Laveran vaahtomeikkivoide

Sain saksalaiselta luonnonkosmetiikkamerkki Laveralta kokeiltavakseni aivan hillittömän kiinnostavan uutuuden. Luonnonkosmetiikkarintamalla ei ollakaan aiemmin nähty vaahtomaista meikkivoidetta, mutta nyt on! Natural Mousse Make-Up saapui luokseni vaaleimmassa sävyssä 02 Ivory. Tarjolla on myös tummemmat sävyt 03 Honey ja 04 Almond.

Laveran nettisivujen kuvaus tuotteesta:
Kevyt mousse meikkivoide sulautuu ihoon tehden ihosta mattapintaisen. Meikkivoide ei tuki ihoa, vaan jättää ihon luonnolliseksi ja pehmeäksi. Mousse meikkivoiteen voi levittää joko sormin, meikkisienellä tai siveltimellä.
Keskivahva peittävyys.
NaTrue-sertifioitu, vegaani

Aiempi kokemukseni voidemaisista luonnonkosmetiikkapohjista on hyvin suppea. Yleensä ne ovat olleet liian tummia ihonsävylleni, joten testailut ovat loppuneet lyhyeen. Zuiin kukkaismeikkipohjan kanssa minulla on ollut hankaluuksia saada tuote levittymään tasaisesti. Synteettisissä meikkivoiteissa on oikeastaan aina silikonia, joka saa tuotteen levittymään iholle helposti ja tasaisesti.

Laveran Natural Mousse Make Up yllätti koostumuksellaan. Se on todella pehmeää, sileää ja jopa silikonisen oloista. Vaahto levittyy iholle liukkaasti ja aika ohuelti. Tuote jättää himmeän mattapinnan. Olen levittänyt tuotteen sormin iholle. Moussessa on aika voimakas, mutta ihan miellyttävä tuoksu.

Otin kameran mukaan ensikokeiluun. Tässä mennään vielä vanhalla tukalla 🙂 Minulle oli sopivasti sattunut tuollainen maailmanluokan kokoinen tuore finni leukaani, ja iho on muutenkin talvella mahdollisimman hankala.

Paljas naama —- Lavera Natural Mousse Make-Up Ivory 02

Vasemmalla siis täysin meikitön naama, ja oikealla yksi kerros vaahtomeikkivoidetta levitettynä kasvoille, luomilla ei ole mitään. Mitään kovin runsasta punoitusta tämä ei peitä, mutta tasoittaa ihon sävyä todella mukavasti. Ja hei, ei ole liian tumma minullekaan! Jee! Finnejä nyt ei millään meikkivoiteella peitetä, vaan nehän tarvitsevat aina oman peitevoiteensä vielä päälle. Liukkautensa vuoksi tätä on hankala kerrostaa. Samasta syystä kiinnittäisin tämäntyyppisen tuotteen aina puuterilla, liukas meikkivoide lähtee litomaan muuten heti kun vähän pyyhkäiset kasvoja.

Tässä valmis naama peitevoiteen (silmien alla ja finnin päällä), puuterin, poskipunan (ZAO) ja muiden härpäkkeiden kera. Koitin saada pohjastani mahdollisimman ekon, ja laitoin puuteriksi tähän kuvan meikkiin Zuiin kukkaismeikkipuuteria. Parempi tulos tuli kuitenkin Chanelin irtopuuterilla (se on muutenkin äärimmäisen hyvä).

Tuotteen INCI näyttää tältä:
Dodecane, Silica, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil*, Tricaprylin, Lauroyl Lysine, Canola Oil, Hydrogenated Vegetable Oil, Hydrogenated Rapeseed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Argania Spinosa Kernel Oil*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Rosa Centifolia Flower Extract*, Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract*, Tilia Cordata Flower Extract*, Lecithin, Hydrogenated Lecithin, Vegetable Oil (Olus Oil), Camelina Sativa Seed Oil, Tocopherol, Aqua (Water), Alcohol*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum)**, Limonene**, Benzyl Salicylate**, Linalool**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**, Benzyl Alcohol**, Benzyl Benzoate**, [+/- Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxide (CI 77492), Iron Oxide (CI 77491), Iron Oxide (CI 77499), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Tin Oxide (CI 77861)]

* ingredients from certified organic agriculture, ** natural essential oils 

Minua kiinnosti kovasti, mitä tuote sisältää kun tuntuma on niin synteettisen oloinen. Google laulamaan siis. INCIn alkupäästä löytyvää Silicaa eli piitä käytetään silikoniyhdisteiden raaka-aineena, mutta se ei ole silikoni. Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa ei ole sallittua käyttää silikonia. Dodecane on hajuste.

15 ml lasipurkkiin pakatun vaahtomeikkivoiteen hinta on ostopaikasta riippuen noin 15-18€, joten nyt puhutaan kyllä oivasta löydöstä. Laveran jälleenmyyjät löydät täältä. Luulen, että kevään tullen tämä nousee suosikikseni. Nyt talvella ihoni punoittaa usein aika lailla, ja tarvitsen haluan käyttää hyvin peittävää meikkipohjaa. Lue myös Ostolakossa-Virven hehkutus samaisesta tuotteesta!

Minkälaista meikkipohjaa te tykkäätte käyttää? Tämä oli itselleni ensimmäinen vaahtomaisen koostumuksen kokeilu, suosin voidemaista pohjaa. Kesällä käytössäni on meikkipuuteri, jauhemaisia taas en ole koskaan oppinut käyttämään.

Tuote on saatu blogin kautta. Mielipiteet ovat omiani.
Joulurelaaja Marilyn sylissä

14 thoughts on “Laveran vaahtomeikkivoide

 1. Oho! Näyttää todella hyvältä ja kerrankin tarpeeksi vaalealta ja neutraalilta, että voisi sopia mullekin.
  Btw, tuo sun tukan väri on ihan jäätävän päheä!

 2. Näyttää tosi hyvältä. Olen joskus käyttänyt Max Factorin vaahtomaista (Miracle Touch) meikkivoidetta ja pidin siitä hurjasti. (kaksi purkkia putkeen…). Itse tykkään yleensä eniten nestemäisistä meikkivoiteista.

 3. Voi kun ihosi näyttää nätiltä tämän vaahtomeikkivoiteen kanssa, wow! Itseänikin kiinnostaisi tosi paljon kokeilla tätä uutuutta, vaikka olenkin hieman skeptinen luonnonkosmetiikan (muiden kuin puuterimaisten) pohjien suhteen 🙂

 4. Vaikuttaa kiinnostavalta, mutta miten tuon kestävyyden kanssa? Meikän tällä hetkellä kuiva sekaiho tarvitsisi jotain kosteuttavaa, mutta toisaalta pysyvää meikkiä. Ja hei, kerrankin vaalea sävy! Jo se heti saa mut innostumaan. 😀

  Johanna

  1. Pohja oli selkeästi kestävämpi kun käytin ei-luonnonkosmetiikan eli Chanelin irtopuuteria kiinnittämiseen. Luulen että myös alla olevalla voiteella on merkitystä. Minun käytössäni tuo on pysynyt ihan hyvin, toki ei täysin virheettömänä ihan loppuiltaan mutta siihen on harva meikkivoide näin talviaikaan pystynytkään 🙂 Virvellä tuo oli käsittääkseni pysynyt moitteettomana iltaan saakka.

 5. Kuulostaapa hyvältä! Pieni purkkikoko vaan vähän ihmetyttää, mutta onkohan se sitten säilymisen kannalta tehty ratkaisu?

  1. Voi olla, ja se selittää myös tuota suht edullista hintaa. Mun käytössä on yleensä jokaista tuotetta useampi laatuaan, joten ne yksittäiset tuotteet eivät välttämättä lopu ihan äkkiä – sen valossa tuo pienempi pakkauskoko lienee parempi kun kyseessä on säilöntäaineeton tuote.

 6. Kiitos hyvästä esittelystä! Kiinnostuin oitis tuotteesta, jospa siinä olisi ainesta uudeksi vakimeikkivoiteekseni…

   1. Aijaa? Sellaisia minä en ollut vielä bongannutkaan. Kuullostaisi toiselta kiinnostavalta vaihtoehdolta, oletko ehtinyt kirjoittelemaan jo niistä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *