Menneen talven ihonhoitosuosikkini

Kevät on virallisesti täällä. Nyt katson vähän taaksepäin menneeseen talveen, ja käyn läpi talven suosikkituotteeni. Mennyt talvi oli ihoni kannalta ennätysvaikea. Kasvojeni iho herkistyi äärimmilleen, ja sain käydä jatkuvaa tasapainoilua hoitotuotteiden kanssa. Ihoni pukkasi finnejä ja kuivui röpelöiseksi samaan aikaan, ja reagoi kaikkeen voimakkaasti punoituksen ja kuuman polttavan tunteen saattelemana.

Tässä siis se toimivin kasvojenhoitocombo mikä oli ahkerassa käytössäni. Nyt purkit ovat luonnollisesti tyhjänpuoleisia jo 🙂

Dr.Hauschkan Herkän ihon naamio on aivan ihanan tuhti kosteuttava naamio. Totesin tämän olevan ehdoton saunomisen jälkeen. Jossain vaiheessa talvea jouduin pitämään taukoa saunomisesta kokonaan, koska ihoni herkistyi siellä niin paljon. Kun hokasin ottaa Hauschkan käyttöön saunan päätteeksi, ihoni rauhoittui tasaväriseksi nopeasti. Ensi talveksi ostan tätä varmasti uudelleenkin. Naamion hinta on 38,55€ minkä koen arvokkaaksi, mutta tuote on niin toimiva että kyllä sen maksankin sitten. Alkutalvesta kirjoitettu postaukseni löytyy täältä. Tuote on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Frantsilan Midsummer Rose Ravitseva kasvovoide oli käytössäni aamuin illoin. Frantsila-postauksessa kirjoitin voiteen olevan täyteläistä, mutta todella nopeasti imeytyvää. Iho jäi himmeän mattapintaiseksi, mutta ravituksi. Kun iho oli kuivimmillaan, käytin voiteen alla seerumia aamuin illoin. Tämäkin tuote täyttää luonnonkosmetiikan kriteerit.

Dermalogica Skin Hydrating Booster pelasti kuivat silmäluomeni. Sain siis punoittavaa, hilseilevää atooppista ihottumaa silmäluomiini ja silmien ympärille. Hydrocortisonia ei saisi laittaa silmien ympärille, mutta kokeilin sitäkin tuloksetta. Hajusteetonta Hydrating Boosteria saa ihan luvan kanssa laittaa silmäluomillekin, ja tämä poisti hilseilyn. En olisi pärjännyt ilman tätä tuotetta ollenkaan. Kulutin oman pikkupulloni loppuun talven aikana, mutta onnekseni Kvartsiharakka-blogin Johis lahjoitti Kahvia ja kosmetiikkaa-blogin arvonnasta voittamansa pikkupullon käyttööni. Normaalikokoisen 30 ml Boosterin hinta on jotain 80€ luokkaa. Hydrating Booster levittyy todella liukkaasti, ja yksikin tippa riittää isolle alueelle.

Clarins Hydra-Quench Intensive Serum Bi-Phasen sain helmikuussa blogimiitistä, ja se nousi nopeasti Dermalogican rinnalla suosikkiseerumikseni. Erittäin tehokas kosteuttaja joka imeytyy iholle nopeasti. Tästä tuotteesta kiinnostuin alkujaan luettuani siitä kehut Pieni nutturapää-blogista (linkistä pääset itse postaukseen). Tämäkin on todella riittoisaa. Eikä ärsyttänyt ihoani!

Ylimääräistä kasvojenpesua välttelin koko talven, koska herkkä ihoni ei talvella pidä vedellä lotraamisesta. Aamulla pyyhin ihon Eucerinin kasvovedellä, mutta en ota sitä kuvaan koska se ei ollut mitään suosikkimateriaalia 😉 Illalla pesin meikit pois Lieracin puhdistusöljyllä. Voimakkaan hedelmäisestä tuoksustaan huolimatta se ei ärsyttänyt ihoa enempää kuin muutkaan.

Öljymäiset putsarit ovat loistavia, koska ne poistavat pitkäkestoisenkin meikin todella tehokkaasti mutta ne eivät kuivata ihoa. Putsaria hierotaan kuivalle iholle, ja se huuhtoutuu pois helposti vedellä. Lieracin putsaria myydään apteekeissa ehkä noin parillakympillä. Oman pulloni tilasin aikanaan Strawberrynetin alesta.

Mitkä olivat teidän lempituotteenne viime talven ihonhoidossa?

8 thoughts on “Menneen talven ihonhoitosuosikkini

  1. Mulla muuten ensimmäistä kertaa menneenä talvena naaman iho oikeasti kuivui todella paljon. Yleensä oon pärjännyt talvisinkin samoilla rasvoilla kuin kesällä, mutta ehei tänä talvena! Onneksi löysin tuon Derma E:n antiseptisen rasvan, joka tarpeeksi paksu ja kosteuttava myös.

  2. Dr. Hauschkan herkän ihon naamio pitää muistaa ehdottomasti testata!

    Omat suosikit: Bakelin Malic-seerumi ja Oxyregen -voide, Dr. Hauschka Kiinteyttävä Naamio, mä olen edelleenkin aivan varma, että Bakelin käyttö vaikutti siihen, että mun naama ei hilseillyt niiden pahimpien pakkasten aikaan, kun testijakso ajoittui siihen. 🙂

  3. Minä en mitään tehokosteutusta tarvitse, mutta talvella hilseilee iho mullakin. Sain BeautyBaysta luksusnäytteenä joskus Peter Thomas Rothin aloe vera -naamion, joka antoi avun kuivuuteen :).

  4. Tosi kiva, kun tuo Skin Hydrating Booster pääsi sun luo hyvää kotiin, jossa sille on oikeasti käyttöäkin 🙂

    Mun pelastus talven aikana oli siitä samasta Dermalogican palkintosetistä tullut kosteuttava naamio. Mullakin iho vähän kuivui talvella ja tuo naamio teki siitä joka käytöllä paremman näköisen ja tuntuisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *