Voi NARS, kyllä mä nyt niin mieleni pahoitin!

Törmäsin eräässä englantilaisessa kauneusblogissa NARSin uuteen luomiväripalettiin muutama päivä sitten. 15 sävyn paletin nimi on NARSissist, ja se on mielestäni kauniimpi kuin yksikään Naked koskaan. Kuola oikein valuu kun tuota upeutta ihailen. Ah, täydellinen!

Kuva: NARS

Paletti oli juuri tullut myyntiin USA:n ja UK:n Nars-sivustoille, ja netistä löytyi jonkun verran swatchejakin. Eilen paletti tuli myyntiin EU-sivustollekin. Eurohinta on 49€, mikä on brittien 55£ ja jenkkien 79$ hintoihin verraten yllättävän alhainen. Paletti sisältää 15 kappaletta yhden gramman kokoisia luomivärejä. Normaalikokoinen kahden gramman singleluomivärinappi kustantaa 25€, joten paletti on suorastaan edullinen (ainakin euroissa) 🙂

Kuva: Specktra.net

Kouhkasin paletin upeudesta ja olin aivan intona siitä. Kunnes löysin tämän Youtube-arvion paletista. Videossa paletin ostanut amerikkalaisnainen vertailee omistamiaan sinkkuluomivärinappeja samansävyisiin versioihin paletissa. Paletin sävyt ovat siis vakiovalikoimassa myös. Katselin aivan järkyttyneenä, kun nainen ensin pyyhkäisi sormeaan paletin luomivärissä, ja toista sormea sitten samansävyisessä luomivärinapissa joka hänellä oli ennestään ja vertasi näitä kahta keskenään. Paletin versio oli kuin varjo sinkkuedeltäjästään, pigmentti oli todella paljon huonompi. Sinkkuversio oli suorastaan kermainen ja todella värikylläinen.

Olin aivan epäuskoinen, että miten näin voi olla? Samaa ihmettelivät monet videon kommentoijat. Jo videolla nainen sanoo, että on epärealistista odottaa palettien olevan samaa laatua yksittäisten luomivärien kanssa. Moinen ei ollut tullut minulla koskaan mieleenkään, olin olettanut itsestäänselvänä että laadukkaista meikeistään tuttu arvostettu merkki olisi yhtä laadukas oli tuote missä muodossa tahansa. Mutta ehei, kuulemma tämä on aivan yleistä esimerkiksi Bobbi Brownin meikeissäkin.

Kyllä nyt on paha mieli 🙁 Toisaalta, nuo sävyt ovat aivan täydellisiä ja laatu siltikin varmaan ”ihan ok”. Mutta sitten taas, jos menet ostamaan Porschea ja saat sen hyvällä tarjouksella, ei se ole sama asia jos paljastuu autosi olevan Nissan johon on vaihdettu Porschen logot? Itse ainakin mielummin sitten säästäisin ja ostaisin sen ihan oikean Porschen jos sellaisen kerran alkujaankin halusin. Hiffaako kukaan?

Herättääkö tämä ajatuksia? Onko tämä törkeää kuluttajien huijaamista, brändi leikkimässä veitsenterällä maineensa kanssa, ihan normisettiä vai mitä?

16 thoughts on “Voi NARS, kyllä mä nyt niin mieleni pahoitin!

 1. Siis todellakin odotan, että jos ostan jonkun hintavan paletin niin paletissa olevat luomivärit ovat samaa laatua kuin ns. normimyynnissä olevat erilliskappaleet. Sehän on ihan täydellistä kusetusta myydä edullisemmin kokoelmaluomivärejä jotka eivät ole sitten niitä oikeita alkuperäisiä sävyjä nähnytkään. Varsinkin kun mainosteksteissä on usein juuri noita all in one-lupauksia…

 2. No jopa on! UD:n paleteissa on se hyvä puoli, että ainakaan Vice 2 paletin sävyistä ei ollut mitään singlenappeja olemassa vaan ne oli kaikki uusia sävyjä ja laatu oli kyllä sitten tajuttoman hyvä.

  Mulle tuli tästä jutusta vähän petetty olo, minä kun pidin tuota palettia kauniina. :/

  1. Eipä sitä ns. sokkona taida uskaltaa tilata paletteja, salapoliisityön takaa minäkin tämän tiedon löysin. Suomesta käsin kun ei noita pääse näpläämään livenä. Mulla on ihan todella petetty olo, vaikka en ehtinytkään mitään tilaamaan :/

 3. Sama ilmiöhän tuo on kuin MACin tarvel settien siveltimet, jotka on enimmäkseen aika kuraa isoihin verrattuna. Luomiväreistä kyllä silti odotan, että paletti olisi samaa laatua kuin sinkut, laittaisivat sitten hintaa enemmän, että voisivat tehdä samaa laatua. Varmasti menisi kalliimpanakin kaupaksi.

  1. No niinpä. Kyllähän tuollaisesta voisi hyvin pyytää enemmänkin, ja kun eivät muutkaan NARSit nyt erityisesti hinnalla kilpaile niin kustannussyillä laadun huonontamisen perustelu olisi kyllä outoa…

 4. Eksyin blogiisi Livboxia googlettamalla ja tämä blogiteksti oli erittäin mielenkiintoinen 🙂 Merkki/merkit eivät sano mitään, kun en opiskelijana pysty tuollaisiin paletteihin panostamaan, mutta hyvä tietää että olen tulevaisuudessa varovainen. Etenkin jos netistä tilaa eikä pääse tuotetta kokeilemaan. Laatu ei aina olekkaan laatua.
  (Tuo muuten on kuluttajien huijaamista. Ensin rakennetaan luottamus kuluttajan ja merkin välille. Sitten kustaan silmään viis nolla. Toivon, että tuo meikkimerkki menee tuota myötä huonoon suosioon.)

  1. Tervetuloa blogiini ja kiva kun kommentoit! Huijaamista tuo on toden totta, minusta on ihmeellistä että yksikään laadustaan tunnettu merkki haluaisi riskeerata mainettaan tuolla tavoin.

 5. No mitä ihmettä! Hyvä kyllä, että ehdit huomata ennen tilaamista. Mulla on etenkin se elfin paletti sellainen, josta olisi voinut saman tehdä ja säästyä rahaa ja mieltä… Äh, harmittaa kyllä tää sun puolesta, olisin niin halunnu nähdä että tää ois ollu loistava!

 6. No sillä lailla, hämärää puuhaa kieltämättä! Kyllä pitäisi voida luottaa siihen, että merkin sisällä ei olisi suuria laatuveihteluita, ainakaan jos on kyse kuten tässä kahdesta samanlaisesta tuotteesta. 🙁

 7. Tuli mullekin yllätyksenä! Kun kuulin tästä Narsin laatuerosta niin se sai mut oikeastaan kiinnostumaan tästä arkipalettina. Mulle arkimeikki on toistaiseksi sellainen neutraali, joka on helppo huitaista nassulle aamulla. Siihen tarkoitukseen mulle olis varsin hyvin kelvannut tällainen muiden mielestä vähän huonompikin paletti, joka vaatii vähemmän häivyttelyä ja tekemistä, mutta kivat sävyt olis kerralla näppärässä paketissa. Laadukkaampien värin kanssa meinaa käydä niin, että unisin silmin töpsäytän värin luomelle ja kohta huomaan olevani täysverisessä ilmeikissä pandasilmin. Aamut ei oo vaan mun juttu. 😀 Tilasin siis tän paletin itselleni, mutta sain viestin, että niillä oli joku varastovirhe enkä tuotetta saanutkaan. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *