Moroccanoilin kosteuttavat hiustenhoitotuotteet

Kirjoitin aiemmassa Moroccanoilin lämpösuojaa käsittelevässä postauksessani, että en lämmennyt Moroccanoilille sen rantautuessa Suomeen jokunen vuosi sitten. Olin vähän epäluuloinen, että mikäs tämä nyt on. Brändi oli näkyvästi esillä kampaamojen näyteikkunoissa, ja myös blogeissa sarjan tuotteita käsiteltiin. Lopultahan kiinnostuin niitä kovasti. Lämpösuojapostauksessa huokailin myös julki toiveeni päästä kokeilemaan sarjan muita tuotteita. Toiveeni toteutui kun sain tämän trion kokeiltavakseni PR-toimistolta.

Moroccanoilin kosteuttavat shampoo ja hoitoaine vaikuttivat kuvauksensa perusteella sopivimmilta hiustyypilleni. Hiukseni ovat lasimaiset, mutta kihartuvat. Leikkaan lyhyehköjä hiuksiani säännöllisesti ja värjään niitä kasviväreillä, joten kunto on ihan hyvä. Lämpökäsittelen niitä kuitenkin päivittäin, joten kosteutus on enemmän kuin tarpeeseen. Sain myöskin sen Moroccanoilin ehkä kuuluisimman tuotteen, eli hiustenhoitoöljyn viimeistelemään hiustenhoitorutiinin.

Kosteuttava shampoo on väriltään valkoista ja koostumukseltaan tiivistä. Siten se on suhteellisen riittoisaa. Jos hiukset ovat kovin likaiset, ensimmäisellä pesukerralla shampoo ei vaahtoa juurikaan. Näin olen huomannut käyvän monien shampoiden kanssa. Silloin useimmiten pesen vielä pienemmällä määrällä toiseen kertaan, jolloin sitä vaahtoakin tuppaa tulemaan jo runsaasti.

Shampoo ei takuta paljoakaan, mutta ei myöskään jätä hiuksia sellaiseksi valmiiksi hoidetun liukkaan tuntuisiksi. Se ei mielestäni latista hiuksia, tosin ne eivät jää erityisen tuuheiksi tai ilmaviksikaan. Pesuteho on hellä, ja muutaman kerran olen todennut pesun jälkeisenä aamuna hiuksia muotoillessani takaraivon tyvihiuksiston vähän lähmäisen oloiseksi. Ei mitään mistä ei olisi hiuspuuterilla selvitty. Hiusten pesu pää alaspäin auttoi huomattavasti, en siis ilmeisesti vain osannut pystypäin vaahdottaa tätä tarpeeksi tarkasti hiuksiin.

Moroccanoil Kosteuttava Shampoo INCI

Moroccanoilin kosteuttava hoitoaine on pakattu shampoosta erottuakseen valkoiseen pulloon. Erittäin hyvä tälläinen selkeä värikoodaus, jos hiustenpesijä sattuu olemaan todella huononäköinen. Itselläni ei sitä ongelmaa siis ole, mutta aina tulee mietittyä näitä asioita näkemisen kannalta myöskin.

Hoitoaine on myöskin tiivistä, ja erittäin siloittavaa. Dimethicone eli silikonivalmiste on INCIssä heti veden jälkeen, ja mainostettu arganöljy on kahdeksas. Sitä ennen INCIstä löytyy hajusteita sekä hiuksia pehmentäviä ja koostumukseen vaikuttavia ainesosia. Pyrin yleensä välttämään silikonia hoitoaineissa (ja erityisesti shampoissa) näin korkealla INCIssä.

Sileää ja pehmeää tavoitteleville tämä hoitoaine on aivan ässä. Koostumus on todella riittoisaa ja liukkaasti levittyvää. Annostelun kanssa sain olla tarkkana, less is more. Täytyy kuitenkin sanoa, että minun hiuksilleni tämä on turhankin siloittavaa. Olen todennut itselleni parhaimmaksi käyttötavaksi vuorotella tämän ja vähemmän siloittavan hoitoaineen kanssa vuoropäivin.

Sekä shampoon että hoitoaineen pakkaukset ovat helppoja käsitellä. Flippikorkki on toimiva, ja mattapintainen muovipullo pysyy märissäkin käsissä hyvin.

Moroccanoil hoitoöljy on pakattu ruskeaan lasiseen pumppupulloon. Pumppu annostelee öljyä hillitysti, mikä on todella hyvä koska tätä ei tosiaankaan tarvise paljoa kerrallaan, ainakaan minun hiuksiini. Pitkä ja huokoinen hius varmasti imee enemmän tuotetta.

Öljy on väriltään tummankeltaista, ja koostumus on paksuhkoa. Tuoksu näissä kaikissa Moroccanoilin tuotteissa on sama. Sitä on vähän vaikea kuvailla, ehkä vähän myskinen. Mieheni itseasiassa pani tuoksun merkille, kun pesin hiukseni ensimmäisiä kertoja Moroccanoilin tuotteilla. Hän sanoi että kylpyhuoneessa haisi ihan miesten saunaosastolta 🙂

Moroccanoilin hiustenhoitoöljy on, kuten lähes kaikki muutkin hiustenhoitoöljyt, sekoite öljy(j)ä ja siloittavia silikoneja. Toimiva resepti, erittäin pienikin määrä tätä öljyä pehmentää ja siloittaa kuivia hiuslatvoja tehokkaasti. Öljyä voi lisätä hiuksiin ennen pesua suojaamaan latvoja, pesun jälkeen pehmentämään ja siloittamaan, tai kuiviin hiuksiin pesujen välillä viimeistelemään ja meikkaamaan hiuksia terveemmän ja sileämmän näköisiksi. Tämä myös saa hiukset kuivumaan nopeammin, mistä ei ole yhtään haittaa föönauspuuhissa.

Moroccanoil hiustenhoitoöljyn INCI

Minun suht hyväkuntoisille hiuksilleni nämä ovat yhdessä käytettynä liian tuhti combo. Erikseen, vähemmän hoitavien tuotteiden kanssa käytettynä kuitenkin minullekin todella toimivia. Moroccanoililla on siis eri tuotelinjat olemassa erilaisille hiustyypeille, näitä kosteuttavia suosittelen erittäin kuiville ja vaurioituneille hiuksille jotka kaipaavat siloitusta, kiiltoa ja pehmyttä.

Tuotteiden hinnat:
Shampoo 24€ / 250 ml.
Hoitoaine 26€ / 250 ml.
Hiustenhoitoöljy 49€ / 100 ml.

Moroccanoilia voi ostaa Stockmannilta ja näiltä jälleenmyyjiltä.

Translation: Moroccanoil’s Moisturizing hair care products made my hair feel really smooth and slick. Not a big fan of the musky scent, but it’s definitely tolerable. Hightly recommendable to hair that’s coarse, dry and in need of some smoothing TLC.

Tuotteet saatu blogin kautta. Mielipiteet ovat omiani.

8 thoughts on “Moroccanoilin kosteuttavat hiustenhoitotuotteet

  1. Aika hassu tuo hoitoöljyn ainesosaluettelo? Alku pelkkää silikonia : D Mä jotenkin kuvittelin Moroccanoilin perustuvan aika vahvasti siihen arganöljyyn ja sen pelaavan nimenomaan sen öljyn hoitavuudella. Jotenkin tälläisten kanssa tuntuu, että olisi vaan hyvä palata back to basics. Luulen, että ihan tavallisella luomushampoolla ja arganöljyllä saisi yhtä hyvän ellei paremmankin lopputuloksen.

    1. Jotkut hiustyypit taas kaipaavat silikonin siloitusta, mutta pohdintasi kuulostaa musta ainakin hyvinkin oikeansuuntaiselta 🙂 Mulla on itseasiassa arganöljyä, mutten ole koskaan kokeillut sitä hiustenhoidossa.

    2. Laita hei seuraavalla kerralla reippaasti kuiviin latvoihin öljyä, anna vaikuttaa joku vartti ja sitten pesu! Does wonders!

  2. Nämä on parasta mitä tiedän. Hassua kyllä, nimenoman nuo kosteuttavat shampoo ja hoitoaine tekevät mun hiuksista tuuheammat kuin mitkään muut tuotteet ikinä. 🙂 Silikoni-öljy -seokset tekevät myös ihmeitä latvoille – pelkät luonnonöljyt yksinään eivät ainakaan tässä päässä tee yhtään mitään, ilman silikonia arganöljy ei juurikaan silota eikä pehmennä ainakaan vaalennettua hiusta. Hoitaa kyllä tavallaan, mutta ei aja sama asiaa lainkaan kuin nämä seokset. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *