Lumenen ihanan tuttu turvenaamio

Lumene Matt Touch Syväpuhdistava Turvenaamio on yksi sellaisista luottotuotteista, joita olen vuosien varrella ostanut useampia tuubeja. Edellisen tuubin loppuessa halusin kokeilla vaihtelun vuoksi muita puhdistavia naamioita. Kun vanha turvekaveri sattui eteeni hyvän tarjouksen muodossa jokunen viikko sitten, täytyihän se parin vuoden tauon jälkeen hankkia taas uudelleen. Vanhanmallisia tuubeja myydään nyt poistomyynnissä, koska pakkaus uudistuu. Lumenen sivuilla uudet tuubit ovat jo nähtävillä.

Pakkauksen uudistuessa (silloin edellisen kerran, jo vuosia sitten) luin kommentteja siitä, että koostumus olisi samalla muuttunut kehnommaksi. Itse en kuitenkaan huomannut eroa. Naamio tekee ihon ihanan puhtaan ja raikkaan tuntuiseksi, ja tuntuu myös auttavan finneihin tehokuurina käytettynä. Saatan käyttää tätä epäpuhtauksille paikallisesti useampana iltana peräkkäin.

Lumenen kuvaus tuotteesta:
”Voidemainen naamio poistaa iholta ylimääräistä rasvaa ja epäpuhtauksia sekä supistaa ihohuokosia.
Naamion pääraaka-aine, suomalainen, mineraalirikas turve puhdistaa ja kirkastaa ihoa. Se parantaa ihon pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Anti-bakteeristen ominaisuuksien ansiosta turve on täydellinen raaka-aine taistelussa epäpuhtauksia vastaan. Erinomainen tuote normaalista rasvoittuvaan ihoon ja erityisesti epäpuhtaalle iholle.”

Pakkauksen teksteissä kerrotaan että ”Pieni kihelmöinti iholla kertoo tuotteen tehosta”. Minun ihollani tämä tosiaan kihelmöi, mutta iho jää pesun jälkeen tasaväriseksi. Yleensä tykkään poistaa naamiot Sensain puhdistusliinalla, mutta tämän huuhdon suosiolla veden kanssa pois. Turve nimittäin jämähtää valkoiseen liinaan aika helposti, ja olen vähän huono pesemään liinaani pesukoneessa.

Minulle on vahvasti jäänyt mieleen, kun luin joskus teininä naistenlehdestä kasvonaamiovertailua. Nehän olivat suosittuja, siihen aikaan kun ei ollut blogeja tai keskustelufoorumeita mistä tuotearvosteluita olisi löytänyt helposti. Turvenaamio oli jo silloin minulle tuttu ja rakas tuote. Sen kohdalla naamiovertailussa luki vain että sotkee lavuaarin helposti huuhtomisvaiheessa. Minua oikein sapetti että pieni arviointitila oli käytetty näin epäoleellisen ja samalla itsestäänselvän asian kertomiseen. Entäs se tärkein eli teho iholla! Ärh!

Naamion ainesosista yli 85% on luonnollisia. Veden jälkeen pääraaka-aineena on heti turve, ja pian perässä kaoliinisavi jota useimmiten puhdistavista naamioista löytyykin. Lumene on viime vuosina ilahduttavasti painottanut luonnon ainesosia tuotteissaan, mutta merkki ei pidä siitä mitään suurta meteliä. Mieleeni tulee verrata kreikkalaiseen Korresiin, jonka tuotteissa on tämän suuruisia ”luonnollisuusprosentteja” myös mutta imago on luonnonkosmetiikkaan huomattavasti vahvemmin nojautuva.

Lumene Matt Touch Syväpuhdistava Turvenaamio maksaa noin 14,90€ / 100 ml. Nyt näitä vanhan mallisia tuubeja saa edullisesti, itse maksoin omastani vain 4,90€ Robin Hoodissa. Sokoksen verkkokaupasta naamion saa nyt reilulla kympillä.

Muita turvenaamion faneja?

13 thoughts on “Lumenen ihanan tuttu turvenaamio

  1. olen kokeillut tuota mutta mun naama muuttui ihan punaiseksi aina käytön jälkeen… se ei taida kuulua siihen miten ihon pitäisi reagoida? 😀 jätin sitten suosiolla käyttämättä :S

  2. Mä fanitan myös! 🙂 Ihan jostakin teinistä asti myös käyttänyt muutaman tuubin. Nytkin on kaapissa yksi, mutta en muistaakseni oo vielä korkannut (himotus on kova), kun mulla on käytössä kaksikin Freemanin ikuisuuden kestävää puhdistavaa naamiota. Nyt kesällä tosin naama pukkaa talia niin perkuleesti, ehkä yritän tehokäyttää nuo. 😀 Tosin samaa sarjaa oleva syväpuhdistava kasvokuorinta on tällä hetkellä käytössä ja sekin on tosi hyvä (järkeni sanoo, että naamiokin pitäisi siis ottaa kaveriksi 😉 ). 🙂

    Voi apua tuo lehden naamiovertailu, huhhuh mitä asiantuntemusta! :DD

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *