Uusi hiustenkuivaajani

Olin jo pitkään ihan ääneenkin toivonut, että vanha hiustenkuivaajani hajoaisi että pääisin ostamaan jonkun uuden paremman tilalle. Vihdoin minua lähes kymmenen vuotta palvellut 17€ aikoinaan maksanut Babylissin hiustenkuivaajani vetäisi viimeisen henkäyksensä ja pääsin innoissani hiustenkuivaajakaupoille.

Remingtonin vempaimet kiinnostivat minua, mutta merkin valikoima käymissäni kaupoissa oli kehnohko. Niitä hienoimpia hifistelymalleja ei ollut lainkaan. Kävin siis kahdessa Expertissä ja Anttilassa ja päädyin lopulta ostamaan (merkkiuskollisena näköjään) Anttilasta Babylissin Prosilence 2200W-mallin. Hintaa tällä oli 42,95€.

Olin jo henkisesti varautunut maksamaan jopa 80€, joten halvalla päästiin. En kauppakierroksellani nähnyt yhtäkään yli neljänkympin hintaluokan ylittävää fööniä, ehkä Sokoksella olisi ollut niitä kalliimpiakin.

Päädyin tähän malliin koska
a) tehoja on 2200W, olen kuullut että alle 2000W ei kannata ottaa,
b) tämä on tehty Italiassa (monet muut ovat Kiinasta),
c) lupasi olla hiljaisempi (jopa 50% hiljaisempi kuin merkin ”professional-mallisto”),
d) edellinenkin Babyliss kesti noin kauan vaikka oli halpis,
e) tässä on ”joku hieno moottori” jonka pitäisi olla kestävä 😉

No, ei tämä kyllä hiljainen ole 😀 Ihan sama äänentaso kuin siinä vanhassakin. Mutta täytyy ottaa huomioon, että se vanha fööni oli vain 1300W joten suhteessa tämä on hiljainen 🙂 Kissat olivat aivan kauhuissaan kun käytin tätä ensimmäistä kertaa. Ääni oli luja, mutta erilainen kuin vanhassa föönissä. Kun kissat eivät nähneet mistä ääni tuli, ne olivat tosi peloissaan pitkän aikaa. Raukat. Sitten kun näkivät minut mölynlähdettä käyttämässä, tuijottivat vain silmä kovana mutta eivät enää niin paniikissa 🙂

Tässä on tuollainen ripustuslenksu, mikä on todella jees koska nyt hyllyyn tulee lisää tilaa purkeille kun saan hiustenkuivaajan roikkumaan pyyhkeiden viereen naulakkoon.

Halusin myöskin että viileän ilman puhalluksen saisi päälle ilman että tarvitsisi koko ajan painaa sitä kylmänappulaa. Se karsi aika monet mallit pois.

Hiukset kuivuivat tämän kanssa huikeasti nopeammin kuin sillä lähes puolet tehottomammalla vanhuksellani (tuliko yllätyksenä?). Näissä uusissa fööneissä mainostetaan jotain ioni-juttuja (ionisaattoreita?), joiden pitäisi siis vähentää hiusten sähköisyyttä. Hiukseni eivät ole sähköistyneet sen vanhankaan föönin kanssa, joten tuon tehoa en osaa arvioida.

 Nettikaupoista en juuri tätä mallia löytänyt, joten taitaa olla joku vanhempi.

Ylipäätäänkin hiustenkuivaajaostoksilla kannattaa kiinnittää huomiota tehon lisäksi siihen, miltä fööni tuntuu kädessä, miten nappulat on sijoiteltu, johdon pituuteen, takuuaikaan (tässä oli kolme vuotta, joissain malleissa jopa viisi vuotta), lämpötilan säätömahdollisuuksien määrään ja tietenkin ulkonäköön 😉

Kuinka paljon olenkin tuhlannut aikaa elämästäni hiustenkuivaamiseen, kun sen voi tehdä näinkin nopeasti tehokkaalla vempaimella!

RIP!

Hei hei vanha sininen föönini, ei jää ikävä!

Marilyn olis valmis reissuun

12 thoughts on “Uusi hiustenkuivaajani

 1. Mullaki on joku tollanen BaByliss -kuivaaja, itse asiassa aika paljon saman näkönen kuin tuo sun 🙂
  Oon tykänny hirveästi. Sellasilla pienillä tehottomilla röpöstyksillä menee tunti ennen kuin pitkän tukan saa kuivaksi -.-
  Eli teholla on väliä!

 2. Mulla on ihan surkea hiustenkuivaaja, mutta onneksi en tarvitse sitä kuin ehkä kerran vuodessa ja fööni on ihanan turkoosi ja pilkullinen! 😀 Miten muuten saat hiukset föönattua kuivaksi ilman, että otsatukka sojottaa ihan mihin sattuu? Mun otsatukasta tulee aina föönatessa sellainen ihme lippa, se ei vaan millään suostu kaareutumaan kauniisti…

  1. Mä yleensä annan tukan kuivahtaa jonkun aikaa ennen kuivaajan käyttöä. Otsiksen hoitelen vikana, eikä se yleensä siinä vaiheessa enää ole kovin kostea. Pidän fööniä alaviistoon niin että kampaan samalla puhalluksen suuntaisesti, mikään pöyhiminen ei tässä piiloafrossa toimi lainkaan 🙂 Suoristusraudalla sitten yleensä taivutan otsista vähän pyörölle, varsinkin nyt kun se on varsin ylikasvanut 🙂

 3. Hih, täällä ollaan kuule samojen perimmäisten kysymysten äärellä, mullakin on valmisteilla postaus uudesta föönistä 🙂 Ja mun vanha on vielä paljon kämäsempi kuin tuo sun 😀

 4. Kiva että löysit hyvän hiustenkuivaajan noin edullisesti! Olin juuri BaBylissin infossa, ja pitikin vinkata että niissä on nimenomaan Outi Brouxinkin neuvomat tehon ja lämmön säätimet sekä ionisaattori. Sekä kuulemma ammattilaistason moottori, joten tehoa pitäisi riittää! 🙂

 5. Jee mullakin on nyt uusi hiustenkuivaaja! 😀 Kovasti syynäsin tätä postaustasi tänään ennen ostopäätöstä. En löytänyt tätä samaa, mutta ihan kivan korvaavan kuitenkin. 🙂 Huomasin muuten, että miehen luona on tuollainen ihan samanlainen kuivaaja kuin tuo sun vanha. Se joutaa myös roskiin, koska ei toimi enää kunnolla.

  1. Jee, onnea! 🙂 Kirjoitahan sitten postaus uutuudestasi kun olet ehtinyt siihen tutustua. Tuo oma föönini oli halvin mikä Gigantista silloin löytyi kun männävuosina sellaista ostin, eli on miehesi ollut tarkan markan mies myös 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *