unohtui tuotekuvasta), ja sudin YSL:n kynää varovasti päälle.

Tässä meikissä käytetyt tuotteet (tai ainakin melkein kaikki).

Pohjana Idun Mineralsin Freja, näpyt piiloon Make Up Storen Cover All Mixin keltaisella sävyllä, silmien alla Make Up For Everin Lifting Concealer 01. Se on kesäaikaan sopivimman sävyinen peiteaineeni, muut ovat vähän sitä talven kalmasävystöä. Kiinnitin peiteaineet sielä Guerlainin irtopuuterilla (ei kuvassa).

Varjostukset Idun Mineralsin Matte Bronzer Midsommarilla, ja poskipunana Elizabeth Ardenin poskipuna Innocent. Ripsissä Maybelline Colossal Go Extreme WP. Kulmakarvoihin miksasin värin NYXin Eyebrow Powder Paletten uudesta ja vanhasta versiosta, molemmat sävyä Red/Auburn.

Sitten toinen meikki. Tämä on sellaista helppoa kesäpäivän meikkiä parhaimmillaan.

 Luomille luonnolliset sävyntasoitukset Inglotin mattasävyillä. Sisänurkassa M351, liikkuvalla luomella M390 ja varjostuksessa M360. Rajauksena YSL Waterproof Eye Pencil 6 Amazon Green. Rajasin tapojeni vastaisesti myös alaluomen sisäosan, ihan vain kokeillakseni miten kynä pysyy siinä. No ei se kovin montaa tuntia pysynyt, mutta en kyllä kuivannut tarttumapintaa etukäteen.

Luovuin alaluomen sisärajauksista kun aloin käyttämään piilolinssejä teini-iässä. Sitä ennen ne olivat päivittäinen osa kajalpitoista meikkiäni. Optikko-opintojen aikana minulla valkeni myös että ns. waterline-rajaus ei ole suositeltava ainoastaan piilolinssien likaantumisen takia, vaan sillä voi olla myös negatiivisia vaikutuksia kyynelnesteeseen. Luomirajassa sijaisevista Meibomin rauhasista erittyy kyynelnesteeseen sen tärkeää komponenttia eli öljyä, mikä estää kyynelnesteen haihtumista (linkistä pääset havainnollistavaan videoon jos asia kiinnostaa). Meikki voi tukkia nämä rauhaset, ja kyynelnesteen rakenne voi häiriintyä aiheuttaen silmien kuivumisen oireita.

Meikissä käytetyt muut tuotteet ovat muuten samat kuin ensimmäisessä, mutta poskipunana käytin Korresin Zea Mays Powder Blushia sävyssä 45 Coral (yksi lemppareistani) ja meikin pohjustin Dermosilin Summer Primer SPF 20:llä.

Tässä kuva silmämeikistä työpäivän sekä sukeltelua sisältäneen uintireissun jälkeen (siksi märät kulmakarvat!). Silmämeikki pysyi kiltisti paikallaan, jopa nuo Inglotin luomivärit! Alaluomelta rajaus oli karannut jonkun verran mutta pysyvyys on kuitenkin kiitettävän hyvä. Olin poistanut ihomeikin ennen uinteja kasvojenpuhdistusliinalla, joten siksi tuo silmän sisänurkka näyttää vähän hassulta.

Tykkäättekö te värillisistä rajauksista?

Diktaattori päivälevolla

14 thoughts on “EOTD x 2: YSL Waterproof Eye Pencil Amazon Green

 1. Mä oon kans tänä kesänä alkanu taas käyttämään niitä. Nytkin on Isadoran turkoosilla tehty rajaus 🙂
  Tarviipa pitää silmän auki jos vaikka ite bongais kans ton kynän.

 2. No mutta tämähän selittää sen, miksi mulla on aina ihan kuivat ja punoittavat silmät, jos teen yläluomen waterlinelle rajauksen! Nyt loppuu sekin kajalilla suhraaminen, olenkin aina inhonnut sitä vaihetta meikkaamisessa 😀

 3. Tykkään, ihana sävy.

  Noi YSL:n teroittimet on huippuja. Oon säästänyt suurinpiirtein kaikki ja teroitan niillä tai Chanelin kynien mukana tulleilla teroittimilla, muut ei tee yhtään niin hyvää jälkeä. :p

 4. Upeat meikit!
  Mä olen käyttänyt viime aikoina etenkin MACin oliivinvihreää shimmeristä rajausta (Pearlglide Black Line), varsinkin jos en jaksa kikkailla luomivärien kanssa.

  1. Kiitos! Oliivinvihreä kuulostaa aivan ihanalta. Itselläni on itse asiassa muutama sen värinen rajauskynä myös, mutta usein olen sekoitellut niitä mustan kanssa korostaakseni silmien väriä.

 5. Ensimmäinen ajatukseni oli, että saiko tuota rajauskynää vihreänä! Ihan mahtavaa. Minulla on sininen ja kulta, ja ne ovat loistavia! Terotin oli minullekin kiva yllätys, vaikka pistinkin sormeni paketin sisälle juuri siitä teroitin puolelta…

  1. Näitä kyniä taitaa olla usein kausikokoelmissakin, se ehkä selittää alepöytälöydön. Minäkin yllätyin terottimesta. Toivottavasti et onnistunut telomaan itseäsi sen kanssa!

 6. Saatan olla hieman kateellinen upeasta alelöydöstäsi! 😉 Ja kyllä, käytän värillisiä rajauksia. Tähän mennessä olen testannut violetin, tummansinisen ja harmaan. Harmaata ei ehkä voi kovin värilliseksi nimittää, mutta on se erilainen kuin perus musta rajaus. 🙂

  1. Harmaa tekee tosiaan ihan erilaisen efektin kuin musta. Vaihtelu virkistää! 🙂 Nuo mainitsemasi rajausvärit on aika helppo yhdistää silmämeikkiin luontevana osana, tekevät kuitenkin kivan vaikutuksen yleisilmeeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *