Sante Herbal Hair Color Natural Red

Kirjoittelin aiemmin tässä postauksessa siitä, että olen viime aikoina siirtynyt värjäämään hiukseni hennalla. Käytössäni on ollut marketissa myytävä Satva-henna.

Nyt sain ekokauppa Ruohonjuuresta kokeiltavakseni Santen 100% Herbal Hair Colorin sävyssä Natural Red. Santen kasviväri sisältää hennajauheen lisäksi algiinia ja hydrolysoitua vehnäproteiinia. Se siis hoitaa hiusta samalla kun värjää.

Hiusvärejä löytyy useita eri sävyisiä, myös vaaleille ja tummille hiuksille. Eri sävyjä voi myös sekoittaa keskenään saadakseen juuri sen oikean värin aikaan.

Lainaus Santen sivuilta:
”SANTE hiusvärit ovat hennavärejä, jotka sisältävät myös muita kasveja tuomaan sävyjä. Sävyä tuomassa on mm. cassiaa, pähkinän paloja, ratanianjuurta, kurkumaa, indigoa, kahvia, punajuurta, tuomipuun kuorta, hibiscusta, raparperia. Lisäksi hoitavina aineosina käytetään merileväuutetta ja vehnäproteiinia. SANTE luonnonhiusväreillä saa upeat, värikylläiset ja kiiltävät hiukset. Koska väreissä ei ole kemiallisia hapetteita, niillä ei voi vaalentaa hiuksia.”

Kuva: Sante.fi

Pakkauksesta löytyy 100 g pussi hiusvärijauhetta, käyttöohjeet, suihkumyssy (jota kutsutaan lämpöhatuksi) ja muoviset suojakäsineet.

Ohjeita ei ole suomeksi, joten lukaisin ne englanniksi. Paketin kyljessä on lyhennetty suomenkielinen ohje, jolla pärjää kyllä.

Ohjeissa neuvotaan sekoittamaan väri 300 millilitraan vettä. Olin että hetkinen, siis koko tuo 100 g pakettiko? Annostelusta ei sen lisäksi puhuttu mitään. Tottuneena hennasekoittelijana ymmärsin, että annostelu pitää kokeilla koostumuksesta.

Laitoin siis 2 dl kiehuvaa vettä kippoon, ja sekoitin siihen 3,5 rkl hiusvärijauhetta. Tämä määrä oli varsin riittävä polkkapituiseen paksuun hiuksistooni, vähän jäi ylikin. Paketista riittää siis minulle ainakin neljään tai viiteen käyttökertaan.

Ihan samannäköistä yrttiripulia kuin viimeksikin! 😉

Veden voi myös korvata kiehuvalla mustalla teellä tai punaviinillä (!) jos haluaa tehostaa värisävyä.

Värin voi levittää suoraan kuiviin hiuksiin, jos ne ovat puhtaat. Jos niissä on esimerkiksi muotoilutuotteita, ne täytyy pestä ensin. Syväpuhdistava shampookäsittely on mielestäni kyllä paikallaan ennen hiustenvärjäystä joka tapauksessa. Pesin siis hiukseni Cutrin Purism-syväputsarilla. Sitten vain värjäyspyyhe harteille ja väriä lätkimään. Kunniatehtävän sai taas rakas mieheni.

Sexy and I know it!

Annoin värin vaikuttaa hiuksissani tunnin. Lämpö tehostaa vaikutusta, joten pakkauksen suihkumyssy, anteeksi lämpöhattu päähän ja pyyhe (tai pipo) siihen päälle. Ohjeissa sanotaan että vaikutusaika on 1-2 tuntia riippuen toivotusta värin intensiteetistä. En halunnut riskeerata liian tumman värin aikaansaamista, joten pidin väriä vaikuttamassa sen yhden tunnin.

Huuhtelun jälkeen shampoopesu ja tehokas selvittävä hoitoaine, niin kaikki hennanmuruset ovat irronneet hiuksista.

Mietin vähän, olisiko tuo Flame Red-sävy ollut parempi sävy minulle, mutta kyllä tällä Natural Redilläkin tuli tosi passeli väri. Tykkään!

Santen väri jää tuoksumaan hiuksiin noin viikoksi värjäämisen jälkeen, ihan samoin kuin normihennankin tapauksessa. Sellainen yrttisen jännä, ei kovin ihana tuoksu 🙂

Santen hiusvärin hinta on 13,96€, ja jälleenmyyjät löydät täältä ja täältä.

Muistattehan, että alennuskoodilla MJ8C6KBM saa 10% alennusta Ruohonjuuren verkkokaupan normaalihintaisista tuotteista 30.11.2013 asti.
Minä en saa alennuskoodin käytöstä minkäänlaista hyötyä tai provikkaa.

Hiusvärien terveyshaitoista puhuttaessa lääkärit nostavat usein esiin hennavärien mahdollisen myrkyllisyyden. Testeissä, joissa hennaa on syöty on todettu syöpäriskiä. Haha, no taitaisi tulla noutaja vähän nopeammin kuin syövän muodossa jos lähtisi jotain marketin synteettistä hiusväriä popsimaan 😀 Kyllähän sen nyt järkikin jo kertoo, että kasviuutteista tehty hiusväri on elimistölle ja ympäristölle lempeämpi vaihtoehto kuin päänahkaa ja hengitysteitä korventavat synteettiset hapetevärit.

Hiusväriallergiat ovat todella yleisiä nykyään. Muistatte varmaan taannoiset järkyttävät uutiset hiusvärien aiheuttamista kuolemantapauksista UK:ssa, jotka olivat siis kehoon hiusväreistä kertyneen parafenyleenidiamiinin (PPD) aiheuttamia. Alle 16-vuotiaille ei suositella hiusten värjäämistä juuri näiden kemikaalien vuoksi. Tässä Santen hiusvärissä onkin merkintä, että se sopii kaikenikäisille.

Värjäättekö te hiuksianne? Mietityttävätkö nämä asiat teitä? Ovatko kasvivärit tuttu juttu?

                                     Tuote saatu blogin kautta testiin. Mielipiteet ovat omiani.

10 thoughts on “Sante Herbal Hair Color Natural Red

 1. Upea väri! Ohjeet voisivat olla kyllä pakkauksessa selkeämmät, jos ihan ummikko lähtee tekemään, niin mikähän on annetuille ohjeilla lopputulos? 🙂 Värjään tukkaa kaksi kertaa vuodessa, en pahemmin ajattele sen aiheuttamia vaikutuksia. Ehkä pitäisi?

  1. Jep, totta. Annostelusta tulisi kyllä olla paremmat ohjeet paketissa. Väriä tulee överisti liikaa jos kaiken sekoittaa kerralla, tuota kun ei saisi säästääkään. Normihennanhan voi pakastaa.

 2. Miten kauan sä annat hennan yleensä vaikuttaa? Mietin tuota vaikutusaikaa itselläni, kun annan hennan (Karishma) olla päässä aina 3 tuntia että tulee nätti, 2 tuntia ei riitä… 😛

  1. No mä olen pitänyt 1,5h. Ensin puolisen tuntia tyvessä ja sitten pituuksiin vielä tunniksi. Tulee ihan nätti, mutta tuo Satva-henna haalistui mielestäni vähän nopeammin kuin tämä Sante. Kai nämä ovat yksilöllisiä 🙂

 3. Hei

  Osaatko kertoa tarkemmin mistä marketist olet sitä Satva hennaa ostanut? Sijaitseeko normaalihiusvärien kanssa samassa rivissä? En löytänyt kun koitin etsiä :/

  Ihana väri tuli!

  1. Moi! Totta, sitä ei ole kaikkialla. Viimeksi ostin Emotionista. Kannattaa tsekata isot marketit kuten Prisma ja Cittari. Anttilassa en ole hennaa nähnyt koskaan. Toivottavasti löytyy! 🙂

 4. Hauskoja värjäyskuvia ja ihana lopputulos! Tämä ollikin yksi innoittaja kokeilemaan jälleen hennaa omalla kohdalla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *