Kuukautiskuppi rules!

Nyt tulee asiaa, joka koskettaa jokaista naista! Kuukautiset tulevat meille kaikille, joten väistämättäkin joutuu sen valinnan eteen, että minkälaista kuukautissuojaa haluaa käyttää. Vaihtoehtojahan nykyään löytyy. Siteet ja tamponit ovat varmasti kaikille tuttuja, mutta mielestäni näitä huimasti parempi on kuukautiskuppi.

Kuukautiskuppi, eli tuttavallisemmin kuukuppi on siis jämäkkää silikoni- tai kumimateriaalia oleva kuppi, joka asetetaan emättimeen. Se kerää kuukautisveren sisäänsä. Kuppi tyhjennetään tarpeen mukaan kahdesta neljään kertaa vuorokaudessa, itse tyhjennän aamuin illoin. Tyhjentäminen tarkoittaa siis sitä, että veri kaadetaan pois ja kuppi pestään.
Itse olen aamuisin huuhdellut kupin vedellä, ja muutaman kerran kuukautisten aikana iltasuihkun tyhjennyksen yhteydessä pessyt sen Lacto line-nesteellä (jynssään kupin asiaan vihityllä hammasharjalla). Kuukautisten välillä kuppi desinfioidaan keittämällä ja säilytetään omassa kangaspussukassaan, joka tulee kupin mukana.

Kuvan kuppi on vielä käyttämätön 🙂

Ensimmäisen kuukautiskuppini ostin vuonna 2007. Se oli merkiltään Mooncup. Kun opin käyttämään kuppiani, siitä tuli (kirjaimellisesti) läheisin ja rakkain ystäväni 🙂 Nyt kun kupin vaihtaminen oli ajankohtaista, sain ekokauppa Ruohonjuuresta blogiyhteistyön kautta kotimaisen Lunette-kupin kokeiluun. Kuppeja löytyy siis erimerkkisiä ja -värisiä, ja niiden välillä on pieniä eroja. Mooncupissa oli kohokuvoinen mitta-asteikko sisäpuolella, jonka koin vähän hankaloittavan puhtaanapitoa. Lunette taas on sileä. Lunetessa kupin sisäpuoli on viimeistelty liukkaammaksi, joten se on tosi helppo puhdistaa. Kuppeja on myös muutamaa eri kokoa, synnyttäneille naisille suositellaan isompaa kokoa.

En voi kylliksi kehua kuppia, mutta voin yrittää. Ensinnäkin kuukuppi on terveellisempi alapäälle. Siteet hautovat ihoa ja saattavat hangata. Minua itseäni inhotti ja ällötti tuntea kuukautisveri ihoa vasten, ennenkuin se imeytyi siteeseen kunnolla. Tamponit ne vasta inhoja ovatkin. Valkaistua kemiallisesti käsiteltyä puuvillaa imemässä emättimen luontaista kosteutta itseensä ja ulkona roikkuva naru jota saa väistellä pissatessa, no thanks. Itse en ole kovin runsas vuotaja, ja tamponien käyttö tuntui silkalta raastamiselta.

Ensiajatukseni kupista aikoinaan kuultuani oli, että ällöä ja epähygieenistä. Saman kommentin olen kuullut monilta muiltakin asiaa tuntemattomilta. Sitten aloin miettimään asiaa, ja totesin nuo siteet ja tamponit paljon ällömmiksi. Toki se, kun näet ensimmäistä kertaa kertyneen kuukautisveren kupissa, on vähän jännä kokemus, mutta toisaalta näet konkreettisesti sen paljonko kehosi tuottaa kuukautisvuotoa. Eihän siinä ole mitään epänormaalia tai ällöä, kuuluu elämään ja naisen elimistön toimintaan.

Kupin hinta on noin kolmekymmentä euroa. Riippuen tietenkin siitä minkälaisia suojia käyttää, mutta kuppi kyllä maksaa itsensä takaisin elinikänsä aikana. Olen kuullut, että samaa kuppia voisi käyttää oikein hoidettuna jopa kymmenen vuotta. Itselläni kupin vaihto tuli ajankohtaiseksi reilun viiden vuoden käytön jälkeen.

Valotan kuukupin käyttöä tässä postauksessa hiukan, mutta suosittelen asiasta kiinnostuneita lukemaan lisätietoa erittäin informatiiviselta Kuukuppikunta-sivustolta.

Kuppi laitetaan emättimeen taiteltuna. Taittelutapoja on muutamia erilaisia, kokeilemalla löytyy se itselle sopivin. Olen itse tottunut käyttämään tuota Lunette-kupin pakkauksessa neuvottua tekniikkaa. Mitä pidempään kuppia on käyttänyt, sitä helpompaa sen kasaantaittaminen on. Materiaali nimittäin norjistuu käytössä. Lunetteni oli kyllä jo uutenakin tosi helppo taitella kasaan. Kupin voi kastella ennen paikalleenasettamista, jos tuntuu että on liikaa kitkaa.

Kuukuppi pysyy emättimessä alipaineen avulla. Kun kuppi on asetettu oikein, sitä ei tunne lainkaan. Se poistetaan niin, että kuppia painetaan kevyesti kasaan sen juuresta, jotta alipaine hellittää ja sitten vedetään hallitusti pois, niin ettei sisältö valu pois epätoivotusti. Kuppia ei poisteta antennista kiskomalla! Itse olen leikannut antennin pois kun totesin sen turhaksi. Kupin paikka emättimessä on selkeästi alempana kuin tamponilla, joten sen pohjaan ylettyy kyllä helposti.

Kuukuppi on siksi ollut aivan mahtava osa elämääni jo näin monta vuotta, että sen ansiosta menkat eivät ole hankala tai elämää rajoittava asia. Kuppi siis ihan oikeasti muutti suhtautumistani kuukautisiin. En ole kuullut varmasti yhdeltäkään kuppia käyttäneeltä, että olipas huono keksintö, vaihdan takaisin siteisiin.

Kotimaisia Lunette-kuppeja voi ostaa hintaan 28,95€ Ruohonjuuren verkkokaupasta ja myymälöistä Helsingissä, Turussa ja Tampereelta. Niitä saa myös Stockmannilta, apteekeista sekä monista muista ekokaupoista. Kaikki jälleenmyyjät löydät täältä.

Onko lukijoissa kupittelijoita? 🙂

Tuote saatu blogin kautta. Mielipiteet ovat omiani.

60 thoughts on “Kuukautiskuppi rules!

 1. No itseasiassa täältä löytyy yksi siteisiin takaisin vaihtanut. En tosin väitä, että on huono keksintö. Mielestäni olen kyllä ihan sinut oman kroppani kanssa, mutta minusta kupin kanssä säätäminen edellyttää sellasta epämiellyttävää räpläämistä, että valitsen mieluummin ne hautovat muovisiteet. Käytin kuppia kyllä aikoinaan melko pitkään.

  Kuppi on kyllä siitä hyvä, että se ei lopu koskaan kesken (eikä aiheuta haisevia roskia), kunhan muistaa putsata ja pitää tallessa. Oispas se vaan vähän halvempi. Tarkoitan sitä vaan, että on aika kallis kertakokeilu, jos kuppi ei olekaan oma juttu.

  1. Okei, kiva kuulla tälläinenkin näkökanta! Toki kaikki jutut ei toimi kaikille 🙂 Ja tossa olet oikeassa, kallis kokeilu jos ei nappaakaan itselle. Sitäpä ei paljon lähdetä palauttamaan 😀

  2. Oletko kokeillut kestositeitä? Itse en ole koskaan käyttänyt kuukuppia, mutta ennen käytin tamponeja ja olin ihan varma että en koskaan enää käytä sidettä. Sitten kokeilin kestositeitä ja minusta ne on todella hyviä! Ei hiosta ollenkaan samalla tavalla kuin ne muovisiteet eikä tule roskaa jne. Suosittelen kokeilemaan!

  3. Mä en muuten ole digannut noista kestositeistä. Ne tuntuu hirveän paksuilta ja saa olla aika monta varastossa, kun osa on sitten pesussa. Mutta joo, ymmärrän kyllä pointin niissäkin, ei vaan ollut mun makuun.

 2. Ei ole pitkä aika, kun kattelin netistä tietoa kuukupeista ihan sillä ajatuksella, että mitäs jos vaikka kokeilisin. Johonkin se sitten tyssäsi se innostus. En tiedä pitääkö olla, mutta ainakin myynnissä oli kupille omat pesuaineensa. Sitten aloin myös miettiä, että mites tuonkin kanssa esim. työpäivän aikana, jos vaikka kuppia pois ottaessa lorautankin menkkavereni vessan lattialle? Aijai. Ynnä muita kivoja mielikuvia 😛

  En yhtään tykkää siteistä (silti niitä joutuu käyttämään vuodon alku- ja loppuvaiheessa), ja nykyään tampoonitkin tuntuvat ”kuivilta” niitä paikalleen laittaessa. Toisaalta, kun vuoto tuntuu koko ajan epäilyttävästi niukentuvan (kiitos pillereiden?), niin ehkä pärjään tampoonien kanssa sen pari päivää kuussa, ja sidän siteitä toiset pari 🙂

  1. Tokihan kaikelle myydään omaa erikoistuotettaan, mutta hyvin olen tuolla halpis-Lactolinellä pärjännyt. En tosin ole kokeillut niitä kuppienpesuaineita. Tuo lattialle lorahtaminen on aika epätodennäköistä, jos kuppi on niin piripintaan täynnä ettei sitä uskalla siirtää pöntöltä lavuaarille, voi hyvin kipata pönttöön ne ja huuhtoa sitten siinä lavuaarissa 🙂 Harvoin se nyt niin kovin loiskuvaa on ellei nyt ihan jotain hassua käy!

   Mulla se niukka vuoto oli nimenomaan se syy miksi niin tykästyin kuppiin 🙂

 3. Joo kyllä se vaan on maailman paras keksintö, tämän totean joka kuukausi : D Se on muuten hullun hyvää se Lunetten oma pesuaine, tuoksuu myös oikein mieluisalle!

 4. Olen joskus miettinyt kokeilla, mutta hinta on sitten ollut esteenä. Tosiaan jos jää käyttämättä. Mutta niin paljon olen kehuja kuullut, että saatanpa kokeillakin, sitten kun olo tuntuu rikkaalta 😉

 5. Muahan on kiinnostanut tällainen kuppi jo vuosia, kaikelta kantilta katsottuna ehdottomasti paras vaihtoehto, mutta mun vuotomäärällä en ole uskaltanut ostaa, olen luulossa, että nää tulvii nopeasti yli ja näin ollen mun vuotomäärällä kuppia joutuu tyhjentämään useammin kuin kaksi kertaa päivässä. Jotenkin ajattelen, että meneekö turhan vaikeeksi räplätä tota edes takas vaikka neljää kertaa päivässä. Toki varmaan harjoitus tekee tässäkin asiassa mestarin. Sukurasite tämäkin, kaikki suvun naiset vuotaa melkein ns. kuiviin kerran kuussa.

  Siteet ovat itselleni kauhistus. Niissä pitää ehdottomasti olla mahdollisimman luonnonmukainen ja hengittävä materiaali, jotkut Alwaysit on aivan kamalia ja rapisevat vielä kaiken lisäksi. 😀 Voin suoraan sanoa, että yhden viikon ajan kuussa vihaan elämääni. Olisin ihan valmis luovuttamaan, vaikka tän riesan miehelleni. Ottaiskohan? En odota mitään muuta niin paljon kuin, että pääsisin siihen ikään, että voisin unohtaa koko kuukautiset. Pillereillähän pystyis hyvin pitämään vaikka yhdet menkat vuodessa, mutta valitettavasti en terveydellisistä syistä pysty syömään niitä ja vaikka pystyisin, en ehkä haluaisi tunkea niitä kroppaani.

  Luonnollinen, mutta aah, niin jotenkin hyi-aihe. 😀

  1. No olen kuullut että monet supervuotajat käyttävät kuppia ja siteitä rinnakkain. Olen kuullut näitä ”kauhutarinoita” siitä että sidettä saa vaihtaa parin tunnin välein, kupin kanssa sitä saa sitten pidennettyä ihan huomattavasti 🙂 Toivottavasti kuppiharkinta heräsi päässäsi taas!

  2. Kuppeja on eri kokoisia! Pitää niitä muutenkin huomattavasti harvemmin tyhjentää kuin tamponia tai siteitä vaihtaa.

 6. Mie olen vannoutunut kupinkäyttäjä. Tosin nykyään anemiataipumuksen vuoksi syön pillereitä ilman taukoja, mutta jos mahdollisuus lääkkettömyyteen tulee, ostan samantien taas kupin. Edellinen hukkui muutossa tarpeettomana…

 7. Täällä yksi vannoutunut kupittelija! Olen käyttänyt vain ja ainoastaan Mooncupia nyt n. kuusi vuotta. En siksi, että inhoaisin muita suojia, vaan siksi, että se on a) ylivoimaisesti ekologisin suoja ja b) se on vaan niin huoleton. Ainoa keksimäni haitta on, että joskus meinaan unohtaa tyhjentää sen…!

  1. Ai jaa, enpäs ole tajunnutkaan, että niiden muotoiluissa on eroja! Pitää muistaa tutkia tarkemmin, kunhan uuden kupin hankinta on ajankohtaista!

 8. Ai Lunettea saa nykyään ties minkä värisenä! Onneksi oma kuppi alkaa olla jo sen kuusi vuotta vanha, nyt viimeistään on hyvä syy hommata uusi 😀

  Tosi hyvä teksti muuten, vannoutunutta kuppihörhöä ilahduttaa aina kun kupeista puhutaan erilaisissa medioissa 🙂

  1. En mäkään ollut aiemmin hokannut noita eri värivaihtoehtoja, ei niitä silloin taannoin varmaan ollutkaan. Paljon söpömpi tuo värillinen mielestäni 🙂 Kiva kuulla että tykkäsit tekstistäni, koitin kovasti miettiä miten tuosta aiheesta puhuisi niin että ihmiset ymmärtäisivät ettei kuppi ole vain ituhippien juttu, vaan ihan jokaiselle fiksulle naiselle sopiva apuväline 🙂

 9. Omistan, mutta olen luopunut käytöstä. En tykännyt, ei ollut mun juttu. Meitäkin siis löytyy! 🙂

  1. Kiva kuulla, etten ole ainoa, joka on luopunut kupin käytöstä siitä syystä ettei tykännyt. Kaikki aina vain ylistävät kuppeja, mutta eivät ne silti sovi kaikille :/

 10. Parempaa keksintöä ei naiselle olekaan kuin kuukuppi. Olen käyttänyt seitsemisen vuotta. Mulla ainakin on kokemus, ettei kuppi heti uutena ole ”oman muotoinen” ja ohivuotoa saattaa tulla. Kun sinnikkäästi vaan käyttää ja hakee sille sen oikean paikan ja muodon, vaiva palkitsee: ei edes muista koko menkkoja! Itse tyhjennän ja pesaisen tarpeen mukaan, välillä useinkin, enkä koe sitä vaikeana. Kuukautissuoja on aina mukana eikä jätettä synny.

  Suosittelen ehdottomasti. Aika monta kuukuppia olen näinä vuosina säästänyt jättämällä tamponit ja siteet kauppaan.

  1. Toi on kyllä totta, että se muotoutuu ajan kanssa vieläkin mukavammaksi. Itse kyllä ihan hämmästyin sitä kuinka mukava ja hyvä Lunette oli uutenakin. Mooncupin kanssa mulla meni varmaan vuosi-pari ennenkuin se oli yhtä norjistunut. Kiva kuulla että olet myös tykännyt kupittelusta! 🙂

 11. Käytän vaivatonta kuppia, epäsäännöllisen kierron kanssa tosi helppo: kuppi paikalleen jo hieman ennen kuin aavistelet vuodon alkavan eikä tule yllätyksiä! Ensimmäisinä päivinä 3-4 tyhjäystä, jatkossa 1-2. Eli HELPPOA! Liikunta ja vaikka uiminen onnistuu ilman siteitä tai tamponinaruja. Ja HALPAAKIN kupin käyttö on, kun en ole siteitä ostanut lähes kahdeksaan vuoteen! Minulla on muuten yhä muuten ensimmäinen Lunette-kuppi käytössä, ainoastaan väri himmentynyt, muuten kuin uusi 😉

  1. Tuon unohdinkin sanoa, hyvä kun mainitsit. Eli jos tietää menkkojan alkavan kohta, voi kupin huoletta laittaa jo aamulla paikalleen. Niin kätevää! Onpa sun Lunette ollut pitkäikäinen, mahtava juttu! 🙂

 12. Itselläni on kaksi Luneten kuppia (ostin uuden, koska toinen oli ollut 4v käyttämättömänä ja tuntui jotenkin inhottavalta käyttää sitä), mutta silti vaihdoin viime vuonna tamponeihin, joita kokeilein ensimmäistä kertaa nyt 22-vuotiaana (:D). Tätä ennen käytin vain siteitä tai kuppia. 3-vuoteen ei ollut kuukautisia kiitos pillereiden, joten oli vaikea totutella uudestaan kuppiin/siteisiin ja tamponi osoittautui ihanaksi keksinnöksi! Kyllä se on minusta yhä aika inhottava ja epähygienisempi kuin kuppi, mutta itse en vaan pitänyt tuosta kupista, kun minulla se painoi mm. rakkoa (ihan sama missä asennossa oli, olen käyttänyt sitä kuitenkin vuosia putkeen, joten uskon, että joskus on mennyt oikeaankin asentoon) ja oli koko ajan vessahätä! Ei todellakaan kiva tunne. Naisilla kun voi olla nuo alueet hiukan erilaisia ja jollekin ei ehkä sitten vaan sovi kuppi 🙁 Se kun on huomattavasti isompi kuin tamponi.

  1. Harmillistä ettei se kuppi sopinut. Tokihan noita on eri kokoisiakin ja esim. reunojen paksuudessa on eroa. Pääasia kuitenkin että jokainen löytää sen oman juttunsa ja on siihen tyytyväinen, mielestäni! 🙂

 13. Kuukuppi ^_^
  Hangoittelin varmaan neljä vuotta vastaan ystävälleni, joka kehui kuppia ja kertoi sen muuttaneen kuukautisten aikaisen elämän. Sitten eräillä messuilla Lunetten kuppeja sai puoleen hintaa ja niinpä ostin sen. Elämäni yksi parhaista päätöksistä. Ekologinen, helppo käyttää ja pitää puhtaana, huomaamaton, hiostamaton, kaikin puolin kätevä. Mitä muuta voi kuukautissuojalta odottaa?

  Ainoastaan öisin on pakko pitää yösidettä, koska vuoto on runsasta. Mutta sen nyt vielä kestää. Muutoin, en kyllä vaihda kuukuppia muuhun suojaan ikinä (kuukautisvuotoja on vielä ehkä noin kymmenen vuoden ajan, koska täytän tänä vuonna jo 40 ja kai ne vaihdevuodet sieltä lähenee.. :D)

 14. Täällä vannoutunut kupin käyttäjä nyt jo noin 6 vuotta! Olen kiitellyt itseäni kupin löytämisestä joka kuukausi, tai silloin kun menkat tulevatkaan. Alkuun kuppi tuntui todella epämiellyttävältä ja kauhealta säädöltä, mutta laiton ja tyhjennyksen oppineena se rupesi nopeasti käymään rutiinista. Kyllä se kuppikin pitää jotenkin sisäänajaa. Itselleen on hyvä löytää sopiva koko, alkuun minulla oli pienin, mutta vaihdoin keskisuureen ja tuo antenni pitää leikata itselleen sopivan pituiseksi ettei se häiritse. Ja kuppi tuntuu paljon miellyttävämmältä kuin tampoonin laitto sisääni. Itsekkin luulin vuotavani tyhjäksi joka kuukausi, mutta tamponit ja siteet antavat vuodon määrästä mielestäni hieman eri kuvan. Ensimmäiseen päivän-kaksi vaihdan ja pesen useammin, ja harvoin tulee paikkaa missä yleisesessäkään vessassa lavuaaria olisi. Suosittelen ekologisuuden, helppouden ja huolettomuuden ansiosta!!! Tulee muuttaan elämänne jos annatte sille kunnon mahdollisuuden alkusähläyksen jälkeen:D

 15. Täälläkin Lunettea suosittu jo seitsemän vuoden ajan ja on kyllä paras keksintö ikinä! Käyttö on ekologista, helppoa, mukavaa ja myös halvempaa kupin pitkäikäisyyden vuoksi. Suosittelen kaikille lämpimästi!

  Todella hyvä ja informatiivinen postaus! Toivon todella, että monet muutkin hoksaisivat kuukupin käytön edut! (En edes keksi haittapuolia…!)

 16. ARGGGHH. Sain töistä aikoja sitten jo kuppeja ja kaikenlaisia putsausaineita ja liinoja niihin. Mutta siellä en edelleen ovat kylppärin kaapissa käyttämättöminä…EN OO VAAN SAANU AIKASEKS. En tajua, mikä mua vaivaa! Olen perkeles nykyaikainen nainen! Oon vaan lukenut siitä, että aluksi se on hankalaa ja tulee yli/ohivuotoja ja kaikkea ja kestää monta kertaa ennen kun siihen uskaltaa luottaa…ÄHH. NYT tässä kuussa lähtee kokeiluun!!!

 17. Täältä löytyy myös yksi tyytyväinen kupittelija! Enkä ikinä, ikinä tule käyttämään mitään muuta kuin kuukuppia. 🙂

 18. Väitän että koska en saa tampooniakaan mahtumaan sisääni, en saisi kuukuppiakaan. Ja olen samaa mieltä siitä että 30€ on kallis hinta vain todetakseni että ei tää toimikkaan.. 🙁

 19. Hei Kaisuli!
  Minäkin vannon kuukupin nimeen. Lunettea olen käyttänyt ja Luneten omaa pesuainetta ja keittämistä vuotojen välissä. En kyllä usko palaavani vanhaan side/tamponi läträykseen. Jotenkin se ’puhdas’ veri kupista kaadettuna versus siteeseen/tampooniin tarttunut on vaan super paljon vähemmän ällöä ja luonnotonta. Ja parasta kupissa on juuri se, että se ei tunnu käytössä ollenkaan. Yksi parhaimpia keksintöjä helpottamaan naisen arkea. Iloa kevääseen!

 20. Kuppi <3<3<3 En pärjäisi ilman! Aloitin käytön hmm 2005 ja nyt on menossa toinen kuppi. Tänä vuonna voisi taas vaihtaa, ehkäpä tuohon Lunetteen kun sitä nykyään saa noin söpönä pinkkinä. 🙂 Eikös se joskus ollut ruskea?!

  1. Jee, lisää kuppifaneja! Lunetteja näkyi olevan muutamaakin eri väriä, tuo ruskea on ehkä vähän luotaantyöntävä IMO, sellaista en enää nähnyt Ruohonjuuren valikoimissa ainakaan 😀

 21. Itsekin kuulun tähän kuppikuntaan. 😀 Ja kyllä se on rahaa säästynyt ja onneksi ei enää tarvitse käyttää siteitä, jotka tuntuivat aiheuttavan muovin vuoksi lieviä oireita.

  Kuukupit tuntuu olevan myös usein tarjouksessa eri paikoissa, itsekin ostin omani alennuksesta Ruohonjuuresta aikoinaan. 🙂

 22. Itse taidan olla noin 7 vuotta nyt käyttänyt kuukuppia enkä enää vaihtaisi pois! Aluksi minulla oli eri merkkinen, joka oli vähän kovempi ja siten epämukavampi, mutta toisen merkin kuppi olikin sitten paljon miellyttävämpi. Parasta on, kun kuukuppia voi pitää jopa 12 tuntia kerrallaan (välillä on unohtunut vähän pidemmäksikin aikaa). Ja ekologisuus on myös suuri plussa. Helppoa, edullista ja mukavaa! 🙂

 23. Koitin joskus ehkä 5v sitten, enkä vaan innostunut. Paikalleen laittaminen tuntui hirmuisen kömpelöltä ja muutenkin touhu epähygieeniseltä ja ällöttävältä (vaikka sitä se ei kaiketi oikein hoidettuna ole). Tota keittämistäkin mietin, että miten sen hoitaa oikeaoppisesti? Kauheasti sitä hehkutetaan ja ekologisuusaspekti houkuttelee, joten ehkä pitäisi taas uskaltautua koittamaan. Tuo hinta vaan sikäli kauhistuttaa, että josko taas luovutan parin kerran jälkeen.

  1. No olen käsittänyt, että oikeaoppinen tapa keittämiseen on se, että kupille hommaa oman keittoastian (kattila tms) ja sen antaa porista siinä kiehuvassa vedessä viitisen minuuttia. Olen itse ollut tosi laiska tuon keittämisasian kanssa, ja olen usein vaan kaatanut vedenkeittimestä kuumaa vettä siihen pestyn kupin päälle ja antanut seistä hetken siinä kuumassa vedessä.

   Voi olla että tällä kertaa se tuntuisi sulle jo helpommalta. Tuo Lunette oli ainakin uutenakin tosi helppo taitella kasaan. Itse aluksi kävin ihan makuulle kuppia laittaessa, kun tekniikan oppi kunnolla niin ”asentaminen” onnistuu ihan niinkuin tamponillakin. Tsempit kupittelun starttaamiseen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *