Hoitolamerkki Matisin tehokosteusnaamio

Nyt talven tullen ihoni on heittäytynyt vallan mahdottomaksi. Kuivia repalekohtia tulee ihooni päivittäin ahkerasta kuorimisesta ja seerumien ja kasvovoiteiden käytöstä huolimatta. Olinkin erittäin iloinen saadessani kauneushoitolamerkki Matisin maahantuojalta testattavakseni Matis Hyaluronic Performance Maskin.

Matis Résponse Corrective-ihonhoitolinja on tarkoitettu kaikille kolmestakymmenestä ikävuodesta eteenpäin. Sarjan tuotteet lupaavat vähentää ikääntymisen merkkejä ja juonteita rentouttamalla, täyttämällä ja uudistamalla.

Tuotteen kuvaus maahantuojan sivuilta:

Tehokkaasti kosteuttava ja ihoa silottava kasvonaamio.
Kirkas, geelimäinen naamio sammuttaa ihon janon välittömästi ja virkistää ihoa. Naamion sisältämä hyaluronihappo vaikuttaa ihossa kahdella tavalla:
– Syväkosteuttaa ihoa, imeytyy syvälle ihoon, tehostaa solu-uusiutumista ja lisää ihon luonnollista hyaluronihapposynteesiä.
– Silottaa ihoa, tekee iholle ohuen kalvon, joka täyttää juonteita.

 
Käyttö: Levitä peittävä kerros puhtaille kasvoille ja kaulalle, vältä silmänympärysihoa. Anna vaikuttaa 15 minuuttia ja huuhtele. Käytä kaksi kertaa viikossa.

Hyaluronihappo on suosittu ja muodikas raaka-aine ihonhoitotuotteissa, koska se on äärimmäisen tehokas kosteuttaja. Yksi gramma hyaluronihappoa sitoo noin kuusi litraa vettä! Hyalyronihappo on hurjasta nimestään huolimatta pitkäketjuinen sokeri, jota löytyy ihosoluista luonnostaan. Iän myötä ihon hyaluronihapon muodostus vähenee. Hyaluronihappoa käytetään myös ihon sisäisissä ruiskeissa botoxin tai rasvan korvaajana.

Kolmikymppisten mahdolliset juonteet ovat hyvin usein ihon pintakuivuudesta johtuvia. Tehokas kosteutus saa ne häivyttymään, ja siihenhän tämänkin tuotteen teho perustuu.

Kasvonaamio on pakattu ylellisen oloiseen purkkiin. Itse naamio on kirkasta geeliä, joka tuoksuu hajuvesimäiseltä, kukkaistuoksu tulee mieleen. Kuvailisin myös tuoksua ylelliseksi. En muuten muista aiemmin nähneenikään purkkimuotoista naamiota, tuubit taitavat olla yleisempiä.

Geelikoostumukselle tyypillisesti tuote tuntui kasvoilla viilentävältä. Talvisin ihoni punoittaa herkästi suihkun jälkeen, ja naamio sai ihon tasavärisemmäksi. Ohjeessa lukee että naamio tulisi huuhdella pois. Geeli huuhtoutuu kuitenkin todella hitaasti pois iholta, joten erittäin lämpimästi suosittelen poistamaan naamion (tai oikeastaan ihan kaikki naamiot) Sensain puhdistusliinalla. Vedellä lotratessa oma ihoni ainakin kuivuu, joten siinä menettää ison osan naamion vaikutuksesta.

Iho jäi naamion jälkeen hyvin sileäksi ja pehmeäksi. Jotkut kuivat ihotyypit tarvitsevat kosteuden lisäksi öljyjä ja rasvaa hoitotuotteiltaan. Minun ihoni kuuluu tähän porukkaan. Tämä on hyvin raikkaan kosteuttava naamio, joten näen sen soveltuvan myös seka- ja rasvoittuvaihoisen tehohoidoksi. Kaksi kertaa viikossa on mielestäni aika usein, koska olen aiemmin käyttänyt naamioita reilun viikon välein, jos silloinkaan. Talviseen aikaan tihennetty naamiointiväli lienee kuitenkin ihan paikallaan.

Mainostettu hyaluronihappo löytyy naamion INCIstä seitsemäntenä. Sitä ennen on myös tehokkaasti kosteuttava glyseriini. Ainesosathan ovat INCIssä pitoisuusjärjestyksessä, eli mitä edempänä INCIssä sitä enemmän tuotteessa. Kärjistäen voisi sanoa, että kymmentä ensimmäistä INCI-listan ainesosaa on tuotteessa sen verran, että pitoisuus on ihon kannalta merkittävä. Valitettavasti useissa tuotteissa se mainostettu orkideauute tms. on ihan siellä INCIn hännillä. Näitä siis kannattaa kurkata vaikka ei kaikkia ainesosia osaisikaan tulkita! Itsekin olen vielä ihan opetteluvaiheessa INCIen tulkitsemisessa.

Matis Hyaluronic Performance Maskin hinta on 56€ / 50 ml.

Sain samalla ilon kokeilla sarjan muita tuotteita 5 ml minituubien muodossa. Matis Résponse Corrective-ihonhoitolinjan päivävoide sisältää myöskin hyalyronihappoa, Wrinkle Correcting Caren ja Instant Fillerin INCI-listoissa sitä ei näkynyt.

Hyaluronic Performance Replumping & Moisturizing Cream oli ilahduttavasti tuoksultaan naamiota miedompi, sama kukkaustuoksu tässäkin. Kasvoille jäävä tuote ei mielestäni saisi olla kovin vahvasti tuoksuva, joten tämä oli mieleeni. Koostumus oli nopeasti imeytyvä ja suhteellisen kevyt, silti kosteuttava. Päälle oli miellyttävä levittää meikkiä.

Wrinkle Correcting Care oli sitten huomattavasti täyteläisempää voidetta. Käytin sitä yövoiteena. Iho vaikutti tyytyväiseltä näitä tuotteita testaillessani, eli se oli pehmeä, sileä ja kosteutettu.

Instant Filler on juuri poistunut Matisin valikoimista, ja tilalle on tullut sisällöltään erilainen mutta käyttötarkoitukseltaan samanlainen Correcting Flash Gum, joka sisältää myös hyaluronihappoa. Instant Fillerin käyttötarkoitusta en aluksi ihan oivaltanut, koska kasvoissani ei ole selkeitä ryppykohtia mitä täytellä. Levitin voidetta sitten päivävoiteen päälle ohjeen mukaan, koko kasvoille. Tuloksena erittäin sileä ja napakoitunut iho, täydellinen kanvas meikille. Tämä on nähdäkseni siis yhdentyyppinen primer eli meikinpohjustustuote. Meikkivoide levittyi päälle normaalia peittävämmin, ja ihastelin ihoani peilistä monet kerrat kun olin tätä käyttänyt. Meikkini kestoon tämä ei tuonut eroa. Correcting Flash Gumia en ole siis kokeillut, mutta olettaisin sen olevan yhtä mainio kuin edeltäjänsäkin!

Matis-tuotteita voi ostaa Spashop.fi-nettikaupasta sekä näistä kauneushoitoloista ja kylpylöistä.

Onko Matis teille tuttu sarja? Kauneushoitolamaailma on minulle aika vieras, koska olen käynyt kasvohoidossa vain muutaman kerran. Siten siellä myytävät tuotesarjatkin ovat jääneet hiukan etäisiksi. Erittäin mukavaa oli tutustua Matisiin!

Behind the scenes

                                     Tuotteet saatu blogin kautta testiin. Mielipiteet ovat omiani.

2 thoughts on “Hoitolamerkki Matisin tehokosteusnaamio

  1. Kuullostaa ihanalta tuo naamio. Sopisi varmasti omallekin pintakuivalle iholle. Itse sain myös blogin kautta pintaraapaisun Matisiin ja ihastuin aika totaalisesti silmänympärysnaamioon, mitä ilman en enää edes kuvittele eläväni. ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *