Mustapäärauta kynsienhoitosetistä?

Joskus tavarat ovat monikäyttöisiä. Olen koko ikäni poistanut mustapäitä iholtani eräällä alunperin kynsienhoitosettiin kuuluvalla työkalulla.

Tämä on siis jonkinlainen kynsinauhojen työntelyyn tarkoitettu vekotin oikeasti.

Homma toimii niin, että pyöreä pää asetetaan noin 30 asteen kulmaan ihoon nähden, niin että mustapää on kärjen vieressä. ”Matorautaa” painetaan mustapään juurella niin että paine saa sen plopsahtamaan ulos. Vähän kuin kaivaisit lapiolla puoliksi maan alla olevaa kiveä, kivi on mustapää ja lapio on tämä matorauta.

Erityisesti nenänpielien mustapäiden poistoon tämä on lyömätön. Niitä on aika mahdoton sormin puristella. Matorautaa kun liu’uttaa nenänpieltä pitkin alas niin mustapäät plopsahtelevat ulos kauniissa rivissä. Joko ällöttää? 😉

Ihan itse en tätä kauneuskikkaa ole keksinyt, vaan tämä on nyt sukuperintöä. Alla näkyy se alkuperäinen matorauta, eli manikyyrityökalu jolla äitini on nuoruudessaan alkanut mustapäitä kaivelemaan. Sen muovinen varsi haurastui ja murtui vuosien varrella, mutta on tuo vielä ihan käyttökelpoinen.  

Tässä on vähän terävämpi reuna, joten tällä saa vähän hankalammatkin tapaukset irti, mutta vastaavasti saa olla varovaisempi. Ylipäätäänkin, varovaisesti näissä hommissa aina! Jos mustapää ei meinaa irrota, kokeile lähestyä sitä eri suunnasta. Jos se ei irtoa, niin sitten se ei ole vielä kypsä.

Aika usein, jos olen ”rääkännyt” mustapäätä tuloksetta, se ärstyyntyy siitä härkkimisestä ja kehittyy finniksi. Joskus se on hyväkin, koska finni paranee puristamisen jälkeen kun sitkeä mustapää senkun vaan on.

Korostan nyt sitten vielä, että en ole kosmetologi ja mahdolliset kokeilut omalla vastuulla. Puhtaudesta täytyy huolehtia, joten desinfiointiaine puristelusessioihin mukaan minimoi riskejä.

Pamelan musta nenä ei mustapäistä kärsi

12 thoughts on “Mustapäärauta kynsienhoitosetistä?

 1. Mustapäiden kaiveluhan on ehkä parasta ikinä, saan siitä ihan järjettömät kiksit. :’D Tosin itelle tehtynä ei ole niin kivaa, kun sattuu niin pirusti…. 😉

  Avaatko ihohuokoset jollain tavoin ennen puristelua? Tuohan tosiaan kannattaa tehä kuuman ja kostean suihkun jälkeen, tai avata ihohuokoset höyryssä vaikka kuuman kattilan päällä tai käyttää sellaista ihohuokosia avaavaa voidetta. Irtoavat helpommin eikä satu niin paljon. 🙂

  Tuo manikyyrivälineen käyttö onkin nerokasta! Lisäksi ihan ihomatoraudan/komedoraudan nimellä löytyy muistaakseni ihan Citymarketista ja The Body Shopistakin välineitä, tosin en ole ihan varma laadusta enkä muista kummanlaisia rautoja ne oli (ymmärtääkseni kahta erilaista markkinoilla).

  1. No täytyy myöntää, että hyvin harvoin plopsauttelen niitä mitenkään höyrytettynä, lähinnä silloin kun sattuu silmä huomaamaan sopivasti törröttävän mustapään 😀 Ja todellakin, olen ihan perverssin intona mustapäiden puristeluun, perkaan miehenkin naamaa aina 🙂 En ole niitä ”oikeita” komedorautoja koskaan kokeillut, voisi olla sinällään ihan kiintoisaa.

 2. Aina oppii uutta. Ikinä en ole nimittäin mustapäitäni puristellut. Ei ne toisaalta ole hirveästi häirinneet, finnit ja miliumit sitten senkin edestä.

 3. Onkohan ne tähän tarkoitukseen tehdyt ”mustapääraudat” mistään kotoisin? Sellaiset, joissa on litteä, pyöreä kärki, jossa on keskellä reikä. Tuo sinun tekniikka vaikuttaa kyllä paremmalle! Pitäisiköhän laittaa hankintalistalle. Itsellä on paha tapa puristella mustapäitä kynsin ja olla sitten naama ruvella…

  1. Täytyy sanoa että en ole kokeillut, mutta kivahan sellaistakin olisi testata! Jos vaan osuu eteen niin nappaa ihmeessä mukaan. Mä en yleensä edes saa mustapäitä kynsin pois, ehkä jostain suun ympäriltä vaan mutta nenästä ne eivät yleensä ole irronneet kovin helpolla.

  2. Onhan ne mistään kotoisin, niitä ammattilaisetkin käyttää. Mulla on myös sellainen, kyllä se toimii, mutta vielä parempi on sellainen kuppimallinen rauta. Vaikeampi ehkä puhdistaa, mutta muuten paras. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *