Hiusharjahöpinää

Meikki on helpompi tehdä kunnollisilla, asiaan sopivilla siveltimillä ja sama pätee hiuksiston muotoiluun. Kun välineet ovat hiusmallille sopivat, on se hiusten käsittelykin helpompaa. Itse heräsin hiusharjojen erilaisten muotojen merkitykseen oikeastaan vasta silloin, kun leikkautin pitkät hiukseni polkkapituuteen ja aloin muotoilemaan niitä.

Alla näkyy aktiivikäytössäni olevat hiusharjat. Näiden lisäksi käytän myös otsatukkaani kampaa, mutta siitä ei tullut otettua kuvaa. Se on ihan perus muovinen versio, jossa on harvempaa ja tiheämpää piikkirivistöä. 

Tuo varrellinen musta yksilö on nimeltään Paul Mitchell 413 Sculpting Brush. Olen tilannut sen Lookfantastic.comista, maksaa noin yhdeksän euroa. Se on ollut käytössäni nyt 1,5 vuotta. Tämä harja sopii juuri sopivasti föönaushommiin.

Jos kuivaan hiukseni höyhytellen pää alaspäin, tuloksena on kamala taipuileva kiharapesä. Harja on siis tärkeä osa föönaamistani. En koskaan jaksa kuivata hiuksiani osioittain, niin että nostelisin pinneillä osan hiuksista pois tieltä. Siinä on myös syy, miksi en ole oikein tykästynyt sellaisiin pyöröharjoihin. Sain vastikään blogimiitistä tälläisen Moroccanoilin pyöröharjan, mutta paksut hiukseni pitäisi jakaa useisiin osioihin että sen kanssa pystyisin föönailemaan. Olen tyytyväisenä käytellyt Paul Mitchelliäni, sen läpi menee paksukin kerros hiuksia ja sen koko tuntuu sopivalta.

Tämä pinkki kaveri on takkuharja Tangle Teezer Original. Olen ostanut sen nelisen vuotta sitten, silloin kun Tangle Teezerit nousivat yleiseen tietoisuuteen. Nämä Tangle Teezerit ovat nimensä mukaisesti takkujen poistamiseen aivan ässiä. Nuo eripituiset harjakset ovat hyvin taipuisia, joten harja ei revi hiuksia. Juuri siksi että harjakset ovat aika lyhyitä ja eripituisia, tämä harjaa suht kapean osion hiuksista kerrallaan. Kaikki eivät siitä syystä välttämättä lämpene näille, mutta itse olen tykkäillyt. Tosin nyt kun hiukseni ovat lyhyemmät ja aika hyväkuntoiset, sellaisia maailmanluokan supertakkuja harvoin tulee.

Tämän kullanvärisen matka-Tangle Teezerin sain vastikään kokeiluun Beautifyltä. Se eroaa pinkistä äitihahmostaan pienemmällä koolla, ja piikkejä suojaavalla kannella. Tämä kulkee helposti tarvittaessa mukana käsilaukussakin.

Tangle Teezereistä on olemassa useita värejä ja kuoseja. Tangle Teezerin sivuilta näet ne kaikki. Näitähän on jo kopioitu ahkerasti, ainakin Glitterissä on varrellisia ”kopioita” saatavilla.

Sitten yksi juttu vielä, eli harjojen peseminen. Hiusharjat pysyvät parempana pidempään jos niihin kertyneet töhnät pesee säännöllisesti pois. Paul Mitchellin harjaani alkaa ainakin jo parin viikon käytön jälkeen kertyä muotoiluaineita sen verran, että pesen sen ja samalla muutkin hiusharjat ja -kammat. Ensin irtohiukset harjoista pois, sitten tiskialtaaseen Fairyä ja harjat sinne hetkeksi lillimään. Olen itse ihan sormin hinkutellut kököt irti, kynsiharjastakin voi olla apua. Nuo Tangle Teezerit on tosi helppo pestä kun harjakset ovat niin lyhyitä ja taipuisia.

Sellaisia jouhiensukijoita meikäläisellä käytössä. Millaisia hiusharjoja te käytätte? Oletteko huomannut eroa erilaisissa harjoissa? Kuinka usein harjanne pääsevät pyykille?

24 thoughts on “Hiusharjahöpinää

 1. Hyvällä harjalla on kyllä merkitys. Itse vannon edelleen Mason Pearsoneiden nimeen, ei vaan ole niiden voittanutta. Harjan puhdistan kerran viikossa, toki irtohiukset otan jokaisen harjauskerran jälkeen irti, mutta kunnon puhdistus harjan omalla puhdistajalla tapahtuu kerran viikossa. En ole ikinä voinut käsittää, miten joidenkin harjat ovat ihan törkeessä kunnossa. 😀

 2. Mulla on ihan perusharjoja, luonnonharjaksilla varustettu ja se Glitterin kopio-Tangle Teezer. Kaks jälkimmäistä on tällä hetkellä suosikkeja, hellävaraisimmat.

 3. Mun ystävä vinkkas mulle kun ostin oman Tangleni, että lilluttaa sitä sellasessa tekareiden puhdistustabletissa niin lähtee puhtaaksi. 😀 Villi ajatus. Mulla on just toi matka Tangle, mut se ei jotenkin istu mun käteen kauheen hyvin. Pitää käydä siellä Glitterissä killittelemässä sitä varrellista kopioo.

 4. Tangle Teezer on kyllä ihan paras! Mulla on oma peruspinkki, sitten se lasten kukkaversio, ja miehellä oma miehekäs musta, pitkälettinen kun on. 😀

  1. Mun mielestä se on hyvä-ja luulen että lapsen pikkukäteen se sopii vielä paremmin! Mutta kyllä se aikuiseenkin tassuun istuu hyvin 😀

 5. Meillä on töissä semmoinen juuresten pesuharja / pesuharjan näköinen (tiski)harja käytössä eli sellainen vähän litteämpi versio kuin normaalit tiskiharjat (olipa karmee lause..). Toimii harjojen pesuissa tosi hyvin 🙂

 6. Mä oonkin miettinyt, että miten mä pesisin mun harjat, kun yleensä vaan heiluttelen niitä veden alla. Tänään taidankin koittaa Fairyssä lillutella niitä, kiitos vinkistä! 🙂

 7. Selvitän hiukset suihkussa TT:lla, mutta kuivaan tukkaan en sitä voi sähköisyyden takia käyttää. Tosin polkkatukkaisena en muutenkaan harjaa hiuksia pesujen välillä. Hiusten ollessa pitkät, käytin Mason Pearsonin harjaa. Föönauksessa käytän keraamista pyöröharjaa. Pitäisi varmaan joskus putsata se.. 🙂 Siitä on niin ärsyttävä yrittää saada hiuksia irti!

  1. No niistä pyöröharjoista saa kyllä ihan repimällä repiä hiuksia irti, varsinkin jos pääsevät kertymään.. Jaatko sä hiukset osioihin kun käytät sitä keraamista pyöröharjaa? Mä en kyllä onnistunut tekemään sillä mitään kun kokeilin ellei olisi mennyt ihan litteä hiusosio kerrallaan.

  2. Mä jaan hiukset yleensä kahteen osioon eli nostan vaan päällihiukset ylös. Jos jaksan hifistellä, niin kolmeen. 😀 Mulla on paljon tukkaa, mutta se on kovin hentoista. En osannut föönata pyöröharjalla ennen kuin leikkautin tukan lyhyeksi. Nyt kun tekniikka on hallussa, niin ehkä sujuu pitkälläkin tukalla, mutta sen varmaan joutuu jakamaan useampiin osiin.

 8. Mulla myös normi ja matkakokoinen Tangle Teezer. Käytän niitä märkiin hiuksiin, muuten sudin ihan leveällä normiharjalla menemään.

  Mun kaverilla on sellainen oikein kunnon takku-afrohiuksinen lapsi, jolla sattui aina normaalilla harjoilla harjaaminen. Mä mainostin sille TT:tä, se hommas sellaisen, eikä satu yhtään enää! Eli soveltuu tosi hyvin myös ihan afron sukimiseen. 🙂

  1. Vautsi, kiva kuulla 🙂 Muistan itse lapsena että hiustenharjaaminen oli tosi inhottavaa kun se sattui. Lapsien hiukset taitaa vielä takkuuntuakin aika helposti. Eli en ollut ihan metsässä kun mietin lapselle lahjaksi tuollaista takkuharjaa 🙂

 9. Itellä on matkakokoinen Late Lammas Tangle Teezer ja kyllä se vain voittaa ne halvat henkkamaukka harjat, jotka repi vain päänahkaa. 🙂
  Itse taas koen sen pesemisen jotenkin vaivalloiseksi. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *