Irtopuuteripohdintaa, mikä korvasi Chanelin?

Irtopuuterini loppui. Sitä tapahtuu harvoin, koska hienojakoista puuteria tarvitsee tosi vähän kerrallaan. Minua uskollisesti palvellut Chanel Poudre Universelle Libre sisälsi hulppeat 30 grammaa puuteria, ja kesti käytössäni pari vuotta.

Aloin suunnittelemaan jo hyvissä ajoin, minkä irtopuuterin ostaisin seuraavaksi. Don’t get me wrong, rakastin Chanelia palavasti ja se toimi minulla täydellisesti, mutta olen kokeilunhaluinen joten en millään halunnut ostaa samaa tuotetta uudelleen.

Chanelin lisäksi on toinen merkki, minkä irtopuuteria tasaiseen tahtiin kehutaan kauneusblogeissa ja -lehdissä. Ajattelin seuraavaksi kokeilla ylistettyä Sensain irtopuuteria. Sainkin siitä näytteen pieneen purkkiin ystävälliseltä myyjältä ihan pyytämättä.

Kosmetiikkaosastolla kierrellessäni kiinnitin muuten huomiota siihen, kuinka suuria eroja puutereiden kilohinnoissa oli. Hinnat pyörivät kaikissa selektiivisissä irtopuutereissa samalla tasolla, välillä 40-55€ mutta pakkauskoko saattoi olla hyvinkin pieni hintaan nähden. Ulkoisestihan puuterirasiat ovat samaa kokoluokkaa joten siitä ei voi päätellä mitään.

Esimerkiksi Chanelin 30 g puuteri maksaa 56€ (186€ / 100 g), Sensai taas 44,70€ / 20 g (223,50€ / 100 g) ja Diorin sisällöltään pieni 16 g rasia maksaa 58,50€ (365,63€ / 100 g)!

Testailin Sensaita noin viikon verran. Pohdin ja pähkäilin. Laitoin toiselle puolelle kasvoja Chanelia ja toiselle Sensaita ja syynäsin tarkkaan niiden eroja. Sensai oli Chaneliin verrattuna vieläkin hienojakoisempi, ja iholla näkymättömämpi. Puuteri on lähes väritöntä. Kaipasin itse vähän enemmän ihon virheitä blurraavaa valoaheijastavaa efektiä kuin mitä Sensai sai aikaan, ja ajattelin tyytyä kohtalooni ja ostaa uuden purkillisen selkeästikin voittamatonta Chanelia.

Sokoksen alennusseteli kourassani lähdin sitten ostamaan irtopuuteria. Matkalla Chanel-hyllylle poikkesin katsomaan alennuspöydän tarjonnan. Ja mitä sieltä löytyikään, puoleen hintaan.

Poikkesin täysin sivuraiteelle pitkällisen pohdintani tuloksesta, ja ostin Guerlain Les Voilettes Mineral-irtopuuterin. Sävy 12 Rose Clair sulautui ihonsävyyni täydellisesti, ja vaikutti koostumukseltaan hyvin chanelmaiselta. Tunsin oloni kyllä hyvinkin villiksi ostaessani tämän mysteerisen tuoksuvan kultamunan tutun Chanelin sijaan 😉

Pahoittelut etten osannut kuvamuokata heijastavasta kultamunasta meikäläistä ja seiniä pois 😀

Tämä puuteri oli ensimmäinen Guerlain-ostokseni ikinä. Irtopuuteri on laadultaan juuri sitä mitä halusin, jo merkin tuotekuvauskin takaa sen (linkistä pääset Guerlainin sivuille kyseisen puuterin kohdalle). Tämä jättää siis huomaamattoman, mutta ihon epätäydellisyyksiä häivyttävän puuterihunnun iholle saaden ihon näyttämään hehkuvalta, raikkaalta ja luonnolliselta.

Puuterissa on aika voimakas tuoksu, mikä oli minulle kyllä pieni totuttelun aihe. En vieläkään rakasta sitä, mutta enää se ei ole niin ärsyttävä kuin alussa. Tiedän että monet tykkäävät ”Guerlain-tuoksusta” paljonkin.

Puuterin mukana tuli samettinen vippa, mutta itse tykkään levittää irtopuuterin siveltimellä. Ecotoolsin iso puuterisivellin on ollut käytössäni jo pitkään siinä hommassa. Karistan irtopuuteria rasian kannen sisäpinnalle ja tupsuttelen siitä siveltimeen. Puuterirasian reiät saa muuten napsautettua kiinni kääntämällä tuosta mustasta reunasta. Kätevää, ettei puuteria pölise ulos reissatessa.

Guerlainin 20 g irtopuuterin normaalihinta oli 55€, mutta alepöytäbongaukseni ansiosta säästin puuteriostoksessani kaksikymmentä euroa. Guerlain osoittautui oivaksi löydöksi, ja mielelläni puuteroin ihoani tällä kultamunalla taas seuraavat pari vuotta  🙂

Mielelläni kuulisin, mikä on teidän irtopuuterisuosikkinne?

Ja hei, vielä ehtii kello 22 asti vastata synttäriarvontakyselyyn jos et ole vielä sitä tehnyt!

12 thoughts on “Irtopuuteripohdintaa, mikä korvasi Chanelin?

 1. Hyvä valinta! 😉 Musta Guerlain on parempi kuin Chanel, Dior, Clarins tai Sensai. Toki kaikki eivät välttämättä pidä sen kukkaisesta tuoksusta, mutta musta se on ihana. :p Guerlainin jälkeen paras on ehdottomasti diego dalla palman riisipuuteri, jolle ei ihan kamalasti häviä Joe Blascon väritön puuteri, joka on ihan mielettömän hienojakoista ja jättää samettisen ohuen läpikuultavan pinnan.

  1. Oi, monta suositusta sateli taas sulta, kiitos! 🙂 Clarinsin irtopuuteri minua on kiinnostanut jo aiemminkin, nyt jotenkin vähän unohdin sen. Joskus vuosia sitten en osannut nähdä eri irtopuutereiden välillä mitään eroja, mutta nyt koen suuriakin eroja!

 2. Mää en ennen päässy yhtään sinuiks irtopuuterien kanssa. Ne toi aina mun ihon kuivat kohdat esiin. Ensimmäinen irtopuuteri oli joku cliniquen. Sit jätin ne moneksi vuodeksi pois, kunnes uskaltauduin kokeilemaan IsaDoran irtopuuteria, ja nyt olen rakastunut. 🙂

  1. Mulla oli myös jokunen vuosi sitten Cliniquen irtopuuteri. Kauhistelin kuvista että kuinka ihoni näyttää jotenkin niin matalta ja vähän elottomalta ja vahamaiselta jotenkin. Se kun ei ollut lainkaan valoaheijastava. Sen jälkeen olenkin tarkoituksella etsinyt irtopuuterin jossa olisi vähän heleyttävää efektiä myös.

 3. Onpas kaunis kultamuna! Mä tykkään kovasti Sensaista, kun se toimii niin hyvin kuivalla iholla ja purkkia vilkaisemalla en taida ainakaan vuoteen edes päästä kokeilemaan mitään muuta.. 🙂

 4. Olen tykännyt Sensaista, mutta käytän varmaan loppuelämäni Kryolanin irtopuuteria, jota sain koulun ja erään toisen bloggaajan kautta järjettömän suuret purkit. Tuo Guerlain kyllä houkuttelisi. Rakastan Guerlainin tuoksuja meikkituotteissakin (taisin kirjoittaa tasan näin tulevaan postaukseeni…). Ne ovat osa elämystä 😉

 5. Sensai! <3 Se on kyllä niin älyttömän hienojakoinen ja mukana tuleva vippa on niin ihanan ylellinen että en varmaan muuta halua enää ikinä käyttää. Tai no, totta kai seuraavan testattavan pitää olla joku eri, koska pitäähän sitä kokeilla… 😀

  Ymmärrän ton rebel-tunteen kun meneekin ostamaan jotain ihan muuta kuin sitä tuttua ja turvallista! Huh, on kyllä elämä ihan reunalla olemista sen jälkeen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *