Bio2You-luomutyrni-ihonhoitotuotteet

Tyrnin antioksidanttipitoisuus on monelle suomalaiselle tiedossa oleva asia. Jotkut nauttivat tyrnikapseleita sisäisesti, mutta sitä voi käyttää myös ihonhoidossa. Latvialainen luonnonkosmetiikkamerkki Bio2You, jonka tuotteita sain maahantuojalta kokeiluun, on yksi tyrninsiemenöljyä tuotteissaan käyttävistä yrityksistä. Tyrnin kuvat koristavat tuotteiden pakkauksiakin. Bio2Youn tyrninsiemenöljy tulee muuten Suomesta!

Sain kokeiluun maahantuojalta Bio2Youn Organic Facial Cleanser-kasvojenpuhdistusaineen ja Organic Nutritive Seabuckthorn Cream with Panthenol-kasvovoiteen. 

Tyrnin voimakkaista terveysvaikutuksista kertoo jotakin se, että se sisältää kymmenen kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini, neljä kertaa enemmän E-vitamiinia kuin auringonkukansiemenet ja kolme kertaa enemmän A-vitamiinia kuin porkkana. Tyrni sisältää runsaasti rasvahappoja, antioksidantteja, hivenaineita ja karotenoideja. Tyrniöljy on on tyrnin arvokkain osa, ja sitä Bio2Youn kosmetiikkatuotteissa on käytetty. Kun kärsin talvella atooppisen ihon oireista, minulle suositeltiin sisäisesti nautittavia tyrninöljykapseleita, ne kuulemma auttavat monilla atoppikoilla ihon kuivumiseen ja ärtymiseen.

Bio2Youn tuotteilla on kansainvälinen ICEA-luonnonkosmetiikkasertifikaatti. Merkin tuotteet lanseerattiin Suomessa syksyllä 2011, mutta itse en ollut kuullut merkistä aiemmin. Brändi on Latviasta, mutta tuotteet valmistetaan Italiassa.

Tuotteet on pakattu mattapintaisiin lasipulloihin, joissa on pumppuannostelu. Pitkät ja kapeat pullot ovat nättejä ja jotenkin kokoaan isomman näköisiä. Pullot ovat lasisina tietenkin aika painavia, mikä osaltaan tuo arvokkuuden tuntua mutta ei ole esimerkiksi reissatessa niin kätevää.

Organic Nutritive Seabuckthorn Cream with Panthenol-kasvovoide eli Bio2Youn suomentamana Orgaaninen ravitseva pantenoli tyrnivoide sisältää paljon ravinteikkaita ainesosia. Heti INCIn alkupäässä komeilee arganöljy, itse tyrniöljy (Hippophae Rhamnoides Oil) on vasta 12. ainesosa. Nimessä mainittu Panthenol on vitamiini B5:n johdannainen, jota hyvin yleisesti käytetään ihonhoidossa sen kosteutta sitovan ja hyvin imeytyvän luonteensa vuoksi.

Bio2You Organic Nutritive Seabuckthorn Cream with Panthenol INCI

Voide sopii käytettäväksi sekä päivällä että yöllä. Tykkäsin siitä että tuoksu on todella mieto, mutta miellyttävän hedelmäinen. Voiteen koostumus on helposti levittyvä ja  suhteellisen ohut mutta keveyteensä nähden hyvin kosteuttava. Voide imeytyy ihooni nopeasti, ja päälle on hyvä levittää meikkipohja. Mikään mattavoide tämä ei ole, joskaan iho ei jää erityisen kiiltäväksi. Oma ihoni on määritelmältään lähimpänä herkkää pintakuivaa sekaihoa. Herkkä ihoni ei ärsyyntynyt lainkaan, voide sopi iholleni mainiosti.

Kasvovoiteen hinta on noin 26,50- 29,90€ / 50 ml.

Organic Facial Cleanser eli Orgaaninen kasvojen puhdistustuote sisältää runsaasti kuivaa ihoa hellivää manteliöljyä. Sen mainitaan kuitenkin myös sopivan loistavasti epäpuhtaalle iholle ihohuokosia supistavan vaikutuksensa ansiosta.

Tuotelupaus valmistajan sivuilta:
”Puhdistaa ihoa liasta, kosmetiikasta sekä kuolleista soluista. Näin se edistää uusien ihosolujen syntymistä. Sillä on rauhoittava vaikutus ja tulehduksia vastustavia ominaisuuksia. Ravitsee ja antaa pitkäaikaisen mukavan tunteen sekä tekee ihosta pehmeän ja joustavan.”

Bio2You Organic Facial Cleanser INCI

Maitomainen putsari on iholle lempeä, mutta puhdistaa pysyvänkin ihomeikin vaivatta. Koostumus on ohut ja helposti levittyvä. Pumppu annostelee tuotetta aika vähän kerrallaan, ja koko kasvoille olen käyttänyt kahdeksankin painallusta putsaria. Tuoksu on tässäkin tuotteessa mieto.

Olen levittänyt sen kuivalle iholle pyöritellen ja emulgoinut pois. Hieron siis vielä uudelleen tuotetta kasvoilla hetken märillä käsillä  ja huuhdon pois. Käytän vedenkestävää silmämeikkiä, joten poistan sen aina erillisellä puhdistusaineella. Kokeilin kuitenkin hieroa tätä silmien alueellekin, eikä kirvellyt ollenkaan.

Organic Facial Cleanserin hinta on noin 27-30,50€ / 100 ml.

***

Kaikenkaikkiaan tykkäsin siis tuotteista todella paljon. Superherkkä ihoni oli rauhallinen ja kostetutettu koko testijakson ajan, ja mielelläni käytän näitä tuotteita jatkossakin.

Minun täytyy kuitenkin sanoa, että olisin toivonut sen mainostetun tyrniöljyn olevan hiukan ylempänä INCI-listoissa. Sarjan antioksidanttiseerumissa, jossa olettaisi olevan reilusti sitä itseään, tyrniöljy löytyy muiden öljyjen jälkeen INCIn loppupäästä. Toki tuotteet voivat olla (ja ovatkin!) todella tehokkaita, mutta jos yksi ainesosa nostetaan näin voimakkaasti esiin tuotteiden nimissä, pakkauksissa ja mainonnassa, kyllä sitä tulisi olla reilusti tuotteiden sisällössäkin. Tämä on kuitenkin todella yleistä kosmetiikkateollisuudessa, siksi kannattaakin kurkata INCI-listoja itse jotta tietää mitä hankkii 🙂

Charming Nails-blogissa on kokeiltu myös merkin tuotteita (jo pari vuotta sitten), postaus löytyy täältä, käykäähän kurkkaamassa!

Bio2Youn tuotteita myyvät Bio2Youn verkkokauppa, Apteekkituotteet.fi sekä nämä jälleenmyyjät.

Merkin omasta verkkokaupasta saa muuten nyt 20% alennusta koodilla TUTUSTUMISTARJOUS 30.4 asti, ja postikuluja ei ostoksiin lisätä. Minä en saa mitään provikkaa alennuskoodin käyttämisestä.

Marcolino relaa

Tuotteet saatu blogin kautta testiin. Mielipiteet ovat omiani.

8 thoughts on “Bio2You-luomutyrni-ihonhoitotuotteet

  1. Pisti kyllä kiinnostamaan tuo puhdistuaine. Etenkin jos se on ihan ok silmillekin, yleensä kun kaksoispuhdistuksen ekassa vaiheessa tykkään putsata samalla aineella silmä- ja kasvomeikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *