Kevyt ja näkymätön aurinkosuojaspray apteekista

Ihanaa kun aurinko paistaa taas!

Sain miitin goodiebagista keväällä apteekkimerkki ACOn uuden Sun Active Body Spray SPF20-suihkeen. Tuote on ollut ahkerassa käytössä ja pullo on huvennut jo lähes tyhjäksi. Myös mieheni on käyttänyt tätä mielellään, ja hän on todella nirso aurinkosuojatuotteiden suhteen. Ei saisi lähmätä, näkyä tai tuntua rasvaiselta.

Kuvaus ACOn sivuilta:
”ACO SUN Active Body Spray SPF 20 on aktiiviselle auringonottajalle näkymätön aurinkospray vartalolle.
Kätevä spray on helppo suihkauttaa kaikista asennoista ja se levittyy helposti antaen tehokasta suojaa UV-säteitä vastaan.
Läpinäkyvä spray on hikoilun- ja vedenkestävä, ja sopii erinomaisesti aktiiviseen urheiluun auringossa.”

Sprayn koostumus muistuttaa kuivaöljyä. Se jää iholle suihkauttaessa kiiltäväksi ja öljyisen tuntuiseksi, ja itse koin parhaimmaksi hieroa tuotetta ihoon varmistaakseni tasaisen levityksen, niin se ei myöskään tuntunut enää yhtä öljyiseltä. On tärkeää antaa sprayn imeytyä iholle kunnolla ennen auringonottoa.

Pulloa voi pitää kädessä miten päin vaan, ja suihkemekanismi toimii. Kätevää kun suihkii sprayta esimerkiksi takareisiin ja selkään. Itse mekanismi on vähän jäykkä, ja korkkipainiketta saa painaa voimakkaasti ennen kuin suihketta alkaa tulla. Suihketta leviää helposti muuallekin kuin iholle, joten kannattaa suihkia tuotetta paikassa josta lattiat on helppo pestä jälkikäteen, esimerkiksi kylpyhuoneessa.

ACO on sivuillaan kivasti avannut INCI-listaa ja eri ainesosien tarkoitusta koostumuksessa. Tuotteen aurinkosuoja on siis täysin kemiallinen. Usein aurinkosuojissa yhdistetään sekä fysikaalista että kemiallista suojaa. Allaoleva listaus kopioitu siis ACOlta. Pullon INCI-listassa ainesosat ovat samassa järjestyksessä kuin listauksessa.

C12-15 Alkyl Benzoate Pehmentävä
Alcohol Denat. Liuotin
Diisopropyl Sebacate Pehmentävä
Ethylhexyl Salicylate UV-suoja
Neopentyl Glycol Diethylhexanoate Pehmentävä
Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine UV-suoja
Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate UV-suoja
Acrylates/Octylacrylamide Copolymer Kalvon muodostaja
Ethylhexyl Triazone UV-suoja
Tocopheryl Acetate Antioksidantti
 
Rasvapitoisuus: 50%          

Itse olen aika nirso aurinkovoiteiden tuoksun suhteen. Suosin hajusteettomia versioita. Tässä on jännä aurinkotuotemainen tuoksu, mutta se ei ole mikään kaikista voimakkain. Jää iholle ja vaatteisiin kyllä tuoksumaan helposti. 

ACO Sun Active Body Spray SPF20-aurinkosuojasprayta myydään apteekeissa ja sen hinta on noin 17-18€ / 125 ml. Sitä saa myös tilattua apteekkituotteet.fi-sivustolta hintaan 17,40€.

Tuote saatu blogin kautta.

4 thoughts on “Kevyt ja näkymätön aurinkosuojaspray apteekista

  1. Tää on niin huippu! Nokka nyrpistellen kokeilin tätä keväällä lehdistöpäivillä käteen, että taas yksi, joka lupaa olla tahmaamaton. Mutta jouduin myöntymään tää todella on. Ei jää yhtään sellainen nihkeä fiilis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *