Laveran luonnonmukainen aurinkovoide

Synttärikyselyssä toivottiin luonnonkosmetiikkamerkkien aurinkovoiteiden tuotearvosteluita, ja nyt sellainen olisi tarjolla. Sain vaaleaa hipiääni varjelemaan Laveralta Sun Milk SPF30-aurinkovoiteen. En ollut koskaan aiemmin kokeillut ”ekoaurinkovoiteita” joten olin jännittynyt tämän korkatessani!

Olen aiemmin ostanut aurinkovoiteeni pääosin apteekista. Suojakerroin 50 on minulle se tuttu ja turvallinen. Luonnonkosmetiikassa niin korkeaa suojakerrointa ei juuri tapaakaan, mutta suojakertoimien 30 ja 50 välinen ero UV-läpäisevyydessä on käsittääkseni vain muutamia prosenttiyksikköjä.

Ihoni on vaalea, ja se palaa helposti. Haluan myös suojella tatuointejani haalistumiselta ja ihoani rypistymiseltä, joten olen tarkka auringoltasuojautuja ja tyrkytän aurinkovoiteita aina läheisillenikin 🙂

Lavera Sun Milk SPF30 sisältää luomulaatuista auringonkukkaöljyä ja kehäkukkauutetta. Koostumus hoitaa ihoa ja tuntuu täyteläiseltä. Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden suojakerroin tulee aina täysin mineraalifiltteristä, joista suurin osa on titaanidioksidia. Ne muodostavat siis iholle UV-säteitä poisheijastavan kalvon. Mitä suurempi suojakerroin, sitä ”blokkaavampi” tämän mineraalikalvon tulee olla.

Kun aurinkovoidetta lähtee hieromaan iholle, hetken päästä se ikään kuin jämähtää kiinni. Sitä voi vielä työstää hiukan, mutta selkeä tarrautumisefekti on havaittavissa. Aurinkovoide ei ole täysin valkoista, vaan siinä on hento kellertävä sävy. Voide siis näkyy iholla vaaleana kerroksena. Kalpeissa säärissäni (kun en ole käyttänyt itseruskettavaa) tuo sävy tuo kivan ihonvärintasoituksen, ihan kun olisin sukkahousut vetänyt jalkaan. Käsivarteni ovat hiukan tummemmat joten siinä sävy erottuu vaaleampana.

Vasemmalla paljas iho, oikealla aurinkovoidekerroksella käsitelty iho

Tuoksu on tuttu Laveran monista muista tuotteista, sellainen pehmeän miellyttävä. Voide osoittautui hyvin vettä kestäväksi.

Ihon vaaleuden ulkonäköseikan voisin helposti vielä kestää, mutta sen koin aika ikäväksi että vaalea voide tahri tummia vaatteita todella helposti. Vielä muutama tunti levityksen jälkeen sävyä tarttui pienestäkin hipaisusta. Ehkä annostelin voidetta liikaa? Olen tottunut laittamaan aurinkovoidetta pihistelemättä iholle, koska mieleeni ovat jääneet varoittelut siitä että luvattu suojakerroin ei toteudu kuin reilulla kerroksella.

En suosi valkoisia vaatteita, joten Laveran voide jäänee käyttöön niille kerroille kun päälläni on maksimissaan bikinit 🙂

Lavera Sun Milk SPF30 maksaa noin 19€ / 200 ml. Lavera-jälleenmyyjät löydät täältä.

Mitä aurinkovoidetta te olette käyttäneet tänä kesänä?

Tuote saatu blogin kautta.

6 thoughts on “Laveran luonnonmukainen aurinkovoide

  1. Voi vitsi, tuo ihon ’meikkaus’ voisi olla tosi toimiva mun valkoistakin valkoisemmille jaloille! 😉 Meillä on lapsella käytössä Lovean spray, ja sitä olen itsekin nyt vartalolle käyttänyt. Tykkään tosi paljon, ja se ei ole vaatteitakaan tahrannut omassa käytössä. Lapselle levitän tosin niin paksun kerroksen, että saattaa sitä välillä tehdäkin. Mutta oikeasti, lapsi valitti tässä yhtenä päivänä näyttävänsä lumiukolta.. :’D

    1. Olen kuullut monia kehuja Lovean aurinkovoiteesta, mutta käsitin että sitä ei enää myytäisi? Toivottavasit olen väärässä, mutta ainakin Karkkipäivä-Sanni juuri mainitsi moista. Lapsille pitääkin laittaa ekstrahuolellisesti että varmasti suojaa. Nyt aurinko porottaa niin kuumasti että helposti iho kärähtää, ja ihohan ei unohda :/

  2. Oho, mikä tasoitus :O suorastaan wau. Olen myös itse kiinnostunut luonnonkosmetiikasta ja hiustenhoitotuotteista etenkin! ps. jos kiinnostaa vilkaise blogistani. Minäpä jään tänne seikkailemaan 🙂 on niin mielenkiintoista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *